Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Ocak 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2012 aquila said: olm cinli seni bile soker tekrar yapar. Adamlar sahte yumurta bile yapmışlar, envai çeşit kimyasaldan oluşuyor içi dışı, yiyen üç günü çıkaramaz öyle bişi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ocak 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2012 Hard reset değil de çinde yaşam standartlarının yavaş yavaş yükselmesiyle soft reset bekliyorum ben. Harcama kültürü dediğin bulaşıcı bişey, ki exposure da var şu anda. Yarın öbürgün çinden bayrağı hindistan alsa 50 yıl sonra onda da benzer gelişmeler olur. Daha homojen bi dünyaya doğru gidiyoruz, köle çinli işçiler vs. tembel amerikalı orta sınıf yerine global bi köle işçi sınıfı görürüz 100 yıl sonra. Finans sektörü reel hiç bir katma değer üretmeden pastadan en büyük payı yemeye devam eder, arada sırada 3-5 goldman çöker ara elemanları açıkta kalır mini krizler yaşarız işte anca o kadar. 64bit bilgisayar kime yetmez gibi hayalgücünden yoksun bi öngörü oldu heh. Ama ne enerji arzında ne de üretim ve teknoloji gücündeki değişikliklerde dünyayı derinden etkileyecek bi potansiyel görmüyorum ben, distopya falan da çıkmaz burdan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darqainu Mesaj tarihi: Ocak 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2012 3-4 saat once ayni seyleri dusunuyodum mal mal duvara bakarken odamda :) Uzun surecte daha homojen olma durumu fln Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
saplashaman Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 Olm harcama kültürü cinın geneline yayılırsa 10 seneye kalmaz Çin bes parçaya bölünür niye diye soracak olursanız tarih kitaplarında araştırırsanız Çinli belli bur zümrenin yediği içtiği yüzünden bütün sehir ac kalır ,bütün ülkenin zikkimlanmasi demek dunyanİn ac kalması demek lan resmen kıyamet alametleri 1500 yİl onceden açıklanalar bir bir gerçekleşiyor çinide Yecuc mecuccc gözüyle bakıyorum subhanallah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 Maşallah kardeşim maşallah. Kedi canını senin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 çin mao değil de kuomintang'la devam etseydi işte o zaman belki abd'ye daha ciddi bir rakip olurdu da bu mevcut kafasıyla kendi çinlisi hariç beyin göçü pek sağlayabilecek bir ülke değil. hatta avrupa bile bu konuda abd kadar başarılı değil. esas teknolojik ivmelenmeyi körükleyen kritik bir faktör bu. yerini de 20 yıla hindistan alır şu gidişle, ondan 40 yıl sonra da afrika belki. ama bu sürecin bir yerinde (2050'lere kadar) bütün dengeleri sallayacak gelişmeler bekliyorum yaşlanma ve transhümanizm konusunda, işte o noktada en uç teknolojiye sahip ülkeler birden yeniden zirveye dönebilir nüfusa pek bakmadan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 biz ölmeden bulmuycaklar onu üzgünüm sam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 http://i2.kym-cdn.com/profiles/icons/big/000/102/110/troll.gif zihnini serbest bırak ardeth, kendini sınırlama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 huun said: işler cüce'nin dediği noktaya gelirse, abd'de basar o kadarını. hiç mi 2. dünya savaşından ders almadınız olm? abd fanclub'a üye değilim; ama adamların sahip olduğu potansiyel ve imkan çin'le kıyas bile kabul etmez. tabii cüce'nin bahsettiği şartlarda bir dünyadan bahsediyoruz. ayrıca abd dünyaya helyum satmama lüksüne sahip tek ülke. sanayi ölçekte bir tek onlar üretebiliyor, kaynaklar onlarda olduğu için. helyum yoksa teknoloji yok, öyle de bir meret işte. bu da gazcının fantazi dünya düzeni ekek acıkcası kestiremiyorum, günümüzün savas anlayısı, ikinci dunyas avası gibi, m1 grand basın la Sherman basın la! diye halledilcek bir durum değil pek. zaten hali hazırda amerikanın askeri gücünü dünyaya yaymak için kullandığı yöntem (ucak gemileri ve nükleer filollar) korkunc masraflı. hanı hadı kadınlar fabrıkaya, WE CAN! kafasıyla yürütülcek bir savas mantığı yok artık amerikanın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
saplashaman Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 Bir bitmiş Afganistan'da 40 yıldır savaşlara adı kalmis bir ülkede başarılı olamadı zamane firavunuda eninde sonunda çöker merak etmeyin 100 yıldır dunyada sözleri geçiyor ama hiç bİr devlet ebedi olmamıştır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 Zorunlu Draft yapamaz amerika bu saatten sonra. Çin'de draft'a gerek bile olmaz, hepsi asker onların default. O yüzden amerikanın cuce'nin dedigi gibi her zaman çok büyük bir gideri olacak savaş konusunda. Sadece para bazlı bir sistemi var çünkü, en küçük, 22 günlük savaşın bile ekonomisine etkisi ortada zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 saplashaman said: Bir bitmiş Afganistan'da 40 yıldır savaşlara adı kalmis bir ülkede başarılı olamadı zamane firavunuda eninde sonunda çöker merak etmeyin 100 yıldır dunyada sözleri geçiyor ama hiç bİr devlet ebedi olmamıştır artık savaşların kurallarını belirleyen savaşan taraflar olmuyor. uluslararası hukuk'a uygun yapılıyor merminin çapına kadar kural koyuyor. bu da zaferi riske atıyor. dün hiroşima ve dresden'e yaptıklarının aynısını bugün başka bir ülkeye kolay kolay yapamaz. amerika kafasına göre gidebilseydi afganistan dümdüzdü şimdi. lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 ikinci dünya savaşı'nı borçtan batmanın eşiğindeyken bitirdiler. savaş tahvili satmak için bayrak diken askerleri filan gezdiriyorlardı. o noktadan sonra gene etrafa marshall yardımı filan yaptılar. düşman afganistan filan olunca kamuoyu dellenmesin diye abartmıyorlar, düşman çin filan olsa draft da olur, millet askere de koşar. 1-2 milyon asker ölmesiyle ya da birkaç trilyon dolar masrafla batacak olsa 4-5 kere batardı şimdiye. ısrarla her savaşta amerikalıları hafife alıyor millet, sonra yeniliyor. :p ha ama amerika-çin savaşmaz, o şekilde bir sistem kurulu değil. ikisi de birbirinden menfaat ediyor. bir şekilde anlaşırlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 Adamlar köleliği kaldırdık dedi 150 sene önce ama kölelik kadar adi bir sistemden besleniyor işte 21.yy'da. Adı kölelik değil ama np Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
saplashaman Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 puahauha throine? ciddimisin sen amerika ve kuraldanmı bahsediyorsun pardon? orada kurtuluş savaşı veren bir ülkenin katlettikleri evlatlarının üstüne işeyen amerikamı yoksa misket bombası yollayan amerikamı? yada behlülü izleten amerikamı? kendi çıkardığı yalana kendi inanmak demek bu demekki hahahahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 xunn said: Zorunlu Draft yapamaz amerika bu saatten sonra. 18 yasinda kayit oluyosun, 26ya kadar, acil durumda askersin. cok gerekirse her yasa da basarlar, kimse de itiraz etmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 İsyan çıkar gibi geliyor bana. İçgüdüsel, herhangi birşeye dayandıramıyorum da amerika HURRA diye orduya girmez gibi geliyor. Yanılıyor olabilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 isyan cikaricaklari doverler once. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 draft olsa ne yazar yıl 2012 olmuş öyle binmilyonyüzbin askerli orduların bir anlamı yok ki artık. piyade, siper savaşları devri kapandı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
saplashaman Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 afganistanda sscb ve amerikanın kesin kazandık diyememesinin tek sebebi halkının dağlarda bir kuru ekmekle yaşamaya alışması ve çetin arazi koşulları olan bir ülke, düşünün %70 i dağlık ve bu dağlar öyle düz ovada erciyes dağı gibi dağlar değil,bir tünelin uzunluğunun 200km olduğuna dair duyumlar dahi var,amerikanın vietnamda batağa saplanmasının sebebi,çoğunluk güce karşılık azınlık gücün yer altına çekilmesi ve orada kendisine yaşam alanları kurmasıydı,şu teknoloji hiç bir ülkede yok ve olabileceğinide sanmıyorum 4000 metre rakımlı dağın belki 5bin metre altında yaşam alanları sayesinde hayatta kalıyor savaşçılar,ha diyeceksinizki ırak gerçeğide var,arapları 500 sene osmanlı çözemedi kardeşim sanmıyorumki amerika çözebilsin,%70 i şii olan nüfusun başında bir sünni saddam gelir,%80 i sünni olan suriyenin başına şii-alevi esad gelir yani bu ortadoğu zor zanaat üstadım teknolojiyle ıvırla zıvırla başedilcek bir yer değil :D edit:tarih tekerrürden ibarettir'e bir türlü alışamadı batı,kardeşim en basiti çinlilerin 10/1 oranına sahip türklerin korkusundan binlerce km duvar yapmış herifler.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 afganistan, vietnam filan bunların bitmemesinin nedeni komşu ülkeden destek almaları. onbinlerce adam gelgit yapıyor pakistan sınırından. biz nasıl pkk'yı bitiremiyorsak aynı hesap. afganistan'ı ingiltere 140 yıl önce de işgal etti, paşa paşa imzaladılar dışişlerini devreden barışı el uzatan olmayınca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 Sam said: ikinci dünya savaşı'nı borçtan batmanın eşiğindeyken bitirdiler. savaş tahvili satmak için bayrak diken askerleri filan gezdiriyorlardı. o noktadan sonra gene etrafa marshall yardımı filan yaptılar. düşman afganistan filan olunca kamuoyu dellenmesin diye abartmıyorlar, düşman çin filan olsa draft da olur, millet askere de koşar. 1-2 milyon asker ölmesiyle ya da birkaç trilyon dolar masrafla batacak olsa 4-5 kere batardı şimdiye. ısrarla her savaşta amerikalıları hafife alıyor millet, sonra yeniliyor. :p ha ama amerika-çin savaşmaz, o şekilde bir sistem kurulu değil. ikisi de birbirinden menfaat ediyor. bir şekilde anlaşırlar. 2.dünya savaşında da pek hafife alınmadı.Hitler bile kaç sayfa ayırıp hususi Roosevelt'e küfür ediyor,hakaretler saydırıyorsa demek ki o zaman bile o kadar da hafife alınmamış.Boşuna japonya ile müttefik olunmamış demektir. Günümüz de ise Amerika'dan daha çok çekinmek gerekiyor çünkü Cia her yerde paranoya olarak söylemiyorum,cidden adamların çalışma sistemi müthiş,benim yakından bildiğim bir adam ki California Üniversitesinde prof geliyor Türkiye'ye arkeolojik kazı yapacağım bahanesi ile (ki yapıyor) tüm bölgenin haritasını çıkartıyor,detaylı bir şekilde,üstüne Irak'a geçip orada da aynı metodolojiyi uyguluyor,bizimkiler sonra olaya uyanıyorlar ve Türkiye'ye giriş yasağı koyuyorlar. Ama adam tüm materyali topluyor,görevin üstüne de tez yapıyor,yasağı koysan ne fayda tabii.Herifler kim bilir daha böyle ne kadar bilim adamını kendi çıkarları için kullanıyorlar.Bunu engelleyebilmek de çok zor esasında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 paparnoz said: benim yakından bildiğim bir adam ki California Üniversitesinde prof geliyor Türkiye'ye arkeolojik kazı yapacağım bahanesi ile (ki yapıyor) tüm bölgenin haritasını çıkartıyor,detaylı bir şekilde,üstüne Irak'a geçip orada da aynı metodolojiyi uyguluyor,bizimkiler sonra olaya uyanıyorlar ve Türkiye'ye giriş yasağı koyuyorlar. Bütün bunları sen biliyorsan demek ki o kadar da iyi çalışmıyormuş CIA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 paparnoz said: 2.dünya savaşında da pek hafife alınmadı.Hitler bile kaç sayfa ayırıp hususi Roosevelt'e küfür ediyor,hakaretler saydırıyorsa demek ki o zaman bile o kadar da hafife alınmamış.Boşuna japonya ile müttefik olunmamış demektir. Günümüz de ise Amerika'dan daha çok çekinmek gerekiyor çünkü Cia her yerde paranoya olarak söylemiyorum,cidden adamların çalışma sistemi müthiş,benim yakından bildiğim bir adam ki California Üniversitesinde prof geliyor Türkiye'ye arkeolojik kazı yapacağım bahanesi ile (ki yapıyor) tüm bölgenin haritasını çıkartıyor,detaylı bir şekilde,üstüne Irak'a geçip orada da aynı metodolojiyi uyguluyor,bizimkiler sonra olaya uyanıyorlar ve Türkiye'ye giriş yasağı koyuyorlar. Ama adam tüm materyali topluyor,görevin üstüne de tez yapıyor,yasağı koysan ne fayda tabii.Herifler kim bilir daha böyle ne kadar bilim adamını kendi çıkarları için kullanıyorlar.Bunu engelleyebilmek de çok zor esasında. yok en çok ikinci dünya savaşı'nda hafife alıyorlar zaten, japonya dünya tarihinin en aptalca hareketlerinden birini yapıyor ki kendilerini tebrik ediyorum, bugün dünya daha iyi bir yer bu sayede. portekiz büyüklüğünde orduyla savaşa başlayıp 24 saatte bir denize gemi indiren bir ülkeye dönüşüyor abd. üretim kapasitesiyle yarışabilecek işte ancak çin çıktı ama onun da enerji rezervi yok kömür harici. hitler'in de kafası çalışsa japonya sovyetler'e karşı yardım etmemişken japonya'yla yanında savaşa girmezdi. roosevelt'e küfür etmekle filan alakasız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 Ardeth said: paparnoz said: benim yakından bildiğim bir adam ki California Üniversitesinde prof geliyor Türkiye'ye arkeolojik kazı yapacağım bahanesi ile (ki yapıyor) tüm bölgenin haritasını çıkartıyor,detaylı bir şekilde,üstüne Irak'a geçip orada da aynı metodolojiyi uyguluyor,bizimkiler sonra olaya uyanıyorlar ve Türkiye'ye giriş yasağı koyuyorlar. Bütün bunları sen biliyorsan demek ki o kadar da iyi çalışmıyormuş CIA mantık yok ki? yıl kaç abi 1910 mu? uydular, remote sensing ne güne duruyor. lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar