Bezerye Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 İlk olarak benle başlayalım madem ; ayarlar full açık sadece grass bilmemne ile clip distance biraz kısık kimi zaman 70 80 hatta 100 fps oynanıken ne yazıkki çoğu anlarda fps birden 20 lere düşüp can sıkabiliyo driver sorunu olduğunu düşünüyorum zaten bildiğim kadarıyla atinin driver desteği bu oyuna daha çıkmadı. Nvidia oynayan bir iki arkadaşım sıkıntısız oynadıklarını söylede heralde 60FPS stabil oynuyolardı. AMD 1090t 2x 5830 CF 4GB kingston hyperx 1600 mhz ram
Gangren Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Uzaktaki animasyonlar ile ilgili sıkıntı var. Mesela uzakta kuşvari bir mob kanat çırparken sanki slow-motion çırpıyor veya uzakta lightsaberla kapışan 2 jedi sanki slow-motion kapışıyor gibi bir izlenim edindim, yakına gidince sorun yok ama
samaella Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 CF yi iptal et. ARkadaşta da CF sıkıntı yarattı 6850 ile. Ben onboard hd 4200 ile low ayarlarda 20 fps ile oynayabiliyorum. Bazı yerlerde çok takılıyor instance larda ama pek sorun yok şimdilik.
Sleeper Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 makineye ne kadar yukleniyor oyun benim 2006 da aldıgım makinem ile oynayabilir miyim diye dusunmeye basladım... ekran kartını guncelliyorum da islemci konusunda sıkıntı olabilir karsılastırılabilecek eski bir oyun ismi verirseniz sevinirim... bu arada alakasız olacak ama yeni baslık acmayalım ea ortaklı oldugu icin aral mı getirecek bunu bilen var mı ?
Seru Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Sleeper said: makineye ne kadar yukleniyor oyun benim 2006 da aldıgım makinem ile oynayabilir miyim diye dusunmeye basladım... ekran kartını guncelliyorum da islemci konusunda sıkıntı olabilir karsılastırılabilecek eski bir oyun ismi verirseniz sevinirim... bu arada alakasız olacak ama yeni baslık acmayalım ea ortaklı oldugu icin aral mı getirecek bunu bilen var mı ? al origins'den gitsin.
fixmen Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Oyun çıkınca daha da optimizasyon yapılır. GTX580 ile V-Sync açık 60fps stabil alıyorum. Ara sıra anlık düşmeler oluyor. Dikkatimi çeken nokta bu view distance ile ilgili daha ayar yapmaları lazım. Yanımdaki bazı NPCler fln görünmüyor, kamerayı döndürünce ortaya çıkıyor. FPS konusunu çözerler merak etmeyin. Rift betada da aynısı olmuştu, inanılmaz düşük fps çıkıyordu. Oyun piyasaya çıkınca büyük oranda düzeltilmişti ve sonra gelen patchlerle baya düzelmişti. Bu da büyük ihtimal aynen böyle olur.
Wolas Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Sleeper said: makineye ne kadar yukleniyor oyun benim 2006 da aldıgım makinem ile oynayabilir miyim diye dusunmeye basladım... ekran kartını guncelliyorum da islemci konusunda sıkıntı olabilir karsılastırılabilecek eski bir oyun ismi verirseniz sevinirim... bu arada alakasız olacak ama yeni baslık acmayalım ea ortaklı oldugu icin aral mı getirecek bunu bilen var mı ? intel core 2 duo 3.0ghz islemcı 4gb ram 512 ekran kartı hersey lowda oynayabiliyorum takılma falanda yok gayet ferah sende oynarsın gibi geliyor
kath Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 AMD 7750 , 4gb ram , 8800gs sorunsuz temiz fps genelde bi iki kere başıma gelen abuk subuk crashler dışında keyifle oynadım.
-Deno- Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 GTX 560-Ti Twin Frozr Intel i5 - @3.30 GHz 8 GB Ram her şey sonuna kadar açık, view distance vb. hiçbir sıkıntı yok. anti aliasing'i de köklerim oyun gelince.
serhater Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Language: Turkish (Regional Setting: Turkish) System Manufacturer: SAMSUNG ELECTRONICS CO., LTD. System Model: R520/R522/R620 BIOS: Phoenix SecureCore(tm) NB Version 04LL.M021.20090803.Jay Processor: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU P7350 @ 2.00GHz (2 CPUs), ~2.0GHz Memory: 4096MB RAM Available OS Memory: 4060MB RAM Card name: ATI Mobility Radeon HD 4650 Manufacturer: Advanced Micro Devices, Inc. Chip type: ATI display adapter (0x9480) DAC type: Internal DAC(400MHz) Device Key: EnumPCIVEN_1002&DEV_9480&SUBSYS_C050144D&REV_00 Display Memory: 2791 MB Dedicated Memory: 1016 MB Shared Memory: 1774 MB betada low-mid ayarlarda 20-40 fps arası gidip geliyor.anlık düşüp yükselmeler oluyor.oyun cıkınca düzelir diyolar o sorun.pc donanımdan pek anlamam ama bu laptop ile stabil 40 fpslerde oynayabilirmiyim oyun cıkınca??
Kevinromeo Mesaj tarihi: Kasım 27, 2011 Mesaj tarihi: Kasım 27, 2011 Gangren said: Uzaktaki animasyonlar ile ilgili sıkıntı var. Mesela uzakta kuşvari bir mob kanat çırparken sanki slow-motion çırpıyor veya uzakta lightsaberla kapışan 2 jedi sanki slow-motion kapışıyor gibi bir izlenim edindim, yakına gidince sorun yok ama Bu WoW hariç tüm oyunlarda var. Ayarla ilgili bir durum ama o zamanda fps düşüyor. Ben Ati'de AA x 4 yaptım ( bi alakası yok ) Bi mipmappingi qualitye aldım. Artık bu sorun yok oyun daha güzel oldu sonunda :D
Genwa Mesaj tarihi: Kasım 27, 2011 Mesaj tarihi: Kasım 27, 2011 Baya uğraştım sonra bi şeyler buldum ati 4870 var, fps dandik ve mouse kontrolde inanılmaz lag vardı. ati nin kendi ayarlarından vsynci always on yaptım, triple bufferingi de işaretledim. Tüm ayarları max quality olarak bıraktım (ati nin ayarlarından) dolayısıyla oyun içinde kapalı olan AA falan da açıldı ki şuan grafikler hoş görünüyor. Daha sonra oyun içi tüm detayları maxa aldım sadece çözünürlüğü düşürdüm, 1280lere falan bişeyde oynuyorum ama daha önce açtığım max çözünürlükle arasında gözle görülür bir fark ilginçtir bulamıyorum, görüş açısı aynı, menülerin büyüklüğü aynı, AA dan dolayı karakterler falan da güzel görünüyor. Şuan mouse lag yok ve ortalama 30 fps ile falan oynuyorum. Performans sorunları bariz oyundan kaynaklanıyor fakat official forumlarda şikayet edenlere donanım öneren fanboyları görmek de ilginç, adamlar bildiğin link veriyo git bu kartı al falan diye.
ses Mesaj tarihi: Kasım 27, 2011 Mesaj tarihi: Kasım 27, 2011 beta'nın şu an oynadığımız build'inde bir sorun olduğunu söylüyorlar forumlarda.Geçen beta weekendde 70-80 fps'nin altına inmeyen sistemler şu an 30-40'ı zor görüyormuş.Client'la ilgili bir sorun sanırım.Sağlam bi optimizasyon sıkıntısı var gibi.Yada en azından istikrar.
aquila Mesaj tarihi: Kasım 27, 2011 Mesaj tarihi: Kasım 27, 2011 onceki buildler daha rahatti, bunda var bi gariplik, ben de anlamadim.
Nomak Mesaj tarihi: Kasım 29, 2011 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2011 ses said: beta'nın şu an oynadığımız build'inde bir sorun olduğunu söylüyorlar forumlarda.Geçen beta weekendde 70-80 fps'nin altına inmeyen sistemler şu an 30-40'ı zor görüyormuş.Client'la ilgili bir sorun sanırım.Sağlam bi optimizasyon sıkıntısı var gibi.Yada en azından istikrar. Aynen istikrar sorunu var.
ses Mesaj tarihi: Kasım 29, 2011 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2011 geçen arkadaşım okumuş forumda ne derece doğru bilemiyorum ama bu buildde stress test olmasından mütevellit bir adet in-build bug tracker varmış.Siz oynarken yaptığınız tercihleri, disconnectleri, loading sürelerini, ms seviyenizi, vs.leri kaydedip server'a iletiyormuş.Dengesiz/düşük fps'nin nedeni de buymuş.Ne derece doğru bilemiyorum şahsen okumadım bu post'u ama önceki buildlere nazaran bu kadar fark yaratmasının nedeni bu olabilir.
ses Mesaj tarihi: Kasım 29, 2011 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2011 hmm o zaman daha mantıklı bi neden gelmiyor insanın aklına iki build arasında bu akdar fark olmasının.belki info gather kısmını genişletmişlerdir falan diycem ama releasete görücez artık nedir ne değildir.
Sparkcaster Mesaj tarihi: Kasım 29, 2011 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2011 bu şu build böyleydi bu build böyleydi geyiği biraz kolpa geliyo bana ama görcez release de
Bezerye Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Oyun dış mekanlarda akıcı fakat kapalı yerlere gelince inanılmaz fps düşüşü oluyo benzer sorunu olan varmı ?
Gangren Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 kapalı yerlerin ışıklandırması farklı oluyor, özellikle Jedi Temple, vs. gibi yerlerse.
Seru Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 beta'da benim fps yerlerde sürünürken, dün girdiğim zaman herşeyi full'ledim pek problem yaşamadım. yapılmış birşeyler. oyun akıcı fakat mouse'da sanki lag var gibi onu kavrayamadım, kamerayı mouse ile döndürürken, vertical sync falan farkettirir mi acaba?
maxrep Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Bezerye said: Oyun dış mekanlarda akıcı fakat kapalı yerlere gelince inanılmaz fps düşüşü oluyo benzer sorunu olan varmı ? Doğru benzer sorun oluyor. Shadow Quality yi kapadım olay düzeldi.
serhater Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 fps sorunu olan high yapıp sadece shadow u off yapsınlar bayaa bi düzelecek fps.betadan cok cok daha iyi durumda bence oyun, 1-2 patchlerle daha da iyi olur
Öne çıkan mesajlar