Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Status of the U.S. gaming


GERGE

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici
http://blog.nielsen.com/nielsenwire/?p=31185

Sektör neredeyse tamamen (bazı süper EU RPG'ler ve zaten yıllardır kendi tarzlarında devam eden Japon oyunları dışında - ki Allah'tan fanıyım ikisininde, US'e bağlı değilim o kadar) U.S. eksenli gidiyor bu forumda sıkça bulunsada normalde azınlık olan Nintendo, Gothic, JRPG-SRPG'y dışarda tutarsak.

En tepedeki bilgiler batı oyun sektörün nasıl ilerleyeceği hakkında güzel (lafın gelişi) bilgiler veriyor.

Ben rahatım en azından, Nintendo hala pazar payında birinci sanırım - çocuklar sağ olsun, gerçi onların da oynadığı oyunlar belli =(
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

daha önce düşüncelerimden ve gördüklerimden bahsetmiştim, onları tekrar yazayım.

pc pazarı asya eksenli gidiyor, tayvan, çin, güney kore felan. asus tayvan, samsung güney kore, msi tayvan, lenovo çin/singapur/amerika, cooler master tayvan, vs...
amerika'da tanınan bi razer bi de alienware işte.
microsoft xbox'u çıkardıktan beridir sürekli xbox'u pompalıyor, pc kullanıcılarına sırtını çevirdi. microsoft bi ara "games for windows live" diye bir şey çıkardı ama oyun piyasasına yarardan çok zararı oldu. sorunlar, buglar, oyunlarda engeller, xbox'a odaklı bir hizmet olunca oyuncular soğudu.
ama bir şekilde windows'a mahkumsun oyun için.

oyun tüketimi açısından amerika lider konumunda. bunların çoğu kesmi nes/xbox oyuncusu tarafından oluşuyor. amerikadaki firmalar da bir şekilde bunları hedeflemeye çalışıyor.
amerikada kurulan şirketlerin amerikan oyuncusunu hedef alması gayet normal, bir de üstüne dediğim gibi oyunların en çok tüketildiği yer olunca...
amerikadaki birçok firma oyun yapmaktan ziyade ürün satmaya odaklandı. çok para harcayıp çok kişiye satıp daha fazla para kazanma üstüne kuruldu oyunlar.

öte yandan avrupa pazarı yavaş yavaş üretici konumuna geçmeye başladı. isveç, rusya, polonya, ukrayna gibi yerlerden ilginç oyunlar çıkıyor.
oyun tüketimi konusunda avrupanın biraz daha öne geçmesi lazım ki bu üreticiler canlansın.
ama tabii amerikanın pazarlama kampanyalarının gerisinde kaldıklarından, olmuyor bu pek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

amerika'ya gitmeye gerek yok, bizim foruma bakılınca harcama trend'leri görülüyor. o yılın arcade military shooter sürümü ve en mainstream mmo hangisiyse ona gidiyor harcamanın %90'ı pc piyasasında.

konsollarda işte mmo yok, biraz daha dağınık türler arasında ama
geneli yine action ve arcade shooter. bu trend de kolay kolay değişmez çünkü bunu isteyen ne arz var ne talep.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...