Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Asiri dikkat daginikligi

di

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Cok fena cekmeye basladim bundan. Bana bir seyler anlatan kisiye, yaptigim ise ya da okudum seye tum dikkatimi vermezsem olmuyor ve bu tum dikkati verme isi gercekten cok zor bir hal aldi.

Daha once benzer sikayetlerle gittigim norolog ufak bir muayne yapip ters bir sey farketmemisti.

Benzer durum yasayip cozebilmis olaniniz var midir ? Ya bu tanimlara uyan bir hastalik var mi hic ? Bu derdimi norolog haricinde kime anlatmaliyim ?
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Benzer durum yasayip cozebilmis olaniniz var midir ? Ya bu tanimlara uyan bir hastalik var mi hic ? Bu derdimi norolog haricinde kime anlatmaliyim ?

bende 1 seneye yakındır var aşırı dikkatsizlik ve unutkanlık. dediğin gibi nöroloğa felan da gittim, beyin mrları vs. de çektirdim hatta ben. fiziksel bi durum yok, genelde psikolojik olur dediler. psikologa yönlerdi doktor, gittim görüştüm onda da uzun seanslar gerekiyormuş, vazgeçtim gitmekten.

eğer senin halen fiziksel sorunlardan dolayı devam ediyorsa multivitamin+omega3+b12 çak düzenli bir süre, gelişme olur. ben 6 aydır alıyorum, düzelmedi.
Sosyal ağlarda paylaş

Frantic said:

eğer senin halen fiziksel sorunlardan dolayı devam ediyorsa multivitamin+omega3+b12 çak düzenli bir süre, gelişme olur. ben 6 aydır alıyorum, düzelmedi.

O kadar uzun sure kullanmak da iyi degil be hacim. Psikolog muhabbetini ben de istemiyorum esasen. Ilacsiz sekilde halledebileceginden supheliyim ama bu tip seyler icin ilac alanlardan adam akilli iyilesenine denk gelmedim henuz, o yuzden de istemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Duzgun besleniyorum. Ozellikle ogle yemeklerim bol cesitli ev yemekleri oluyor. Fast-food yok neredeyse hayatimda. En az 6 saat uykum var gunluk. Ayni saatler yatiyorum ayni saatlerde kalkiyorum.

Mesai saatler icerisindeki tek olumsuzluk her gun les gibi sigara kokarak ciktigim is yerim.
Sosyal ağlarda paylaş

Bütün gün sürekli bilgisayar karşısında falan kalırsam oluyor bu bana. Günlük olarak kısa da olsa bir süreyi beynini çok yormadan yapabileceğin ve dikatini toplamana yardımcı olabilecek bir şeylere ayırmayı deneyebilirsin, dergi okumak gibi yada basit bir macera romanı okumak gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

ev yemeği düzgün beslenmek değil
meyve ve sebze bol tüket.
günde bi bağ rokayı inek gibi ye mesela.
yapacagin iş dikkat gerektiriyorsa işe başlamadan bi tane espresso içip "hmm şimdi başlayabilirim" de. biraz da psikolojik olarak yüklenmen lazım

Ya bol cesitliden kastim o zaten. Az yagli guzel seyler yiyorum. Besin ve vitamin acisindan zengin.

Roka, tere, nane, reyhan evde eksik olmayan seyler zaten. Hatta esim otsuz buyumus birisi, evlenip beraber yasamaya basladiktan sonra "bunca zaman bosa yasamisim" moduna girdi yiyecek icecekle ilgili. Cok saglamim o konuda ondan eminim. =)
Sosyal ağlarda paylaş

Benzer sorunlarım var tüm dikkatimi verebildiğim süreler çoğu şey için çok kısıtlı. anca bilgisayarda falan kod yazıyorsam kesintisiz dikkat verebiliyorum. bu da tabi sorunun bilgisayar kaynaklı olduğunu söylüyor bana. bazı psikologların da bu fikri destekleyen yazılarını okumuştum. yani küçüklükten beri izlenen televizyon oynanan bilgisayar oyunları vs beyni sürekli değişen ortam, sahne ve görüntülere alıştırıyor bu yüzden de tek statik bir işe odaklanıp onu yapmaya çalışmak beyne zor geliyor diye.

açıkçası faydası olur mu bilmiyorum ama internette bu iş için özel dizayn edilmiş oyunlar bulabilirsin yüksek ihtimalle "games, improving concentration" keywordleri ile. Ama bu işte bir endüstri haline geldiği için gerçek midir değil midir şüpheci yaklaşmak lazım. Bir de gerçekse bile uzun vadeli bir çözüm çünkü 1-2 sene herhalde çalışman gerekir bu işe.

ben şahsen çok bir çözüm bulamadım sadece konsantrasyonum yükseldiği zamanları çok iyi değerlendirmeye bakıyorum (işimin gereği çalışma saatlerim esnek sdf)

Kahve gibi şeyler iyi olabiliyor ama bazen de fazla enerji yüklemesi olursa yine ters tepebiliyor. yani beynin falan daha hızlı çalışmaya başlıyor ama o kadar ki bir noktadan sonra hemen başka şeyleri düşünmeye başlıyor falan beynin bi kıpır kıpır olabiliyo bu sefer de (beyin hiperaktivitesi diyorum bana sdf). ikisi farklı durumlar çünkü biri bence gerçekten beynin konsantrasyon kapasitesinin düşmesi diğer ise beyin hiperaktivitesi gibi bişey.

tıbbi bir durum olmadan ilaç işine girme bence. dikkat sorunun ancak tıbbi boyutlarda olduğu zaman ilaçlar dengeler seni yoksa dengen daha da bozulur ilaç alırsan. ilaç işine gireceksen de mantıklı makul bir psikiyatrist/psikolog bul. Makul olan tedavi şekli bir süre (0.5-1 sene mesela) ilacı kullanıp sonra da zamanla azaltarak bırakmak olmalı.
Sosyal ağlarda paylaş

Normali var anormali var. Artik cekilmez hale geldi, haliyle anormal.

Bu arada Ardeth beyin hiperaktivitesi dedigin sey de surekli mevcut bende. Her an her dakika bir seylerle ilgilenme ihtiyaci duyuyorum, ilgilenmezsem sinir stres basiyor.

Iki dakka bos kalmiyor beynim. En basit ornegi yemek ya da yolculuk. Ya bir seyler izliyorum ya bir seyler okuyorum. Hic bir sey bulamazsam telefonun aptal programlarini kurcaliyorum. Onu da yapamazsam direkt uyumaya calisiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

dikkatini dağıtan şeylere odaklan. kendini dinle abi.

bana da böyle oluyor arada karşıdaki bişe anlatırken kafamda başka bişeyi düşündüğüm oluyor ve farkediyorum, sonra lan ben ne düşündüm de dinlemedim diye düşündüğüm şeye bakıyorum bir.

genelde o sıralarda kafanı kurcalayan, yapman gereken ama henüz yapmadığın iş vs türü şeyler oluyor bunlar. en azından bende böyle. kafanı bişeylere takıyosundur muhtelemen sen de.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...