Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Windows Phone 8

GERGE

Öne çıkan mesajlar

Mum_Chamber said:

onceki sayfada da dedigim gibi, hiz vs bunlar rekabeti drgistirecek ozellikler degil. hele ki kullanicilarin platformlara coktan gomuldugu su zamanda hic degil.

misal ben 250 euroya tomtom cihazi almaktansa 70 euroya tomtom ios uygulamasini aldim. bundan sonra apple'dan alacagim her cihaz da bu uygulamayi destekleyecek. microsoft beni kazanmak istiyorsa oyle bir cihaz sunmali ki ben tomtom ve tomtom benzeri uygulamalarimi tekrar yeni bir platformda satin almaya razi olayim. yeni bir ui bu yuzden yeterli degil. cook daha iyisi lazim

pahalıymış abi senin tomtom benim babam çinden komik fiyatla 3-4 tane aldı geldi. Aletler gayette iyi.

ya upuzun bişey yazmıştım ama... Neeeyyysssseeee sildim. Özet geçiyorum

android kesinlikle hantal, iphone herşeyiyle pahalı, windows phone 8 daha kullanıcı istekleri konusunda yeni.

Bide bir tek ben mi şu herşeyin bilgisayarınla senkronize olması fikrini beğenmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

herşeyi geçtim de windows için nasıl kullanıcı dostu değil deniyor anlamadım. adamların bütün mevzusu zaten kullanıcı dostu olması yoksa herkes bedava olan linux sürümlerini kullanırdı zaten. daha 5 yıl önce habire drivermiş irq çakışmasıymış falan uğraşırdık bir ton, şimdi otomatik herşey kullanıcıya mümkün olduğunca az yük bindiriyorlar. Zaten windows un herşeyi otomatik yapması kullanıcıya fazla ayar yaptırmaması eleştiri konusu.
Sosyal ağlarda paylaş

Bak işte windows kullanmayan sayısı gerçekten az. Office i falan openoffice kullanan bi oracle çalışanları zaten asfds. Eğer ofis entegrasyonunu androidden iyi yapabilirlerse, daha doğrusu android bununla rekabet edebilecek bi app çıkaramazsa o zaman düşünülebilir windows telefon.

Bide senaryus evet hacı bilgisayarla senkronize olayını sevmeyen bi tek sensin. Evernote resmen hayat kurtarıcı, al notlarını pat pat yükle evernote a sürekli elinin altında olsun. Resmen laptop falan taşımıyorum toplantıya girerken, zaten herşey elimin altında telefonda.
Sosyal ağlarda paylaş

ee? nokia'nin her cihazinda navigasyon var. sadece navigasyonu icin nokia mi alayim yani?

heyecanini, paylasma istegini anliyorum. ama su haliyle alinabilir bir windows phone yok. "bir sonraki versiyonda sunu yapicaz bunu yapicaz" tarzi soylemler de cok bos. cunku ayni donemlerde ios6 cikacak, ondan uc ay sonra da google o ozellikleri yarim yamalak kopyalayacak. sonunda windows phone yine bir surum geri kalmis olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

Heyecanımı anladığın için sağol ama OS'a neden yarım damgası yapıştırdığını anlamak zor.

Sağlam bir işletim sistemi. Yarım kalmış bir yanı yok. Fazlası var mı diye sorarsın anlarım. Geç kaldı artık alıştık dersin anlarım ama mevcut haliyle tek büyük eksiği VPN. Ben Kasım'dan bu yana telefona gelen updateleri gören biri olarak söylüyorum c/p ile başlayıp, multitask, socket api'lerinin -doğru tabir midir bilemedim- app'lar için kullanıma açılmasına kadar bi ton güncelleme geldi. Hatta donanımı destekleyen telefonlara hotspot özelliği falan bile geldi.

Benim şu anda koşa koşa webOS'a geçme sebebim olmadığı gibi bir android yada iOS kullanıcısının da platform değiştirmek için öyle büyük -gamechanger tarzı- yeniliği yok evet. Ama retina displayi çılgın bir devrim görüyorsanız pekala MS'nin bu dil değişikliği de devrimdir.

