Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Baldur's Gate: Enhanced Edition

axedice

Öne çıkan mesajlar

Redeagle said:

Baldur's Gate serileri için senelerce mod, server desteği sağlayan tonlarca insan oldu gerçi. Onları enayi yerine koymamak lazım. Derdi para olmayan insanlar öyle şeyler yapabiliyorlar.

İşin o yönü bir kenara bırakalım. Babalarının hayrına yapsınlar abisi, yaparken bana mı sordular?

Indie firma, kaynak lazım diyorsanızda bu işi indie adabıyla yapan çok çok fazla örnek var. Fakat bu bg serisine content ekleme işi ve farklı sistemlerde çalışır hale getirme işi üzerine senelerce para kazanmadan çalışan bir ton insan oldu.

trollüyor musun yoksa ciddi ciddi mi yazıyorsun?

modcular para kazanmak maksatlı yapmıyor modlarını. zaten para kazanan kişilerdir çoğu, alternatif iş, kendilerini geliştirmek ve oynadıkları oyun topluluğuna katkı olsun gibi amaçlarla yapar modlarını.
kendilerini gösterip promote etmeleri de bir avantajdır.

yaptıkları parayla satamazlar, oyun sözleşmesine aykırı ve oyun şirketinin baskısı altında kalabilirsin.
ancak counter-strike geliştiricilerinin yaptığı gibi firmayla anlaşıp satış gerçekleştirebilirsin.

misal half-life 2 için hl1 remake'i niteliğinde black mesa üretiyorlar, duke nukem 3d için hrp yaptılar, ikisi de ücretsiz. uzun zaman yayılan ve para için yapılmayan gelişim süreci.
öte yandan böyle bir projeyi oyun firması yapsa parayla satardı.
örneğin half-life source 10 dolara satılıyor, tek yaptığı şey ilk oyuna source motorundaki bazı efektleri uyarlamaktı. ayrıca half-life deathmatch source 10 dolara, half-life 2 deathmatch 5 dolara satılıyor.

indie firma demek oyunu ücretsiz yapan firma demek değildir. gayet de parayla satıyorlar oyunları.
yazılımcılar işi hayır maksatlı yapmak için öğrenip üniversiteden mezun olmuyor.
elbette enhanced edition yaptıklarında parayla satacaklar.
Sosyal ağlarda paylaş

Haa trollüyorum kenks. Magicka'yı Minecraftı bedava kapış yapıyorlardı ordan almıştım.

Mod yapımcısı nedir onu anlatmış birde tey allaam...

edit: Özetle modçular parayla satıyor yaptıklarını demediğim gibi indie firmalar para istemez gibi saçma bir cümlede kurmadım. Gelin güvey olmayın kendi başınıza. Tek sorunum bu olayhın indie bir firmanın baldur's gate gibi bir oyunu tekrar piyasa sürmesinin bir EA'den, Atari'den gelecek para sağma taktiğinden öte gözükmemesi. Yöntemi beğenmiyorum bu kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

Redeagle said:

Haa trollüyorum kenks. Magicka'yı Minecraftı bedava kapış yapıyorlardı ordan almıştım.

Mod yapımcısı nedir onu anlatmış birde tey allaam...

edit: Özetle modçular parayla satıyor yaptıklarını demediğim gibi indie firmalar para istemez gibi saçma bir cümlede kurmadım. Gelin güvey olmayın kendi başınıza. Tek sorunum bu olayhın indie bir firmanın baldur's gate gibi bir oyunu tekrar piyasa sürmesinin bir EA'den, Atari'den gelecek para sağma taktiğinden öte gözükmemesi. Yöntemi beğenmiyorum bu kadar.

