Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

israil'de yaşama imkanınız olsa

roket adam

Öne çıkan mesajlar

Zor soru yaw. Ciddi anlamda ikilemde kaldım. Israil üniversitesi mezunluğu.sonrasında işsiz kalmazsın, işletme okurdum orada...

Ama süregelen bir önyargı var. Karşılıklı. Her nerelisin sorusundan sonra yüzlerinde oluşan o ifade hep rahatsız edecek insanı. Adamlar bildiğin nefret ediyorlar müslümanlardan. Seni de %99'un içinde sayacaklar. %1 olma ihtimalin ya da insanlığın, karakterin önemsiz. Giriş çıkış hep sıkıntı.

Ben sosyal bir insanım. Sevmem bu tip muhabbetleri.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim İsrail ile bir derdim yok. Fakat yaz aylarında ben Kıbrıs'ta kalırken sıcaktan bunalacak gibi oluyorum. Çok sıkılıyorum. Gerçekten daha güneye inebileceğimi düşünmüyorum bu konuda. Sıcak inanılmaz rahatsız ediyor beni sürekli olarak bina içinde yaşayabilecek biri değilim birde. Finlandiya vs. gibi aşırı soğuk yer deseydin ama hiç düşünmeden giderim derdim.
Sosyal ağlarda paylaş

Bildiğim kadarıyla İsrail gençliği, hayatını yaşamaktan çekinmeyen, pek tabusu olmayan bir gençlik. Bunun yanı sıra şahsen iş durumu kesinse vakit bile kaybetmezdim, o tarihsel dokusu yeter.

Yine de bölgenin sıcak (politik anlamda) olması da sıkıntı yaratabilir. Ne bileyim, bilmiyorum tabi mümkün mü ama kafaya hamas roketleri inebilir:

http://www.youtube.com/watch?v=CIAm7bPJFjg
Sosyal ağlarda paylaş

vaperon said:

Seni de %99'un içinde sayacaklar. %1 olma ihtimalin ya da insanlığın, karakterin önemsiz.

hayır böyle bir şey yok. tam tersi bir sürü türkiye kökenli yahudi yaşıyor hiç biri hayatlarında türkiye'ye gitmeseler bile sırf dedesi, ninesi tr'de yaşadığı/göç ettiği için acayip bir sempati besliyorlar türklere. böyle insanlar çoğunlukta.

ortodoks yahudileri baz alıp böyle şeyler düşünmeyin onlar yahudiler tarafından yoğrulmayan hamurdan yapılan ekmeği bile yemezler.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...