Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sigortası olmayan 213 lira ödeyecek

DoruK

Öne çıkan mesajlar

31 Ocak 2012'ye kadar bağlı bulunduğun kaymakamlığa gidip gelir tespiti için başvurmazsan 213 Lira ve bunun faizini ödeyeceksin şubat için.

Başvuru süresinin uzatıldığı hakkında resmi açıklama yapıldığını kendi gözlerinizle görmeden inanmayın.

Mesela benim gittiğim kaymakamlıkta duyurular panosunda 26 yaş ve üzeri erkeklerin hazırda sigortası yoksa GSS kapsamına alındıkları ve başvurmaları gerektiği yazıyor. Aslında orada "25 yaş ve üzeri." diye yazması lazım. Part time çalışanların başvurmasına gerek olmadığı yazıyor ama başvurmaları lazım. Duyuru panosunda yanlış bilgi var yani. :)

Memurun her dediğine inanmayın. Onlar tabi sizi mağdur etmek istemiyorlardır ama defacto durumu da siz bilin diye anlatıyorlardır.
Sosyal ağlarda paylaş

kaymakamlıklar kaçta açılıyor?

bir de yanımızda götürmemiz gereken belgeler var mı?

edit:

Evdekilerin kimlik fotokopisi
Maaş Bordroları
Hesap cüzdanı fotokopileri
Kira geliri varsa kira sözleşmelerinin fotokopileri

gerekli diye duydum gelir tespiti için

doğru mudur? eksik ya da fazla olan birşey var mıdır?
Sosyal ağlarda paylaş

Mino said:

Sabah 7 30 Kadiköy Kaymakamlığı'nda 178. sırayı aldım. İşlemim öğlen 4 te bitti. Ettiğim küfrün haddi hesabı yok.

Haline şükret. Ben ikinci günümde sabah 7.30'dan akşam beşe kadar bekleyip işlemimi yaptıramamıştım. Hem de saat beşte önümde en az otuz kişi vardı.

Aket-Atum said:

kaymakamlıklar kaçta açılıyor?

bir de yanımızda götürmemiz gereken belgeler var mı?

sabah saat 1'de, 3'te gelip sıraya giren var. benim rekorum sabah altı buçuk. saat 8'de geliyor memurlar.

gelir testi için başvuru yaptığımda nüfus cüzdanı fotokopisi ve nüfus kayıt örneğini beyaz renkte, şeffaf kapaklı dosyaya koyup gelir tespiti için başvuru yapmamı söylediler. sen gene senin kaymakamlığa sor tabi ne evrak istediklerini.

Aket-Atum said:

Evdekilerin kimlik fotokopisi
Maaş Bordroları
Hesap cüzdanı fotokopileri
Kira geliri varsa kira sözleşmelerinin fotokopileri

gerekli diye duydum gelir tespiti için

doğru mudur? eksik ya da fazla olan birşey var mıdır?

bir memur bulup sor mutlaka orada hangi belgelerin istendiğini. gerekirse birini yolundan çevir veya odasına dalıp sor. yüzlerce kişilik kuyruklar var.
Sosyal ağlarda paylaş

ekşi sözlükten şu çok güzel bir yazı olmuş.

558.bugün hastaneye gittiğimde tüm türkiye'nin genel sağlık sigortası şemsiyesi altına alındığının koca bir yalan olduğunu gördüm.

ben doktora öğrencisiyim, bu yasa ile birlikte mediko hakkım elimden alındı, 1 ocak itibariyle herkes genel sağlık sigortası şemsiyesi altına alındı yalanı söylendi, sgk'da gss tescil işlemlerimi yaptım, kaymakamlık gelir testi işlemlerimi yaptım. bugün hastaneye gitmek zorunda kaldım, tahmin edin ne oldu, sistem provizyon vermiyor. sgk'ya gittim bilgi almak için bana söylenenleri aynen yazıyorum "hastanelere gidebilmek için önce bi kaç ay prim ödemeniz gerekiyor. sistem zaten daha hazır değil, dolayısıyla gss'lilerin hastanelerden ne zaman yararlanabileceği belli değil." e var olan sağlık güvencem iptal edilerek gss'ye geçirildim şimdi ise hastaneler bana bakmıyor nasıl iş dediğimde "allah korusun kendinize dikkat edin, ihtiyaç olursa özele gitmek zorundasınız" cevabını aldım.

benim mediko sağlık güvencemi yok ediyorsun, gel şemsiyenin altına ama parasıyla diyorsun, lanet olsun diyerek mecburen şemsiyenin altına giriyoruz, o da nesi biz şemsiyenin altına değil şemsiye bizim altımıza girmiş!

özetle şu anda türkiye cumhuriyeti sınırlarında hiç bir doktora öğrencisinin (doktora yapma yaşı dikkate alındığında) hastalanma hakkı yok.

edit : genel sağlık sigortası sgk görevlisinin "allah korusun sakın hasta olmayın" şeklinde dua etmesinden ibarettir. bu dua'nın karşılığı da gelirinize göre belirlenir.
Sosyal ağlarda paylaş

odiflame said:

ekşi sözlükten şu çok güzel bir yazı olmuş.

558.bugün hastaneye gittiğimde tüm türkiye'nin genel sağlık sigortası şemsiyesi altına alındığının koca bir yalan olduğunu gördüm.

ben doktora öğrencisiyim, bu yasa ile birlikte mediko hakkım elimden alındı, 1 ocak itibariyle herkes genel sağlık sigortası şemsiyesi altına alındı yalanı söylendi, sgk'da gss tescil işlemlerimi yaptım, kaymakamlık gelir testi işlemlerimi yaptım. bugün hastaneye gitmek zorunda kaldım, tahmin edin ne oldu, sistem provizyon vermiyor. sgk'ya gittim bilgi almak için bana söylenenleri aynen yazıyorum "hastanelere gidebilmek için önce bi kaç ay prim ödemeniz gerekiyor. sistem zaten daha hazır değil, dolayısıyla gss'lilerin hastanelerden ne zaman yararlanabileceği belli değil." e var olan sağlık güvencem iptal edilerek gss'ye geçirildim şimdi ise hastaneler bana bakmıyor nasıl iş dediğimde "allah korusun kendinize dikkat edin, ihtiyaç olursa özele gitmek zorundasınız" cevabını aldım.

benim mediko sağlık güvencemi yok ediyorsun, gel şemsiyenin altına ama parasıyla diyorsun, lanet olsun diyerek mecburen şemsiyenin altına giriyoruz, o da nesi biz şemsiyenin altına değil şemsiye bizim altımıza girmiş!

özetle şu anda türkiye cumhuriyeti sınırlarında hiç bir doktora öğrencisinin (doktora yapma yaşı dikkate alındığında) hastalanma hakkı yok.

edit : genel sağlık sigortası sgk görevlisinin "allah korusun sakın hasta olmayın" şeklinde dua etmesinden ibarettir. bu dua'nın karşılığı da gelirinize göre belirlenir.

Abi nerde şu tasarıyı savunanlar, onlar gelsin, o doktora öğrencisi salak o iş öyle değil desin de gülelim, eğlenelim biraz.

şurda cidden browserı açıp adres çubuğuna paticik.com yazmayı bile nasıl başardığını bilemediğim bazı insanlar ama bu kanun çok güzel ben anladım, siz anlamadınız ve haksızsınız diye savunsunlar biraz da izleyelim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...