hedehodohop Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Devlet nedir ? Kutsal mıdır ? Yoksa onu kutsallaştıran, idealist bir bakış açısı mıdır ? Bir grup (azınlık veya çoğunluk) kendi yaşadığı topraklarda şu veya bu sebeple başka bir otoritenin altına girmek istememe , kendi kaderlerini tayin etme özgürlüğüne sahip değil midir ? Bunu yaptıklarında üzerlerine silahlı kuvvetler göndermek tahakküm edici bir eylem değil midir ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_ILuVaTaR_ Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 bir de dasaaa'nın değindiği nokta var, dersim hakkında söylenen onca şey var fakat bunların doğruluğunu sorgulamaya kalkarsak bir anda faşist oluyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moonfall Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 zaytung denilmiş kürt ama iyi platformu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_ILuVaTaR_ Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 hedehodohop said: Devlet nedir ? Kutsal mıdır ? Yoksa onu kutsallaştıran, idealist bir bakış açısı mıdır ? Hukukî açıdan devlet, genellikle unsurlarından hareketle tanımlanır. Buna göre devlet; "Ülke adı verilen belirli bir toprak üzerinde yaşayan insan topluluklarının bir egemenlik anlayışı ve hukuku içinde bir siyasi iktidar altında örgütlenmesidir." bu wikipedia tanımı, tanımında bile toprak bütünlüğünden ülkeden bahsediyor, hani bir grup çıkıp bunu bozmaya çalışırsa doğal olarak da devletten tepki geliyor. hedehodohop said: Bir grup (azınlık veya çoğunluk) kendi yaşadığı topraklarda şu veya bu sebeple başka bir otoritenin altına girmek istememe , kendi kaderlerini tayin etme özgürlüğüne sahip değil midir ? sence sahip midir gerçekten? her isteyen "hop biz devletten ayrılacağız, kendi devletimizi kuracağız" diyebilir mi? bunu yaparken devletin bütünlüğünü bozuyorsun gerçekten bir tepki gelmemesini mi bekliyorsun? hedehodohop said: Bunu yaptıklarında üzerlerine silahlı kuvvetler göndermek tahakküm edici bir eylem değil midir ? devlet açısından, devletin bütünlüğünü korumaya yönelik bir hareket olduğunu düşünüyorum, yani bir yanlışlık yok. uygulanan güç konusunda bir şey demiyorum farkettiysen. bunların yanında birde tekrar tekrar denildiği gibi zamanın şartlarını da göz önünde bulundurmanız gerekiyor yorum yaparken. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hedehodohop Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Devletin olabilmesi için ona ihtiyaç duyan , onu kabul eden , onun varlığından hoşnut olan kısacası onu oluşturan bir tabanın olması gerek. Bir grup ''kendi yaşadıkları topraklarda'' artık devleti istemiyorsa devlet artık orda yoktur ; çünkü devlet taban için olmalıdır kaynağını tabandan almalıdır.Seni istemiyen insanların yaşadığı bir yeri zorla kontrol altında tutmaya çalışmak baskıdır,zulümdür,etik değildir. Neticede devlet pis bir olgudur.Hayalimiz devletlerin olmasına gerek kalmıyacak bir dünya olmalıdır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 hayali bilmem de -misal ben insanların süpermen gibi uçabilmesini hayal ediyorum genelde- sınıfta bile sorun çıkartan çocuğu dışarı çıkartırlar kalanın huzuru için. yine de uçabilsek güzel olurdu bak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_ILuVaTaR_ Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 sen maalesef olması gerekenden bahsediyorsun, insan faktörü olduğu sürece de sanmıyorum ki öyle ütopik bir yaşama ulaşalım. bir grup devlete bağlı kalmak istemiyorsa ve bunu elde edecek güce sahip değilse yapabileceği bir şey yok. aslında var gördüğümüz üzere, isyan çıkartır, terörist örgüt kurar, sonuçta iki taraf da kaybeder. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hedehodohop Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Dasaa sınıf falan diyorsun ya o sınıf dediğin aslında çocuğun yaşadığı evi zorla kendi sınıfına dahil edip çocuk ağlayıncada huzursuzluk çıkarttığı için pataklamak. Devletin dersimi işgali ile israilin filistini işgali arasında konsept farkı yok bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 sıradaki program : 23:45 - 5000 yıllık kürt tarihi 00:30 - malazgirtte nasıl koyduk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 çok uyuz bi çocuk ya o biliyorum. abi nerden baksan 6500yıl vardır o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pirvan Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Nebukadnezzar ve Hammurabi Kürttü değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Ya o değil de, nereden çıktı şimdi bu tartışma onu hakkaten çok merak ediyorum. İşin tarihi boyutu bi yana, nereden esti de gündemin ortasına oturdu dersim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 http://www.youtube.com/watch?v=yImmmaRVmis Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Regalya Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 50000 ? Nufus idaresindeki kayıtlara göre 4000-6000 arası değilmi yahu 1.5 milyon ermeni katledildi saçmalığından sonra şimdide 50000 kürt mü çıktı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 hedehodohop said: alın size dersim abi psikolojiniz bozulabilir bu foto gercek mi,kaynagını soylersen sevinirim araştırıyorum da,fotodakiler kim vs gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Pirvan said: Olayların sebeplerini anlamak başka şey, olayları kutsamak başka şey. Ben de "anlıyorum" elbette, fakat bahsettiğimiz dönem 20.yy. kabile devleti gibi önüne geleni kıtır kıtır kestiremezsin, zehirli gaz bombası attıramazsın, böyle bir devlet tepkisi olamaz. Ölçüsüne göre müdahale edilebilirdi. Olayın 2 boyutu var: 1. Devlet yanlış bir ideolojik temelde kurulmuştu. Bu tamamen subjektif bir ifade elbette, ideolojik olarak ne isteiğinize göre değişir. Benim gibiler içinse, bu kadar karışık bir coğrafyada bu kadar merkezi(Fransız merkezi devleti bile eline su dökemez) ve bu kadar mutlak, Türk ulusu temelli olmamalıydı bana(bize) kalırsa devlet. Baskın Oran'ın lahasümüt dediği(laik hanefi sünni müslüman Türk) kimlik dayatılmadan, biraz daha yerel yönetimlerin, sosyal grupların yer edinebildiği(örneğin eyleme geçmeyen düşüncelere daha tahammüllü) bir cumhuriyet olmalıydı. Zaten cumhuriyet kurulana kadar bakacak olursanız, 4 büyük grup var "düşmana" karşı savaşan. Kürtler, İslamcılar, Komünistler(buna M.Suphi ekibi artı Çerkez Ethemi de dahil ediyorum) ve İttihatçiler. Cumhuriyetin kurulmasında hepsi rol oynadılar. Ama devlet kuruldu, ittihatçiler hariç herkes bir anda yabancı maşası, bilmemkimin piyonu, hain, düşman, tü kaka oluverdiler. islamcılar, kürtler, komünistler ve gayrimüslimlerin hepsi tabiri caizse sktir edildi. Dolayısıyla devlet kendi düşmanını kendi yarattı. 2. Nokta ise, verilen tepkilerin birçok muz cumhuriyetine benzer biçimde "aşırı" olmasıydı. Yani elli yüz kişi için on bin kişiyi katleden bir deletten bahsediyoruz. Elini hiç korkak alıştırmamış, M.Suphiyi boğdurtmuş, Çerkez Ethemi astırtmış, Karabekiri kovdurtmuş, yani, kendi kurucu güçlerinin hepsini hain ilan edip bertaraf etmiştir. Sonuç olarak, madem bu kadar empati yapmaya meraklısınız, biraz da şu "hain" ve "maşalar" için yapıverin, bu insanların(gerek islamcı olsun gerek Kürt, gerek komünist vs) hepsi size ders kitaplarında okutulduğu gibi hain, işbirlikçi ve namussuzdu da ondan sırf ingilizler para verdi diye mi can verdiler. not: Bir de şu "emperyalizm" lafının kullanılışını gördükçe, Lenin'in mezarında takla attığını düşünüyorum. Bugün yaşasa herhalde pişman olur bu lafı ortaya çıkarmazdı. buraya kadar haklısın da şu da bir gercek onlar sktr edilmese ne adam gibi anayasa yapılırdı,ne bir kalkınma planı,ne sosyal devrimler (kadının sosyal hayata dahil olması gibi),bugun su sartlarda bile pkk'yı acıkca desteklemekten cekinmeyen abd ab gibiler o zaman kim bilir el altından bu gruplara birbirinin başını yıllarca yesinler diye ne destekler saglardı/sagladı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 quotelar listesi cacodemon said: bu ülkede çorap değiştirir gibi gündem değiştiriliyor. hey yavrum hey! Suark said: Şimdi ama bak, - insanlık dediğin şey değişir, yaşadığın yere ve zamana göre. 1937 türkiyesinde ülke içerisinde ikinci bir ülke kurmaya yönelik bir hareketin var, daha 15 sene olmuş yabancıları ülkeden kovalı; sen birilerinin seni