Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Güncel/ Dersim

sipeyskeyk

Öne çıkan mesajlar

ahmedinejad said:

vergi vermeyip kendi dilini konuşmanın cezası katliam demek ki. uygun olanı o. vay arkadaş ya. vay be.

geçen sayfada bir türküden alıntı yaptım onu da anlamadılar laf sokma sandılar şu senin lafına cuk oturdu ama. bu topraklarda bu dediğinin kanıtı aslında bu.

vurma hamidiye vurma vergi de vereceğuz, şapka da giyeceğuz.

sanırım trabzon ve rize'yi bombalayan hamidiye için söylenmiş bir türküydü.
Sosyal ağlarda paylaş

throine said:

ahmedinejad said:

vergi vermeyip kendi dilini konuşmanın cezası katliam demek ki. uygun olanı o. vay arkadaş ya. vay be.

geçen sayfada bir türküden alıntı yaptım onu da anlamadılar laf sokma sandılar şu senin lafına cuk oturdu ama. bu topraklarda bu dediğinin kanıtı aslında bu.

vurma hamidiye vurma vergi de vereceğuz, şapka da giyeceğuz.

sanırım trabzon ve rize'yi bombalayan hamidiye için söylenmiş bir türküydü.

O yalanın aslı vurma hamidiye vurma değil "atma hamidiye atma" dır.

Ek olarak bu olayda asıl sebep şapka değildir zaten dörtlüğü adam gibi okursanız anlarsınız.

atma hamidiye atma
buğday da yiyeceğuz
şapka da giyeceğuz
vergi de vereceğuz

Başlıca sebep olarak belli zumrelerin cumhuriyeti tanımamalarıdır. Öyle anlatıldığı şehir bombardıman yağmuruda olmamıştır. Sadece dağlara korkutama amaci ile atış yapılmıştır
Bu nedenle şimdiye kadar bu olayla ilgili elde tutulur bir vukaaat yaşanmamıştır.

Sen yine bi bak jandarma arşivine bulursun yine bil belge.
Sosyal ağlarda paylaş

ahmedinejad said:

Eğer bir devlet altında yaşıyorlarsa, vergi verip, devletin karar verdiği resmi dili konuşmak zorundalar. Buna karşı geliyorlarsa cezası da katliamdır.

Devlet, kutsal ya da değil, kendisini, bütünlüğünü tehdit eden her unsurla, gerek politik gerekse askeri bir şekilde mücadele eder. Bu kanlı da olabilir kansız da. Önemli olan devletin geri kalanını, toprak bütünlüğünü korumaktır.

Sizin bu kafanıza gelirsek. Sizin bu beğendiğiniz çok uluslu yapının en güzel örneğini şu an Belçika'da görüyoruz. 500+ gündür hükümet kurulamıyor. Neden mi? 12 farklı etnik yapı var bölgede.

Bir devlet tarihi için asla sorgulanmaz. Yanlış politikalar, yanlış müdaheleler her devirde her toplumda görülür. Aslında bunlar dönemin gerekliliğidir. Yanlış değildir, şimdinin yanlışıdır.

Türk devleti, kendi topraklarında tehdit eden unsurun başını ezmek gibi bir lükse sahiptir. Buna nefsi müdafaa deniyor. Buna karşı çıkanlar evlerin de ki yabancılar için de aynı şeyi düşünmelidirler.

Siz ne yapıyorsunuz peki? Sizin yaptığınız, Türk milletinin ulu önder olarak gördüğü Atatürk tabusunu yıkmaya çalışmaktır. Alışamadınız, sevemediniz. İlkokulda önünde and içerken içinizden ağladınız belki. Peki bunun için ne yapmanız gerek? Burada boş boş konuşacağınıza daha demokratik gördüğünüz bir ülkeye gidebilirsiniz.

