Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

XCOM: Enemy Unknown

Sam

Öne çıkan mesajlar

satamıyorsun, kuramıyorsun, yapamıyorsun. 2012 oyuncusunun beyni almaz o derinliği demişler.

ekipman satmanın tek yolu ülkeler quest verirse sana öyle. çok iyi para geliyor gelişmiş silahlar filan istediklerinde, 1500 simoleon kaldırdığım oldu bir defada öyle.
Sosyal ağlarda paylaş

İlk oyunumda uydum olsa 1 ülke bile kaybetmeyecektim, oyunu öğreneyim derken uydu yapmayı ve önemini geç kavradım =P Vay para buradanmış diyince başladım anca. Ama sanırım tam böyle 2-3 ülke birden kaybedeceğiniz zaman alien base basma questini yapmanız gerekiyor, onu yapınca bütün dünya genelinde tehlike seviyesi iniyor. Anca öyle kurtarılabilir herhalde.
Sosyal ağlarda paylaş

uydu evet oyundaki en önemli olay, ama ironik bir şekilde her tarafa uydu dikince (ülke kaybedilse de kaybedilmese de) oyunun challenge seviyesi tamamen 0 oluyor. stratejik haritanın anlamı tamamen ortadan kalkıyor.

benim umudum bayağı azaldı gods & kings oynadıktan sonra ya, firaxis bayağı bayağı kaybetti yani derinliğini. hedef kitlesini de genişletmek için sığlaştırıyorlar her fırsatta oyunlarını.
Sosyal ağlarda paylaş

abi gönderdiğin ekip fix değil ki, adam değiştiriyorsun yaralandıkça veya bölüme göre gereken sınıf için, psy olmuyor vs vs. benim 15 tane filan askerim vardı endgame'de hepsini istediğim gibi kullanabildiğim. üstüne 70 tane de squaddie bekliyordu barakada.
Sosyal ağlarda paylaş

Komutan said:

İşte oyunun amacı sana o seçimi yaptırmak. Hiç gerçekçi değil,
ama bu tür seçimler oyunun derinliğini arttırıyor aslında.

tam tersi oyun hiçbir gerçek seçenek sunmuyor, heryeri kapsama altına alana kadar zorla abduction mission yaptırıyor. bunlar kaybolduktan sonra ise BİR TANE seçim yok oyunda. her göreve gidebiliyorsun çünkü turn-based gibi, teker teker geliyorlar. 2,5 yıl oynadım ve tek bir görevi kaçırmadım.
Sosyal ağlarda paylaş

kolaylık, zorluk değil mesele, her zorlukta aynı şey var çünkü. her ay sabit, belirli görevler geliyor. bir abduction, bir terror, bir council, bir ufo crash vs. aynı anda iki ufo birden gezmiyor mesela havada. o ayın ufosunu düşürünce uçakların işi bitmiş oluyor. oyun turn-based gibi, real-time saat ve gün gösteriyor ama sahtecilik yani.

normalde 2-3-4 ufo birden gelir, ona mı yetişeceğim, buna mı yetişeceğim diye bir yarış olur ve yetişemezsin. burada sadece abduction mission suni olarak bunu yapmaya çalışıyor ama onun dışında bir gerçeklik hissi yok. "bu ayın council mission bitti, şimdi ufo çıkar" diyorsun ve aynen o şekilde gerçekleşiyor. fix senaryo her ay.

resmi forumlarında bile bayağı eleştirildi geoscape'in anlamını ilk birkaç aydan sonra tamamen yitirmesi ki fanboiların demir yumrukla yönettiği bir yer olmasına rağmen.
Sosyal ağlarda paylaş

same aynen katılıyorum
olay su sekilde gelişiyo

1. abduction oluyo en yuksek panili yeri yapıyorum 2 yer artıyo 1 yer azalıyo

2. dua ediyorum ki yuksek yerlerden birinde ufo cıksın ki vuruyım dussun

3. baktım cıkmassa bazen council cıkıyo

bu arada dun bi council misson cıktı
yemin ediyorum vipi roketliyodum

adam sey diyo

"hey why dont you come down here"

"I am wating for you. what are you waşitişng for"

"come and join the fun"