Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fast and religious


barnacle

Öne çıkan mesajlar

2.de biraz sapıtma var tabii,ama 3.leyla ile mecnun hikayelerinde anlatılan muhabbete benzer,hani o kadar sene leyla aşkı çeken mecnunun en sonunda ilahi aşkı bulmasına benziyor,tarikat başka birşey burada tartışılması abes zaten de orası ayrı mesele,bu arada tarikatçı v.s değilim sonra laf atmayın:D yani mevlana,yunus,ve daha binlerce erenler hepsi aynı yolun yolcusu bana göre,istanbula 30 ayrı şehirden 30 ayrı yol gider ama hepsi bir noktada birleşir,tarikatların felsefeside bu zaten
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Holy said:

Din denilen olgu ilk insandan bu yana komik bence. Sadece bazı insanlar bu komedinin farkında değil henüz.


yaş ile alakalı bişi, yaşınız büyüdüğünde komik olmadığını görürsünüz.

din bir inanç meselesidir,
kişinin inandığı bir olgudur.
inanmak ve umut etmek, her insanın sahip olduklarıdır.
hani bir yaratanın varlığına inanmasan bile, günlük hayatta da inandığın ve umut ettiğin şeyler olacaktır.
okulda başarılı olmak, evlendiğin eşinden çocuğunu beklemek, çalıştığın iş yerinde kariyer atlamak vs...

inançlar dalga konusu olacak bir unsura sahip değildir.

ama ne oluyor,
afganistanlı intihar bombacısını görünce dinden biliyor,
kurban bayramında boğa peşinde adamları görünce dinden biliyor,
harun yahya'yı görünce yine dinden biliyor.
sonra "ay din ne saçma, ne komik şey yahu" felan diyerek dolaşıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

Holy said:

Din denilen olgu ilk insandan bu yana komik bence. Sadece bazı insanlar bu komedinin farkında değil henüz.


yaş ile alakalı bişi, yaşınız büyüdüğünde komik olmadığını görürsünüz.



yaş ile alakası döt korkusu ve gelecek !! kaygısı

ben hala komik buluyorum mesela
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ölüm yaklaştıkça yaş olarak,haccada gidersiniz,camii cemaatinin en ön safında 1 sevap fazla alıyım diye saflarıda yararsınız:D yani velhasılıkelam şahsıma soracak olursanız din diye olgu yoktur. düzen vardır ve son düzen islamdır işte,yani kitleleri düzene intizama alıştıran,kıçı nasıl temizleyeceğini bile düzenleyen bir sistematikler bütünüdür,ve içini irdelediğinizde %95 inin mantığa da uygun geldiğini görebilirsiniz.

selam ve dua ile :p
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Holy said:

Bone, ben ayakkabının yüceliğine inansam, ayakkabı için günde 5 kere ibadet etsem sana komik gelmez mi bu?


Komik gelir. Ayakkabı değil güneşin yüceliğine ya da krem peynirin yüceliğine inansan da komik gelir. Başkasının inancı da sana komik gelebilir.

Ama mevzuyu inanma mevzusu olarak görmek lazım. Hassas noktadır bu. Kişi sevgilisine diyelim inanır, o zaman onunla ilgili kafasında gelecek kurar, hayal kurar. Sonra ona ters bir şey yaparsan, ona inanan kişi de sana tepki gösterir. Hassas noktalarda kişileri rahat bırakmak iyidir. Bu daha hoşgörülü ve anlayışlı toplum yaratır, böylelikle azınlıkta olan düşünceye sahipsen senin düşüncen daha fazla dinlenmeye başlar. Hadi düşüncenin dinlenmesini de geç, barış toplumu için kişilerin hassas noktalarını kaşımamak gerekir.

edit: Bu arada genel olarak düşüncemi yazdım, Holy'ye yönelik bir şey yazdım diye anlaşılmasın. Onun öyle şebelek karakterde biri olmadığını düşünüyorum zaten. Gelişine vurdum yani
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

inananlar ve inanmayanlar asla öyle bir toplum yapısına ulaşamayacak bence eğer söz konusu olan din budizm falan değilse.

Diğer büyük dinler, inanmayanların nasıl acı çekeceği konsepti üzerine bu kadar ağırlık verdiği sürece, inanma işini bir kalp ve dinginlik meselesi olmaktan çıkarıp bir korku meselesi haline getirdikleri sürece NAH öyle bir toplum yapısına ulaşılır. Zamanında lucaz amca demiş çok da doğru demiş korku eninde sonunda nefrete gider diye. İnanmayanlar inananlardan korkuyor (niye korkmasın adamların dini senin ve senin sevdiğin bazı iyi insanların sonsuza kadar cehennemde yanacağını söylüyor böyle hastalıklı bir düşünceden korkulmaz mı), inananlar da yaratıcılarından korkuyor. Böyle bir toplum içersinde %100 karşılıklı anlayış mümkün değil bir yerden patlak verir sürekli.

