Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Eve Online neden bu kadar zor?

DareJedi

Öne çıkan mesajlar

Aluriel said:

bakmadın mı nereye gittiğine?

abi kimse gelmedi ki benimle zaten daha hiç girmedim wormhole a noob um biraz. altımda heron var öyle bekledim ses cikmadi sonra bıraktım artık. şimdi girerim npclerin ortasına atar bide scrambler falan vardır warplayamayız yemedi yani kısacası.

İnfoda unknown space yazıyodu low sec e cikma ihtimali var mı o durumda?
Sosyal ağlarda paylaş

eve online geçmişim pek yok.

Başladığım sırada, gözümü çok korkutanlar oldu. Öyleki, günlerce aylarca görev yapacağım izlenimine bile kapılmıştım. Görevlere tek başıma gideyim, kimseye rahatsızlık vermeyeyim diye düşünüyordum.

Daha sonra bir karakter alıp, 00 da bir corpa girmiştim. Onların yönlendirmeleriyle oyunun hiçde öyle olmadığını öğrendim.
Sonradan corpa 1-2 aylık karakter sahipleri katılınca, onlara yapılan yönlendirmeleri corp chatden okuduğumda, ilk başta bana söylenen şeyler ile arasında çok fazla fark olduğunu anladım.

demek istediğim: yeni başlayanlara yanlış yönlendirmelerde yapılıyor. Yada uzun yoldan tarifler yapılıyor. Banamı öyle geldi bilmiyorum ama, 00 da oyunu daha hızlı öğrendiğimi düşünüyorum (tabi oyunu öğrendim bitti demiyorum. 2 kuruşluk bilgiyi orada çok daha hızlı öğrendiğimi söylemeye çalışıyorum)

İlk başlarda, oyun mekaniği gereği. Reflex istemediğinden (yada mobility pvp diyorlar sanırım bahsetmeye çalıştığım şeye. Olmadığından...) biraz soğutmuştu beni. Hatta, aynı tarz silahları taktığımızı ve üstüne bunları grupladığımızı görünce, bir kez daha hüsrana uğraşmıştım. Fakat, birisini patlatmanın verdiği zevk bunların hepsini siliyor sanırım. Birisini öldürmenin karşı tarafa zararı olması pek güzel :P. Diğer mmo larda ot gibi pvp yapıyoruz. Yok arena yok şu yok bu... Ama bir süre sonra anlamsız oluyor. Birisini öldürmenin bi anlamı olmadığından.

Tabi bu oyunda şöyle birşey olsa çok güzel olurdu. Frigate (t1-t2) ve fitleri çok çok daha hızlı kasılsaydı. Yada en azından, seçilen ırkınki... (zorluğu bu paragraftır bence. Oyun hızlıca öğrenmene izin vermiyor. Oysa frigate skillerini hemen 5 yapsak, fitlerini felan. navigasyon engi mech vs. gibi yan skillerini 4 yapabilsek (bunlar için frigate skilleri ayrı olsun hatta, bunları kolaylaştırmıyorlarsa :D)

tabi 2 kuruşluk deneyimim ile yazıyorum bunları.
Sosyal ağlarda paylaş

oyunun yeni oyunculari caydiran en buyuk kismi, skill sistemi bence. basit seyleri bir kac saatlik trainingle halledebiliyorsun ama mesela cruiser - battlecruiser arasi hakikaten baya bir fark var. su an drake var ama hava ucmadan level 3 yapabilmek icin baya bir skilli level 4'lemek gerekiyor, bu da nerden baksan 3 haftaya yakin training demek. o arada ya level 2 yapmaya devam ediceksin, ya da mission basi 3-4 kez warplanarak level 3 yapicaksin. mining'de ayni sekilde. cabucak osprey ile mininge gecebiliyorsun ama efektif olarak retriever kullanabilmek icin bi 15 gun falan beklemek gerekiyo.

bu arada goz korkutma olayina katiliyorum. bundan onceki denememde resmen gozum korkmustu birakmistim. simdi 1 hafta-10 gunde pvp disinda cogu seyi az cok ogrendim. ya da oyun kolaylastirilmis bilemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

ya bizim türkler arasında şöyle bişey var... oyun ilk başlayan adama gel mining yap gel mission yap gel seni 0.0 a alalım rat'in plex'in dibine vur para yap, sonra o parayla git PVP karakteri satın al, skill basmak için bekleme...

bizde yeni başlayanlara söylenen bunlar... çok kez şahit oldum.. herkesin kendi tercihi tabi yargılamıyorum tabi kimseyi söyleyen iyi niyetinden söylüyo dinleyen iyi niyetinden dinliyor. Ama iş böyle olunca adam elinde bi anda 70m sp lik pvp karakterini buluyo ama PVP ile uzaktan yakından alakası yok.. e tabi o karakter ile de mission plex yapacak hali yok, varsa da zaten yapmaktan bıkmıştır o zamana kadar...

anlayacağınız o saatten sonra PVE dönmek istemeyeceği kadar sıkıcı, PVP içine giremeyeceği kadar karmaşık geliyor... adam bi frigate savaşı yapmamış ki hiç önünde direk ceptor buluyo dramiel ya da AF buluyo bol skill'le ne yapacağını şaşırıyo...

