hedehodohop Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Xaenin said: Deathblade said: Kusura bakmasın empati sempati diyenlerde ; İlk mesajımda da yazdım. Alkol almayı bilmeyen insanlar + Badem bıyıklılar yüzünden bu ülke artık alkole ve alkol içenlere farklı gözle bakıyor. Gene her zaman ki kendisini aşkın sosyal gören canlarım "Dışarı çıkın demiş" 'de, derslerim ve genel yaşamım itibariyle sabah 9'dan itibaren akşam gece sürekli dışardayım, ve gözlemlerimi yazayım size. Alkol tüketen türk nüfusunun yarısından fazlası ( bana göre 10 kişiden 8-9'u ), alkol içince şiddet yanlısı oluyor. Durduk yere ortamı geriyor, kavga ortamı yaratıyor. Alkol'ün böyle bir etkisi var mı ? Yok. Avrupa'da insanlar oldukça yüksek düzeyde alkol tüketiyor mu ? Evet. Almanlar'ın sıradan bir gününde, bira içmek var mı ? Var. Peki niye bu adamlar barda otururken nadiren böyle sinir geren ortamlar olurken bizde her günün başı oluyor ? Niye bu kadar şiddet yanlısıyız alkol içince ? Niye bu 2-3 bira içince sürekli bir diklenme ortamı ?Bana göre toplumun bastırılmış duygularının tavan yapmış olması, bazı şanslı sahil kesimleri haricinde kapalı kutu içinde büyütülmüş insanlar, gelenek göreneklerimiz, dinimiz vs vs ... Bu beni alakadar etmez. İlk başta da dediğim gibi, bu tip insanlar yüzünden artık genel olarak toplum alkol içenleri bu şekilde genellemeye başladı. Onlara da hak vermiyor değilim, bende istemem kavga eden adamı, haklılar. Birde üstüne badem bıyıklılar eklenince ekmeklerine bal sürdüler, yasalar, tasarılar, olaylar olaylar ... Siz bunları okurken dışarı da neler mi oldu ? - 2 sene önce neredeyse bütün üniversite şenliklerinde alkol yasaklandı. AKP'nin atadığı rektörlere bir dayatmasıydı. Kimse karşı çıkabildi mi ? Hayır. Neden ? Her şenlikte 2 bira içip ona buna diklenen, milletin kız arkadaşına salça olan tonlarca tip olması yüzünden. Arada eğlenip, alkol içip muhabbet eden bizler azınlıkta olduğumuz için, buguün sadece çorap içinde viski sokup "ehe ehe alkol soktum" diye kendimizi kandırıyoruz. - Her sene gelen alkol zammı. Dediğim gibi toplumun artık bu tip insanlar yüzünden alkole ve kullanlara farklı bakması yüzünden, bu zamlara karşı çıkan insanlar günden güne azalıyor. Genel kanı, "bırak zıkkım içsinler". - 24 yaş sınırı konuldu. Burda Avrupa'da da öyle, iyi oldu millet içip içip kavga etmesin dendi. Yok öyle bir şey erasmus'tayım millet sürekli içiyor dedim. Gene oturduğu sandalyeden yok avrupa'da öyle dediler. Benim bir aralar hafta içi en büyük zevkim, dersten çıktıktan sonra barbaros'tan aşağı inerken arkadaşlar oturup yıldız parkında 1-2 bira içmekti. Artık nöbetçimiz var, kapı gibi bekliyor. Gidip sahil kenarında alkolünüzü alıp içmek isterseniz, yoldan geçenler size tip tip bakabiliyor. Halbuki sadece soğuk yada sıcak bir içecek olan alkolün, olmayan etkilerini ortaya çıkaran bu arkadaşlar yüzünden, genel olarak böyle bir kanı oluştu insanlarda. Bu söylediklerimin çoğunda sevgili hükümetimizinde payı var tabi ki bu ayrı bir konu. Sahil kenarında bir şehirde büyümüş olmam nedeniyle uzun süredir alkol tüketiyorum. Bugüne kadar ki alkollü tek kavgamı yüksek bir gerizekalılık potansiyeline sahip 3 almancının yanımızda ki kız arkadaşa laf atmasıyla yaşadım. Hak etmişlerdi iyi oldu. 24 yaşında bir insanın alkol alıp, burda ona yaptığının saçma bir şey olduğunu söyleyen bir insana, kusura bakmayında; "Adama niye giydiriyorsunuz, tecrübe işi bunlar" demişsiniz, ayıp etmişsiniz. 