bir bebeğe anlatır gibi anlatırsam eğer,

Ne mutlu ki, zamanında güçlü olan Türkiye'ydi, Türk ulusuydu. Kendisine bir toprak, bir sınır, bir dil ve bir marş belirledi. Bütünlüğün simgesi olarak. Şimdi bunlara gelecek herhangi bir zarar içinde kelle almaktan hiç bir çekincesi olmayacaktır.
Biz buna toplum bütünlüğü diyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

dusuncelihayvan said:

ahmedinejad said:

Eğer bir devlet altında yaşıyorlarsa, vergi verip, devletin karar verdiği resmi dili konuşmak zorundalar. Buna karşı geliyorlarsa cezası da katliamdır.

siz hastasınız bence.
Sosyal ağlarda paylaş

ahmedinejad said:

Aynen öyle aynısı ingilizler irlandalılara yapmadımı
Eğer vergi vermiyom diyip üzerine bide asker öldürürsen olacağı budur nokta...
Direk olarak ülke oteritesine karşı gelmektir sonucunada katlanırsın bugün bi yer çıksında vergi vermiyom sizide kabul etmiyorum başnakan olarak desin RTe ye bakalım ne oluyo aynı olaylar yaşanmıyomu ?*
Sosyal ağlarda paylaş

evet. Hastayız hala sizin gibi insanlara iyi niyet gösterebiliyoruz.

Şu ucuzluktan vazgeçin. Tartışmayı becerebilin. Tek lafı boldlamakla tartışma olmuyor. Bu şekilde gösteremezsiniz fikirlerinizi.

Bana de ki, bak güzel kardeşim şimdi şöyle şöyle yapılsın böyle böyle edilsin. Bak bunlar da edilmiş, bunlar da belgeler, şimdi öyle edenler şimdi böyle ülke olmuşlar.
De bana bunları ki, görelim ne istediğinizi.

Atatürk çocukları öldürdü cümlelerinden başka cümlelerde kurun. Ne istediğinizi açıkca söyleyin.
Demokrasi, özgürlük değil bu. Başka bir şeyin mücadelesi. Samimi olun.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi,

vergi vermeyeni, askeri şehit edeni katlettik olmadı
hapse attık, imralı'ya koyduk yine olmadı

Samimi olun. Ne istiyorsunuz?

Toprak bütünlüğünü tehdit eden hiç bir güruhu haklı çıkaramazsın. Katliamsa katliam. Bu devlet beni korumak zorunda. Ben bu devlet beni korusun, kollasın rahat yaşamamı sağlasın diye vergi veriyorum tüm yasalarına uyuyorum. Bu benim hakkım. Devlet orada yeni bir oluşuma izin verseydi, o güruh yarın öbür gün benim çocuklarımı katletseydi hesabını kim verecekti?

Tarihte yaşamadık mı bunları?

Siz önce bir samimi olun.
Sosyal ağlarda paylaş

vergi vermemek =/= asker şehit etmek

kürtçe konuşmak =/= asker şehit etmek

neyle neyi kıyaslıyorsunuz?

vergi vermemenin cezası hapistir en fazla. (tabi önce para cezası ve icra var bir ton.)

kürtçe konuşmanın cezası yoktur, çünkü kürtçe konuşmak suç değildir.

asker öldürmenin cezası da bir zamanlar idamdı, şu anda ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası.

dünyanın en eski hukuk kuralıdır, cezalar şahsidir. suç işleyenin yakınına, akrabasına, anne baba kardeş çocuğuna o suçun cezası kesilmez.

sen dağa çıkmış çapulcu asker öldürdü diye köydeki yakınının kesilmesini savunuyorsun.

ya yeminle kafayı yicem.
Sosyal ağlarda paylaş

Suç varsa hesabını suçluya kesersin.

Biz burada suçluyu savunmuyoruz, orada masum insanlar da öldürüldü. Bir sürü insan çoluk çocuk demeden yok yere katledildi. Kılıçdaroğlu'nun babası bile sürgün edildi, ailesinden onlarca kişi öldürülmüş.

Biz bunların hesabı sorulsun diyoruz kimse burada eşkiyayı neden öldürdünüz demiyorkensiz gelip burada biz sanki suçluları savunuyoruz aklamaya çalışıyoruz gibi bir hava yaratıyorsunuz. Yok öyle bir şey.
Sosyal ağlarda paylaş

Üzgünüm ama kurunun yanında yaş da yanıyor, yanacaktır da.

Zamanın doğrusu, şimdinin yanlışıdır belki. Üstelik hala çocuk, kadın öldürülüp öldürülmediği bilinmezken sizin bu kadar net konuşmanız. Art niyetinizin göstergesidir.

Bir güruh bir yerin bütünlüğünü hedef alıyorsa eğer, sonuçlarına da katlanmak zorundadır.
Sosyal ağlarda paylaş

Su şöylediklerini bu zamana kadar ailenden biri bu katliamdan yara almadığı için bu kadar rahat söyleyebiliyorsun. İnan bana bu böyle.

Ne diyelim belki bir gün o vergilerinle alınan silahlar bir gün sana ya da sevdiklerine doğrultulur kurunun yanında yaş olarak yanarsın sende? Ancak o zaman anlarsın ama iş işten geçmiş olur.
Sosyal ağlarda paylaş

abi katliam varsa,elbet yanlış,fakat buna tarihsel bi bakıs acısından bakınca savastan yenı cıkmıs bir millet,yahudilerin bi kac binini toplama kamplarında kestiler diye israil kuduz köpek gibi hala,sen savastan cıkmıs yapılanmaya calısan bir ulusa ayaklanırsan olacagı bu,yanlıs mı,tabiki yanlıs savas baslı basına cinayet
Sosyal ağlarda paylaş

Ben bu ülkenin varlığını, marşını, dilini, tarihi kabul etmiş bir azınlığın evladıyım.

Devlet kurumlarıyla, yanlış yargı ve hukuk sistemi ile çok zarar vermiş olsa da aileme her zaman için bu milletin varlığını savundum savunurum da.

Benim canım bu devletten yanmaz ama benim canın bu devlete karşı gelenlerden yandı.
Herkesin vatana bütünlüğü inancı olduktan sonra devlet kimsenin canını yakmaz. Korkmayın bu kadar, yapacağınız illegalar işler için zemin yaratmayın.
Sosyal ağlarda paylaş

dusuncelihayvan said:

Üzgünüm ama kurunun yanında yaş da yanıyor, yanacaktır da.

- Silah ureten bir fabrikaya yapilan bombardiman sirasinda, oradaki sivil iscilerin olmesi --> kurunun yaninda yasin yanmasi

- Askeri hedefe atilan bir fuzenin yandaki binaya isabet edip oradaki sivillerin olmesi --> kurunun yaninda yasin yanmasi

- Isyan cikan bir bolgede, direk olarak halkin oldurulmesi --> vahset
Sosyal ağlarda paylaş

Vatansızlığı kabul edeceksin o zaman?

Vatanın olmayacak. vatanının ideolojisi, politikası seni bağlamayacak. Vur kendini dağlara gez dur.

Neyi savunuyorsunuz abi siz? Devletler savaşır. Biraz realist olun. Paralel evrende mi yaşıyorsunuz? Yoksa savaş olmayan bir dünyanın hayalinde misiniz?

Sen çılgınlar gibi manyaklar gibi tüketmesen kurunun yanında yaş da yanmayacak o halde. Sen hiç bir zevkinden ödün vermezken, bugün savaşın neden çıktığını sorguluyorsun.

Neden?
Sosyal ağlarda paylaş

Konunun başlığı dersim ve doğal olarak bu konuda yazılıyor. Bazı arkadaşlar, peki şundan neden bahsedilmiyor (nutella seni kastetmiyorum) peki buna neden ses çıkarmıyorsunuz peki ergenekona neden ses etmiyorsunuz gibi ilginç önerilerle geliyor.

O konu ile ilgili başlık açılırsa tartışırız, bu konu dersim olduğu için doğal olarak dersimle ilgili yazıyoruz hatırlatmak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...