tiLi Mesaj tarihi: Şubat 19, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2012 Korax said: Bu hoparlörler icin extra bi ses karti alman sart degil diyorum. aradığım cevap bu :) eşşek değilim mp3 dinlemiycem tabii ki yeni biricik hoparlörlerimle. eskiden lossless ları flac ları avaxhome dan indirirdim. file upload sitelerinin patlamasıyla avaxhome da bi nevi patlamış, eski dosyaların linkleri hep kırık. zamanında indirseydim keşke. şimdi piratebay e falan kaldım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2012 http://www.destructoid.com/review-creative-sound-blaster-recon3d-sound-card-221771.phtml Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Şubat 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2012 Genelde aranilan degil, inanilmak istenen cevaptir o. Dynaudio mc 15, acoustic energy aego M, audioengine a2, a5 , p4 hepsiyle bir cok DAC denedim, cok detaya girmeden soyleyebilecegim sey; media lossless olsun/olmasin, ve dahi radyo olsun. Iddia ediyorum egitimli egitimsiz farketmez daha once biraz muzik dinlemis, hoparlor konusunda logitech den bi adim onde olan herhangi bir insan realtek, xonar, audigy, auzentech, xfi aralarindaki farki anlar. Zira ortalama ustu ozellikle tum spectrumda dengeli hoparlorler (mesela soz konusu olan A2) bu farklari dinleyicisine resmen kusar. realtek de o sahnesiz, midleri resmen kaybolan sesden xfi a gecince parlak fakat sentetik yine de kalitesi ses farkedilir. ardindan xonar a gectiginizde parlamadan ve yitip gitmeden sicak ve tane tane duyulan seslerin farki hemen anlasilir. Belki duydugunuzu betimleyemezsiniz, belki ayri ayri dinledinizde farki anlayamabilirsiniz ama ayni odada ayni hoparlor ayni medya ile farklar apacik ortadadir hep. xonar in blind testlerde bu fiyat araliginda aralarindan siyrilamayacagi rakibi yok. dx ve d2 icin hic dusunmeden bunu soyleyebilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Şubat 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2012 Keske senin evdeki sistemde sahip oldugun ve araya ekledigin seyleride ekleseydin :D Egitimsiz kulak o farki anlayamaz haci. Bi de dinleyecegin muzige kadar farkeder hani. Bence kendi kulaginla/duyumunla degilde son kullanici kafasiyla bak bi olaya :) ps: su whatsapp'e bi bak artik :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mouse Mesaj tarihi: Şubat 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2012 xonar d2 250 tl civarında satanlar var değer mi diyosunuz yani bi ses kartına. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Şubat 19, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2012 aynen inanmak istediğim cevap o. inansam rahatlıycam baya. gidip de creative in sıkıntılı ses kartına 220 lira bayılasım yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Şubat 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2012 Söyle yap ozaman; Urunu 1-2 hafta icinde iade edebilecegin biyerden al. Götur eve, tak test et, dinle, fark göremezsen ve degmeyecegini dusunursen iade et. Yok deger dersen, almis olursun zaten. Veyahut 220 lira ona verecegine bi m-audio fast track falan al, illa creative alman sart degil hani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Şubat 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2012 a2 ye baktım da aktif bookshelf 150$ lık hoparlormus. onboardla gerçekten bi fark yaratacağına inancınız var mı? bi de üstüne mp3 dinlenecek. bi ara donanımhaber forumunda creative hoparlorle mp3 dinlemek için auzentech alan adam görmüştüm, ona benzedi bu. tabi renkler zevkler. parası olan masturbasyonu yapar, ben de yapıyorum arada sırada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Şubat 20, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2012 150$ diil 199$ :( mp3 dinlemiycem flac dinliycem :( flac tan flac a da fark var. a- piratebay den indirdiğin herhangi bir flac led zeppelin albümü b- barry diament masters üzerinden yapılmış flac led zeppelin albümü aradaki farkı ben bugün gördüm. yeni hoparlörle neler göreceğim kim bilir creative hoparlörle mp3 dinlemek için auzentech alan adama benzetilmek üzdü. en iyi fikir korax ın dediği gibi iade edebileceğim bi yerden alıp deneyip 7 gün içinde beğenmezsem iade etmek. şimdi a2 leri almaya çıkıyorum yardımlar için saolun. orhan beyler yerinde değilmiş almaya gidemiyorum bugun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 20, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2012 Led Zeppelin flaclarında fark olur tabii, ama bu normal flaclarda fark olacağı anlamına gelmez. İki farklı Led Zeppelin flac'ı var genel olarak: Plakdan riplenmiş ve her biri farklı flaclar Remasterlardan riplenmiş flaclar, onlarda remastera gçre farklı, remaster da plakdan oluyor. Bunların her biri farklı olur çünkü hepsinin kaynağı ve digitale çevrilme yöntemleri farklı. Farkı anlamak için mesela Blind Guardian'dan And Then There Was Silence gibi imba mühendislik ve detayla gelen bir şarkıda dene. Ancak o zaman çok farklı oluyor, alayım dersin rasyonel bir şekilde. Led Zeppelin testi bir halt göstermez anlayacağın. 10 liralık kulaklık ve 40 liralık mp3 çalar da Led Zeppelin'de fark hissettirir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 20, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2012 Fark yakalanır ama, Clip+ ile bile kalite farkı yakalanıyor iPod Touch'a göre mesela aynı IEM'lerle. Sırf müzik dinlemek için 200$ verilebilir mi bilmiyorum. Flac'ın da bir üst sınırı vari bir yerden sonra ses kartının karakteri girer işin içine sadece. Verilir ama ya, daha ötesi şaçma ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Şubat 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2012 Gaza geldim eve gidince Xonar DX ismarlicam Audioengine 2'ye bagli HTPC'me. :) Müzik + dizi icin kullaniyorum. Ubuntu'da düzgün calisir umarim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 20, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2012 2.6.31.1 sonrası destek geldi onlara; Ubuntu LTS, Debian, Red Hat gibi kararlı dağıtımlar (Ubuntu LTS'ye kararlı desem de inanma) 2.6.32 ile geliyor. Sorun olmaz yani. snd-virtuoso modülünü yüklemen gerek ama kernele. Gerçi Ubuntu MacOS'luk yapıp kendi yüklüyor olabilir. Yine de en aşağı 2011 civarı gelmiş bir kernel kullanman daha iyi, tamamen bug-free olmuştu sanırım o aralar. Yeri değil ama sunucu gibi şeylere kararlı Linux aradığımda Scientific Linux'den iyisi yok bence bu aralar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Şubat 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2012 onboard ile dinle aradaki farkı anlamazsın zaten. sedece pahalısını alınca piskolojik olarak aaa ne kadar iyi ses veriyor dersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Şubat 21, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2012 Aynı remasterın farklı ripleri farklı kalitede oluyo bi de. Eskiden ne güzel en iyisini arar bulurdum avaxhome dan. File upload siteleri patlayınca bütün linkler kırılmış. Torrentte kim riplemiş nası riplemiş yazmıyo. İndiriyosun kötü çıkıyo zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Şubat 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2012 Valla beni deliler gibi Battlefield 