ittirmesiyle kendi ülkeni kurmak istiyorsun. Buna yönelik askeri harekat yapıyorsun ve "türk ordusuna karşı zafer" kazanıyorsun. E bunun karşılığı, tabiki operasyon olacak. Ha şimdi olsa direk onların peşinden gidersin, o dönemde kökten çözüm uygulanmaya çalışılmış. Çok açık söylüyorum, daha 15 sene önce katliamın içinden çıkmışsam, düzen kurmaya çalışıosam ve birileri bunu benim insanlarımı öldürüp bozmaya çalışıyorsa, 7 cedlerine kadar öldürürüm. Kim olursa olsun. o zamanın koşullarıyla yargılamak lazım durumu, Tabiki kurunun yanında yaş da yanmış ama yapacak birşey yok. Savaşlarda, insanlar ölür. Mithat said: Üzgünüm ama kürt halkı bir gram bile haklıysa da konuda kagıt üzerinde bunu yaptıkları hareketler ile rezalet bir duruma getirip affedilemez işlere kalkışıp sonra da hak adalet demeleri gülünç. samaella said: Geçmişte yaşanmış bu tür olaylar için kimden ne amaçla özür dileneceğini ben anlamıyorum. CHP neden özür dilesin, tayyip neden özür diliyor kimden diliyor? dasaaa said: valla telafi sadece tek tarafın elinin kolunun bağlanması, diyeti tek tarafın ödemesi anlamına geliyorsa... ki öyle isteniyor gg en güzeli. Suark said: "Genç cumhuriyetin başına açılan bir dertten, o günlerin geçerli yöntemleriyle ve yine o günlerde çok da önemli olmayan ama bugün değerli hale gelen birtakım kavramları pek kaale almadan kurtulmaya çalışmasıydı. " hedehodohop said: Televizyonun diktator dedigine diktator , serefsiz dedigine serefsiz, kahraman dedigine kahraman diyen uydu alicilari her tarafta "roket adam" said: Bunun yanı sıra, AKP'nin samimi olduğunu düşünen varsa bu konuda atlasın köprüden zaten. Kim bilir neler olacak da gündem oluşturuyor adamlar, samimiyet sıfır yani burada net. samaella said: Balkan savaşlarından beri nerdeyse 30 yıldır durmadan savaşan bir millet, ülkesini bilmemkaç ülkeden kurtarmış bir ordu. Milliyetçilik tavana vurmayı bırak stratosfere çıkmış. Herkesin canı burnunda zaten kurtuluş savaşında kansızlar ayaklanmış vs vs. Ortada bunun milyon katı tahmin edilemez bir durum tahmin edilemez bir psikoloji varken burada bilgisayar karşısında bunun nekadarını, nekadar anlayabilip yorum yazabiliriz. Bu şartları suriyeyle veye günümün sözde demokrasi anlayışıyla nasıl bağdaşlaştırabiliriz ki. Şimdiki çuvala bişi diyemeyenlerin aksine o günler 60 asker için belki başka bir ülke bile işgal edebilirdi. Mezardakileri kaldırıp ne bok yediniz lan diye sormadıkça tartışılması sonuçsuz şeyler. Myshkin said: Şimdi sen çıkıp dersen ki yapılanlar tamamıyla yanlıştı, bu ülke bölünmeliydi anlarım. Dersen ki yapılanlar aşırıydı ama müdahale gerekliydi, tartışırım. Dersen ki yapılanlar soykırımdı, kürtler özellikle katledildi, gülerim. fede said: o zamanın psikolojisi dediğinde bişey kaybetmezsin. bütün 1800lü yıllar avrupa içinde dışında avrupalı devletlerin savaşlarıyla geçilmiş. katliam gibi 1. dünya savaşında 5 milyon insan ölmüş, toplam nüfus 25 milyon bile değilken. ölmek öldürmek tahmin edemeyeceğiniz kadar meşru görülüyor. olaydan 2 sene sonra 2. dünya savaşı başlıyor. olayın olduğu sırada almanyada yahudilere yapılanlar normal görülüyor. fransa afrikada, hollanda, ingiltere doğu asyada kıyımlara devam ediyor. herşey kan üzerine. vahşi batıdan hallice bi dünya var. o fotoğraf bile normal bi kafayla çekilmiş. o zaman için hiç bir sorun görülmemiştir. o dönemde sorunların çözümü için az diplomasi üzerine öldürmek en etkili çözüm. hadi o dönemi anlamadınız daha şurda 10 sene öncesine kadar doğuda pkknın yaptığı terör saldırıları normal görünüyodu gözünüze. her gün şehit haberi geliyodu. insanlar gazeteyi acaba bugün kaç şehit var diye maç sonucu bakar gibi açıyolardı. 