Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

morrowind deki ayyıldız


Feamer

Öne çıkan mesajlar

Bu gün sabah kahvaltı yaparken tv bir kılıp vardı kim olduğunu bilmiyorum sırtına arp dövmesi yaptırmış. Onu görünce dedim bunu bir İrlandalı görünce der mi acaba “aaa bizim sembol bu”.
ondan sonrada aklıma ana beatriz barros un ayak bileği ve Flamenkocu Camaron De La Isla elindeki ay yıldızlı dövmeler geldi ve morrowind in iconu…

ss

http://www.resimle.net/data/media/244/Anna-Beatriz-Barros-ayyildiz-dovme.jpg
http://www.tomamusica.com/caratulas/C/Camaron-De-La-Isla-Alma-Y-Corazon-Flamencos-Del-2004-Delantera.jpg
http://img.informer.com/icons/png/32/1691/1691022.png




merak etiğim konu şu: şimdi morrowind deki ashlanderlar belikli tasarlanırken asya göçebeleri referans alınarak yaratılmışlar, ve açıkçası bence oryantalizm yapmadan güzel bir çalışma yapmışlar. Diyorum ki acaba Nerevarine ve azura nın ay yıldızı damı buradan çıktı

ss

http://images.uesp.net/thumb/4/45/MW-place-Cavern_of_the_Incarnate.jpg/800px-MW-place-Cavern_of_the_Incarnate.jpg
http://i589.photobucket.com/albums/ss340/slagio2002/Morrowind/042-Moon-and-Star.jpg
http://images.wikia.com/elderscrolls/images/f/f2/Azura_Concept_Art_(Skyrim).jpg



Belikli Çingene veya latinlerdede bir kullanımı var oradan mı çıktı yoksa tasarlayana güzel geldi demi öyle esti yaptı.birde daggarfall daki azuranın elinde gül vardı galiba...

Ben kayda değer bir şey bulamadım bilen varsa anlatırsa sevinirim.
taksit taksit oluyor ama,asıl bu taraftan da bakmak lazım: daha yeni skyrim de bile çocuklarımıza kumpas kuruyorlar diye ortalığı çıkan muhafazakar Hıristiyanlar buna karışmamış olmaları ilginç geldi bian bana.

Sonuçta oyun sembolü, baş kahramanın sembolü falan hep moon and star. Baş kahramanda gidiyor sahte tanrılarla insanları uyutan ortalığa fesat karıştıran bir tipi tepeliyor. Nerden baksan hilal İslamiyet in sembolüdür, ve buna ses etmemiş olmaları iyimi kötümü bilemedim, yoksa dikkat etmediğim başka bir husus mu var bilen var mı sorayım dedim.

buda bonus olsun

bonus

http://fc03.deviantart.net/fs30/f/2009/255/8/6/Morrowind_Desktop_Wallpaper_by_canispanthera.jpg

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yoo, makul aslında. pekçok ırk için çeşitli coğrafyalardaki bazı temalardan ilham alınmış ama bunu yaparken kör gözüne parmak şeklinde birebir almak yerine, değişik temaları harmanlıyorlar. o nedenle dark elf'ler de türklere hem benzerlikler var, hem de benzemeyen taraflar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

taksit taksit oluyor ama,asıl bu taraftan da bakmak lazım: daha yeni skyrim de bile çocuklarımıza kumpas kuruyorlar diye ortalığı çıkan muhafazakar Hıristiyanlar buna karışmamış olmaları ilginç geldi bian bana.

Sonuçta oyun sembol ü, baş kahramanın sembolü falan hep moon and star. Baş kahramanda gidiyor sahte tanrılarla insanları uyutan ortalığa fesat karıştıran bir tipi tepeliyor. Nerden baksan hilal İslamiyet in sembolüdür, ve buna ses etmemiş olmaları iyimi kötümü bilemedim, yoksa dikkat etmediğim başka bir husus mu var bilen var mı sorayım dedim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Feamer said:

Nerden baksan hilal İslamiyet in sembolüdür, ve buna ses etmemiş olmaları iyimi kötümü bilemedim


İslamiyet'in sembolü olması ve "buna ses etmemiş olmaları" neden bu kadar mühim ki?
oyun içinde kullanılan dünyanın kendi içindeki mantığa göre hazırlanmış bir şey bu sembol. "aa bunlar müslüman, bunlar hristiyan, müslümanları küçümsüyorlar" gibi bir mantığa gerek yok.
güneş sembolü gayet güneş tanrısı Ra'dan özenilmiş olabilir mesela...

bi de hilal olayı İslamiyet'ten önce de olan bir semboldü.
şöyle bir bilgiye rastladım işine yarar sanırım.

"The crescent moon and star symbol actually pre-dates Islam by several thousand years. Information on the origins of the symbol are difficult to ascertain, but most sources agree that these ancient celestial symbols were in use by the peoples of Central Asia and Siberia in their worship of sun, moon, and sky gods. There are also reports that the crescent moon and star were used to represent the Carthaginian goddess Tanit or the Greek goddess Diana."

http://islam.about.com/od/history/a/crescent_moon.htm

yani İslamiyet'i sembolize edecek diye bir zorunluluğu yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya gerçekten enteresan,

Anlatmak istediğimi anlatamamış olmak sonuçta benim problemim ama kimsenin anlamak istememsi de ilginç

Neyse ki bir (1) kişi derdimi anlamış ve gayet bilgilice cevaplamış. Ishtar ve diğer inançlara değinerek aradığım farklı bakış açısını göstermiş oldu, bende zaten onu sormaya çalışmıştım. ama yazının başında veya sonunda değil genelinde. Asıl merakım, bir manken ayağına dövme yaptırıyorsa popüler bir kullanımı çıktı ortaya diyeydi?

TES serisi dünyasının yaratılması ustaca yapılmış bir dünya ve bu kadar bir biriyle çakışmayan ve tutarlığı olan bir evren tasarlanırken nereden ilham alınmış ve evet oyun oynarken de bunlara dikkat ediyorum yoksa fifa falan oynardım, kayklıya kayklıya adam dövmek için TES oynamazdım.

Dediğim gibi derdimi anlatamadım, çizgi film karakterleri bile don giymiyor, çocuklarımız yozlaşıyor, komiler sularımıza ilaç katıyor falan diye ortada dolaşan insan sayısı az olamayan bir millet, yüz binler satan bir oyuna laf atmamış acaba bilmediğim bir kullanımımı var diye yazılan bir yazıydı.,

Ve hemen türkmüş türkmüş geyikleri benim yazımın bir yerinde türk lafı geçmedi bilmem geçtimi…

Hilal olayında şu anki ortalama bir dünya vatandaşının algısından bahsediyorum, tarihi ve tarih öncesi kullanımlarını bende biliyorum.

Neyse ben istediğim bilgiyi yukarda değimim gibi almış oldum, sevgili patiler içim rahat en azından boşa zaman harcamamış oldum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bilgilice cevap verin arkadaşlar lütfen.

mesela o kız belki de gece manzarasını seviyordur, ondan yaptırmıştır dövmeyi?
müslümandır diycem de dövme yaptıracak kadar müslümanlığı sevip bir de manken olması fatal error verdirdi, bilemiyorum yani.
bilgilisiz cevap oldu evet farkındayım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...