Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

weekend beta izlenimleri

Snake

Öne çıkan mesajlar

level 14'de BH ile bıraktım.

genel olarak sınıf iyiymiş, özellikle 14'de aldığınız skill'lerle (melee mesafesindekileri uzağa fırlatma, 12 saniyeliğine sağlam bi kalkan açma) tam bir pvp canavarı oluyor bh. 13'ken bi kere warzone' girddm kazandık, orada damage'da birinci oldum halbuki çok dikkat etmemiştim, base'leri koruyordum.

oyun grafikler ilk başta rahatsız etmişti ama sonra göz alışıyor, fakat genel olarak fps oyunda çok yavaş, buna el atmaları lazım. karakter yaratma ekranı rezalet zaten.

companion olayı güzel, adamları gönderiyosun görev yapıp geliyorlar falan. işte codex'e girerseniz nelerden hoşklanıp hoşlanmadığını anlayabilir daha sonrasındaki görev diyaloglarında ona göre harekte edip companion'ınıza kendinizi sevdirebilirsiniz. oyun kotor'un devamı gibi hakkaten. voiced quest olayında bana göre stoy görevleri hariç hepsini space ile geçin yoksa onlara yürek dayanmaz. zaten ilk karakterinizde hepsini dinliyor bile olsanız daha sonrasında emin olun sıkılacaksınız. story olayı güzel zaten eminim level 50'ye kadar story devam edecek.

combat iyi beğendim daha önce dediğim gibi global cooldown gayet iyi bir süresi var. bh'de çok sağlam skiller vardı tabi diğerlerini bilemiyorum.

instance değiştirme olayı bayağı bug'lı iki kere parti kurdum adamların instance'a geçemedim, geçtin diyor sokmuyor beni oraya.

genel olarak belli bir standartta ilerleyen bir oyun, wow'a çok benziyor ve onun rakibi. ben sandbox daha farklı bir oyun beklediğim için tabi hayal kırıklığı oldu, sonuç olarak kötü olmasa da release'de satın almayacağım.

skyrim'e devam.
Sosyal ağlarda paylaş

Snake said:

questlerin uzakta olması ve koşma gerekliliği gayet de güzel olmuş. kıçınızı kaldırın azcık bi zahmet. tower defense oynamıyoruz.

yapma abi, 30dklık questin 20dksi git gel
hele quest dialogları ölüm, tek başına hızlı hızlı geçiyorsunda party ile olucna bekle babam bekle. çok zaman kaybettiriyor bunlar bayıyor
Sosyal ağlarda paylaş

Flassh said:

yapma abi, 30dklık questin 20dksi git gel
hele quest dialogları ölüm, tek başına hızlı hızlı geçiyorsunda party ile olucna bekle babam bekle. çok zaman kaybettiriyor bunlar bayıyor

bu yüzden oyunun türü mmo. 2 dk afk olan adamı vote kickle şutlayan bi komünite yarattı wow, tebrikler blizzarda. çünkü yarın sabah işe gitcek adam 2 dk daha fazla oynamak için kimsenin gözünün yaşına bakmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

oyuncularin istegi dogrultusunda blizzin wow u bu sekilde degistirmis olabilecegi aklina gelmiyormu hic ?

ben istemiyorum abicim girdigimde salak sacma seylere zaman vermek, ornegin 3 questi 30 dakika kosarak ordan oraya suruklenerek gecirmek istemiyorum.

bu yani, yeni nesil oyuncu, malliga bosa zaman gecirmeye tahammulumuz yok. herkes zamaninda , herseyiyle oyunda olacak :P bekle allah bekle sirf tanimadigim yuzunu bile gormedigi bir tipi. banane onun afksindan isinden gucunden, ayni sekilde benide atsinlar gruptan eger bozuyorsam ortami.

time is money my friend.. time is precious.

:)
Sosyal ağlarda paylaş

3 BG gördüm,
Birinde kapıları patlatıp geçmeye çalışıyorsun
Diğerinde hutball oynayıp sayı yapmaya çalışıyorsun
Diğeride gemi ile üsse saldırıyorsun, savunanlarda 3 tane turret ı aktive edip gemiyi zamanında yoketmeye çalışıyor, ama bu map çok dengesiz 2 turret ı açamadı savunanlar ama tek turretla gemiyi patlattılar, çok saçma olmuş =P
Sosyal ağlarda paylaş

samaella said:

peki oyun sizce hangi oyuncu yapısına hitap ediyor casual/hardcore ?

Hani düşünüyorum da işten gelip 3-4 saat oynayabilecek adam diyalog ve koşturmadan pek level alamaz gibi geldi bana.

şöyle söyleyim bnm acımdan diyalog ve konusmalar questleri yapılır kılıyor. Wow u 7 sene oynayıp beta öncesi acc yi cancell edip swtor pre-order yaptım. End-game kısmını şu an bilmiyoruz ama casual oyuncu için quest yapmak cok zevkli olucak ilk defa bir oyunda end-lvl a geleyim diye hardcore q yapmayıp sindire sindire yapıcm gibime geliyor. Hani end-game patladı diyelim en azından butun classları lvl 50 yaparım zevkle sonra bırakırım ama zannetmiyorum patlasın.

Ayrıca meslek kasmak inanılmaz zevkli ve yararlı lvl 13 te epic armor craft edebiliyorsunuz, yanı son lvl da instancetan patern dusureyim sonra bi ton para harcayıp tek parca craft olayı yok oyunda. Açıkçası bnm içime sindi.

inşallah şu betadaki fps sonunu çözerler 3-4k dolarlık makinalar kasıyor millet forumları doldurmuş.
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:

amacin oyunu oynamaksa, neden 2 saatte aldigin levelin onemi olsun.

levelin önemi yanındaki adamlarla nekadar oynayabileceğinle de ilgili değil mi ama. X bir oyundaki lvl de geri kalıp, sonra elemanlara yetişip gene birlikte bişeyler yapabilme şansıyla bu oyundaki şans arasında fark var. Tabi olması gerek ama -hani zaten oynadığım 2 günlük beta pek bişi de değil- bende böyle bir izlenim yarattı.