Oyun kolay aslında. Zorluk seviyesi çocukları ya da çocuk gibi olanları eleyecek seviyede ama daha fazla değil.. bu da bizim işimize geliyo aslında, yurt dışında çok genç oyuncular var, biz türklerin yaşı biraz daha üni seviyesi ve üzeri. O da işte sohbet muhabbet ederken bazı dengelerin oturmasını sağlıyor.

bana sorarsanız bu işin çıkar yolu oyuna başlar başlamaz bi highsec pvp corp'una girsin yeni oyuncular. Zira zaten highsec pvp corpları da mission yapıyo. Ben ilk başladığında mission yapıyodum, bi taraftan da gidip arada thrasher'la kendi kendime takılıyodum, can baiting yapıyodum bi taraftan da onu öğreniyodum... mesela ilk thrasher'ım (yine thrasher ama T2 fitliymiş adam) patladığında çok üzülmüştüm :) ama o zaman T2 silahların önemini bi de optimal range'ı korumayı öğrenmiştim.. yani oyunda pve ve pvp dengesini iyi tutturduğunuz zaman daha fazla eğleniyosunuz, daha fazla eğlendikçe oyun daha kolay gelmeye başlıyor... yoksa aynı rutini dönüp dönüp yaşıyosunuz ve bi süreden sonra oyun sıkıcı ve bıktırıcı geliyo... sonra sonuç malum

uzattım ama işin sonucu:
...oyunda eğlenmek için çok paraya,
...para kazanmak için deli gibi pve yapıp oyundan bıkmaya,
...pvp yapmak için 70m sp lik karaktere,
...fleet e girmek için T2 gemiye gerek yok

herkesin bi rolü vardır pvp'de... 20 tane bs ile gidilen bir fleet'de 1 frigate'in önemi daha büyüktür benim için, zira birinin hedefleri tutması lazım... bu da 2m sp ile yapılabilecek bir iş
Sosyal ağlarda paylaş

Yukardaki arkadaşa katılıyorum.

Ayrıca EvE'in en göze bata zorluğu hata affetmiyor oluşu.

Yeni bir oyuncunun 1 ay oynayarak kazandığı tüm parayı/gemiyi bir anda dikkatsizlik yada tecrübesizlik gibi sebeplerden kaybedebilme ihtimali olması, oyunu zor yapan en büyük etkenlerden biridir.

Hatta bu ilerde daha da tehlikeli oluyor. Bu oyunda çok kişi 1-2 senelik birikimini bir çırpıda kaybetmiştir.

O yüzden dikkati elden bırakmamak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Adam yüksek sp karakter almış diye, daha iyi gemilere binecek diye yazılı olmayan kural mı var? Aldıysa aldı, yine pvp sine frigate sınıfından başlar.
Yada test serverına girer, orada öğrenir.

keşke doğru yönlendirme olsa. PVP yapmak isteyen adamı madenci yapanlar bile var. "Önce bunları kas, maden topla. Bu sayede bir yandan para gelirken diğer yandan pvp skillerin kasılır". :D

Steamda oyun 5$ olduğunda, bende arada başlamıştım. O nedenle benim gibi yeni başlayanların çok sorusuna ve gelen yönlendirmelere dikkat etmiştim. Bende faydalanayım diye...
Pvp için yüksek sp ye gerek yok, bunu herkez söylüyor fakat yeni oyuncuların bunu hemen anlamasını beklemekte yanlış olur. İlk defa bu tarz birşey ile tanışıyoruz :P
Sosyal ağlarda paylaş

esas nokta, kasma mantığının hatalı olması, bence.
oyunu oynaman lazım kasman deil, sevmediğin işi yapmıcaksın, sevdiğinde hayatın olucak. Böyle olduğunda baya keyif alıosn.

tabi hoş epeydir sadece pvp için giriorm ben oyuna ama o zaman olmadıgından falan. Yoksa zaman olsa, bi olaya girilebilir.

gerçi ben oyuna hiç giremiorm lol
Sosyal ağlarda paylaş

Oyuna ilk baslayan biri icin PVP cok geri planda cunku oyun giris seviyesinde kendini pvp oyunu olarak tanitmiyor. Size verdigi tutorialdan sonra sizin pvp yapicam diyerek pvpye yonelmeniz lazim bunun icin bol bol sormak okumak lazim zaten genel mekanikleri ogrenince girdiginiz corplarda milletine yaptiklarini gorup tecrube ediniosunuz, zaten PVP yapmak isteyen icin hizli sekilde para kasma yollari mevcut spnize gore orantili olarak kazandiginiz ve harcadiginizda artar 2milyon spde ayda 10b kazanmaniza gerek yok cunku harcicaginiz parada spnize gore olucak, bu oyunda cogu baslayan insanin Free2play mantigi ile oyuna baslayip plex kasmayla vaktini harcamasi direk skillpuan dagilimini ve gerekli yerlere eglimi baltalayior.
Sosyal ağlarda paylaş

tabi ki... sonuçta yönlendirme önemli bişey.. o yüzden dedim bizim türkler arasında ilk önce para yap sonra karakter al olayı var daha çok... ve evet adam 70m sp lik karakter alınca frigate binmiyor... zaten yine biz türklerde bi max dps olayı var.. yanlış anlamasın kimseye ne laf sokma ne de başka bişey derdindeyim sadece yılların getirdiği gözlemler... yani biz genelde bs ye bineyim allah ne verdiyse vurayım ağzını burnunu kırayım adamın modundayız :) o yüzden genelde insanlar direk gidip yüksek sp li karakter alınca, o tarz olaylara giriyolar... tabi girmeyeni de vardır, girip hakkını vereni de vardır (örnek ercan abi :) ) ... genelleme yapmak yanlış ama yapmayanlar da azınlıkdadır yani.

sonuç olarak herşeyi zamanında yaptığında, oyun zor gelmiyor, aksine daha eğlenceli oluyor... zaten oyunun başındaki skill'ler çok kısa süreli ama bence herkes 0'dan minimum 50-55m sp ye kadar bir karakter yetiştirmeli kendi başına... o zaman herşey çok daha farklı oluyo
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...