24 yaşında bir insanın tecrübe edincek bayağı bir dönemi olmuştur bence. Kısacası bu tip insanlar yüzünden benim özgürlüğüm bir şekilde kısıtlanıyorsa ve günden güne gittikçe azınlıkta kalan bir gruba indirgeniyorsam bir şeyler deme hakkım vardır. Alkol soğuk yada sıcak bir içecektir. İnsanları eğlendirir, güldürür. Bazı insanların bunu öğrenmesi gerekir. Hepsine katılıyorum hepsini quoteladım o yüzden. Yine olsun yine quotelarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Yukarıdaki(edit: Arkadaki) uzun yazıya katıldım. Dünyada herkes öküz gibi alkol tüketiyor. İçmediği zamanda çete gibi dolaşan serserileri dışında yurt dışında içki içtiği için dayılanma katsayısı artan bizden başka bir topluluk göremedim. Çek Cumhuriyetinde her köyde içki imalathanesi var. 7/24 içiyor herifler ama o adamlardan şeker, hoş muhabbet insanlar yok mesela. O yüzden yenilen nanenin suçunun içkiye atılmasına karşıyım. Naneyi yiyenin suçu yüzünden olan bizim özgür, insanca yaşama haklarımıza oluyor. Elin imamları da evinde kına yakıyordur bu duruma herhalde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
combat Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 di said: Insan olmak ? Adam her turlu okuzlugune bahane uydurmus. Baska bir sey yok yazida. Neymis asabiymis, hamuruna ne karistiysa oymus. Yeterince icemedigi icin zorla sarhos olmak istemismis. Yok oyle bir sey. Ozru kabahatinden beter. kardesim bahane uydurmadim herkese sarhos oldugumu ama aslinda bilincimin yerinde oldugunu pek de sarhos olmadigimi soyledim... bi de yargilayan arkadaslar soyle dusunun daha polis arabasinda kelepcelerle beklerken ne bok yedim ben diye dusunmeye baslamistim. icerdeyken de kac defa ben ne bok yedim niye boyleyim neden boyle yaptim diye sorular sordum kendime. simdi aklima bisey geldi ama baska bi baslikta konusmak lazim onu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
combat Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 sorun ickide degil arkadaslar sorun insanda. bu benim de kabul ettigim bi gercek. bu arada nickname'imin combat olmasi aslinda oyle degil. zamaninda bisikletimi ilk aldigimda adini "combat aircraft" koymustum yani savas ucagi. bisikletimin adini nickname olarak kullaniyorum buraya kisaltilmis olarak yazdim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Abi nerden nereye turkiyedeki siyasete,özgurluge falan kadar bagladiniz iyice. Sanki hani sizin merkezi yerlerde gördugunuz halkin %20lik kismin disindakilerin mantalitesi cok avrupaiydide, akp'den sonra hepsi dinci olmus gibi.. Neyse artik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
emanet Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 @deathblade aga insanların alkol ile ilgili düzenlemelere tepki vermemesinin sebebi içip sapıtan kesim değil, bizim halk hiçbir şeye tepki vermez zaten. istersen ağzından lokmasını al, aldığı iki kuruş zammı vergilerle piç et gene sesi çıkmaz. orası biraz alakasız olmuş. irlanda'da sıkıyönetim ilan edilmesi lazım bu mantıkla. http://www.youtube.com/watch?v=ogLoJv9WfEE said: 24 yaşında bir insanın alkol alıp, burda ona yaptığının saçma bir şey olduğunu söyleyen bir insana, kusura bakmayında; "Adama niye giydiriyorsunuz, tecrübe işi bunlar" demişsiniz, ayıp etmişsiniz. 24 yaşında bir insanın tecrübe edincek bayağı bir dönemi olmuştur bence. yaşla ne alakası var, insanlar yaşlandıkça bilinçlenip zekileşiyor mu? yaşlılardan wise men council kuralım o zaman onlar yönetsin ülkeyi. combat gelip burda "la hapise girip çıktık ama iyi dövdüm ha ipneyi gösterdim türkün gücünü gavurlara" tarzı birşey yazsa haklısın, yargılayıp sallandıralım adamı. ama adam sorununun farkında, değişimden önceki ilk adım yani. ha diğer dediklerine katılıyorum zaten, içip içip milletin huzurunu kaçıran barzo tiplerin toptan temizlenmesi lazım. o adamların çoğu değişmeyecek çünkü marifet olarak görüyorlar yaptıklarını baştan. o da dediğin gibi bizim toplumun sosyo-kültürel köklerinden gelen bir sorun. ama bu farklı. gelip de bu adamın ağzına sıçmanın ne bir mantığı var, ne de faydası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lord_Argos Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Red said: hangi filmdi bu ya Hangover diyecekken sonu farklı bitmiş bende bilemedim şimdi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 http://www.repliksitesi.com/wp-content/uploads/tatar+ramazan.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Olayın empati kurmak ile ne ilgisi var. Adam açıkca soruyor hapise girmiş birini yargılarmısınız ? Millet de fikrini söylüyor. Ordan çıkpda azıcık empati, azıcık böyle düşünün, şöyle düşünün demenin konuyla bir ilgisi yok (ha yazarsınız ayrı ona birşey demiyorum. O zaman bende sşunu sorayım Hapise girmiş biri, hapise girip çıkmış birini yargılarmısınız diye bir soru sorduğunda ve buna biri cevap verdiğinde, o cevap vereni yargılarmısınız ? Evet sizde bunu yapıyorsunuz işte fikrimizi söylediğimiz için bizi yargılaıyorusnuz neden öyle düşünüyorsun ki ? Ama neden böyle ama azıcık empati kur. Ne oluyor yahu :). Birine konu hakkında subjektif fikrini sorup ardındanda verdiği cevabı beğenmeyip adamı yermek sizin yaptığınız zaten. O zaman bende size diyeyim azıcık empati kurun, deneyim kazanınca ve yaşlanınca insanların fikirlerine saygı duymayı öğremeceksiniz diye. Hangi dünyada yaşıyorsun, başına gelince anlarsın. Adam hapisten çıkmış birini ayrgılarmısınız diye zaten tamamen biizm subjektif olan fikrimizi soruyor. Hani çıkıpta Hapise girip çıkmış birini asalım keselim onladan adam olmaz kesinlikle diye ahanda doğrusu bu gibi bir tartışma dönmüyor ki. SAna göre doğrı böyledir bana göre böyledir, beriki şöyle düşünür, şahsen tınnn banane kimin ne düşündüğünden. Ama adam gelmiş merak ediyor fikrini soruyor, ha bana gelse dese abi bana iş lazım ama sabıkam var içtim barı dağıttım dese, güler gel çalış derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Serin hikaye, üşenmeyip paylaştığın için teşekkürler okudum valla bi çırpıda. Konuya gelirsek geçmiş olsun, Deathblade haklı ama olabiliyor böyle şeyler. Eğer "sürekli" oluyorsa bence de bırak alkolü falan. Çok bir şey kaybetmezsin. Hadi ilk sefer onun yüzünden, ikinci sefer bunun yüzünden ama üçüncüde de oluşuyorsa aynı ortam demek ki sorun sende. Diğer yandan Deathblade çok haklı. Alkol yasaklandı laiklik elden gidiyor reröre ediyoruz ama ülkede "alkolsüz aile restoranı" diye bir şey olmasının sebebi alkollü restoranlarda masaların devrilmesi. Soruna gelirsek, hapse girip çıkmış birini yargılar mıyım, durumu anlattın yorum yaptık, ben yargılamasam bile o formlar yargılıyor maalesef, üzücü. Yine de birinin dediği gibi bu senin için "son çağrı" olabilir, bi dahaki tecrübende 5000 dolarla kurtaramayabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Law, hacit cok guzel seviyeli bi sekilde yaziyosun, guzel bi acidan yaklastin ama ben senin göruslerine karsilik yazmamistim o yargilama muhabbetini. Bu muhabbete bide biyerde yaptigim alintidan dolayi sanirsam takilmissin ama sözum sana degildi bu yargilama konusunda. Elbette birinin gelip ortaya sordugu bi soruya subjektif fikrini belirtip bence dogru/yanlis demek normal. Bak örnek mesaj olmus baya, roketadam mis gibi yazmis. Ama kalkip o soruya "aa sende malmissin" dersen bu subjektif fikir belirtmek olmaz. Yani subjektif fikir belirtmekle, adamin karakterini/kisiligini yerden yere vurmak, hatta hakaret etmek ayri seyler. Aradaki cizgiyi belirleyemeyen bi adam olsaydin zaten suan bu sekilde konusuyo olamazdik sanirsam :) Benim lafim bunu bu sekilde yansitan arkadaslara idi. Herkes yasiyo neticede, hani herkesin basina gelebilecek bi durum gayet. Bunun sadece alkolle, kisinin zayifligi, akilliligi, aptalligi ile alakasi yok. "Ben cok iyi cocugum, benim basima hic böyle bisey gelmez, bunu yapanda maldir zaten lay lay lay" diye bi dunyami kaldi? Kaldigini sanan arkadaslar ya hala lise siralarini eskitiyo ya da evde bilgisayar basinda oturmaktan baska bisey yapmiyo sanirsam. Neyse yine ayni muhabbete girdim, ama alinma hani sirf sana hitaben yazdigim bisey degil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Yok yahu alınmadım :), net ortamında genelde yazarak anlaşmak zor oluyor, yani anlaşılmadım kaygısı içinde oluyor insan genelde ondan iyice açıklama gereği duydum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Deathblade said: Alkol tüketen türk nüfusunun yarısından fazlası ( bana göre 10 kişiden 8-9'u ), alkol içince şiddet yanlısı oluyor. Durduk yere ortamı geriyor, kavga ortamı yaratıyor. köprü altında şarapçılarla mı takılıyorsun diyeceğim, orada bile bu kadar kavgacı oranını yakalamak mümkün değil. dediğin oran eğer gerçekse, türkiye'de alkolün topyekün yasaklanmasına nasıl itiraz edebiliyorsun? alkolün olduğu yerde sıkıntının olduğunu evet hayat tecrübesi bana öğretti. her seferinde sorun çıkacak diye bir kaide yok; çıkma ihtimali diğer başka yerlere göre çok fazla. bu gerçeği göremeyecek kadar 1-2 bira bebelerini dinlemeyelim artık arkadaşlar !!!! içip içip önümüze geleni dövelim bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deathblade Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 O kadar wot yazdım gittin sayıya takıldın. Bknz. Mübağala ( Ki genel anlamda mekan çatısı altına girmeyi sevmememden dolayı dışarıda içiyoruz, hem ben hem arkadaş çevrem. Tinerci bıçakçı olmadıktan sonra muhabbet yanlısı evsiz adamlara da ikram da bulunuyoruz( sdfsdf genelde istiyorlar çünkü), her hangi 10 tane evsiz çevreme toplansın, yılbaşı akşamı çevreme toplanmış 10 delikanlı türk genci kadar beni geremez. (Ya da vazgeçtim 10 tane evsiz görsem kaçarım galiba sdf) Ya sayı mayı yalan diyosunuz, her hafta sonu gittiğiniz taksime, yılın en büyük ya da eğlenceli olabilecek günü için niye gitmiyoruz ? Bomba patlaması, terör ihtimali falan yalan direk. Tatsız bir kavga çıkmaması için gitmiyoruz. ) Bende diyorum alkolün böyle bir etkisi yok. Sorun morun yarattığı yok. Dertlenip içmek ayrı, dertlenmek için içmek ayrı. Dertlenmek için içen bu insanlar yüzünden, benim ve benim gibi insanlar hakkında ki öngörü değişikliğe uğruyorsa sorunumu her türlü dile getiririm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Revenant Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Sabunu dusurdun mu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Deathblade said: O kadar wot yazdım gittin sayıya takıldın. Bknz. Mübağala ( Ki genel anlamda mekan çatısı altına girmeyi sevmememden dolayı dışarıda içiyoruz, hem ben hem arkadaş çevrem. Tinerci bıçakçı olmadıktan sonra muhabbet yanlısı evsiz adamlara da ikram da bulunuyoruz( sdfsdf genelde istiyorlar çünkü), her hangi 10 tane evsiz çevreme toplansın, yılbaşı akşamı çevreme toplanmış 10 delikanlı türk genci kadar beni geremez. (Ya da vazgeçtim 10 tane evsiz görsem kaçarım galiba sdf) Ya sayı mayı yalan diyosunuz, her hafta sonu gittiğiniz taksime, yılın en büyük ya da eğlenceli olabilecek günü için niye gitmiyoruz ? Bomba patlaması, terör ihtimali falan yalan direk. Tatsız bir kavga çıkmaması için gitmiyoruz. ) Bende diyorum alkolün böyle bir etkisi yok. Sorun morun yarattığı yok. Dertlenip içmek ayrı, dertlenmek için içmek ayrı. Dertlenmek için içen bu insanlar yüzünden, benim ve benim gibi insanlar hakkında ki öngörü değişikliğe uğruyorsa sorunumu her türlü dile getiririm. HACI MECLISE CIKALIM !!! BU BÖYLE GITMEZ asdfa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kami Mesaj tarihi: Aralık 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2011 tecavüz, terör veya siyasi olaylar olmadığı sürece yadırgamam hapise giren adamı. adalet ne zaman nerede doğru işliyor ki. senin başına gelenlerde talihsizlik olmuş boşver sıkma canını. geçmiş olsun. ayrıca usa gibi bir yerde yaşamana rağmen içinde böyle nefret bulundurman hoş değil elbet bir yerde yine patlarsın. orada yaşıyorsan şiddet kelimesini hayatından silmen lazım. sonuçta vatandaşı değilsin büyük ihtimal her türlü sen zararlı çıkarsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Aralık 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2011 mahkeme yargılamış daha biz neyi yargılayacağız? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jeeztro Mesaj tarihi: Ocak 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2012 Deathblade said: combat said: NolaxThensbane said: kusura bakma da bildiğin malmışsın angut falan degilim, isyerinde cok zeki oldugumu dusunuyor arkadaslar. Peki ya isviçreli bilim adamları ? Edit : Kusura bakma da senin gibi içmeyi bilmeyen insanlar yüzünden ( içince şiddet meyillisi, yada tam tersi duygusala bağlayan insanlar yüzünden ) bu ülkede alkol içmeye ve içenlere karşı bakış açısı her gün değişiyor. Ha ipliyor muyum. Hayır. adam bu ülkeden değil sen sıkıntı yapma kardeş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Ocak 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2012 Bence problem alkolde değil. "Diklenme" olayı, "yan bakma" olayı bizim toplumun bi parçası. İnsanların "LAN NİYE ÖNÜMÜ KESTİN" "YANIMDAKİ KIZA MI BAKTIN LAN" "GALİBA İNSANSIN VE SANA VURDUĞUMDA CANIN YANABİLİR NEDEN OLMASIN" diye sebeplerden birbirini düpedüz öldürdüğü bi memlekette suçu alkole atmak, içmeyi bilmemeye atmak saçma. İnsanlar insanca yaşamayı bilmiyorlar ki Deathblade said: Kusura bakmasın empati sempati diyenlerde ; İlk mesajımda da yazdım. Alkol almayı bilmeyen insanlar + Badem bıyıklılar yüzünden bu ülke artık alkole ve alkol içenlere farklı gözle bakıyor. Gene her zaman ki kendisini aşkın sosyal gören canlarım "Dışarı çıkın demiş" 'de, derslerim ve genel yaşamım itibariyle sabah 9'dan itibaren akşam gece sürekli dışardayım, ve gözlemlerimi yazayım size. Alkol tüketen türk nüfusunun yarısından fazlası ( bana göre 10 kişiden 8-9'u ), alkol içince şiddet yanlısı oluyor. Durduk yere ortamı geriyor, kavga ortamı yaratıyor. Alkol'ün böyle bir etkisi var mı ? Yok. Avrupa'da insanlar oldukça yüksek düzeyde alkol tüketiyor mu ? Evet. Almanlar'ın sıradan bir gününde, bira içmek var mı ? Var. Peki niye bu adamlar barda otururken nadiren böyle sinir geren ortamlar olurken bizde her günün başı oluyor ? Niye bu kadar şiddet yanlısıyız alkol içince ? Niye bu 2-3 bira içince sürekli bir diklenme ortamı ?Bana göre toplumun bastırılmış duygularının tavan yapmış olması, bazı şanslı sahil kesimleri haricinde kapalı kutu içinde büyütülmüş insanlar, gelenek göreneklerimiz, dinimiz vs vs ... Bu beni alakadar etmez. İlk başta da dediğim gibi, bu tip insanlar yüzünden artık genel olarak toplum alkol içenleri bu şekilde genellemeye başladı. Onlara da hak vermiyor değilim, bende istemem kavga eden adamı, haklılar. Birde üstüne badem bıyıklılar eklenince ekmeklerine bal sürdüler, yasalar, tasarılar, olaylar olaylar ... Siz bunları okurken dışarı da neler mi oldu ? - 2 sene önce neredeyse bütün üniversite şenliklerinde alkol yasaklandı. AKP'nin atadığı rektörlere bir dayatmasıydı. Kimse karşı çıkabildi mi ? Hayır. Neden ? Her şenlikte 2 bira içip ona buna diklenen, milletin kız arkadaşına salça olan tonlarca tip olması yüzünden. Arada eğlenip, alkol içip muhabbet eden bizler azınlıkta olduğumuz için, buguün sadece çorap içinde viski sokup "ehe ehe alkol soktum" diye kendimizi kandırıyoruz. - Her sene gelen alkol zammı. Dediğim gibi toplumun artık bu tip insanlar yüzünden alkole ve kullanlara farklı bakması yüzünden, bu zamlara karşı çıkan insanlar günden güne azalıyor. Genel kanı, "bırak zıkkım içsinler". - 24 yaş sınırı konuldu. Burda Avrupa'da da öyle, iyi oldu millet içip içip kavga etmesin dendi. Yok öyle bir şey erasmus'tayım millet sürekli içiyor dedim. Gene oturduğu sandalyeden yok avrupa'da öyle dediler. Benim bir aralar hafta içi en büyük zevkim, dersten çıktıktan sonra barbaros'tan aşağı inerken arkadaşlar oturup yıldız parkında 1-2 bira içmekti. Artık nöbetçimiz var, kapı gibi bekliyor. Gidip sahil kenarında alkolünüzü alıp içmek isterseniz, yoldan geçenler size tip tip bakabiliyor. Halbuki sadece soğuk yada sıcak bir içecek olan alkolün, olmayan etkilerini ortaya çıkaran bu arkadaşlar yüzünden, genel olarak böyle bir kanı oluştu insanlarda. Bu söylediklerimin çoğunda sevgili hükümetimizinde payı var tabi ki bu ayrı bir konu. Sahil kenarında bir şehirde büyümüş olmam nedeniyle uzun süredir alkol tüketiyorum. Bugüne kadar ki alkollü tek kavgamı yüksek bir gerizekalılık potansiyeline sahip 3 almancının yanımızda ki kız arkadaşa laf atmasıyla yaşadım. Hak etmişlerdi iyi oldu. 24 yaşında bir insanın alkol alıp, burda ona yaptığının saçma bir şey olduğunu söyleyen bir insana, kusura bakmayında; "Adama niye giydiriyorsunuz, tecrübe işi bunlar" demişsiniz, ayıp etmişsiniz. 24 yaşında bir insanın tecrübe edincek bayağı bir dönemi olmuştur bence. Kısacası bu tip insanlar yüzünden benim özgürlüğüm bir şekilde kısıtlanıyorsa ve günden güne gittikçe azınlıkta kalan bir gruba indirgeniyorsam bir şeyler deme hakkım vardır. Alkol soğuk yada sıcak bir içecektir. İnsanları eğlendirir, güldürür. Bazı insanların bunu öğrenmesi gerekir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar