Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Akaryakıt Zamları Vol:1234567890:69

saplashaman

Öne çıkan mesajlar

Benzine yapılan 8 - 10 kuruşluk zamla litre fiyatı 4.5 lira sınırını aştı. Zam öncesinde 243 lira olan bir depo benzin, zamdan sonra 248 lira oldu. Benzine depo başına 5 lira zam gelmiş oldu

Akaryakıt dağıtım şirketlerinden alınan bilgiye göre, dünden geçerli olmak üzere benzine yüzde 1.82 - 2.45 arasındaki oranlarda zam yapıldı.

peki lpg nasıl?

2.70 ortalamadan 40 litre bir lpg deposu 108 liraya

3.85 ortalamadan 60 litre dizel 231 lira

2,5 liradan 60 litre kaçak mazot 150 lira

şimdi ben sormak istediğim nokta şu;

ben devlet oluşumuna inanmayan bir insan olarak,mecburmuyum vergi vermeye

100 sene önce dedemin dedesi atını suladığı yalağa vergi,verdiği ota vergimi veriyordu?

veriyorsa da ferman padişahınsa dağlar bizimdir dediği için dağlara çıkanlar ne kadar haksız

beddua etmekde çözüm değil artık ciddi anlamda birileri çaresini yazsın 300 liraya benzin deposu asgari ücretlinin maaşının yarısı demek

sırf bu mevzuu yüzünden bu memleketi terkedenler olmuştur,olacaktır diye düşünüyorum...
Sosyal ağlarda paylaş

saplashaman said:

şimdi ben sormak istediğim nokta şu;

ben devlet oluşumuna inanmayan bir insan olarak,mecburmuyum vergi vermeye

100 sene önce dedemin dedesi atını suladığı yalağa vergi,verdiği ota vergimi veriyordu?

veriyorsa da ferman padişahınsa dağlar bizimdir dediği için dağlara çıkanlar ne kadar haksız

beddua etmekde çözüm değil artık ciddi anlamda birileri çaresini yazsın 300 liraya benzin deposu asgari ücretlinin maaşının yarısı demek

sırf bu mevzuu yüzünden bu memleketi terkedenler olmuştur,olacaktır diye düşünüyorum...

100 sene önce devletin güvenlik dışında sağladığı pek bişey yoktu. Bugün altyapı ve sosyal hizmet var. O da senin verdiğin vergi ile oluyor. Vergi vermek istemiyorsan dağa yine çıkabilirsin mesela ama orda da elektrik-su-hizmet bulacağını sanmam.

Ayrıca devlet oluşumuna inanmamak ne demek?
Sosyal ağlarda paylaş

vergi vermeye mecbur musunuz? iktisatta vergi verilmesinin tek sebebi olarak devletin silahlı güçlerine dayanarak bu parayı toplama yetkisini kendisine almış olması gösterilir. yoksa kim çıkartıp cebinden parasını verir birisine.

mecbursun yani o parayı vermeye. diğer yandan devlet falan olmasa gene elinde silahı olan birileri gelip paranı, karını, kızını, tarlanı, evini vs alabilir.

devlet en azından aldığı para karşılığında düzen ve güvenlik sağlıyor çoğu zmaan.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya ben mi hatalıyım yoksa devlet ile hükümet farklı kavramlar değil mi? Sanki bu devlet kavramına inanmayanların tüm sıkıntısı aslında hükümet ile ilgili ama yanlış hedefe sitem ediyorlar gibi geliyor bana.

Devlet bir yapı biçimi cumhuriyet ve hükümet de onu kontrol eden biçim ve mekanizma diye biliyordum ben. Yanlışım nerede? Bilmemek değil öğrenmemek ayıp.
Sosyal ağlarda paylaş

liberal said:

100 sene önce devletin güvenlik dışında sağladığı pek bişey yoktu. Bugün altyapı ve sosyal hizmet var. O da senin verdiğin vergi ile oluyor. Vergi vermek istemiyorsan dağa yine çıkabilirsin mesela ama orda da elektrik-su-hizmet bulacağını sanmam.

inanmamak ne demek söyliyeyim peki...

100 sene önce devletin güvenlik dışında sağladığı pek birşey yok lafına katılmıyorum onuda belirteyim de

şimdi arkadaşım yiyecek maddesinden,akaryakıtdan %18 alıyorsan,mücevheratdan da %18 almak zorundasın ama alınan vergi düşük yada 0 diye biliyorum bu ne perhiz bu ne lahana turşusu..

gidip bir bankaya 150 milyon lira para yatırsan,sana verilen faizin kesintileri olduğunuda biliyorum fakat komik bir rakam kesintiye gidiyor ve o paranın faizini deli şekilde alıyorsun ve devlet karışmıyor sana,peki benim hizmet aldığım sektör yani bu bakkal olabilir,süper market olabilir,ayak bastı parası diye birşey alıyormu işyerine girerken?

benim gözümde köprü başında haraç alan eşkiyalardan tek farkı devletin kanun ve nizamlarla düzenlenmiş modern farklılıklarıdır.

