saplashaman Mesaj tarihi: Ocak 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2012 pardon hacım bu benim yazım değildi,link koymayı unutmuşum :) http://www.haberturk.com/polemik/haber/703490-tutuklanan-iki-genelkurmay-baskani-arasindaki-benzerlikler-ve-farkliliklar Suark said: saplashaman said: öncekinin farkı,sonrakinin farkı okuyun bence ibretlik gerçekten:) Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un, "Silahlı terör örgütü yöneticiliği" ve "Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlamalarıyla tutuklanması, akıllara 27 Mayıs darbesinden sonra tutuklanan dönemin Genelkurmay Başkanı Rüştü Erdelhun'u getirdi. Adnan Menderes hükümetinin devrildiği 27 Mayıs 1960 darbesinin ilk günü "hükümet yanlısı ve darbe karşıtı" olduğu gerekçesiyle tutuklanan Erdelhun, Yassıada'ya gönderilmiş ve tüm rütbeleri sökülerek er statüsüne indirilmişti. Önce idama mahkum edilen, sonra da cezası müebbet hapse çevrilen Rüştü Erdelhun, 1964'te zamanın cumhurbaşkanı Cemal Gürsel tarafından affedilmişti. - Rüştü Erdelhun, seçimle gelmiş meşru hükümete yönelik yapılan darbeye karşı çıktığı için tutuklandı ve hükümetin adamı olmakla suçlandı... İlker Başbuğ ise 'seçimle gelmiş meşru hükümete karşı darbeye teşebbüs etmek' suçundan tutuklandı ve seçimle gelmiş meşru hükümeti devirmeye çalışmakla suçlandı... - Rüştü Erdelhun'u darbecilerin kurduğu özel mahkeme tutukladı... İlker Başbuğ'u ise sivil dönemin özel mahkemesi tutukladı... - Rüştü Erdelhun tutuklandıktan sonra Yassıada'ya gönderildi... İlker Başbuğ, tutuklandıktan sonra Silivri'ye gönderildi İki örnek arasındaki fark, aslında Türkiye'nin 50 yılda sivilleşme ve demokratikleşme konusunda nereden nereye geldiğini de çok iyi özetliyor. darbe hükümetiyle oylarla seçilmiş hükümeti kıyaslıyorsun. Tebrik ediyorum seni. Bu yazın, bugün yapılanan sivil bir darbe olduğunu tescil ediyor ( çünkü darbe hükümetiyle kıyaslıyorsun ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Ocak 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2012 Theridone said: bence salça bir ülkenin can damarı. salçalı ekmek bölünemez, o bir bütündür salçasıyla ekmeğiyle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2012 huun said: komutanların karnesi: pkk ile mücadele: zayıf siyasete yön verme çabası: zayıf sıçtığını temizleyip, üstünü örtme: zayıf darbe yapma gücü: zayıf Zaman-Vakit-Taraf-Sabah istisnasız her gün "ASKER KÖTÜDÜR! CAMİLERİ YAKÇAKTI! DARBE YAPACAKLAR!" diye propoganda yaptı manşetlerde. hani diyelim ki gerçekten Ergenekon var, gerçekten genelkurmay başkanları darbe yapacaktı. İyi de, bu kadar sallapati çalışan bir örgüt, 10 yıldır darbe yapmayı bile beceremiyor, biz niye bu adamlardan korkalım ki? öyle bir terör örgütü düşün iki terörist faaliyet bile beceremiyor, öyle bir darbeci çetesi düşün kaç yıldır bir darbe yapmayı bile beceremedi. ve birileri halen bu örgütün varolması ihtimalinden bile öcü gibi korkuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2012 Suark said: PKK ile mücadele tabi ki zayıf olacak, adamlar aksyion alsa ah vah özür dileriz; yok aksiyon almasa NEDEN KORUMADINIZ. Olay bundan ibaret şu anda, askerin kendi toprağını savunmak dışında pkk karşısında yapabileceği hiç bir şey yok. Siyasete karışmamaya çalışıyor adamlar zaten, o kısım zayıf olacak tabiki. Arkasında siyasi güç olmadan neyin mücadelesi. Maalesef sıçma ve temizleme konusunda hükümetin pişkinliğini sergileyemiyorlar. Ha tabi, sıçtıklarının kesin bir kanıtı da yok, olsa zaten suçlular şimdiye kadar hapiste olurdur. Kanıt yok, dava yok, karar yok. Ama adamlar suçlu. Yani aslında ortada suç falan da yok. ordu eli kolu bağlı oturuyor. çıkıp bir açıklama