Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kolonoskopi olucam korkuyorum!

tinu

Öne çıkan mesajlar

haftaya çarşamba günü tam anlamıyma boku yediğim gündür, kolonoskobi olacam. tam anestezi istermisin dedi, dedim ne kadar anestezi varsa ver, tamamen bayıltcaklar, artık şu kansermiyim değilmiyim korkusundan kurtulcam , ak mı kara çıkacak ortaya.

sanırım 1 gun oncesınde içilen ilaçlar beter bir şeymiş bakalım bu konu üzerinden gelişmeleri belirtiyor olucam, çok boktan bir başlık olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

valla olayın kendisinden değilde, şu 1 gün öncesinde ishal yapan sıvıdan daha çok tırsıyorum, çok çektirecek muhtemelen, neyse artık bakalım sonuc ne cıkacak, babamı 2004 yılında bağırsak kanserinden kaybettim, o yıldan beridir hep acaba bende mi diye beynimi yedim durdum, yaş oldu 36 artık baktırmak lazım düzenli olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

valla evet belirsizlik daha beter, yani kanser değilsem kansermiyim korkusundan kanser olucam:) hayır kan değerlerim olsun kilo kaybı vb kotu belirti yok, spastik kolon denen yine strese bağlı bir sorunum var, bunun yanında bir de hemoroid eklenince, doğal olarak sürekli bağırsak kanserindeki belirtileri yaşamaya başlıyorsun,tuvalet kağıdında göreceğin en ufak bir kan, adamı deli gibi strese sokuyor, ve en son tuvalet kağından gördüğüm kırmızı kandan sonra, yeter dedim ve karar verdim artık neyse çıksın ortaya. kararlıyım sonuna kadar gidicem.
Sosyal ağlarda paylaş

Çok zorunlu olmadıkça tam bir anestezi (UYUTMA) uygulanmaz. Kolonoskopu hastaya uygulamadan önce makat bölgesi ışık altında kaba etler yanlara çekilerek görülür. Sağ el işaret parmağına alınan jel(kayganlaştırıcı) ile parmak makadın içine sokularak makat parmak ile muayene edilir (rektal tuşe). Daha sonra kolonoskopi aleti dikkatli bir şekilde makatın içine doğru itilerek kolonoskopi işlemine başlanır.

Ohşş

Şaka şaka geçmiş olsun
Sosyal ağlarda paylaş

Loxias said:

Çok zorunlu olmadıkça tam bir anestezi (UYUTMA) uygulanmaz. Kolonoskopu hastaya uygulamadan önce makat bölgesi ışık altında kaba etler yanlara çekilerek görülür. Sağ el işaret parmağına alınan jel(kayganlaştırıcı) ile parmak makadın içine sokularak makat parmak ile muayene edilir (rektal tuşe). Daha sonra kolonoskopi aleti dikkatli bir şekilde makatın içine doğru itilerek kolonoskopi işlemine başlanır.

Ohşş

Şaka şaka geçmiş olsun

abi biliyorum böyle bişey olduğunu ama okumak çok koydu gene de
şöyle bi tepki verdim

http://www.youtube.com/watch?v=6OkcucXIuVI
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...