ha alternatif sunmamı istiyorsan da bende bilmiyorum valla yardımcı olamıcam.ama tek bildiğimi sana söyliyeyim istiyorsan,o kadar vergi verip o kadar yolunup,hala bir terör sorunu,hala bir asayiş sorunu,hala bir trafikte yol vermeme tartışması yüzünden adam öldürme sorunu yaşanılan bir ülkede,hükümetler gidip yerine yenisi geldiğinde çözülememiş sorunlar yumağı,çığ halini almışsa,devlet yönetimi anlayışında değil,devlet kavramında bir sorun vardır.

edit:baştaki anketide şu sebeple koydum,leyla ile mecnundaki son bölümde iskenderin o kadar romantik konuşmalarından sonra oy düğmeli türküsünü çalması radyoda,bizim vergi düzenine ve bu konunun gidişatıyla alakası olmamasına bir atıftır sadece...
Sosyal ağlarda paylaş

"Tatar Ramazan" said:

Uyuz dinazorlar bizim memleketin bırak toprağını kıta sahanlığında bile ölmemişler, her yer mi kayalıktı be kardeşim hiç mi iki meyve yemeye geleni olmadı asdasdasasd

dinazorlar zamanında anadolu suyun altındaymış, o sebepten karada petrol bulamamamızı dert etmiyorum; ama karadeniz'de nasıl olmaz kardeşim, buna çok bozuluyorum işte.
Sosyal ağlarda paylaş

Karada petrol oluşmaz zaten, şimdi karada petrol çıkan yerlerin tamamı 100 milyon yıl önce filan hep okyanusmuş, petrol o zamanlarda oluşmuş, sonra o kısımlar deniz seviyesinin üzerine çıkmış işte (petrol de dinozordan değil büyük ölçüde alg ve bakterilerden meydana geliyo zaten^^).

Karadeniz bildiğim kadarıyla petrol açısından çok zengin değil ama metan hidrat var bol bol(onu da efektif olarak çıkarıcak teknoloji yok). Doğal gaz açısından da zengindi yanlış hatırlamıyorsam.
Sosyal ağlarda paylaş

saplashaman said:

liberal said:

inanmamak ne demek söyliyeyim peki...

100 sene önce devletin güvenlik dışında sağladığı pek birşey yok lafına katılmıyorum onuda belirteyim de

şimdi arkadaşım yiyecek maddesinden,akaryakıtdan %18 alıyorsan,mücevheratdan da %18 almak zorundasın ama alınan vergi düşük yada 0 diye biliyorum bu ne perhiz bu ne lahana turşusu..

gidip bir bankaya 150 milyon lira para yatırsan,sana verilen faizin kesintileri olduğunuda biliyorum fakat komik bir rakam kesintiye gidiyor ve o paranın faizini deli şekilde alıyorsun ve devlet karışmıyor sana,peki benim hizmet aldığım sektör yani bu bakkal olabilir,süper market olabilir,ayak bastı parası diye birşey alıyormu işyerine girerken?

benim gözümde köprü başında haraç alan eşkiyalardan tek farkı devletin kanun ve nizamlarla düzenlenmiş modern farklılıklarıdır.

ha alternatif sunmamı istiyorsan da bende bilmiyorum valla yardımcı olamıcam.ama tek bildiğimi sana söyliyeyim istiyorsan,o kadar vergi verip o kadar yolunup,hala bir terör sorunu,hala bir asayiş sorunu,hala bir trafikte yol vermeme tartışması yüzünden adam öldürme sorunu yaşanılan bir ülkede,hükümetler gidip yerine yenisi geldiğinde çözülememiş sorunlar yumağı,çığ halini almışsa,devlet yönetimi anlayışında değil,devlet kavramında bir sorun vardır.

edit:baştaki anketide şu sebeple koydum,leyla ile mecnundaki son bölümde iskenderin o kadar romantik konuşmalarından sonra oy düğmeli türküsünü çalması radyoda,bizim vergi düzenine ve bu konunun gidişatıyla alakası olmamasına bir atıftır sadece...

Sen devletle hükümeti birbirine karıştırıyorsun arkadaşım. Devlet denilen mekanizma doğru adamların elinde mis gibi çalışıyor. Devlet kavramıyla, devleti yöneten hükümet bir değil. Satılan üründen bilmem kaç vergi alınması "Devlet" denilen oluşumun değil o devleti yöneten siyasi aktörün sorumluluğudur ki bu durumda AK Parti oluyor bu.

Bold'ladığım kısımda da İskandinav ve Batı Avrupa ülkelerine bakabilirsin. Onlar da devlet var mesela ve adamlarda en yüksek yaşam kalitesi var? Demek ki neymiş, doğru liderler ve iyi eğitimli bir topluma, devlet ciks diye oturuyormuş. Senin ülkende terör bitmiyorsa bir bak bakalım iktidar terörü bitirmek için napıyor. Dağdan terörist indirip rörörö barış getirdik biz diyen, kafasına göre yasa cıkaran, adamına göre muamele eden bir iktidar var. Sistemi eleştireceğim diye yanıp tutuşmadan önce sistemin düzgün çalışmasını engelleyen öğeler ne ilk önce onu iyice kavramak lazım.