yapsa "muhtıra" diye bas bas bağırıyorlar. pkk'la mücadelesinde asla arkasında siyasi bir destek olmadı. operasyon düzenlediği zaman ilk haberi olan düşman oldu, hükümet bu konuda çok delik davrandı. ergenekon diye bir şey çıkarttılar, tüm medya var gücüyle hışımla orduyu infaz etmek için uğraştı. "gizli tanık" diye absürt bir yöntem icat ettiler, pkk'lıların sözlerinden hareketle askerleri terörist ilan ettiler. ordu iyi mi kötü mü bilemem, ama şu kadar baskı altında kim kalırsa kalsın bok gibi bir hale girerdi kesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2012 kithnos_1 said: TSK kendi etti kendi buldu , beter olsunlar. 30 yıldır , 40 yıldır ülkeyi mahvediyorlardı , biri de çıkar seni mahveder. "bana yapılan darbenin intikamını alcam" derken olan halka oluyor ama... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2012 Absolut said: Yargılanması doğal ama eski genel kurmay başkanının terör örgütü üyeliği nedeni ile tutuklu yargılanması tek kelime ile gereksiz ve saçma. bunu daha önce de söylemiştim yine söylemiş olayım. ülkenin hukuk sisteminde büyük bir açık var. eğer terörist faaliyet gösterirsen suçlu olmuyorsun. ama terörist olma ihtimalin varsa "terör örgütü şüphesi"yle sınırsız tutuklanma olayı var. hadi medya, hükümet yalakalığı yapmak için ses çıkarmıyor da, şununla mücadele edebilecek adam gibi hukukçular yok mu ülkede... ona üzülüyorum. halen aynı savcı öz denen adam mı savcılık görevini yapıyor bilmiyorum da, adam tek parmağıyla tüm ülkeyi perişan etti çıktı, hehehe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sunthewhich Mesaj tarihi: Ocak 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2012 Başbuğ'da ilginç adam. Emrinde 800.000 kişilik ordu varken sen git örgüt kur .... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2012 Ardeth said: Allah aşkına yani bilgisayarında darbe.doc diye bir döküman bırakacak, yerin altına el bombası gömecek bir asker semih cumhuriyetinde bile olmaz ki darbe tecrübesi olan bir TSKdan bahsediyoruz. TSKnın ana kurulma sebebi zaten başarısız (yapılış yöntemi başarsız ama şansımıza sonuçları nispeten iyi olan) bir darbe hahah. dedem üst düzey bir askerdi. annemden duyduğuma göre bir ara istihbahrat kademesinde görev yapmış. yaşadığı sürece askeri yönünü gözlemleme imkanım olmadı, ancak o yaşlı haliyle bile kalem gibi basit şeyleri bile nereye nasıl ve neden koyduğuna dikkat ederdi. özel tim'de çalışan ve darbe planı yapan bir kişiyi söylüyorsun, bilgisayarına darbe.doc koymuş diyorsun, yakalandığı sırada masasında çarşaf gibi terör planı bulundurduğunu söylüyorsun felan. sonra bunlara inanmayanları da "yoksa siz darbe olsun mu istiyorsunuz, bunu mu istiyorsunuz hııı?" diye suçluyorsun. hehehe. kaldı ki o kadar acemi özel tim mensupleri bırak darbe yapmayı, kaşıkla çorba içmeyi bile beceremez. hehe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Ocak 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2012 Mighty_THoR said: throine said: Mighty_THoR said: bu ülke, anayasası ve kanunları açık bir şekilde çiğnenirken, kantinde dondurma kaça tartışması yapan adamlardan oluştuğu için bugün bu halde. madem anayasa ve kanunların çiğnendiğini düşünüyorsun neden vatandaşlık görevini yapıp bu yasaları çiğneyenler hakkında suç duyurusunda bulunmuyorsun? evet şimdi evden çık ve mesai bitimine kadar dilekçeni ver lütfen. biz de burada bunları tartışaduralım. İstanbul Barosuna kayıtlı bir avukat olarak 2010-2011 yılları içerisinde 3 savcı, 2 hakim ve 6 polis memurundan çeşitli kanunlara muhalefet ettikleri ve özellikle savunma hakkını engelledikleri gerekçesiyle şikayetçi oldum. Tutuklama kararlarının Anayasaya 141 e aykırı