axedice Mesaj tarihi: Mart 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2012 Baya güzel oldu evet. Yalnız sebzeleri biraz büyük doğramışım bi dahaki sefere onu küçültmem lazım. Bide tavuklu yaptım ama bi tencereye 200gr falan tavuk koydum çok az geldi. Heralde en az bi 500gr koymak gerekiyor. http://img.photobucket.com/albums/v616/axedice/2012-03-15220001.jpg Ben bunu 5 gün yerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Mart 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2012 Sunum kötü olmuş ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stimpak Mesaj tarihi: Mart 15, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2012 bi tencereye falan 2 parça göğüs yetiyor aslında, 350-400 gr falan tam olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 bugün tekrar yaptık evde. havuc, soğan, biber, mantar, tavuk, biraz rende domates. köri, pul biber, soya sosu. baya bol oldu malzemesi falan. çok güzel kokuyor yiyecem birazdan ohş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 noodle'ı suyla kaynatmayın.soya sosu ile ıslatıp tavada döndüre döndüre pişmesi lazım. Mr_Hand said: güzel de et şart yalnız. tavuklusu için; http://forum.paticik.com/read.php?25,1898521 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 yalnız o kırmızı biberin kabuğunu soymadan yapmayın. için dürük dürük iğrenç bi hal alıyor sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NeoStyle Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 havuçsuzunu yapıcam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2012 bizim cinliler pirasa koyuyor oda iyi oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BulletRide Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Domates koymayın buna. Sebzelerin pişme sırasını iyi ayarlar ve soya sosu da eklerseniz kral oluyor. Noodle bulamayan barillanın yumurtalı eriştesinden ya da pastavilla'nın linguine'sinden yesin. Yalnız çabur hamurlaşabiliyorlar diri yapın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 burada sebze satmıyorlar lan! sebzesiz noodle yapıyoruz biz. ciğer, lüle, tike yapıp noodle ile karıştırıp yiyoruz. bazen noodle'ı kuzunun etrafına sardığım da oluyor. güzel gidiyor. sebze özledim, brokoli,biber, fesleğen falan. T_T Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stimpak Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 nerdesin ki sen dasaa? en kötü ülkede bile pattis soğan falan var, onlarla da bişeyler yapabilirsin. sebzesiz kalan bir milletin can damarlarından biri tıkanmış demektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Tam da bugün ilk kez pazara giresim geldi, gittim ot aldım envai çeşit evde salata yapıcam diye. Sonra eve geldiğimde salatanın zaten yapılmış olduğunu gördüm. sdfgdfsg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2012 küfrettim abi sana.. orada pazara giderseniz fotosunu falan çekip yollayın da gebereyim lan. baya düşüp ölürüm falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reddiye Mesaj tarihi: Haziran 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2012 to do list e eklendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Haziran 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2012 Bundan esinlenerek acılı/tatlılı pirinç eriştesi yaptım. Copry yine beğenmiycen sunumu heh, ama şöyle bişey Öncelikle malzemelerimiz : Bir adet pirinç eriştesi (bence bu daha güzel) Bi tane sarımsak Bi lastik yeşil soğan Bir adet ananas (evet ananas) 300 gr. falan tavuk Az biraz ceviz Soya sosu Bi küçük mısır konservesi Zeytinyağı yada ayçiçek yağı 100gr kadar süs biberi Tuz kırmızıbiber Şeker (toz şeker) Önce malzemelerimizi doğrayalım. http://img.photobucket.com/albums/v616/axedice/Yemek/malzemeler.jpg Tavukları bu şekilde küp küp doğramak için önce dondurun, sonra buzdolabına alın bi iki saat. Taş gibi olmuyorlar ama elma kıvamına geliyorlar, rahat rahat kesebilirsiniz. Sarımsakları elde doğramak yerine robotta cevizle birlikte çektim. Güzel bi kıvam veriyor ceviz. Varsa biraz fındık da ekleyebilirsiniz http://img.photobucket.com/albums/v616/axedice/Yemek/sarmsakceviz.jpg Küp küp