Ama //muhtemelen// pek çok kimsenin hiç görmediği kullanmadığı bir işletim sistemi için peşin hükümler belirtmesi de adil değil. Zaten adamlar kendi telefonlarını pazarlamakta başarısız. Bugüne kadar hiç bişi pazarlamak zorunda kalmamışlar en nihayetinde.

Ama söz verdikleri her şeyi yaptılar. Umarım devamında sıçıp batırmazlar. Şu saatten sonra Android falan benim için zor yani :P

Yoksa banane lan. Ben babalar gibi kullanıyorum. Anlatmaya çalışıyorum ikna edip mal satmaya çalışmıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

vpn cok sey icin gerekli. baska bir networkte gibi davranmani sagliyor. misal evdeyken ofisteymis gibi bazi seylere erisiyorsun. buyuk ve biraz paranoyak firmalar da bunu bir guvenlik layeri gibi kullanabiliyor.

@Leader, wp saglam bir mobil isletim sistemi. ama en iyisi degil. masaustu isletim sistemlerinde windows kullanicilarinin platformu terketmeme nedeni nedir? windows'un cok iyi olmasi mi? hayir. uygulamalar. populer oyunlari oynayamadigin, yayginlasmis programlari kullanamadigin isletim sistemlerine gecilmiyor. bu yuzden yillardir kimse windows'tan linux'e ya da mac'e gecmedi. vista faciasindan sonra bile kimse isletim sistemi degistirmedi. ayni sekilde "yaratici" kullanici grubu da hicbir zaman mac'i birakip windows'a ya da linux'e gecmedi.

benim de wp'u eksik gorme sebebim ayni. ulasim tavsiyelerinden voip gorusmesine kadar kullandigim hicbir uygulamayi kullanamayacaksam, sadece facebook twitter entegrasyonu iyi diye smartphone almanin _benim icin_ pek bir anlami yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Windows Phone'un
MS LIVE (xbox, pc games) integrationunu,
MS office uygulamalarini,
Zune uygulamasini
Ad-ware free olmasini,
Orijinal bir UI'a sahip olmasini ve bu yaklasimin Windows 8 tablet ve PC leri ile devam edecegini,
MS'in Skype'i satin almis oldugunu

unutmamak lazim.

Microsoft'un en buyuk hatasi 'Windows' olarak adlandirmasi bu telefonu.

XBOX'u Windows Gaming Console diye adlandirsaydi su an dunyada bir numara olamazdi. Neden basari ve basarisizliklarindan ders cikarmiyorlar isimlendirme konusunda anlamis degilim.
Sosyal ağlarda paylaş

Windows'un coming soon dedigi HTC titan II denen windows phone'da da ayni sekilde 265hours standby time var. Belli ki windows isletim sistemi ve baska ivir zivirlariyla pili emiyor. Cunku HTC de, Nokia da, Samsung da baska isletim sistemlerini kullanan telefonlarinda cok daha yuksek standby suresine sahip.

Diger hic bir ayrintiya bakmadan sirf bu yuzden bence "yarim" iste bu sistem digerlerine gore.
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:

microsoftun herseyini kendilerine bagliyorlar olayi guzel, telefon, xbox, pc, tablet, hepsi kanka birbiriyle.

ya güzel de, o kadar 'yok' ki, o kadar kullanamıyolar ki o avantajı... apple bunu çook daha iyi yapıyo yani, öyle ki iphone alan adam 3 ay sonra gidip mac alıyo, yanına ipad alıyo falan filan.
Sosyal ağlarda paylaş

Adamların bu zamana kadar çıkardıkları ürünlerde bariz albeni eksikliği var.

Metro bu sorunu biraz olsun ortadan kaldırabilir.

Ve apple belirli donanımda çalışacak ona göre optimize edilmiş bir işletim sistemi kullanıyor. Sınırları daha net. Onu kullanmazsın diyor kimse ses etmiyor.

Microsoft işletim sistemi yazıyor. Her marka ürünle iyi çalışmak zorunda. Mesela WP7 ciahzlar için de aynı durum söz konusu. Samsung'un gerizekalı telefonları artık nasıl bişiyse update edilememişti. İki ay sonra falan özel update ile sorunu çözebildiler.

Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...