biçimde gerekçesiz şekilde verilmesi nedeniyle 3 ayrı başvurum var. Sen magnum mu golf mü takılmaya devam et. @throine ayar bu kapağın altında Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2012 throine said: ama uzman olup 6k-8k'dan aşağı alan yok hatırlatırım eee, nasıl oluyu o? iş yerinde performans konusunda hile yapmazsan o dediğin şey mümkün değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Ocak 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2012 Mighty_THoR said: throine said: Mighty_THoR said: bu ülke, anayasası ve kanunları açık bir şekilde çiğnenirken, kantinde dondurma kaça tartışması yapan adamlardan oluştuğu için bugün bu halde. madem anayasa ve kanunların çiğnendiğini düşünüyorsun neden vatandaşlık görevini yapıp bu yasaları çiğneyenler hakkında suç duyurusunda bulunmuyorsun? evet şimdi evden çık ve mesai bitimine kadar dilekçeni ver lütfen. biz de burada bunları tartışaduralım. İstanbul Barosuna kayıtlı bir avukat olarak 2010-2011 yılları içerisinde 3 savcı, 2 hakim ve 6 polis memurundan çeşitli kanunlara muhalefet ettikleri ve özellikle savunma hakkını engelledikleri gerekçesiyle şikayetçi oldum. Tutuklama kararlarının Anayasaya 141 e aykırı biçimde gerekçesiz şekilde verilmesi nedeniyle 3 ayrı başvurum var. Sen magnum mu golf mü takılmaya devam et. crit Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2012 Mighty_THoR said: bu ülke, anayasası ve kanunları açık bir şekilde çiğnenirken, kantinde dondurma kaça tartışması yapan adamlardan oluştuğu için bugün bu halde. hahaha, çok doğru. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2012 throine said: madem anayasa ve kanunların çiğnendiğini düşünüyorsun neden vatandaşlık görevini yapıp bu yasaları çiğneyenler hakkında suç duyurusunda bulunmuyorsun? evet şimdi evden çık ve mesai bitimine kadar dilekçeni ver lütfen. biz de burada bunları tartışaduralım. ciddi olmadığını varsayıyorum, çünkü birey olarak bunu yapmaya kalkarsan ergenekondan tutuklanırsın. öyle bir ülkedeyiz şu an. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ocak 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2012 Mighty_THoR said: throine said: Mighty_THoR said: bu ülke, anayasası ve kanunları açık bir şekilde çiğnenirken, kantinde dondurma kaça tartışması yapan adamlardan oluştuğu için bugün bu halde. madem anayasa ve kanunların çiğnendiğini düşünüyorsun neden vatandaşlık görevini yapıp bu yasaları çiğneyenler hakkında suç duyurusunda bulunmuyorsun? evet şimdi evden çık ve mesai bitimine kadar dilekçeni ver lütfen. biz de burada bunları tartışaduralım. İstanbul Barosuna kayıtlı bir avukat olarak 2010-2011 yılları içerisinde 3 savcı, 2 hakim ve 6 polis memurundan çeşitli kanunlara muhalefet ettikleri ve özellikle savunma hakkını engelledikleri gerekçesiyle şikayetçi oldum. Tutuklama kararlarının Anayasaya 141 e aykırı biçimde gerekçesiz şekilde verilmesi nedeniyle 3 ayrı başvurum var. Sen magnum mu golf mü takılmaya devam et. şu ayarın üstüne 2 sene insan içine çıkamazdım heralde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2012 saplashaman said: Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un, "Silahlı terör örgütü yöneticiliği" orduyu "silahlı terör örgütü" olarak tanımlayan kişilerin ülkede "suçlama" getirebilmesi de çok şahane bir anekDoT'tur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
