Mirage Mesaj tarihi: Kasım 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2011 Selam, gecen hafta yeni anakart, islemci vs alip takmistim. Bir an önce yeni parcalari takmak istedigim icin eski HDD'leri formatlamadan cikardim. Eskileri kullanmak istemedigim icin yenisine takmadim. IDE olduklari icin zaten dogrudan takma imkanim yok. Ugrasip adaptörle falan takmaya da niyetim yok. Simdi efenim bu eski HDD'lerde windows yüklü. Muhtemelen browser'lardada cache edilmis mail sifreleri, banka bilgileri vs vardir. O yüzden bu HDD'leri atmadan ya da geri dönüsüm icin bir yere vermeden önce okunamaz hale getirmek istiyorum. En basit ve güvenilir sekilde nasil yok edebilirim bu HDD'leri? Bir arkadas "harddisk'in kasasini acip manyetik korumasini devre disi birak, sonra subwoofer'in yanina koyup biraz beklet" dedi. Iyi midir? Sonra disklerin üstüne de bir iki delik acsam falan...? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Kasım 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2011 en güvenli yol yakmak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Kasım 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2011 mekanik zarar en iyisi, sen yinede bi miknatisin icine koyda, bi matkap isini gorecektir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Kasım 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2011 yak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Kasım 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2011 mordora at Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2011 İnsalar özellikle senin HDnin peşinde değilse çöpe at ama önce suya sokup beklet biraz hatta kolalı suya sokup beklet. Veya aç içini zımpara kağıdı ile hallet yüzeyi sonra CIAye ver onlar bilem okuyamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2011 zımparalanırsa teorik olarak okunma ihtimali var. (tamamının değil tabi) sonuçta manyetik olarak kaydediyo, optik değil. ama güçlü bi mıknatıs canına okur :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Kasım 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2011 http://www.dban.org/ Fiziksel müdahale etmeye gerek yok, en etkili çözüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Kasım 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2011 3 kez write-zero atman onceki verilerin okunamamasi icin yeterli. Tekrar elektronik olarak ugrasmak istemezsen disk plakalarini kir birsuru ufak parcaya. plakalar butunlugunu korudugu surece diger seyler sadece kendine eziyet, yakmak , cekicle falan dovmek, asit, su vb ugrasmak gereksiz yere zahmet. ki hala profesyonel data recovery hizmetleri datayi manyetik olarak cekebilecek halde olur. kim senin diskinle ugrasir bilmem. ben bu konuda paranoyak bir insan olarak 2 kez hizlica write zero ya birakip logic board u soker cope atardim. 2 mouse click ve 2 vida sokme zamani harcamis olurdum sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Kasım 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2011 Tekrar söylüyorum, DBAN :p Hiç uğraşma başka şeylerle, 500GB'lık diski yaklaşık 16-17 saat veri yazarak sıfır hale getirdi, recover edilmeyecek şekilde, ki ben temel bi rng sistemi kullandırdım. Daha beterleri var eğer çok paranoyaksan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Kasım 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2011 E adam IDE diskleri takamiyorum bir yere diyor. Diskleri kolayca kirabileceginden de supheliyim, bayagi saglam namussuzlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Kasım 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2011 dban zaten write zero yapiyor ust uste =p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Kasım 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2011 di said: E adam IDE diskleri takamiyorum bir yere diyor. Diskleri kolayca kirabileceginden de supheliyim, bayagi saglam namussuzlar. balyoz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 21, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2011 write-zero vb cok daha mantikli cözümler de iste yeni anakartta IDE girisi yok. Adaptör almak, tekrar HDD'leri takmak falan da istemiyorum. Gizli servislerin benim HDD ile ugrasak hali yok zaten. Basit ve güvenilir bir mekanik/manyetik cözüm ariyorum o yüzden. O zaman kasayi acip üstünde bi miknatis gezdireyim. Diskleri de kirip atayim yeter herhalde. =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Kasım 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2011 abi mıknatısla oynaşmak en hızlı ve basit yöntem deil mi? Açabilio musun içini? ya da çekiç hacı, sinirlendiğin bi anda ufff Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Kasım 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2011 balyoz hayli ugrastirir. ama spor olarak dusunulurse Monday 21.11.11 crossfit WOD "Nuke & Purge" for time; sledgehammer a hdd until destruction Post time to comments Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Kasım 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2011 miknatisin da geri donusu kolay, disklerin ozellikle eski idelerin icini acmak kolay, bence ac onlari plakalari bardak altligi yap. profit. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 21, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2011 Hehehe süper fikir. Denicem valla. =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Kasım 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2011 mıknatıs falan hiç bişi yapmıyor. mythbusters ta izlediğim kadarla arabaları kaldıran mıknatısın yoksa bi işe yaramaz. isterse elektro mıknatıs yap.. nafile.. suya sokmak da akıl karı değil..geri dönüştürülebilir. parçapinçik yapmadığın halde geri dönüştürülebilir. Yakmak güzel çözüm olabilir ama eğer yazılımsal bişey istiyorsan. [hr] advanced care system ile DOD - Amerikan Savunma Bakanlığı Yönetmeliği DoD 5220.22 M(ECE) 'ne uygun olarak silebiliyor. (7kere tekrar eder) ayrıca Gutmann yöntemi vardır. Yavaştır en güvenli olarak kabul görür 35 kere siler. [hr] bide şöle bişey buldum http://www.killdisk.com/dod.htm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Kasım 21, 2011 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2011 reyou said: mordora at bu. nasil? mangal yaptiktan sonra kalan koz ile bir guzel alt ust kizart. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Kasım 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2011 KHaRoN said: bence ac onlari plakalari bardak altligi yap. profit. abi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Kasım 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2011 ergenekon hdd ı bu kesin bak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Kasım 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2011 evde temizlik yapılırken masanın üzerinde bırak gerisi gelir zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Kasım 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2011 Sarışına ver. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2011 ikiye böl at kimse çöpten buldugu hardiskin içine bakcam diye de ugrasmaz zaten tabi bulabilirlerse çöpte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar