Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Orta Performanslı 13" Notebook

Mal

Öne çıkan mesajlar

şimdi taşınabilirlik açısından artık 13" ekranlı bir notebook almak istiyorum. evdeyken bunu harici monitöre hdmi ile bağlayıp 1600x1200 çözünürlükte kullanabilmeliyim.

bilgisayarda aynı anda yapılacak işler; photoshop ve illustrator açık ve 300 dpi 35x50 cm dosyalarla çalışılıyor, itunes gibi bir müzik player açık, chrome da üç dört tab açık.

oyun olarakta 2011 ilk çeyreği ve öncesinde çıkmış olanları oynayayım.

bunları kasmadan yapacak 1500 tl civarı 13" ekran laptop varmıdır. lenovo ve samsungun bir kaç modeli var ama donanım dünyasından baya uzak kalmışım ekran kartlarını işlemcileri anlamıyorum. birde küçük kasa olması ısınma sorunu olur mu diye düşündürüyor.
Sosyal ağlarda paylaş

şu olabilir belki

http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/sony-sa3m9exi-sa3m9ex-core-i7-2640m-28ghz-6gb-500gb-133-dvdrwbr-1gb-hd6630m-bt-cam-w7pro/productdetails.aspx?I_ID=57692

ya da 540 birazcık daha iyi

http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/acer-as3830tg-2434g50nbb-as3830tg-core-i5-2430m-240ghz-4gb-ddr3-500gb-133-1024mb-gt540m-cm-w7bas/productdetails.aspx?I_ID=56873
Sosyal ağlarda paylaş

acer 3830 uygun gibi. markaya önyargılı olduğum için bakmamıştım acerlara. kullanıcı yorumlarına baktım ısınma gibi sorunları yok diyorlar. alanlar memnun. ısınmayı önlemek için biostan işkemci hızını 1.2 ye düşüren değiştirilemeyen bi ayarı varmış. onuda turbobrust mu ne bir programla manuel olarak 2.1 e çıkarıp kullanıyolarmış.

GERGE nin verdiği toshiba da olabilir. daha sağlam göründü gözüme. ama onun ekran kartı nasıl bilemedim.

birde max çözünürlük 1376 diyor ya onu harici monitöre bağlayınca 1600 olur heralde dimi bu ekran kartlarıyla
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Acer en sağlam notebooklardandır abi, tank sınıfındalar neredeyse hepsi. O açıdan derdin olmasın. Ama aynı donanımla daha düşük performans gösterdiği olabilir, ekran kalitesi de Lenovo kadar yüksek olmaz. Genel olarak Lenovo'da geride performans açısından ama dayanıklılık konusunda değil. En iyilerden o açıdan. 6 yaşını geçmiş 3 Acer biliyorum kendim kullandığım az bir performans gerilemesiyle hala güzelce çalışan, başlarından kazalar geçmiş. Bireysel olarak kullanmadıklarımı da gördüm hep. Bazen sorunlu serileri oluyor, onun dışından tank. İnternetten seriyi araştır, kötü birşey görmezsen al.
Sosyal ağlarda paylaş

ya evet sağlamlıkta değilde ne biliyim düşük sınıf bir marka olarak kalmış aklımda. logosunu da sevmiyorum çok demode alırsam ekranın önündeki logoyu sökmeye çalışırım.

3830 un kasasıda hoşuma gitti şık duruyor. ince ve sağlam görüntüsü var. şu işkemci hızını biostan sınırlana olayını araştırıyım bi.
Sosyal ağlarda paylaş

ben acer 3820TG kullanıyorum (ati hd 5650 ekran kartı var + dahili ekran kartı var).
gayet te memnunum. ben alırken kaça aldığımı unuttum ama 1500 civarındaydı galiba emin de değilim. hem hafif hem ufak mis. optik sürücüsü yok aletin direk ağırlıktan kazanıyosun zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Mal said:
3830 un kasasıda hoşuma gitti şık duruyor. ince ve sağlam görüntüsü var. şu işkemci hızını biostan sınırlana olayını araştırıyım bi.

İşletim sisteminden de yapabilirsin bunu. Benim Linux 1.6 Ghz'nin üzerine çıkmıyor mesela ben çık demezsem. Oraya kadar da 6 kademe ile geliyor %90'da yukarıya atlayıp %40'da aşağı inerek. Bios kasmana gerek yok böyle şeyler için. Wİndows'da da vardır kesin ayarı.
Sosyal ağlarda paylaş

yok bu şöyle bişey. işlemci sıcaklığı 85C olunca hızını 1.2 ye düşürüyomuş otomatik olarak. oyun oynarken oluyormuş daha çok. oyunlar oynanmaz hale geliyormuş. throttle deniyomuş buna. throttlestop diye bir programla bunu engelleyip hızı 1.8, 2.2 gibi bir hıza sabitleyebiliyormuşsun. bu sefer biraz daha fazla ısınır tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

kozalak said:

ben acer 3820TG kullanıyorum (ati hd 5650 ekran kartı var + dahili ekran kartı var).
gayet te memnunum. ben alırken kaça aldığımı unuttum ama 1500 civarındaydı galiba emin de değilim. hem hafif hem ufak mis. optik sürücüsü yok aletin direk ağırlıktan kazanıyosun zaten.

buda 1500 civarı ama tek fan koymuşlar 3830 a.
Sosyal ağlarda paylaş

mac os a ısınamadım ya. okulda vardı eşşek gibi ekranlı imac lerden. bir haftada ipad kullandım. çok soğuk geliyor arayüzü kullanımı felan.

bu acer iyi. tek handikapı ciddi anlamda işlemci gerektiren oyunlarda throttle stop+notebook soğutucu gerekmesi. çoğu oyunda gerek kalmıyomuş bile.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...