Kalten Mesaj tarihi: Şubat 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2012 Ticaret Hukuku,Borçlar Hukuku,Envanter Bilanço ve Şirketler Muhasebesi arasından 2 tane ders seçmem gerekiyor ama hangilerini seçsem çok kararsız kaldım.Hepsi ilerde işime yarama ihtimali olan şeyler. Okul bittiginde büyük ihtimal baba mesleği olan mali müşavirliğe devam edicem ama belki vergi denetmeni filan zorlarım diyorum kpss ile.Vardır illa ki burda iktisat okumus insan sizce hangi 2 si daha çok işime yarar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Şubat 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2012 hangi okul? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Şubat 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2012 şöyle demem daha doğru olacak, en kolay hangi ikisinden geçiliyorsa/ortalama yapılıyorsa onları seç zaten ticaret hukuku değişiyor seneye bambaşka bir ticaret ukuku ile karşılaşacaksın, mali müşavir olacağım desen okuldan değil bürodan öğrenirsin ne öğreneceksen okuldaki seçmeli dersler sadece fikir verir gerisini sen oluşturursun, kpss ye gireceksen de zaten o sınavlara hazırlanmak için bir kere daha inekleyeceksin okulda öğrendiklerin yetmeyecek sevgiler, marmara iktisat mezunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 2, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2012 Ticaret'i yani kanuna göre gösterirler ama ticaret hukuku hukuk fakültesinin en zor dersidir. Borçlar al ama, o kadar temel bilgiler olmadan iktisatçıyım demek zor. Gerçi iktisatta çok yüzeysel geçiyorlar ama... iktisat okumuş ve şu an hukuk okuyan insan olarak diyorum bunu. Diğer ikisinden kolayını şeç ama borçlar kesin al, zaten borçlar olmadan çok iyi ticaretin t'sini kavrayamacağın için boşver onu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kalten Mesaj tarihi: Şubat 2, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2012 Uludag uni de okuyorum.Ne bileyim var böyle aptal aptal dersler ama hiç işime yaramayacak seyleride almak istemedim açıkçası.Kararsız kaldım Ticaret hukuku seçmiştim ama madem öyle diyorsun degiştiriyim onu borçlar hukuku ile.Sağol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Şubat 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2012 Ortalamani yukseltecek olanlari sec, bilgili ama dusuk GPA´li olmak pek ise yaramiyor, ogrenmeyi cok istiyorsan derslere girersin. Ticaret Hukuku falan bayagi corbaydi, almadigima sukretmistim ben dersine girince. (ekonometri mezunu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Şubat 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2012 bu 4 dersin aynı dönemde seçmeli ders olması biraz saçma sanki. önce borçlar hukuku var bizim zorunlu olarak 4.dönem sonra 5.dönem ticaret hukuku var seçmeli. bilanço ise yine 4.dönem zorunlu dersken, şirketler muhasebesi'ni 7.dönem seçmeli olarak koymuşlar iü iktisat fakültesine. (araya 5 ve 6.dönemlerde vergi ile maliyet muh. koymuşlar) ki ben de bu derslerin sırasının böyle olması gerektiğini biliyorum, borçlar almadan ticaret, dönemsonu olmadan şirketleri görmek pek akla yatkın gelmiyor. Ben de sözlüklerden derslere bakarken görmüştüm eskiden marmarada bu 2 dersin de birbirine ön koşullu olarak takiben verildiğini. Ondan yapıyorum bu yorumu yani =p neticede makul gözüken borçlar hukuku ile dönemsonu muhasebesi gözüküyor =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kalten Mesaj tarihi: Şubat 2, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2012 Valla banada saçma geldi ama yapcak bişey yok adamlar aynı döneme koymuslar seçmeli olarak önkosul vs hiç bişey yok.Borçlar hukuku ile envanter bilanço aldım simdilik daha kesin kayıt degil ama böyle bırakırım muhtemelen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Şubat 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2012 @Yav, olabiliyor bazen saçma sapan programlar. Bizim de vaktiyle mikro/makro ekonometri; ekonometri I'le beraber verildi. Ertesi sene hocalar biz mal mıyız? diyip değiştirdiler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Liebe Mesaj tarihi: Şubat 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2012 büyük ihtimal seçmişsin dersleri atık ama şunu söliim mevzuatları ezbere bilmenin pek bir avantajı ve zorunluluğu olmadığı için ( tabi kör cahilde olmak iyi değil) bana kalırsa bilanço ve ş. muhasebesi mantıklı derim m.m. olucam diyorsan.arkadaşlarında bahsettiği üzere borçlar ve ticaret hukuku sürekli güncellenen ve değişen şeyler , okulda gördüğün şeylerin sana pek öle ahım şahım katkısı olmaz , öteki dersler çok daha önemli müşavirlik için.ayrıca olayları yaşadıkça asıl öğreniyosun muhasebeciliği , o yüzden kolay geçebileceğin ve yüksek notlar alabileceğin dersleri seç gerisi fasa fiso. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 6, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2012 Borçların detayı değişir ama derste öğretecekleri temel teorisi olacaktır ki 200-300 yıldır (bazı konseptler Roma'dan beri) aynı. Önemli bir konu, borçlar hukukundan anlamayan iktisatçı sakat olur bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Eylül 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2012 Ticaret Hukuku mu seçeyim, Türk Vergi Sistemi mi? Bir de oyun teorisi ile yönetim organizasyon var ama onları pek istemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eski Mesaj tarihi: Eylül 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2012 Borçlar Hukuku bide envanter muhasebe en çok işini gören olur bana göre. bana oyle lazım oluyo ondan belki : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Eylül 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2012 bana cevap verin yav konu eski ben hoplattım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quadrophenia Mesaj tarihi: Eylül 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2012 Al Game Theory i mis gibi ders. Lisanstaki gayet kolay ve zevkli. Digerleri bildigin kotu yani asdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar