Redeagle Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Oski said: bir yönetmelik yayınlarsan yarınki resmi gazetede, ben de ona göre yazarım artık. özür dilerim. herkes istediği gibi yazarken, benim "anlamını bilmediğim kelimeleri" şapır şapır ortaya dökmem sıkıntı çıkarıyore. evet
Oski Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Bone said: oyun firmaları kendi türü dışındaki türden oyunları oynayan oyuncuları tatmin etmeye çalışıyor. bunu özellikle bioware oyunlarında görebiliriz. mass effect 3'te "oyun ayarı"nı oyunculara seçtirtiyor. 1- aksiyon oyunu oynayabileceksin. yani halo gibi oyunları oynayanlar hikayeyle felan hiç uğraşmadan kafa göz gidebilecek. 2- adventure oyunu oynayabileceksin. bu modda sadece dialoglarla uğraşıp bulmaca çözeceksin. 3- rpg modu da koymuşlar, bu da action/adventure şeklinde hazırlanmış olacak, ikisi bi arada modu. "ben dialoglarla uğraşmayı sevmiyorum, sadece aksiyon seviyorum, bana da hitap et" diyen kişilere de bu oyunu satma uğruna bu yola gitmişler. niya illa herkese hitap etmesi gerekiyor ki bi oyunun, onu anlamıyorum. abi işte buna anlaşılmayacak ne var ben de onu anlamıyorum. adamların Bioware olarak şirket politikası bu. "daha çok oyuncuya hitap edip daha çok para kazanmak." bir veya birkaç şirketin bu şekilde politika gütmesi oyunculuğu bitirmez. nasıl ki jay-z'ye, lady gaga'ya falan, işte insert popular name here, deste deste albüm yaptıran müzik endüstrisi Massive Attack'ı, Parov Stelar'ı yok edemiyorsa, bu firmalar da Half Life 3'ü, onu bunu yok edemeyecek. bırakın yetolar da oyun oynasın, ne güzel. solitaire oynamaktan daha çok geliştirecektir insanları bu tip oyunlar ne kadar dumbed down olursa olsunlar. insanları sevelim. sonuçta önce başka bir şey vaad edip insanları kandırmıyorlar. buna rağmen gidip de Mass Effect 3'e para vermeyeceğiz haliyle. ama bu oyuna para verecek insanların çoğunlukta olması da hayatın acı gerçeği tabii.
HellHound Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 boyle kor goze parmagim seklinde yaklasim yanlis, digital distro konsollarda bugun pc'de geldigi seviyeya ulastiginda kullaniciya gerekli muamele sirasinda hic bellerini incitmeden ikinci eli engellersin Steam nasil yapiyorsa ama yinede Sasha Grey'in oral yeteneklerinin voice acting'de oldugunu sanip para harcayan developerlar yazsinlar boyle rage inducing yazilar, egleniyoruz yahu
Bone Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 steam platformu güzel. aradığın oyunu 10 senelik olsa da bulup satın alıp indirebiliyorsun. öte taraftan retail olarak satılan oyunlar 1 sene duruyor sonra raflardan çekiliyor. arayıp bulamadığım bir sürü oyun var. nerden alıcaksın ki bunları ikinci elden başka...
Sam Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Oski said: bir veya birkaç şirketin bu şekilde politika gütmesi oyunculuğu bitirmez. nasıl ki jay-z'ye, lady gaga'ya falan, işte insert popular name here, deste deste albüm yaptıran müzik endüstrisi Massive Attack'ı, Parov Stelar'ı yok edemiyorsa, bu firmalar da Half Life 3'ü, onu bunu yok edemeyecek. müzik ve kitaplardan ayrı olarak film ve özellikle oyun sektöründe bu lüks yok maalesef. bir bilim-kurgu filmi çekmek istiyorsan büyük bütçe lazım. haliyle ne oldu, eli yüzü düzgün bilim-kurgu filmi neredeyse çekilmiyor 10 yıldır. varsa yoksa marvel, dc comics filmleri. oyunlarda daha da beter çünkü "ben sanat filmi yaptım" deyip bırakamıyorsun, voice acting cart curt olmasa bile eli yüzü düzgün birşey yapman lazım. ya da hepten salıp minecraft, terraria gibi bulamaç kıvamında birşey yapıyorsun ama onun da spektrumu çok kısıtlı. işte ancak mount & blade gibi iyi gameplay'i kabul edilebilirin sınırında prodüksiyonla birleştirince büyüme şansı oluyor. ama büyüyünce de otomatikman daha da büyüme üzerine kuruyorsun yoksa devamlı sallantıda şirket, bir yanlış adımla çöp olabiliyor herşey. nice anlı şanlı şirket öyle gitti 90'larda. ha ortada ya cod/bf ya dandini steam indie'leri kaldığı zaman bitmiş demektir benim için olay ama neyse ki hala aralarda tutunabilen şirketler var.
senko Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Yeni X-Box ikinci el oyunları oynatmayabilir ama oynatadabilir.
Öne çıkan mesajlar