Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ekmek

jaffa

Öne çıkan mesajlar

nomsaR said:

ben mükemmel fitlikteyim ama beyaz ekmek harici ekmek yemiyorum kesinlikle.

yalan söylemiyim alaşehir ekmeği, şirince ekmeği, bodrum bazlama falan da yiyorum.

2 3 sene önce fırıncılar odası başkanı ekmeğe katkı koyuyoruz bizi denetleyin diye tv de resmen yalvarmıştı, beyaz ekmekte bayagı bayagı katkı var. Uygulamaya geçerler ise direkt kepek yapsalar güzel olurdu bence.
Sosyal ağlarda paylaş

beyaz ekmekteki kepeği artturup, "israfı azaltmak" için ekmeğin gramajını düşürmek yerine beyaz olmayan ekmeklerin fiyatlarını düşürsünler önce.

şunu anlamıyorum ben, beyaz unu üretmek zaten diğerlerine göre daha zor.
ama en ucuz ekmek de beyaz ekmek.

şunu duymuştum, eskiden türkiye'de esmer ekmek çok daha ucuzmuş.
90'larda ise esmer ekmekler "sosyetenin yediği diyet ekmekleri" halini aldı. öküz gibi pahalıydılar çünkü.

ekmek yemek kilo aldırmaz. (tutup da bir somun ekmek yemeyi kastetmiyorum elbette). diyetlerde ekmeği kesmekten bahsederler ama daha önemlisi beyaz ekmekten uzak durmaktan bahsederler.

hareketsizlik daha önemli bir faktör. insanlar alışveriş merkezlerine, evlerine ve işyerlerine hapis hayatı yaşıyorlar. 5 şeritli araba yolları yerine 2 şeritlik kaldırımlar, 1 şeritlik bisiklet yolları yapmak, insanları yürümeye, gezmeye, harekete teşvik etmek. alışveriş merkezleri yerine istiklal caddesi gibi boylu boyunca uzanan gezi yolları yapmak.
bu tip şeyler çok daha önemli etkenler.

bir insan dışarda yemek istediği zaman ne yiyebilir ki önce onu düşünmek lazım.
gidip bir lokantada et istediğin zaman 25 liraya avuç kadar et getiriyorlar.
öte yandan pizza hut'tan büyük pizza isteyince bir tane de yanında gönderiyorlar, 25 milyona 3-4 kişinin karnı doyuyor, ama tabii sadece hamur yemiş oluyorsun.

halkta da var bu. gidiyor halk ekmek kuyruğuna giriyor her gün, 3 ekmek alıyor.
gramajını düşürürsen bu sefer 5 alcak. karnı onla doyuyor çünkü.
et pahalı, doyurmuyor.

öte yandan şöyle bir uygulama gelirse sevinirim.
fast food lokantalarında menü sistemini değiştircekler.
mesela hamburger yanına su+meyve alırsan 0.5 lira farkı olacak.
ayran+salata alırsan 1 lira farkı olacak. eğer klasik menü farkı istiyorsan 4 lira farkedecek. bazı ülkelerde var buna benzer uygulamalar, bizde var mı, yapılıyor mu bilmiyorum.

bi de her ürün alışında "dondurma ister misiniz, büyük boy ister misiniz, yanında soğan halkası ister misiniz" gibi müşterileri sıkıştırmak da kaldırılsın.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...