Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sahilde Koşmaya Çalışan Ham Adam

axedice

Öne çıkan mesajlar

Evet benim o. Başlığa da yazacak bunu bulabildim euhe.

Şimdi ben askerden geldikten sonra inanılmaz bi yatışa geçtim ve hamladım. Bildiğin 6 ay evde yattım zaten, ve merdiven çıkarken bile yoruluyordum bırak maç yapmayı falan. Çalışmaya başladıktan sonra spora da başlarım dedim hep ama salona gitmek falan çok sevdiğim şeyler değil, o yüzden sabahları sahile inip koşayım diyorum. Sorularım da burda başlıyor.

Şu 1 haftada 4 defa indim sahile, sabahları 6:30da kalkıyorum sırf bunun için. Ama tempolu bi şekilde 10dk yürüdükten sonra (vücut ısınsın diye bi mantık yürüttüm) koşmaya başlayınca anında yoruluyorum dalağım şişiyor. Gerçi ilk günkü kadar kötü değil dalak ama hala çok çabuk yoruluyorum ve adam gibi koşamıyorum. Şimdilik yalnızca koşabiliyorum ama nisan-mayıs gibi sitenin havuzu dolunca dönüşte yüzmeye de başlayacağım. Bide arada şınav mekik çekiyorum evde, hani düz koşmayla sınırlı kalmayalım bari kollar ve karın da güçlensin diye. Yaptığım bunlar.

Bütün bu uğraştan amacım biraz daha sağlıklı ve fit (fitten kastım iki dirhem hareket edince yorulmayan vücut) olabilmek, kas mas lazım değil pek. Boy 190, kilo da 78-79 falan olması lazım. Haliyle göbek var armut şeklinde, onu da biraz şekle sokabilirsem mutlu olucam. Amaçlarım da bunlar.

Yaptıklarımı ve amacımı üst üste koyunca yanlış yaptığım bişey var mı, neyi değiştirmeliyim? Özellikle koşarken nelere dikkat etmek lazım çabuk yorulmamak için, nasıl nefes almalı falan? Biraz aburcubur besleniyorum yalnız yaşadığım için, makarna şinitzel köfte vs. gibi evde kolay hazırlanan yemekleri tercih ediyorum akşamları. Gofrettir şudur budur yerim akşam tatlı niyetine, meyve de yiyorum gerçi.

Bütün bunları üst üste koyunca bana genel bir program vs. tavsiye edebilirseniz sevinirim. Evde yapabileceğim hareketler olur, koşu için program ve hedef olur, illa salona gitmen lazım derseniz ona da bakarız. Ayrıca tavsiyeler işe yararsa tantuni ısmarlıyorum mersinde ;)
Sosyal ağlarda paylaş

Hmm saol tatar, about.com un runnning sayfası güzelmiş aslında, yanlış nefes alıp veriyormuşum ben. Her adımda sırayla nefes al-ver şeklinde değil de, mesela 3 adımda al 2 adımda ver şeklinde koşmak gerekli diyor. Bakalım yarın sabah deniycem bunu.

4. günden değil ilk günden koşmaya (çalışmaya) başladım ben :P Hayır koşu bandında koşarken falan hiç zorlanmazdım, zemin üstünde koşmak daha mı zor anlamadım heh.
Sosyal ağlarda paylaş

o hamlığı çekeceksin, başka yolu yok. bende 4 senedir spor yapmıyorum, ondan önce hayvanlar gibi koşardım yokuş yukarı falan ama şimdi hikaye. haftaya başlıyorum bende sigara falan da var, çok acı verici olacak. kıçını yayıp yattığın günlerin cezası olarak düşün.

evden koşu için çıkmadan önce bacaklarını germek şart, ufak ısınma hareketleri de yaptıktan sonra fırla dışarı direk, eve dönene kadar da sakın durma/yürüme.

tempolu yürüyüş falan yalan, poposunu örtmek için giysi bağlayıp sahilde hızlı hızlı yürüyen teyzelerin işi o. direk çok düşük tempolu koşmaya başla. yani hızın yürümeni engelleyecek şekilde olmalı, minumum hızda koş.

çok güzel koşu ayakkabıları var mesela, ayak ağrılarını önlüyor ve daha efficient koşuyorsun. paraya kıyıp sağlam bi tane almanı tavsiye ederim.

sabahın köründe kalkıp 1 saat koşup iyi bir duş almak ve üstüne sağlam bi kahvaltı edip güne başlamak kadar süper birşey yok. çok enerjik oluyorsun gün boyu ve stresi/sıkıntıyı daha iyi kaldırıyorsun.

salona gitmeyi sevmiyorsan eve dumbell barfiks yay falan alabilirsin. sadece koşarsan ve çok sık yaparsan kas kaybın olur, o da hoş olmaz. calfların hayvan gibi olur ama üst vücudun ince kalır. o yüzden çalıştırmak lazım heryeri, hem en sağlıklısı.
Sosyal ağlarda paylaş

Ne yürümesi ya 2-3 ay sonra koşmaya başlasın bi de?

Kaç yaşındasınız abi siz daha. Koşmak insanın yemek, nefes almak, konuşmak, sıçmak gibi basic actionlarından biri. Önceden başka hareketlere gerek yok, bench press veya deadlift yapmayacak adam, 200.000 yıldır her insan evladının yaptığı şeyi yapacak. Bu kadar da büyütmeyin, koşmaya başlasın direk yavaş yavaş açılır. Açılana kadar canı yanacak tabii ama olsun, en efficient yoldan gitmek lazım her zaman.
Sosyal ağlarda paylaş

Ünideyken ev arkadaşım da senin gibiydi. Göbeğimi eritecem, hamlığımı atacam diye koşu yapmaya başladı 6-7 ay kadar koşu yaptı göbek erimedi üstüne birde dizlerinde menüsküs mü ne oluştu. Yani demek istediğim koşu yapmak tamamen vucut yapısı ile alakalı vucut yapın koşu yapmaya elverişli değilse sana yarardan çok zarar verir güç ile de alakası yok koşunun genelde güçsüz ve zayıf kişiler daha iyi koşabiliyor. Bence hergün tempolu yürüyüş senin için daha yararlı olur + mekik ve şınavla hamlığını atabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Ham mam diyorum ama arkadaşlar ben 190 boyunda 78 kilo bi adamım, yaş 28. Göbek de bira göbeği / xaenin göbeği değil uzun adamın klasik küçük armut göbeği. Ünideyken sikspek vardı (yalan) ona öykünüyorum, yoksa ciddi anlamda eriyecek bişey yok.

Nefesleri mefesleri ayarlayınca gayet rahat koşmaya başladım, şu anime resmindekine benzer bi tempo uyguluyorum zaten. Şekilsel gelişme yok tabi de daha rahat koşabiliyorum artık.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...