Nako Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 "roket adam" said: de birleşik bunun için gelmiştim
Deathblade Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Bir mühendisliği, bir de kate upton'ı sevdim şu ölümlü dünya da... Haydi makinacılar go go http://upload.wikimedia.org/wikipedia/tr/thumb/1/17/TS-Wasserdampf_tr.png/1024px-TS-Wasserdampf_tr.png suyun kuruluk derecesini verir misiniz ? cp'yi 1 mi alıcaz ? molier diagramı getirelim mi yanımızda ?
yildirimokur Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 ilk okul terk misin diyip kapalı diyen oldu aswdrhuera OK
yildirimokur Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Deathblade said: suyun kuruluk derecesini verir misiniz ? cp'yi 1 mi alıcaz ? molier diagramı getirelim mi yanımızda ? Aman Hocam su kuru olur mu ?
Akhlaur Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 yildirimokur said: Gerçekten anlayamıyorum ne kadar öküzüm , açık diyorsun düdüklü tencere örneği diyorsun sonra.. La dingil düdüklü tencerede su kaynamadığı için daha yüksek sıcaklıklara ulaşır.O yüzden yemekler daha çabuk pişer.
Archangel_ Mesaj tarihi: Şubat 28, 2012 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2012 yildirimokur said: ilk okul terk misin diyip kapalı diyen oldu aswdrhuera OK şunu da bir tek ben dedim sanırım ve olayı öm den sana açıklayan da benim. bilemedim ilk postta dalga geçtiğimi belirtmeme gerek var mı, nicklere bakmadın sanırım :)
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 28, 2012 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2012 SeaGle said: Açık olarak. Kaynama dediğin dış basıncın iç basınca eşitlenmesi olayı. Kapak kapalı olursa tencerenin iç basıncı -suya göre dış basınç- atmosfer basıncından daha yüksek olacağından kaynama gecikir. Düdükü tencere misali. hesaba katmadığın şeyler var mesela açık tencerede termal izolasyonun daha az olması ve suyunu daha hızlı ısı kaybetmesi, daha zor ısınması gibi. düdüklü tencerenin amacı çabuk ya da yavaş kaynatmak değil. dış basıncı arttırarak kaynama derecesini yükseltmek ve suyunu daha yüksek sıcaklıklara ısınabilmesini sağlamak. orda yemeği çabuk pişiren suyun daha sıcak olması kısacası. oraya ne kadar sürede ulaştığı ile ilgili bir bilgi içermiyor sdf
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 28, 2012 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2012 bi yandan superlokalizasyon formulleri supermanifoldlar falan çalışırken böyle konular beyin masajı gibi sdf
yildirimokur Mesaj tarihi: Şubat 28, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 28, 2012 Archangel_ said: yildirimokur said: ilk okul terk misin diyip kapalı diyen oldu aswdrhuera OK şunu da bir tek ben dedim sanırım ve olayı öm den sana açıklayan da benim. bilemedim ilk postta dalga geçtiğimi belirtmeme gerek var mı, nicklere bakmadın sanırım :) Neden dalga geçiyorsun arkadaşım burası eğlence bölümü mü ? Bilim teknik :P
yildirimokur Mesaj tarihi: Şubat 28, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 28, 2012 Ardeth said: bi yandan superlokalizasyon formulleri supermanifoldlar falan çalışırken böyle konular beyin masajı gibi sdf Bi şey deil.
oldun Mesaj tarihi: Şubat 28, 2012 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2012 önce ısı kacmasın diye kapatırsın ısı bir önce yüksekselsin diye sonra kapagı acarsın heralde en hızlı böyle oluyor
Suark Mesaj tarihi: Şubat 28, 2012 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2012 bilim terkik :p ciddi olalım hata yapıosunuz beyler,şöyle ki; soru, su en çabuk nasıl kaynar dimi? SeaGle said: Açık olarak. Kaynama dediğin dış basıncın iç basınca eşitlenmesi olayı. Kapak kapalı olursa tencerenin iç basıncı -suya göre dış basınç- atmosfer basıncından daha yüksek olacağından kaynama gecikir. Şimdi bu şöyle doğru, suyun kaynaması için gereken sıcaklık anladığım kadarıyla daha düşük oluyor dimi. Yani kapak kapalı olunca basınç fazla ve bu basınca eşitlenmek için atıyorum 120 dereceye ulaşması gerekiyor suyun dimi. Ama şu var, kapak kapalıyken, suyun sıcaklık artışı daha hızlı olacak. Yani açıkken ki 100 derece ye ulaşma hızı kapalıyken ki 120dereceye ulaşma hızından yavaş olabilir. Hadi bakayım bunu cevaplayın :). Deneysel sonuçta olur matematiksel hesapta. ama ben oyumu kapalıya veriyorum
Dynun Mesaj tarihi: Şubat 28, 2012 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2012 topiği okudum biraz. kimyacı olarak ağladım. ilgiyle izliyorum.
copry Mesaj tarihi: Şubat 28, 2012 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2012 copry said: tencerenin kapağı kilitlenmeyen cinstense yani hareket edip basıncı dengeleyecekse ısı korunacağı için kapalıyken daha hızlı kaynar. mutfak tecrübesi ve üniversite 1 serway Physics ile sabitlenmiştir. hadi byes ocakta yemeğim var .
ginaly Mesaj tarihi: Şubat 28, 2012 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2012 o zaman erzurumda 88 derecede kaynar.
ginaly Mesaj tarihi: Şubat 28, 2012 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2012 tabiki kapalı lan cevap. tersi olsa ketıllar kapaksız üretilirdi, boş yere maliyet yaratılmazdı.
Myshkin Mesaj tarihi: Şubat 28, 2012 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2012 İçerideki buhar bir şekilde tahliye oluyorsa kapak açık olarak algılanması gerek miyor mu zaten, basınç dışarıyla dengelenecek şekilde buhar dışarı çıktıktan sonra kapağı 4/3 örtünce kapalı mı olmuş oluyor?
ginaly Mesaj tarihi: Şubat 28, 2012 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2012 tamam işte o kapağın basınç açısından bi görevi yok, sıcak havayı tutma görevi var. duşakabinsiz banyoda üşürsün, ama üst taraf komple açık olmasına rağmen duşakabinli banyoda mmmpfh sıcacık olur.
Seele Mesaj tarihi: Şubat 28, 2012 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2012 duşakabinli o zaman daha cabuk kaynar.
Myshkin Mesaj tarihi: Şubat 28, 2012 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2012 duşakabinde aralık yukarıda olduğu için soğuk havanın ordan girmesi zor. senin ısıttığın hava direk odanın tavanını kaplayacak, soğuk hava aşağılarda kalacak. Ama sen tencerenin kapağını az da aralasan dışarıdaki havayla içerideki yer değiştirecek. Uçakta ufak ta olsa cam açsan n'olur?
Öne çıkan mesajlar