2 oynadigim zamanlarda Creative Audigy 2 almistim. Battlefield 2'yi actim. Yeni ses kartini taktigim aklimdan cikmisti. Menüdeki oyun müziginde daha önce duymadigim enstrümanlar duydugumda "yohannes" moduna girmistim. Ses kalitesinde büyük farki var miydi tam hatirlamiyorum ama farkli frekanslar duydugumu biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Şubat 21, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2012 Xonar DX alınca yorumlarını bekliyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Şubat 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2012 Xonar DX'i server'a takıyorum şimdi. Bakalım... dun dun dun. :D Edit: Ubuntu kartı doğrudan tanıdı. Ne yazik ki HD 5450'imin üstündeki HD Audio ile Xonar DX arasında en ufak fark algılayamadım. En az 10 kere output değiştirip aynı şarkıları arka arkaya iki farklı sistemde dinledim. Cıks. Testleri Audioengine A2 ile yaptım. Source olarak audio cd, flac ve 192kbps mp3 kullandım. Şimdi kartı HTPC'mden çıkarıp ana bilgisayarıma takıcam. Belki oyunlarda EAX daha iyi çalışır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Şubat 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2012 EAX artik olmayan bi interface. Bunu destekledigi ileri surulen kartlarin hepsi artik bunu emulatorlerle yapiyorlar, yok alchemy, yok ds3d gx2 , vb gibi. eski eax destekleyen oyunlarda (vegas 2 falan gibi) da da sacma sonuclar veriyorlar. Bunun disinda xonar lari linux uzerinde hic denemedim fakat su ana kadar kendi setup imda su kartlari; Realtek alc889A X-fi x-treme gamer xonar dx bu modlarda; kernel stream direct sound wasapi asio (mumkun degilse asio4all) denedim ve xonar dx vs all soz konusu oldugunda muzik performansi gece gunduz gibi. xp ve vista uzerinde asio tercih ediyordum, soundstage sikintisi olmasina ragmen simdi win7 uzerinde wasapi ile senliklerden senliklere kosuyorum. hala o/b dac i aktive edip baktigimda ayni sonuc. Linux de belki audio output mode ile alakali bisey yuzunden bit perfect ses alamiyor olabilirsin. bu noktada gerge ye sormali, ALSA falan mi kullanmali bilmiyorum. usenmesem 20-run ABX test, spectrum analiz falan yapicam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 26, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2012 Alsa'da ek ayar gerekiyor yüksek kalite için. Arch bomboş geldiğinden ne yapılacağını biliyorum vanilla alsa durumunda ama Ubuntu dolduruyordur içini. Alsa'nın ayarları için baktığı iki-üç dosya vardır, Ubuntu hangisini kullandığını bilmediğimden hepsini koyuyorum buraya. ~/.asoundrc /etc/asound.conf /usr/share/alsa/alsa.conf (Bu alsa default'ları, diğer ikisi boşsa bunu ver, dolularsa boşver) Radeon HD Audio'nun temel amacı HD müzik ve film oynatmak olduğundan X-Fi'lere göre daha iyi erformans veriyor bence o alanlarda ayrıca ama Xonar daha iyi yine de. OSS4'de kullanabilirsin, bir süredir onu kullanıyorum ben, ama ses kalitesi açısından bir farkı olmaz. O dediğim dosyaları ver bir. Bir de libsamplerate'in yüklü olduğuna emin ol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Şubat 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2012 Filmleri zaten PS3 ile blu-ray'den izliyorum. Dizilerde de ses efektleri öyle çok önemli değil bence. Benim için önemli olan müzikti yani. O yüzden sırf müzikleri denedim ve bir fark algılayamadım dediğim gibi. Ayarları da pek kurcalamadım. Gerge, sadece default olanı var. Şu an kartı çıkarttım, bilmem config için bir şey farkediyor mu: /usr/share/alsa/alsa.conf # # ALSA library configuration file # # pre-load the configuration files @hooks [ { func load files [ "/usr/share/alsa/pulse.conf" "/usr/share/alsa/bluetooth.conf" "/etc/asound.conf" ~/.asoundrc ] errors false } ] # load card-specific configuration files (on request) cards.