95 99 arasında erzurumdaydım. o yolda bizi pkklıların durduması, aramaası, öldürmesi normal geliyodu babama da dedeme de. arabada hazırda 3 adet tabanca bekletilirdi. daha 15 sene öncesi bu. bu tip olayları dönemin şartlarına göre değerlendireceksiniz maalesef. tarih biliminin içine edersiniz böyle yapmazsanız. _ILuVaTaR_ said: dersim'de katliam yapıldı yüzbinlerce kürt öldü, çoluk çocuk demediler vs diyerek abartılınca kimse şüphe duymuyor, tam ters eksende bir yorum yapılınca LOLOL şunlara katıldığımı belirtmek istiyorum. durduk yere "dersimde atatürk alevileri katletti, tarihimizle yüzleşelim" tartışması çıkartılıyor. suni bir tartışma, hayır ne yararı olacak onu da anlasam. hadi tarihimizle yüzleşelim, avrupa'yı katletmişiz, tamam avrupa birliği bizi almasın ermenileri katletmişiz, tamam ermeniler bizden ayrılsın kürtlere zulm etmişiz, tamam onlara kürdistan topraklarını verelim. bu mudur yani? amerika'da ingilizler kızılderi kabilelerine çok daha ağır suçlar işledi, hani tartışılacak bir bilinmezliği de yok. ama kimse durup durup da "sağlık reformunu boşver şimdi tarihimizle yüzleşelim", "cep telefonu vergisini boşver şimdi tarihimizle yüzleşelim" diye yapay tartışmalar yaratmıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 o dediğin ülkeler zaten resmi olarak bütün yapılanlar için özür dilemişti hatta obama imzalamıştı yasayı. kanada'da öyle, avustralya'da aborjinlere yaptıklarından dolayı.. sonra hollanda ikinci dünya savaşı sırasında yahudi ve çingenelere yaptıklarından dolayı, almanya zaten malum. kimse neden tarihimizle yüzleşiyoruz boşverin geçin olan olmuş demiyor bu saydığım ülkelerde. dersim'i geçtim sen ermenileri kırdın geçirdin özrü, zarar gören ailelerine tazminatı bırak bu olayın konuşulmasından bile büyük rahatsızlık duyuyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 valla adamlar sağlam kırmışlar ama kızılderililer amerika nüfusunun %1.37'i aborjinler avustralya nüfusunun %2.5'i kıracaksan ve özür dileyeceksen böyle kıracaksın. gerçi "kırım" dediğin şey de böyle yapılıyor nihayetinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lordones Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 yılmaz özdil'in yazısına dilenenlere gelsin: http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/19321952.asp Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Allah kimseyi prim peşinde koşan çakal yapmasın. amin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 "roket adam" said: Ya o değil de, nereden çıktı şimdi bu tartışma onu hakkaten çok merak ediyorum. İşin tarihi boyutu bi yana, nereden esti de gündemin ortasına oturdu dersim? kılıçdaroğlu'nun eşi verdiği bir röportajda dersim olaylarından ve kılıçdaroğlu'nun dedesi vs akrabalarını kaybettiğinden bahsetmesiyle gündeme geldi. daha sonra erdoğan sağdan soldan vurmaya başladı bu konuyla ilgili ufak ufak. chp'de birileri çıktı bir açıklamalar yaptı, kılıçdaroğlu aksi yönde birşeyler söyledi derken işler büyüdü ve bu noktaya geldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Seele said: Sorun o adamin öldürülmesi degil. Ki o mektup bence biryerde caresizlikten yazilmis. hayatinda ucak görmemis insalarin kafalarina bomba atiyorsun. 13bin insani öldürüyorsun binlercesini sürgüne gönderiyorsun. Cocuklari alip yetimhanelere dagitiyorsun. 13bin kisi arasinda cocuklar var bebekler var. Bu konu hakkinda yeteri kadar belgesel kitap var acin okuyun. ama x asker öldü oh iyi olmus gidip coluk cocuk katlelim kafasi insanliga sigmaz. lordones said: yılmaz özdil'in yazısına dilenenlere gelsin: http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/19321952.asp dün yazmistim ahmet hakan duymus gibi sesimi. insanlar genelde auto-kalkan aciyorlar. Bunu ben almanyda cok kez yasiyorum konu yahudilerden acilinca alman arkadaslarim yüzünü eksitiyor gayette normal buluyorum. ama unutmamak lazim orda yasananlarin sucu o zaman bu operasyonlara karar verenlerde. kücük bir söz seyit rizadan “Ben sizin yalanlarınızla baş edemedim, bu bana dert olsun. Ama ben de sizin önünüzde diz çökmedim, bu da size dert olsun” Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SmithWesson Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Ben böyle geçmişte kalmış işlerin günümüzde konuşulmasına anlam veremiyorum açıkçası. Bir de kalkılıp özür falan dileniyor. Kimden özür diliyorsunuz ki. Sizin atalarınız onların atalarından dilemeliydi eğer dilenmesi gerekiyorsa. Sırf poserlık bu özürlerdi yok siz bizim halkımızı geçmiş yüzyılda katlettiniz falan. Deal with it denilip geçilmesi gerekiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar