Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İlköğretime arapça dersi

Cthulhu

Öne çıkan mesajlar

rusça ispanyolca falan da konmalı o ayrı mesele de iş yeni dillerin konması değil öğretilebilmesi. müfredatta fransızca ve almanca da var ama kaç kişi normal ortaöğretim okullarında dil öğreniyor ki?

ha konuyu açan şeryat geliyor huhuhu diye açmış galiba ama neyse biz değilmiş gibi yapalım.
Sosyal ağlarda paylaş

anlamadım bu seçmeli ders mi zorunlu ders mi? onu anlamak lazım. zorunlu ders olamayacak kadar saçma bir hareket olur. muhtemelen seçmeli arapça dersleri için hazırlanan örnek müfredattır. Öte yandan aslında düşününce iyi. Zaten bu dersi alanlar muhtemelen ailesi dini düşünce ve yapıya sahip olan insanlar olarak (üniversite olsa insan akademik sebepler ve meraktan da alır tabi ama ilkokul bu). E bu da en azından Kuran'ı okuduğu zaman anlama şansını verecek bu insan miletten duyup ezberlemektense. O açıdan bence iyi. Ama tabi bunu "dil seçmeli dersi" konsepti altında oturup diğer dillere de olanak vermeliler.
Sosyal ağlarda paylaş

Norak said:

aurebesh öğrenmek istiyorum ben

http://images3.wikia.nocookie.net/__cb20071202200436/starwars/images/c/cc/Aurebesh-GMSR.png

yani bu dilin harflerini lucaz amca mı hazırladı bilmiyorum ama resmen liseli frp ergen hevesiyle hazırlanmış bir dil akıyor her tarafından. modern dillerde bulunan bütün noktalama işaretlerinin bile karşılığı var. Demek ki noktalı virgül bu kadar evrenselmiş intergalaktik bir kullanım alanı bulmuş sdf
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

yani bu dilin harflerini lucaz amca mı hazırladı bilmiyorum ama resmen liseli frp ergen hevesiyle hazırlanmış bir dil akıyor her tarafından. modern dillerde bulunan bütün noktalama işaretlerinin bile karşılığı var. Demek ki noktalı virgül bu kadar evrenselmiş intergalaktik bir kullanım alanı bulmuş sdf

lucas bir şey yapmıyor artık. "şunu şunu yapın, bakacam." diyor. elemanlar yapıp duvara asıyor. elinde mühürle gelip beğendiğine mühür basıyor. onu kullanıyorlar işte.
Sosyal ağlarda paylaş

Arapça bilen öğretmenı nereden bulacaklar dıye düşünürken aklıma imamlar geldi. Zaten tüm yönetici kadroları din kültürü öğretmeni yapma çabaları gözden kaçmıyor. Artık sınıf öğretmenınden fazla din kültürü öğretmeni atarlar. Yetmediği yerde imamlara ek iş. Kapatsınlar abıcım okulları valla bak, açsınlar medreseleri hem sayın bakanımız atayamadığı öğretmenlerle uğraşmaz. Atayamadığı öğretmenler boş okullarda kahve işletir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...