@hooks [ { func load files [ { @func concat strings [ { @func datadir } /cards/aliases.conf ] } ] } { func load_for_all_cards files [ { @func concat strings [ { @func datadir } "/cards/" { @func private_string } .conf ] } ] errors false } ] # # defaults # # show all name hints also for definitions without hint {} section defaults.namehint.showall off # show just basic name hints defaults.namehint.basic on # show extended name hints defaults.namehint.extended off # defaults.ctl.card 0 defaults.pcm.card 0 defaults.pcm.device 0 defaults.pcm.subdevice -1 defaults.pcm.nonblock 1 defaults.pcm.ipc_key 5678293 defaults.pcm.ipc_gid audio defaults.pcm.ipc_perm 0660 defaults.pcm.dmix.max_periods 0 defaults.pcm.dmix.rate 48000 defaults.pcm.dmix.format "unchanged" defaults.pcm.dmix.card defaults.pcm.card defaults.pcm.dmix.device defaults.pcm.device defaults.pcm.dsnoop.card defaults.pcm.card defaults.pcm.dsnoop.device defaults.pcm.device defaults.pcm.front.card defaults.pcm.card defaults.pcm.front.device defaults.pcm.device defaults.pcm.rear.card defaults.pcm.card defaults.pcm.rear.device defaults.pcm.device defaults.pcm.center_lfe.card defaults.pcm.card defaults.pcm.center_lfe.device defaults.pcm.device defaults.pcm.side.card defaults.pcm.card defaults.pcm.side.device defaults.pcm.device defaults.pcm.surround40.card defaults.pcm.card defaults.pcm.surround40.device defaults.pcm.device defaults.pcm.surround41.card defaults.pcm.card defaults.pcm.surround41.device defaults.pcm.device defaults.pcm.surround50.card defaults.pcm.card defaults.pcm.surround50.device defaults.pcm.device defaults.pcm.surround51.card defaults.pcm.card defaults.pcm.surround51.device defaults.pcm.device defaults.pcm.surround71.card defaults.pcm.card defaults.pcm.surround71.device defaults.pcm.device defaults.pcm.iec958.card defaults.pcm.card defaults.pcm.iec958.device defaults.pcm.device defaults.pcm.modem.card defaults.pcm.card defaults.pcm.modem.device defaults.pcm.device # truncate files via file or tee PCM defaults.pcm.file_format "raw" defaults.pcm.file_truncate true defaults.rawmidi.card 0 defaults.rawmidi.device 0 defaults.rawmidi.subdevice -1 defaults.hwdep.card 0 defaults.hwdep.device 0 defaults.timer.class 2 defaults.timer.sclass 0 defaults.timer.card 0 defaults.timer.device 0 defaults.timer.subdevice 0 # # PCM interface # # redirect to load-on-demand extended pcm definitions pcm.cards cards.pcm pcm.default cards.pcm.default pcm.front cards.pcm.front pcm.rear cards.pcm.rear pcm.center_lfe cards.pcm.center_lfe pcm.side cards.pcm.side pcm.surround40 cards.pcm.surround40 pcm.surround41 cards.pcm.surround41 pcm.surround50 cards.pcm.surround50 pcm.surround51 cards.pcm.surround51 pcm.surround71 cards.pcm.surround71 pcm.iec958 cards.pcm.iec958 pcm.spdif iec958 pcm.hdmi cards.pcm.hdmi pcm.dmix cards.pcm.dmix pcm.dsnoop cards.pcm.dsnoop pcm.modem cards.pcm.modem pcm.phoneline cards.pcm.phoneline pcm.hw { @args [ CARD DEV SUBDEV ] @args.CARD { type string default { @func getenv vars [ ALSA_PCM_CARD ALSA_CARD ] default { @func refer name defaults.pcm.card } } } @args.DEV { type integer default { @func igetenv vars [ ALSA_PCM_DEVICE ] default { @func refer name defaults.pcm.device } } } @args.SUBDEV { type integer default { @func refer name defaults.pcm.subdevice } } type hw card $CARD device $DEV subdevice $SUBDEV hint { show { @func refer name defaults.namehint.extended } description "Direct hardware device without any conversions" } } pcm.plughw { @args [ CARD DEV SUBDEV ] @args.CARD { type string default { @func getenv vars [ ALSA_PCM_CARD ALSA_CARD ] default { @func refer name defaults.pcm.card } } } @args.DEV { type integer default { @func igetenv vars [ ALSA_PCM_DEVICE ] default { @func refer name defaults.pcm.device } } } @args.SUBDEV { type integer default { @func refer name defaults.pcm.subdevice } } type plug slave.pcm { type hw card $CARD device $DEV subdevice $SUBDEV } hint { show { @func refer name defaults.namehint.extended } description "Hardware device with all software conversions" } } pcm.plug { @args [ SLAVE ] @args.SLAVE { type string } type plug slave.pcm $SLAVE } pcm.shm { @args [ SOCKET PCM ] @args.SOCKET { type string } @args.PCM { type string } type shm server $SOCKET pcm $PCM } pcm.tee { @args [ SLAVE FILE FORMAT ] @args.SLAVE { type string } @args.FILE { type string } @args.FORMAT { type string default { @func refer name defaults.pcm.file_format } } type file slave.pcm $SLAVE file $FILE format $FORMAT truncate { @func refer name defaults.pcm.file_truncate } } pcm.file { @args [ FILE FORMAT ] @args.FILE { type string } @args.FORMAT { type string default { @func refer name defaults.pcm.file_format } } type file slave.pcm null file $FILE format $FORMAT truncate { @func refer name defaults.pcm.file_truncate } } pcm.null { type null hint { show { @func refer name defaults.namehint.basic } description "Discard all samples (playback) or generate zero samples (capture)" } } # # Control interface # ctl.default { type hw card { @func getenv vars [ ALSA_CTL_CARD ALSA_CARD ] default { @func refer name defaults.ctl.card } } } ctl.hw { @args [ CARD ] @args.CARD { type string default { @func getenv vars [ ALSA_CTL_CARD ALSA_CARD ] default { @func refer name defaults.ctl.card } } } type hw card $CARD } ctl.shm { @args [ SOCKET CTL ] @args.SOCKET { type string } @args.CTL { type string } type shm server $SOCKET ctl $CTL } # # RawMidi interface # rawmidi.default { type hw card { @func getenv vars [ ALSA_RAWMIDI_CARD ALSA_CARD ] default { @func refer name defaults.rawmidi.card } } device { @func igetenv vars [ ALSA_RAWMIDI_DEVICE ] default { @func refer name defaults.rawmidi.device } } } rawmidi.hw { @args [ CARD DEV SUBDEV ] @args.CARD { type string default { @func getenv vars [ ALSA_RAWMIDI_CARD ALSA_CARD ] default { @func refer name defaults.rawmidi.card } } } @args.DEV { type integer default { @func igetenv vars [ ALSA_RAWMIDI_DEVICE ] default { @func refer name defaults.rawmidi.device } } } @args.SUBDEV { type integer default -1 } type hw card $CARD device $DEV subdevice $SUBDEV hint { description "Direct rawmidi driver device" device $DEV } } rawmidi.virtual { @args [ MERGE ] @args.MERGE { type string default 1 } type virtual merge $MERGE } # # Sequencer interface # seq.default { type hw } seq.hw { type hw } # # HwDep interface # hwdep.default { type hw card { @func getenv vars [ ALSA_HWDEP_CARD ALSA_CARD ] default { @func refer name defaults.hwdep.card } } device { @func igetenv vars [ ALSA_HWDEP_DEVICE ] default { @func refer name defaults.hwdep.device } } } hwdep.hw { @args [ CARD DEV ] @args.CARD { type string default { @func getenv vars [ ALSA_HWDEP_CARD ALSA_CARD ] default { @func refer name defaults.hwdep.card } } } @args.DEV { type integer default { @func igetenv vars [ ALSA_HWDEP_DEVICE ] default { @func refer name defaults.hwdep.device } } } type hw card $CARD device $DEV } # # Timer interface # timer_query.default { type hw } timer_query.hw { type hw } timer.default { type hw class { @func refer name defaults.timer.class } sclass { @func refer name defaults.timer.sclass } card { @func refer name defaults.timer.card } device { @func refer name defaults.timer.device } subdevice { @func refer name defaults.timer.subdevice } hint.description "Default direct hardware timer device" } timer.hw { @args [ CLASS SCLASS CARD DEV SUBDEV ] @args.CLASS { type integer default { @func refer name defaults.timer.class } } @args.SCLASS { type integer default { @func refer name defaults.timer.sclass } } @args.CARD { type string default { @func refer name defaults.timer.card } } @args.DEV { type integer default { @func refer name defaults.timer.device } } @args.SUBDEV { type integer default { @func refer name defaults.timer.subdevice } } type hw class $CLASS sclass $SCLASS card $CARD device $DEV subdevice $SUBDEV } Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Şubat 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2012 yeni anakartlarda thx, xfi chipset fln var artık ya. ses kartı değil o parayı hoparlör'e yatırsak daha iyi gibi. bu arada logitech x-540 kullanıyorum ben. apartmanda oturduğumdan uçuk seslerde dinleyemiyorum. yeni bir sistem alırsam çok bi artısı olur mu benim için? 3-4 senedir bunu kullanıyorum ve hiç yeni sistemleri takip edemedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 26, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2012 rant{begin} Maksimum kalite için ayarlanmamış, büyük ihtimalle çok eski ya da çok yeni kartlarda sorun çıkıyor diye yapmışlardır. Ubuntu'yu bu yüzden sevmiyorum işte, ayarları en, en, en, en, en generic şeklinde ayarlıyorlar. Pil notebook'un Ubuntu altında 1:50 gidiyordu, Arch'da 2:50 kendi optimizasyonumdan sonra. rant{end} Şunları yap, ses kartı önemli değil, Radeon'undan da tam performans alamıyorsun şu anda. /etc/asound.conf yarat işte vim ile (ya da nano, gedit, ne kullanıyorsan) Şunu ekle: defaults.pcm.rate_converter "samplerate_best" alsa-plugins ve libsamplerate paketleri de yüklü olmalı. Ubuntu benzerlerini bulursun synaptics'den filan. İşlemci destekli realtime sampling ile ulaşabileceği en iyi kaliteye ulaşacak. Downmixing ya da upmixing gerekirse: pcm.upmix71 { type upmix slave.pcm "surround71" delay 15 channels 8 } Downmixing bu da: pcm.!surround51 { type vdownmix slave.pcm "default" } pcm.!surround40 { type vdownmix slave.pcm "default" } Upmixing şeçmek için dosyanın başına şunu ekleyeceksin: pcm.!default "plug:upmix71" 71 yerine 51 ya da 40 da yazabilirsin diğer komutu da uygun şekilde değiştirerek. Downmixing yapıyorsan gerekli değil bu satır. Eğer Mplayer ya da VLC kullanıyorsan onlar da yapıyor bunu. Mplayer kullan bir de, ses olarak da görüntü olarak, GPU destekli playback olarak da VLC'den çok daha iyi sonuç veriyor. Ubuntu'nun kendi Gstreamer destekli oynatıcısından VLC bile iyi zaten. SMPlayer'a bak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Şubat 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2012 Sağolasın. Dediklerini yaptım ama yine bir fark algılayamadım (HD audio ile). HTPC'de klavye mouse vs olmadığı için XBMC kullanıyorum. Şimdi tekrar kartları değiştirmeye de üşeniyorum valla. Oyunlarda Creative Inspire T5400 ile bir fark görür müyüm Xonar DX ile? Şu sıralar oynadığım oyun da yok ki açıp karşılaştırayım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 26, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2012 Biraz önce aynı komutları kaldırıp baltım, fark farkettim IEMlerle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar