Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Feodel Age Hakkında


Lord_Argos

Öne çıkan mesajlar

Şimdi Lordun vassa'lıyız ve bize fief yani toprağını verdi bizde karşılığında savaşlarında yanında oluyoruz ve toprağın kirasını ödüyoruz. Zamanla öyle bir güçlendik ki Lordun birliğini tokatlayacak kıvama geldik (elbette bir sürü vassalı var ancak kendi ordusunu tokatlayacak kıvamdayız) fief anlaşmasını ve vassalık yeminini bozup ordusunu bozguna uğrattık ve land lord'u yakalayıp öldürdük. Bu durumda ne olur?

Kral mı oluruz? Tüm Vassal'lar bize savaş mı açar toprakları geri almak için? Yoksa daha farklı birşey mi gelişir merak ettim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Diğer vassal'lar seni öldürüp aralarından politik ve askeri olarak güçlü birini regent yaparlar eğer lord'un hayatta erkek akrabası varsa ki fostering kurumu nedeniyle vardır da.

Ancak çoğu vassal'ın desteğini toplarsan yapabilirsin. Bağımsızlığını ilan etmen en iyi çözüm iyi bir ordun varsa. Ama tüm ordulara karşı çıkacak kadar bir ordu gerekir ki lord buna izin vermez.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

crusader kings için soruyorsan ünvanı üzerinde hak iddia etmiş olman lazım, claim title yani. sadece öldürmekle sana kalmaz, sıradaki veliaht kimse ona geçer. ck2'de ise title için savaş açıp kazanmak ve kabul ettirmek lazım. ama kral yanına diğer tebasının askerlerini de alabileceği için ülke çok ufak değilse ezip geçer heh.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

günümüz versiyonu.

franchiselık alıyorsun, o kadar iyi satış yapıyorsun ki bayilerin toplamından daha fazla. düşünüyorsun ki firmayı ben geçindiriyorum firmayı ele geçireyim diyorsun. ele geçiremiyorsun çünkü franchise aldığın firmanın hisseleri başkalarının elinde. borsadaki hisseleride hepsi açık değil. eline veriyorlar.

orta çağ versiyonuna gelince. en azından uğraştı adam. başını verdi ama bir ideali vardı diyorlar. sonra spartaküs tadında anılırsın. :) hehehhe
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...