Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Google vs Pirates


GERGE

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici
Bu aylar önce çıkan ilk haber: http://torrentfreak.com/google-starts-censoring-bittorrent-rapidshare-and-more-110126/

Bu da yeni gelişme: http://torrentfreak.com/google-now-censors-the-pirate-bay-isohunt-4shared-and-more-111123/

Sözün özü: Google'ın autocomplete ve instant search özellikleri korsan içerik ile kullanılamıyor. Ne işe yarar ki derseniz grafik ile geldim:

http://torrentfreak.com/images/google-search-bittorrent.jpg
http://torrentfreak.com/images/google-search-megaupload.jpg
http://torrentfreak.com/images/hotfile-s.jpg

Benim görüşümü iyi-kötü biliyorsunuz. Basit bir mantık izliyorum: korsan aksi savunulamayacak bir şekilde yaşadışı, internette bu tarz bir yaşadışılığa izin verilmesinin prensip olarak DHKP-C'nin örgütümüze üye olun sayfasına izin verilmesinden farkı yok, bir arama motorunun korsan aramalarına az da olsa engel koyması doğru bir hareket.

Korsan'a hayır yani. Doğru yolda Google.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE'ye Açık Mektup


Sevgili GERGE,

Ben işsiz bir gencim. Üniversite sıralarını aşındırmaktayım. Kendi çapımda hayalini kurduğum bir meslek var. O mesleğe doğru emin adımlarla ilerliyorum. Ailemin bana uygun gördüğü aylıkla geçimimi sürdürmekteyim.

Orijinal içerik tüketimine örnek verebileceğim tek harcamam sinemalarda gösterilen filmler olur. Sevgilimle öpüşmek için gitmiyorum sinemaya. Yanlış anlaşılma olmasın. İzlediğim tüm filmlerin, indirdiğim tüm mp3 dosyalarının, korsan oynadığım tüm bilgisayar oyunlarının kaydı mevcut. Günün birinde adam olur elim ekmek tutarsa hepsinin hakkını ellerine teslim edeceğim. O güne kadar korsanın dibine vurmaya devam edeceğim. Balık Ayhan'ı darbuka çalarken düşün... İşte o motivasyonla hem.

Korsan kötü bir şey değildir. Ne demek istediğimi Francis Ford Coppola'nın Türkiye'de gençlerle bir sohbeti sırasında korsanla ilgili bir soruya verdiği cevap açıklayacaktır. Sinema para için yapılmaz. Bunu genişletip diğer fikir/sanat ürünleri için de söyleyebiliriz.

Bu böyle -efenim biz korsana karşıyız tü kaka- havalarını geç artık. Parasını veriyorsan oh helali hoş olsun adamlara. Ben eczanelerden alışveriş yaparken eczaneye gelen diğer hastalara -kahrolsun meth lab sahipleri, yaşasın ilaç endüstrisi- diye haykırmıyorum mesela.

İşine gücüne bak.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

paran varsa harcarsın. uğraşmak iztemezsin çünkü yok torrent bul şu dosyayı rename et vs ne bilim. mesela ben antivirüs programından baymıştım uğraşmaktan ama para yok uğraşıyoduk. şimdi kazanıyorum paramı gidiyorum alıyorum paralı programı. ottu boktu uğraşmıyorum.

kendi paranızı kazandığınızda emeğe saygı/karşılık ne demek anlıyorsunuz. o zaman para verip alıyorsunuz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca korsan olmasın da insanlar gidip serdar ortaç dinleyip, musallat mı izlesin? sanki her istediğimiz elimizin altında cebinde paran olması gidip almana yetiyor da böyle anlamsız konularla geliyorsunuz buralara. bir albüme fiyatının bilmem kaç katı para vermek zorunda olmadığım zaman tekrar konuşabiliriz bence bu korsan işini.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Karea said:

öhöm

aslında o kıranların o programların içine yerleştirdiği birşeyler var gibi

yani boş bedava da vermiyorlar sana da
ama zaten bu mantıkla çekiyorsan korsanı adamların sana yerleştirdiği bot vs de pek koymaz mantık olarak sana


saçmalama

bi yerden nuke yemek adamların isteyecekleri en son şey.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

steam gibi bi sistem gelir misal

müzik dizi film program vs gibi şeyleri tek bi yerden sunabilcek bi hizmet var mı bilmiyorum.böyle birşey olacak.fiyat makul olacak

sen digital blurayı örneğin 10 dolara falan satmıcaksın.

bedava izlenmesi mi daha iyidir yoksa ordan 1 dolar bile kazanmak mı.

öbür türlü korsanın bitmesi zor ya.insanı kısıtlıyor cunku.her filmi diziyi müziği dinlemek izlemek herkesin hakkı bi şekilde.

öbür türlü insan daha seçici olur muhtemelen.korsan ile kitlelere ulaşan şeylerin sanmıyorum ki satın alındıgında aynı şekilde herkese ulaşsın.

ben steamden beri korsan 2 tane oyun yukledim.biri skyrim diğeri fallout vegas

deneme amaclı yuklemiştim.fazla oynamadan sildim :).
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...