Wolas Mesaj tarihi: Aralık 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2011 iş yerinden evdeki kapalı olan bilgisayarımı açmak istiyorum bazıları diyorki anakartın bişeyi desteklemesi gerekiyormuş o bişeyin ne olduğunu bilen varmı veya bunun başka bir yol ile yapmayı bilen varmı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Aralık 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2011 google: wol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Aralık 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2011 bu wake-on-lan olayını kolayca halledebilen yazılım varmı, uğraştırmayacak falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Aralık 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2011 logmein Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 15, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2011 Birincisi bu wireless ile olmuyor. İkincisi; kolay yapılır, en azından Linux'da. Burada çok net anlatmış: https://wiki.archlinux.org/index.php/Wake-on-LAN Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Aralık 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2011 Ben zamanında baya araştırmıştım ama bu kullandığımız modemlerden dolayı sağlıklı kullanımın olmadığını söylemişlerdi. Yani modemin bilmemnesi değişiyormuş, ilk 5dk da falan sorun olmazmış fakat 1 2 saat sonra sorun oluyormuş diye aklımda kalmış. logmein in sitesinde şöyle yazıyor: Remotely start a sleeping computer On LAN. sleeping? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Aralık 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2011 server tarafında da ilo vardı galiba. tabi sadece wol değil de çok daha farklı bi şeyler yapılabiliyordu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Aralık 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2011 tuto yazacak kadar vaktim yok ama basicleri yazayim, daha sonra soru olursa cevaplarim. 1. WOL bir bilgisayara networkden wake up frame veya magic packet lerin ulastirilmasiyla calisir. 2. Bu paketler network interface e fizilsek adresten(MAC) ulasir. 3. Calistirilmak istenen makine ayni yerel agdaysa tek ihtiyac MAC adresi. 4. Eger bir router in, veya modemin arkasindan yapiliyorsa o network un adresinin bilinmesi gerekir. Sonrasinda WOL paketi broadcast edilir. 5. Static ip kullaniyorsaniz sikinti yok, dynamic ip kullaniliyorsa dynamic dns desteklen bir modem/router ile network un adresi devamli izlenmesi gerekir, sonra o adrese ufak tool lar araciligiyla magic packet yollanabilir. 6. kullandiginiz tool a gore degismekle birlikte her WOL magic packet sender ayni port u kullanmayabilir. gateway inizin bu port a izin verdiginden emin olmalisiniz. orn. kendi evimde dinamik ip alan zirt pirt ip si degisen bir adsl modem kullanayim, ic network de de bilgisayarim modemden 192.168.1.2 ile 192.168.1.254 arasinda kafasina gore bir ip aliyor olsun. Bagli oldugum mac adresi 00:0E:AA:BB:11:11 olsun. Modemim ise aldigi ip yi kendi dinamik dns saglayicisi ustunden es zamanli olarak dns server a bildirsin. adresim de kharon.paticik.org olsun. ben salakwol.exe diye UDP 9 portunu kullanan bir WOL tool kullanayim. bu portun da modemimde acik oldugundan emin olayim. kharon.paticik.org 00:0E:AA:BB:11:11 e WOL yolladigim anda dunyanin herhangi bir yerinden bilgisayarim dinamik dns server calistigi ve o evde elektrik oldugu surece calisir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Aralık 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2011 tuto olmuş bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Aralık 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2011 google a nasil wol yapmayi sorarim tutosu oldu evet. asdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wolas Mesaj tarihi: Aralık 15, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2011 KHaRoN said: google: wol nu nickte olupta bunu bilmediğim için kendimi trol ilan ediyorum :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Aralık 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2011 Modemden gerekli port yönlendirmelerini yaparsan "uykudan" uyandırman çok kolay, aha bunu kullan hatta o pakedi göndersin eleman direkt istediğin pcye http://wakeonlan.me/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wolas Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 iyi hoşda ben iş yerinden bunu eve yapabilmem için 50k router geçmem gerekiyor doğru anladıysam hepsinin altından nasıl kalkıcam :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Sen sadece evindeki modemin ip adresini bilmen ya da Google'dan dynamic dns nedir diye arayıp ogrenmen lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 biosdan wake on lan zamansingosunu aktiv etmen lazim ilk basta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wolas Mesaj tarihi: Aralık 17, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2011 herseyın basında ethernet kartınım wol desteklıyor olması gerekıyormus bios-chipset settıng - advanced settıngde yer alıyormus Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Haziran 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2013 hoplatayım şu başlığı. ben telefon'dan wol ile pc'yi açıyorum ve teamviewer ile bağlanıyorum. bu noktada sıkıntı yok her ayarını yaptım. ama static ip yok. modem reslenirse mal olabiliyor. dynamic dns olayı ile ilgili güzel bi tuto var mı? google'den random arayınca milyon şey deniyorsun. kesin çalıştığını bildiğiniz bi tuto varsa öncelikle ondan bakayım =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 26, 2013 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2013 Benim router no-ip.com'u destekliyor, otomatik yapiyor kullanici adini girince. Router'a bak bir, destek vardir buyuk ihtimalle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Haziran 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2013 dyndns.org muş yıllık 25 dolar diyor. uygun fiyatlı ve iyi varmıdır. freeler kötüdür heralde. 14 gün trial varmış bi deneyeyim. sonra free ile kıyaslayayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Haziran 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2013 freeler kotu degil, zaten tek bir ozelligi var yani ne kadar kotu olabilir ki https://dl.dropboxusercontent.com/u/23906642/ddns.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xetraynex Mesaj tarihi: Haziran 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2013 df said: dyndns.org muş yıllık 25 dolar diyor. uygun fiyatlı ve iyi varmıdır. freeler kötüdür heralde. 14 gün trial varmış bi deneyeyim. sonra free ile kıyaslayayım. ISP'ni arayip static ip almani oneririm. Auda 1.2 liraya faturana yansitarak hepsi yapiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Haziran 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2013 statik ip'nin de kendine göre zararları var işte yoksa parası bir şey değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar