Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

u15 - fenerbahçe: 8 beşiktaş: 0

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
U15 Ligi’nde oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde sarı lacivertli ekip sahadan 8-0’lık sonuçla galip ayrıldı.

Altyapılar şampiyonluk mu kazanmalı, oyuncu mu yetiştirmeli tartışması başlamış ekşide vs ehueu.
Mesaj tarihi:
Eskidendi o. Eskiden yetiştiriyorduk hakikaten.

Şimdi wonderkid alsa beşiktaş sıçar batırır.

Şu kulüpler neden altyapıya önem vermiyor gerçekten anlayamıyorum. Bi gün bir kulüp başkanıyla olur da görüşürsem hacı nedir sizin bu altyapı sorununuz diye sorucam meraktan çatlıyorum.
Mesaj tarihi:
a2 takımlar dışında her hafta saçma sapan sonuçlar çıkabiliyor, skora takılmamak gerek cidden

sorun şu ki 8 atan Fenerbahçe u15 takımının da Beşiktaş takımınında %90'ı, 20 yaş takımlarına kadar gidemeyecek ve belki 2. 3. lig takımlarında oynayacak.

Hani son dönemlerde altyapıdan en çok adam çıkaran kulüp Beşiktaş'tır. Övünç kaynağı da olmuştur lakin bunu başaran adamları ki başta Sinan Vardar olmak üzere yönetimi karşılar diye resmen kulüpten aforoz ettiler.

Hani sırtımızı dayabileceğimiz tek yer vardı, orayı da bitirdiler.

Fenerbahçe altyapısı malum, GS altyapısı da pek iç açıcı ve eskisi gibi değil,

Yazık yani, ülke sporunun en başarılı dönemi altyapıya önem verildiği, daha doğrusu bir kulüple bile olsa altyapıya destek verildiği yıllardır. Bunu hiç mi görmüyor bu adamlar?

Hadi yönetimler cahil taraftara göre hareket ediyor diyelim, bu salak taraftar hiç mi istemiyor kendi kulübünde yetişmiş adamı sahada görmek ?
Mesaj tarihi:
Aynısını benim Bursa'lı çok yakından tanıdığım, Bursaspor'un herşeyini bilen, hakikaten içinden olan bir abim söyler. Bizim altyapımız çok iyidir, ama yeterince oyuncu veremiyoruz, altyapıdaki çocukları şampiyon yapacağız diye uğraştırıp, altyapının asıl önemini kaybediyoruz hep derdi. Yani tartışma çok da yanlış değil aslında...
Mesaj tarihi:
Ama o yaşlardan pozisyon bilgisini öğretebilmek, mevkiye göre adam yetiştirmek gerekiyor bence. Bu işin uzmanı değilim, ama mevki yetiştirme konusunda pek iyi sayılmayız...
Mesaj tarihi:
Sotto said:

Aynısını benim Bursa'lı çok yakından tanıdığım, Bursaspor'un herşeyini bilen, hakikaten içinden olan bir abim söyler. Bizim altyapımız çok iyidir, ama yeterince oyuncu veremiyoruz, altyapıdaki çocukları şampiyon yapacağız diye uğraştırıp, altyapının asıl önemini kaybediyoruz hep derdi. Yani tartışma çok da yanlış değil aslında...

gecen sene bizim rezalet sezonda neden a2 oyuncuları konmuyor dendiğinde bülent ünder de aynısını dedi.
şampiyonluk mücadelesi var orada, bozmak istemiyoruz o takımı.
terim de bu sene şampiyon olmayın ama bana her yıl 1 tane ilk 11'i zorlayacak adam çıkarın demiş. doğrusu da bu.
Mesaj tarihi:
Arda'nın bir açıklaması vardı, ben 4-4-2'yi milli takımda Fatih Terim'den öğrendim diye,

yanılmıyorsam 2 sene önceydi bu açıklaması da,

Alt yapıda kaç kupa kazandı Arda? GS'nin bu konuda en başarılı olduğu dönemlerde yetişmedi mi? Aldığı kupalar ona oyun düzenlerini, modern futbolu veya ne bilim sistem adamı olmanın gerekliliklerini öğretti mi peki?

Altyapı takımlarındaki sistem şuan futbolcuları bireysel kahraman olma yönünde yetiştiriyor. Takımın görünmeyen adamı ol demiyor.

Bizim zihniyetteki sorun Ernst, Elmander veya ne bilim Ivan Ergic gibi adamları yetiştirmek yerine Quaresma gibi adamları yetiştirmeye çalışmamızda veya onları hayal etmemizde ...
Mesaj tarihi:
Oturmuş karakterleri de biliyoruz----> Batuhan:)...

Olay kupa kazanmak değil abi. Belli bir plan içerisinde yukarı adam taşıyabilmek. Eğer ben altyapı oyuncusu olarak yukarıya çıkan her sene 1-2 abimi görebiliyorsam (mesela Arda, Emre ilişkisi gibi), daha fazla güvene sahip olurum, daha çok çalışabilirim. Eğer önümde hiç örnek yoksa, isterse onlarca kupa kazan, biliyorsun o takımda oynayamacağını.
Barcelona ne yapıyor, sizi biz A takıma alacağız diye yetiştiriyor, çocuklar bunun bilincinde, ve o program dahilinde maksimum özveriyle çalışıyorlar (tahminen). Kupa almak çok umurlarında mı ki, önlerinde Messi, Iniesta abileri var, onların rüyası o takımda oynayabilmek, kupa görmek değil altyapıda diye düşünüyorum..

Ve aynen Darkrider'ın dediği gibi olay her sene Quaresma, Arda yetiştirmek değil, ama sol bek, sağbek, önlibero, stoper yetiştirebilmek. A takıma çıkınca taktiğini, herşeyini almış adam yetiştirebilmek.
Thomas Müller 2 sene içerisinde Bayern altyapısından (3. lig), Şampiyonlar Ligi finaline çıktı. Demekki fundamental'i çok sağlamdı, istediği kadar yetenekli olsun yoksa..
Mesaj tarihi:
alt yaş gruplarında zaten altyapısı sağlam liglere futbolcu çıkaran takımlar çatır çatır başarılı oluyor akademi liglerinde.
örneğin Bucaspor, Çanakkale Dardanelspor, Sakaryaspor, Trabzonspor, Samsunspor, Altay gibi takımlar gayet başarılılar bu gruplarda ama içlerinde en profesyonel yönetileni Buca Genç Akademisi adamlar alt ligleri trolllüyor her sene.

ayrıca takip ettiğim kadarıyla İstanbul takımlarından Bjk'nin altyapısı diğerlerinden daha iyi.
  • Yeni Oluştur...