doğranmış ananaslar da hazır olsun http://img.photobucket.com/albums/v616/axedice/Yemek/ananas.jpg Bu da eriştemiz. Tabi pirinç olanını bulamazsanız normaliyle de yapabilirsiniz, ama bence bunun tadı daha güzel. http://img.photobucket.com/albums/v616/axedice/Yemek/erite.jpg Şimdiii önce tavukları derin yağda (fritöz vb.) bir dakika kadar kızartıyoruz. Amacımız tavukları pişirmek değil, dışlarında hafif çıtır bi tabaka oluşturmak. Sonra sarımsak-ceviz karışımımızı yağlayıp iyice ısıttığımız tavamıza boca ediyoruz http://img.photobucket.com/albums/v616/axedice/Yemek/pierken01.jpg Sarımsaklar renk verdiğinde wok tavamıza dışları çıtır hale gelen tavukları ekliyoruz. Soya sosu da koyacaksanız şimdi tam zamanı. Bi taraftan da kaynar suya pirinç eriştesini atıyoruz, bi 7-8 dakika kadar onun yumuşamasını bekleyeceğiz. İşi bittiğinde suyunu süzün, soğuk sudan geçirin ve bir kenarda bekletin erişteyi. Soğuk su önemli yalnız. Bu noktada tavukların üzerine şekeri eklemek lazım, ben daldım sebzeleri (taze soğan, mısır ve biber) ekleyip üzerine şeker koydum. Olsun böyle de güzel oldu http://img.photobucket.com/albums/v616/axedice/Yemek/pierken02.jpg Bunları iyice harmanladıktan sonra sıra ananasta. Hazır da alsanız kendiniz de kesseniz ananasın suyunu da yemeğe eklemeyi unutmayın. (kendiniz evde kestiyseniz kabukları sıkarak kabukta kalan etli kısmın suyunu alabilirsiniz) http://img.photobucket.com/albums/v616/axedice/Yemek/pierken03.jpg Ben ananasın üstüne yemeğe biraz daha acı tat versin diye pul biber ekliyorum, acı tatlı güzel bi kombinasyon oluyor. Son olarak süzüp soğuk sudan geçirdiğimiz eriştelerimizi yemeğe ekleyip iyice karıştırıyoruz, altını kısıp kapağı kapatıp biraz demlendiriyoruz. http://img.photobucket.com/albums/v616/axedice/Yemek/pierken04.jpg Son olarak servis. Yaparken özendim ama sofraya özenemedim valla kusura kalmayın. Evde kavunlu şarap vardı, güzel gitti yemekle. http://img.photobucket.com/albums/v616/axedice/Yemek/nefis.jpg Hadin afiyet olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Haziran 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2012 sana puanım 9kanka 1puanı ananastan kestim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Haziran 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2012 terazine bindim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Haziran 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2012 Şu yemeği bi ananasla bi de ananassız ye. 10 üzerinden 11 verirsin. Bu arada migroslarda ananas kesme aleti var, löp diye ortasındaki meyveyi alıyor. Tavsiye ederim evde uğraşmıyorsunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Haziran 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2012 pirinç eriştesini hiç bulamadım ben, nerede satılıyor? (gerçi normalini bile zor buluyorum) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Haziran 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2012 Kipadan almıştım, diğer büyük marketlerde ben de görmedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Haziran 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2012 Demtaş varsa yakınında orda da var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stormeagle Mesaj tarihi: Eylül 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2014 Tarifini çok geliştirdim. Soya filizi, brokoli, susam yağı ve wok tava ile muhteşem lezzeti yakaladım. http://i.hizliresim.com/EEYaG8.jpg http://i.hizliresim.com/Z1DbvZ.jpg http://i.hizliresim.com/gL53dR.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stimpak Mesaj tarihi: Eylül 20, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2014 brokoli ve wok tava zaten vardı hacıt. soya filizi ve susam yağı da hem ucuz değil, hem de her yerde yok :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mep Mesaj tarihi: Eylül 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2014 geçen bi markette bulmuştum susam yağı o iyiymiş diyip sonra alırım dedim, bi daha gittiğimde yoktu. Sordum adamlara naptınız diye, son kullanma tarihleri geçince attık dediler sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar