Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Muhabbet kuşu...

sadman

Öne çıkan mesajlar

Dişi olanları pek ele alışmaz, pek konuşamaz ama çok gaklar çığırır ve çok kemirir sağı solu bunların gagasının üstü kahverengi gibi oluyor.

Erkeklerin ise gagasının üstü mavimsi-morumsu oluyor, çok daa başarılılar dişilerine oranlan.

Bi de jumbo veya hollanda cinsi olmaları tercih sebebi, ortalama muhabbet kuşlarına göre daha iriler daha papağan gibiler daha kolay alışıyorlar insana ve daha iyi konuşuyorlar.

Ele alıştırmanın en kolay yöntemi 1 gün kadar aç bırakıp sabah kafese avcundaki yemi sunarak oluyor, eğer zararsız olduğunuzu anlarsa daha da yılışıklığından kurtulamazsınız:D
Ha bide gerçekten azdıkları zaman affetmezler, ayak-parmak kafa ne bulurlarsa atlayabilirler lol
Sosyal ağlarda paylaş

Anasının koynundan aldıydık bizde, böyle yavruyken alıp alıştırdınmı tam bir insan canlısı oluyorlar. 10 metreden 1 darı göstersem uçar gelirdi, olduğu odada yemek yedirmezdi illa onlan paylaşacan lol
Tecavüzcü çoşkun gibiydi, insan-eşya farketmezdi:D keşke çiftleştirip yavrusunu alaydık dedim hep ama olmadı fırsat.

8-9 sene evin küçük çocuğu gibi yaşadı, daha da yaşardı ama kalitesiz yem ve portakal kurbanı oldu gitti hayvancağız, elimlen gömdüydüm:(
Sosyal ağlarda paylaş

Bizimde vardı. Balkondan evin içine uçarak girmişti baya uzaktan gelmişti herhalde çünkü bir taş kuş yemi bitirmişti hayvan, sahibini bulamayınca bizde kaldı 10sene yasadıydı eceliyle öldüydü. Acayip tatlıydı zaten konuşmayı biliyordu bayada anlaşıyorduk trollük yapıyorduk birbirimize. Ama azınca hakkaten insan hayvan cins canlı cansız affetmiyor yapışıp işini bitirip kaçıyordu şerefsiz.
Sosyal ağlarda paylaş

bizde var bitane erkek bu 1 yaşına geldi neredeyse ve aşkım,fıstık,bebeğim,kuşum falan diyor gayet net bir şekilde anlaşılıyor dedikleri :) iyice öğrendi

çok şirin bişi ancak bunun bi gaga taşı var sürekli buna laf anlatıyo gagasını dayayıp cırcırvıcır diye bunu yaparkende sürekli yediklerini kusuyor kafesin altında kusmuk tepeleri oluşuyo normalmidir bu? acaba ağızdan ağıza yemek verme içgüdüsü falanmı?
Sosyal ağlarda paylaş

Vulcan_Lionheart said:

bizde var bitane erkek bu 1 yaşına geldi neredeyse ve aşkım,fıstık,bebeğim,kuşum falan diyor gayet net bir şekilde anlaşılıyor dedikleri :) iyice öğrendi

çok şirin bişi ancak bunun bi gaga taşı var sürekli buna laf anlatıyo gagasını dayayıp cırcırvıcır diye bunu yaparkende sürekli yediklerini kusuyor kafesin altında kusmuk tepeleri oluşuyo normalmidir bu? acaba ağızdan ağıza yemek verme içgüdüsü falanmı?

Bunları konuşmakdan saymıyorum ben artık dostlar, benim erkek muhabbet "Ben nasıl konuşuyorum hayret birşey" diye cümle kuruyor, 1den 5e kadar sayı sayıyor vs hehe
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...