Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

F.lux aka Niye daha önce keşfetmedim

Cd-

Öne çıkan mesajlar

Özet olarak şudur:
said:
F.lux fixes this: it makes the color of your computer's display adapt to the time of day, warm at night and like sunlight during the day.

Ekranın "sıcaklığını" değiştiriyo günün saatine göre ve akşamları göz yorgunluğu olayını acayip derecede azaltıyo, başta bu ne lan sarı sarı diye bi garip geliyo ama sonradan çok süper oluyo bildiğin bunsuz kullanamaz oldum artık bilgisayarı acayip rahatsız ediyo eski hali.

http://stereopsis.com/flux/
Sosyal ağlarda paylaş

Ben anlamadim mantigi. Aksamlari "göz yorgundur" deyip parlakligi kisiyo da, sabahlari "göz yorgun degildir, basayip parlakligi da adamin gözleri pörtlesin" mantiginda mi hareket ediyor program? Gözleri hep dinlendirsek olmuyor mu? Hadi isik sensörü olsa, odanin aydinligina göre ayarlasa anlarim da, saate göre ayarlamasi garip geldi.
Sosyal ağlarda paylaş

Mirage said:

Ben anlamadim mantigi. Aksamlari "göz yorgundur" deyip parlakligi kisiyo da, sabahlari "göz yorgun degildir, basayip parlakligi da adamin gözleri pörtlesin" mantiginda mi hareket ediyor program? Gözleri hep dinlendirsek olmuyor mu? Hadi isik sensörü olsa, odanin aydinligina göre ayarlasa anlarim da, saate göre ayarlamasi garip geldi.

evet ışık sensörü lazım sanırım, şimdi şu anda yazıorm ofis tamamen aydınlık ama hava karanlık, kıstı ekranı böle bi garip
Sosyal ağlarda paylaş

Benim çalıştığım oda direk ışık aldığı için baya mantıklı saatte değiştiriyo ekranın sıcaklığını.
Evet parlaklığı değiştirmiyo aslında "sıcaklığı" değiştiriyo:
http://en.wikipedia.org/wiki/Color_temperature

Ama tabi odanın parlaklığı gün ışığına göre çok değişmeyen bi yerdeyseniz çok fayda etmeyebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Odam pek güneş ışığı almıyor, sabah akşam lamba açık oturuyorum. Geceyi gündüze çeviren, piyasada bulabildiğin en parlak şu beyaz tasarruflu lambalardan aldım. Çok fazla okuduğum için ancak kesiyor. Bu program olmuyor ama, Ortamda ışık daima aynı kalıyor ve bilgisayar ekranı değişince kötü oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

şu programın faydalandığım en iyi dönemi yatmadan önce keyif dönemim benim. ışık kapalı oluyor. çekiyorum şarjdan laptopı. uykum gelene kadar takılıyorum yatakta.

ışık kapalı olunca direk göze gelen ışığı yumuşatışı karanlıkta çok net belli oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...