Olay oyun oynamaksa mass effect vs de oynanır diyaloglu ama mmo tarafında tanıdıklarla eğlenmek/paylaşmak önemli değil midir.

Olarine katılıyorum diğer mevzularda
Oyunu kötülemiyorum :D
Sosyal ağlarda paylaş

haftasonu toplam 30 saat falan oynadım,

oyun guzel eksikleri var ama alacagım...

questler cok dolastırıyor degil aslında da bazı classları (jedi) direkt capital a gonderdigi icin orda olay cıgırından cıkıyor, diger classların ilk 14-15 lvlları fena degildi,

oyunda ulasım sorun, waypoint ordan oraya ısınlanma vs gibi birsey yok, sadece tek sansın var oda aynı mapdeki diger waypointlerden birine her 30 dk da bir bunu duzeltmeleri lazım bence,

PvP ye laf etmemek lazım, bence COK guzel olmus,

crasting de ufak tefek sorunlar var, aynı item tamemen aynı statlarla vardı mesela ama lvl 13 ken yaptıgım ilk armor uzerimdekinden iyiydi direkt yapıp yapıp degistirdim,

yancı olayı herseyiyle mukemmel ...

sadece 1 dungeon yaptım /flashpoint biraz uzun gibi geldi ama genel olarak begendim, grup social vs eh fena degil :)

baslangıc quest storylinelar guzel oynadıgım kadarıyla, dark sith oynamak ve onun gereklerini yapmak yada jedi sage oynayıp light takılmak,

benim 600k lık makinaımda gayet duzgun oynadım, AA zaten client da acık degil acılınca ne olacak anlıcaz,

buyuk kapsamlı bir beta olmasına ragmen bioware tarafında en ufak sıkıntı yasamadım, her wow releasede patch de expansionda serverlar coker kaldırmaz 1 hafta sonra olay yavas yavas otururdu, ben almanya serverlarında oynadım 2 farklı server da ikisindede pinglerim 80-90 civarı idi (8 mbit adsl)

bence suan icin oynun en buyuk eksigi (yada ben bulamadım) scripting ve belki addon destegi (gerci UI falan duzgun pekde gerektirecek birsey gormedim ama yinede olsa iyi olur)

en yuksek charım lvl 17 idi oyuzden cokda fazla bilmiyorum pek cok seyi ama dedigim gibi, oyun guzel, yukardaki arkadasın yazdıgı gibi hicbirsey yapmasam her charı acıp yumusak yumusak max levellerim yeter bana ama o yun bunun cok otesinde bence, ki cıkdıktan sonra dahada guzel olacaktır,
Sosyal ağlarda paylaş

jk da lvl 17 ye kadar geldim

öncelikle oyun wow clone değil kotor clone olmuş. kotor sevenler için ve star wars fanları için yıllar sonra gerçekten kaliteli bir oyun çıkmış oldu. grafikler dışardan göründüğü gibi değilmiş hakkaten, oyunu oynayınca acayip hoşuna gidiyor insanın, özellikle mimari, antik tapınaklar eski cumhuriyet havasını çok güzel veriyor. questler ve story kısmı ise hakkaten bomba olmuş, bioware bioware liğini göstermiş, tam anlamıyla yıllar önce kotor da bıraktıkları yerden gani gani devam etmişler :) tayton da 20bin yıl öncesine ait ilk force savaşından kalma antik droid leri araştırmak, yada coruscant da mafyayla iş birliği yapan senatörleri açığa çıkarmak müthiş zevkliydi :)

questlerin lvl 10 dan sonra özellikle ulaşma sürelerinin uzaması ile baymaya doğru bir eğilim gösterdiği doğru olsada (ki kesinlikle dialogların ve senaryonunu kalitesi düşmüyor, aksine yükseliyor), bu seferde grupça yapmanın zevki ortaya çıkıyor, özellikle social point olayı ve ona bağlı olarak itemlerden düşme şanısnın artması azalması falan (yanlış anlamadıysam) yeterince iyi olmuş, diyaloglar için herkesi beklemek falan da bence beraber yapmanın güzelliği. flashpoint olayına da girdim ve hiçte fena değil, casual oyuncu için tüm alanlarda tatmin edici bir oyun zevki mevcut ve hiçbirinde story den fedakarlığa gidilmemiş aksine oyundaki herşeyin ama herşeyin sağlam bir senaryo altyapısı ile oraya konduğu belli oluyor. ve bu tüm atmosferiyle yavin savaşından 3700+ yıl öncesini yaşamanıza olanak veriyor.

sonuçta bioware uzman olduğu alanı temel alarak(story) olaya girişmiş ve kendini aşmış. ama oyunun bu şekli daha çok co-op havasında bu da bir gerçek. sosyal etkileşimi bir çok alanda arttırmak yeni şeyler icad etmek lazım ama feedback ler ve tecrübeyle bu işide başarırlar gibi geliyo. kotor 3 ü bekleyenler ise beklediginiz oyun bu arkadaşlar. heleki lvl 50 ve sonrasında revan la falan ilgili gerçekler aydınlandıkça klavye başında orgazma koşabilirsiniz

bu arada yıllardır oyun oynamamış, mmo olarakta sadece bi iki hafta wow ve swg de takılmış biri olarak, bu oyunu almayı ciddi ciddi düşünüyorum
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...