Devlet ve onu yönetecek aktörler var işte. Baktın veriler vergiler, harcanan paralar doğru yere gitmiyor, git iktidarı eleştir ve insanları bilinçlendir senin inandığın ideoloji başa gelsin daha güzelini yapsın. En basit örneğini vereyim sana; 7 kişi tarlada çalışıyorsunuz ve haftanın her günü bir kişi iş yapacak şekilde işi bölüşüyorsunuz. Siz 6 kişi tam zamanında gerekli görevi yerine getirirken 1 eleman işini doğru düzgün yapmıyor. Şimdi burda sorun sistemde mi yoksa o 7.ci elemanda mı? O elemanı atarsın gruptan, başkasını alırsın sistem çatır çutur işler.

Ayrıca;

Aket-Atum said:

Ya ben mi hatalıyım yoksa devlet ile hükümet farklı kavramlar değil mi? Sanki bu devlet kavramına inanmayanların tüm sıkıntısı aslında hükümet ile ilgili ama yanlış hedefe sitem ediyorlar gibi geliyor bana.

Devlet bir yapı biçimi cumhuriyet ve hükümet de onu kontrol eden biçim ve mekanizma diye biliyordum ben. Yanlışım nerede? Bilmemek değil öğrenmemek ayıp.
Sosyal ağlarda paylaş

Devletin biçiminin, işlev üzerinde pek bir etkisi olmadığını düşünüyorum. Monarşiyle yönetilip de zamanında tüm halkı ferah içinde yaşatmış devletler var.

Devleti yöneten kesime, seçimle geliyorlarsa onları seçen kişilerin seviyesine bağlı olarak değişiyor devlet yönetimi-halkın refahı.
Sosyal ağlarda paylaş

Geçen seminer dersine bi eleman geldi, enerji ile ilgili bi sürü bi yetkili bi abimizdi. Tr de enerji ile ilgili bikaç dernek saydı yöneticisiymiş fln.

Petrol olayına geldi konu, işte etrafta herkeste var bizde niye yok diye düşünüyoruz, ben de düşünüyordum ama petrol araştırmalarında önemli bi görevi olan bi arkadaşımla konuştum bunu dedi. Bizde petrol var ama ya kaliteli değil, ya miktarı masrafını kurtarmıyor diyormuş. Yanlız doğalgaz ile ilgili iyi umutlar varmış.
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi bizde de petrol var aslında. Ama bol bol petrol rezervi bulunduran arap tektonik plakası(thetis okyanusunun parçası mıydı neydi, tam hatırlamıyorum) anadolu plakasının altına dalıyo.

http://mimoza.marmara.edu.tr/~avni/erkenuyari/istanbulharita/marmara2.jpg

Tabi sınırlarımız cetvelle çizilmediğinden güneydoğu anadolunun bir kısmı arabistan plakası üzerinde kalıyor(gerçi o zamanlar tektonik levha teorisi filan da pek net değil, o yüzden de olabilir:P). ve Türkiye sınırları içerisinde de petrol çıkarılabiliyor, TPAO nun en son Diyarbakır ve Adıyaman'da çalışmaları vardı mesela. Ama tabii Arap yarımadası plakasının kıyısında köşesinde kalan petrolden ne kadar koparılırsa işte:P
Masrafını kurtarmamasının sebebi de petrol olsa bile çok derinde olduğundan hem sondaj çalışmaları çok masraflı oluyor, hem de jeofizik/jeolojik araştırmalar sonucunda isabet oranı filan düşük işte.

Ama jeolojik anlamda bayağı bahtsızmışız cidden. Arap plakasında petrol var, bize geliyo dibe dalıyo. Kuzeyde Rusya filan doğalgaz cenneti, Türkiye Karadenizde hala elle tutulur bir sonuç elde edemedi(gerçi bayağı umutlulardı en son çalışmalarda). Trakyada filan da doğalgaz üretimi var ama çok büyük bir rezerv değildi hatırladığım kadarıyla.
Sosyal ağlarda paylaş

Sufi said:

"ben devlet oluşumuna inanmayan biri olarak" kısmından sonra kestim okumayı.

tamam kardeşim hepimiz ağacın arkasına sıçalım. dedemiz gibi.

ağacın arkasına sıçmakla tarih alakası kurmana hayran kaldım,roma imparatorluğuda taş ve sopayla kurulmuştu zaten,hatta devlet oluşumları dışında,devletten bihaber yaşayan topluluklar,hep o oluşumdan habersiz oldukları için katledildiler.suçlu onlar yahu vergi vermezsen,mazota %70 vergi ödemezsen ölmeye mahkumsun,hatta amerikada vergi kaçırmak en büyük suçlardan biriydi sanırım..

Aa doğru dimi,amerika dünyanın en büyük hegahedehödösüydü galiba,milyonlarca yerlinin topraklarını işgal edip onları öldürmelerinin sebebide onların geçip ağacın arkasına sıçmalarıydı yanılmıyorsam
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...