Adamlar onca para ve uğraş verip Baldur's Gate'in yayın haklarını Bioware'den almış, onun üstüne en güzel şekilde düzenleyip şu an bize sunmaya çalışıyorlar, herhalde para isteyecekler. Üstelik öyle "60€'yu basıp geçirelim millete oh!" derdinde değiller, çünkü Trent Oster oyunun 10$'dan düşük fiyata satılacağını söyledi. Hayır bir de cidden öyle bir suçlama moduyla yazmışsın ki, sanki adamlar 7 günahtan en ağırını işlemiş... Eğer sana hitap etmiyorsa, "bedava değilse almam!" diyorsan almak zorunda değilsin sonuçta, kimse gırtlağını sıkmıyor. Piyasada Dragon Age 2 ve türevi bilimum saçma sapan RPG varken bu adamların yaptığı helali hoş olsun, sonuna kadar desteklemeye niyetliyim bu adamları. Yeni nesil biraz adam gibi RPG görsün...
Sosyal ağlarda paylaş

Ben isteseler bile o kadar eski bir yapımı üzerine 2 parça şey ekleyip 60 dolara yeterince kişiye satabileceklerine inanmıyorum. Dediğim gibi yöntemi beğenmiyorum. Oyunu asıl çıkartan firma böyle bir şeyi yeni oyunlarına finans için denese bu kadar negatif düşünmezdim sanırım. Beğenenlere de bir şey demiyorum ayrıca. İyi eğlenceler yani ne diyeyim.
Sosyal ağlarda paylaş

hacı $60 dolar nerden cıktı? bu adamlarda daha öncede mdk için bu dijital dağıtım sitesi reklamı ayağına yapmadılarmı? şimdide aynı şeyi yapmıyorlarmı?
büyük ihtimalle yapılacak oyunu kendileri seçmedi bile, konuşuyolar ama zamanında oturup oynayıp beğenmemiş bile olabilirler.
indie felan değil bence adamlar bildiğin iş kurmuş yapıyo işte.
Sosyal ağlarda paylaş

LethE said:

hacı $60 dolar nerden cıktı? bu adamlarda daha öncede mdk için bu dijital dağıtım sitesi reklamı ayağına yapmadılarmı? şimdide aynı şeyi yapmıyorlarmı?
büyük ihtimalle yapılacak oyunu kendileri seçmedi bile, konuşuyolar ama zamanında oturup oynayıp beğenmemiş bile olabilirler.
indie felan değil bence adamlar bildiğin iş kurmuş yapıyo işte.

Firmanın kurucuları Baldur's Gate'in yapımında çalışmış eski Bioware üyeleri bu arada. Gayet kendileri seçerek ve isteyerek yapıyorlar yani...
Sosyal ağlarda paylaş

Gene elma armut karistirmissiniz

Ios platformunda resmi olarak baldur gate yok, aldiginiz oyunda windows mac vs vs tek platform lisansidir

Nasil kal of datiyi ps3 icin satin alinca YEAAAA NEDEN PC YE YUKLENMIYOR BU diye aglamiyorsaniz bunada itiraz mantiksiz, adamlar gayet cuzi bir fiyata yeni bir platforma cikartiyorlar iste, zamaninda oynamamis adamlarda oynicak, seriye ilgide bi canlanma olucak vs vs, adamlar size yeni lisans saticak yeni bir platform icin, bu kadar basit is

Istemeyen almaz yenisini bu kadar basit
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 1 ay sonra ...
said:
Hulick is best known for scoring BioWare’s epic roleplaying games Mass Effect, Mass Effect 2, and most recently, Mass Effect 3. His original compositions for Baldur’s Gate: Enhanced Edition™ will be featured alongside new gameplay content, complementing the games’ acclaimed original soundtracks.

“The music of Baldur’s Gate and Baldur’s Gate II was a huge inspiration for me as a composer who was just venturing forth into the world of writing music for games. So to be able to travel back in time, so to speak, and score original material for the Baldur’s Gate saga is a dream come true for me.”, said Sam.

Hah şöyle ya oyunun yapımına aldığın adamlar biraz bu oyun tarzını, kültürünü felan sevsin. Ne o öyle "bilgisayar oyunlarını sevmiyorum" kafasında tipleri yazar yapıyorlar falan
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...