Anca budizm falan belki ama yine de bilim daha iyi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cd- said:

http://img707.imageshack.us/img707/5251/132226005838.jpg


ahah reaction folder'ında hakettiği yeri aldı :)

ayrıca en iyi din ölü dindir. yunan pantheonu gibisi yok hakkaten. herkes sevişiyor, süper hikayeler var, insan yaşamlarındaki etkileri kaotik, cezalar ders verici nitelikte, ödüller bile öyle.

bi de şimdikilere bak, sıfır hayalgücü.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:


Diğer büyük dinler, inanmayanların nasıl acı çekeceği konsepti üzerine bu kadar ağırlık verdiği sürece, inanma işini bir kalp ve dinginlik meselesi olmaktan çıkarıp bir korku meselesi haline getirdikleri sürece NAH öyle bir toplum yapısına ulaşılır. .


Abi sen inananların ya da dinlerin dönerci mantığıyla kişilere yaklaşmasını bekleyemezsin. Böyle düşünürsen hepsi zaten vurdum, kırcı lanet şeyler oluyor.Yani dönerci hani gel abi, yer ayarlarız abi ederiz abi zihniyetiyle müşteriyi memnun eder, öyle bir memnuniyet beklemek biraz senin ki.

Kuralları var dinlerin, çoğunda da başka dinlere karşı hoşgörü var. İnanmayanlara karşı da var. Fakat inanmayanların cezalandırılacağını söylüyorlar. Bu sebeple ya da bundan farklı başka sebepler için bir dini felsefeyi ya da inancı benimseyenler var. Yani dini biraz korku unsuru olarak sen görüyorsun gibi. Kısmen hak veriyorum sana, kısmen vermiyorum.

Vermiyorum çünkü İslam'ı fazlasıyla araştırsan en azından korku güdüsü mantığıyla yaklaşmazdın. Veriyorum çünkü İslam kisvesi altında seni aşırı rahatsız edebilecek cahil tipler de var. Aslında konu senle de alakalı değil, bu bir trend oldu. İslamafobi, islami terör falan söylemleri de meşhur oldu. Adam seri katil, herkesi biçiyor, nazi. Adama Hristiyan fobisi dersen mesela kıyamet kopar. Bu biraz batının çifte standartlığıyla ilgili bu farklı konu da..

Söyleyeceğim şey şu ki, diğer dinleri bilemem ama İslam'ı araştıran ve gerçekten öğrenen adam, Yaratan sevgisi, inanç ve iman noktasıyla zaten bu dine katılıyor. Yurtdışında bu dine katılanlar için de aynı şey geçerli.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Senin söylediğin şeylerin bunla pek bir ilgisi yok. Ben "islami terör" ya da ortalıkta dolaşıp "ORUÇ TUT LAN" diye millete dalaşan angutlar üzerinden konuşmuyorum. Ben senin veya başka bir müslümanın hoş görüsü ile de ilgilenmiyorum. Ben yukardaki bahsettiğim ve İslam dininde geçen "cezalandırılma" yargılarıyla ilgileniyorum. Anlamak bu kadar zor olmasa gereke. Var sayalım ki İslam gerçek olsun ve söylediği her şey doğru olsun. Bu durumda iyi kalpli fakat inanmayan bir insanın sonsuza kadar cehennemde yanacağı fikrinden daha ekstrem bir durum canlandıramıyorum ben kafamda, buna rağmen dini hoşgörüden bahsetmek ise saçmalık olur. Özellikle budizm gibi dinler varken referans olarak, Müslümanlık dini ektrem bir biçimde korku dini gibi kalıyor yanında.

Tekrarlıyorum, İslam dini benim sevdiğim iyi kalpli fakat inanmayan bazı insanların sonsuza kadar cehennemde yanacağını söylüyor mu?

Buna cevabın evet olacak şüphesiz ki. Şimdi ben de sana diyorum ki, bunun üstüne ne eklersen ekle, istersen sonsuz evren sevgisi ekle istersen sonsuz tane teletubby ekle bu cümleyi ve yargıyı yumuşatmaz, dini de hiç bir şekilde hoşgörülü yapamaz (benim bakış açımdan tabi bu da öznel). O yüzden çok derin bir din bilgisi edinmeme gerek kalmıyor bu noktada. Olayı medyanın yansıttığı bir aldatmaca görünütüsü altına sokmaya gerek yok. Ben ne terörden bahsettiğim ne de başka bir şeyden, İslam dini içersinde yer alan bir söylemi ortaya koydum ve onu analiz ettim. Analizde bir hata olduğu düşünüyorsan onu belirt.

Korku kısmına gelirsek, korku derken de yine insanların birbirine uyguladığı korkudan bahsetmedin, "bana inanmazsan cehennemde yanarsın" korkusundan bahsettim. Bunun da terörle cahillikle ilgisi yok, tamamen İslamın temel kurallarından birinden bahsediyorum. Bunun bir korku unsuru olmadığını nasıl bir bakış açısıyla savunuyorsun onu söyle. Zira inanan insan bundan korkmuyor olabilir (doğal olarak inandığı için) ama İslami bir ortamda büyümüş ve islamın doğruluğunu sorgulayama başlayan her kişinin başlarda içinde olan bir korkudur bu "ya doğruysa".
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...