Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

1000 Mollayı Diyanet Kadrosuna Alacaklar


Ardeth

Öne çıkan mesajlar

http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/1000-mollayi-diyanet-kadrosuna-alacaklar-haberi-49278

Tabi sol.org.tr de olduğu için haber abartılı yazılmış olabilir bilemem fekat herhalde numerik ve bilgisel bir hata yoktur diye düşünüyorum haberde.

1000 kadro
“Doğu’da mele, bizim bildiğimiz tabirle molla denilen din eğitimi almadığı halde din bilgisi olan, toplum tarafından saygı gören isimler var. Bu kişilerden Diyanet Başkanlığı olarak istifade edebilmek için daha önce çıkardığımız kanun hükmündeki kararnamede bir düzenleme yaptık. Bu tip kişilerden, Diyanet tarafından yapılacak sınavda başarılı olmaları kaydıyla sözleşmeli imam hatip olarak yararlanmak istiyoruz. Bu bir defaya mahsus olarak kullanılacak bir düzenlemedir. 1000 kişilik bir kadro öngördük. Yaptığımız hesaplamalar 800 civarında ihtiyaç olduğu yönünde.

Caferi hocalar alınacak
“Örneğin Iğdır ve Ardahan bölgesinde Caferiler var. Onlar arasında halk tarafından sevilen din adamları var. Onlardan da Diyanet olarak yararlanmak istiyoruz. Bir yılda bu kadroları toplumda sayılan, sevilen din adamları için kullanmayı düşünüyoruz. 4/B kapsamında sözleşmeli olarak görev yapacaklar. Sınavı Diyanet İşleri Başkanlığı düzenleyecek ve bu sınava girmek için yaş sınırı olmayacak. Gerekli analizleri yaptık. Toplumda sözü dinlenen, saygınlığı olan, sözleri insanları durduran veya harekete geçiren insanlar. Bu kişilerin hizmetinden müftülükler denetiminde yararlanmak istiyoruz. Başkaları tarafından kontrol edilmeleri de böylece önlenecek. 6 ay hizmet içi eğitime tabi tutulacaklar. Doğu illerinde imam açığımız var. Atamaya rağmen gitmeyenler oluyor. Açığı da bölgenin insanlarından gidermiş olacağız.”

Diskus
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi arastirmadan konusmayin,caferiler dini egitimi nerede aliyor?iranda,ve onlarin ogrettigi seyse,tc nin maasi alinmaz cunku islam devleti degildir muhabbeti,bu olay yapilirsa iran karsisinda one gecilir.guneydoguda ise ne zamanki bitlis ve diyarbakirla,urfadaki medreselerin onemi azaldi iste basi bos bir toplum ortaya cikti.oranin en alt tabaka fakir halki oglum muhendis olsundan cok imam olsun mele olsun der,ha devletin i mamlarindan cok onlarin sozunu dinlerler
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...