Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kurşun Döktürme

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
hanımın ricası ile yaptırdıydık biz de

bilmiyorum ne oldu teyze bi suratımıza tükürdü birde dünya para alıp gitti hic bişey de anlatmıyorlar nazar bak nazar bak bu nazar bak nazar diye diye her seye nazar sıfatı yapıştırdıydı.
Mesaj tarihi:
Fin said:

allah akıl fikir versin lol.

compton saçılması yaptır o daha iyi gelir.

ya arkadasim, benim de sorunum orda zaten. aklim fikrim almiyor artik bazi seyleri. bu yuzden bir de bunu deneyelim diyoruz.
Mesaj tarihi:
Simgesi Pb olan kurşun (atom numarası 82, atom ağırlığı 207,21), mavimsi gri renkli bir metaldir. Yaygın olarak bilinen metallerin en yumuşağı ve en ağırıdır. Kurşun, açık havada koyu renkli koruyucu bir oksit tabakası, bazen de yeşil bir pas oluşturur. Mısırlılar bu metali, İ.Ö. 3 000 yıllarında bulmuşlardı; ama kurşunu ilk kez Romalılar, temiz ve pis su tesisatlarında kullanmışlardır. Kurşunun yumuşaklığı ve çekilebilirliği, yük taşıyıcı madde olarak kullanılamamasına neden olur. Kurşunun, 150 kg/cm2'lik bir akma gerilmesi vardır (yumuşak çeliğin akma gerilmesi, 6 000 kg/cm2'dir). Öte yandan, kurşunun kolayca işlenebilmesi, kimyasal aşınmaya karşı direncini yararlı kılan uygulamalarda, bu metale büyük üstünlük sağlar.

Aklında bulunsun .
Mesaj tarihi:
şimdi kurşunu eriten,çıkan gazı koklayıp disritm geçircek komaya gircek hadi olmadı kurşunu dökerken yanlışlıkla kafana dökecek gözkapakların korneaların yancak.DEĞER Mİ?
Mesaj tarihi:
Ayfon said:

Nasi yapildigi gösterilmemis ama.

http://www.medyafaresi.com/haber_resimx/sergen_kursun_B.jpg

aklıma geldikçe şu resme bakıyorum ya hauahuah

şu halde kendimi bulsam uzun süre affetmem kendimi lan hudsfsfgdsf
  • Yeni Oluştur...