uk Mesaj tarihi: Ocak 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2012 ya var ya hic yorum yapmicaktim ama bu akp lilerin yorumlarindan sobra tastim amk pezevenk bakani gelmis herkes adalet onunde esittir zirvaliyor ama dokunulmazliklarini kaldirmaya zerre cesaret edemezler bu adam bence en duzgunlerinden biriydi, hatta belki de sessiz kalmasi hataydi, hele o cumhurbaskani bozuntusu, ya bu adamin ve bunlarin siyasetinin de ajdrhsbslfhfjf savci da tam serefsiz bir kukla zaten amaan . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Ocak 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2012 beşir atalay çok iyidi ya adam böyle dedi ''çok titiz bir arkadaşımızdı kendisi'' aahahah dalga geçer gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Ocak 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2012 çok güzel bir ordumuz var sütten çıkmış ak kaşık hepsi. en iyi bildikleri iş olan askerlikte de çok başarılılar hatta yetmeyip salça işine bile girmişler yani ticarette de baya başarılılar. neye ellerini atsalr başarılı oluyorlar, çözemedikleri sorun yok. ayrıca jitem yok, ergenekon yalan. allah her ülkeye her millete böyle bir ordu nasip etsin. amin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Ocak 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2012 Fetullah yok, ülkeyi araplaştırmak isteyen bir devlet yok, tüm karşıt düşünceleri silmek isteyen bir iktidar yok, ülkeyi bölen bir anlayış yok, hoşuna gitmeyen herşeyi yasaklayan akp yok. Bunların hepsini biz bi tarafımızdan uyduruyoruz. Sonra bu adamların "darbe.doc" una inanmamız bekleniyor. Pehh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Ocak 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2012 adam yediği ayara doymamış gecenin bu saatinde midesi kazınmış gelmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AtlaraFisildayan Mesaj tarihi: Ocak 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2012 son 3 sayfayı okudum. fanatik arkadaşlara cevap yazıcaktım. düşündüm ki değmez. yazmadım. nasılsa okumadan bildiğini başka şekilde yazıcaklar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 mani said: adam yediği ayara doymamış gecenin bu saatinde midesi kazınmış gelmiş. bence ayar ve crit standartını biraz yükselt.(tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Cidden kitle olarak hukuksuzluğa karşı tepki belirtmediğimiz için insanlar canlarının istediği herkesi sınırsız süreyle suçunu belirtmeden hapse atıyorlar. Bu benimde suçum, bakkalın da suçu. En çokta birşeyin kuyruk acısını çıkartmak için o kadar muhalif insanın, gazetecinin falan tutuklanmasını şakşaklayanların suçu tabi. Mighty_THoR said: throine said: Mighty_THoR said: bu ülke, anayasası ve kanunları açık bir şekilde çiğnenirken, kantinde dondurma kaça tartışması yapan adamlardan oluştuğu için bugün bu halde. madem anayasa ve kanunların çiğnendiğini düşünüyorsun neden vatandaşlık görevini yapıp bu yasaları çiğneyenler hakkında suç duyurusunda bulunmuyorsun? evet şimdi evden çık ve mesai bitimine kadar dilekçeni ver lütfen. biz de burada bunları tartışaduralım. İstanbul Barosuna kayıtlı bir avukat olarak 2010-2011 yılları içerisinde 3 savcı, 2 hakim ve 6 polis memurundan çeşitli kanunlara muhalefet ettikleri ve özellikle savunma hakkını engelledikleri gerekçesiyle şikayetçi oldum. Tutuklama kararlarının Anayasaya 141 e aykırı biçimde gerekçesiz şekilde verilmesi nedeniyle 3 ayrı başvurum var. Sen magnum mu golf mü takılmaya devam et. Bu güzel bir standartmış mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 herkes kendine göre karşısındakini "hukuksuzlukla" itham ediyor. sorun bu. madem şikayet etti bu son olayı da etsin sonuca bakalım günü kurtarıp kahraman olur belki? hadi bir iki hakim savcı akp adamı da hepsi mi yozlaşmış? o zaman tası tarağı toplayıp memleketi terk edelim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 ben sevmiyordum bu adamı tutuklasınlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar