Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Eski harddiskleri güvenli sekilde imha etmek

Mirage

Öne çıkan mesajlar

Selam,

gecen hafta yeni anakart, islemci vs alip takmistim. Bir an önce yeni parcalari takmak istedigim icin eski HDD'leri formatlamadan cikardim. Eskileri kullanmak istemedigim icin yenisine takmadim. IDE olduklari icin zaten dogrudan takma imkanim yok. Ugrasip adaptörle falan takmaya da niyetim yok.

Simdi efenim bu eski HDD'lerde windows yüklü. Muhtemelen browser'lardada cache edilmis mail sifreleri, banka bilgileri vs vardir. O yüzden bu HDD'leri atmadan ya da geri dönüsüm icin bir yere vermeden önce okunamaz hale getirmek istiyorum.

En basit ve güvenilir sekilde nasil yok edebilirim bu HDD'leri? Bir arkadas "harddisk'in kasasini acip manyetik korumasini devre disi birak, sonra subwoofer'in yanina koyup biraz beklet" dedi. Iyi midir? Sonra disklerin üstüne de bir iki delik acsam falan...?
Sosyal ağlarda paylaş

3 kez write-zero atman onceki verilerin okunamamasi icin yeterli.
Tekrar elektronik olarak ugrasmak istemezsen disk plakalarini kir birsuru ufak parcaya.
plakalar butunlugunu korudugu surece diger seyler sadece kendine eziyet, yakmak , cekicle falan dovmek, asit, su vb ugrasmak gereksiz yere zahmet. ki hala profesyonel data recovery hizmetleri datayi manyetik olarak cekebilecek halde olur.
kim senin diskinle ugrasir bilmem.

ben bu konuda paranoyak bir insan olarak 2 kez hizlica write zero ya birakip logic board u soker cope atardim. 2 mouse click ve 2 vida sokme zamani harcamis olurdum sadece.
Sosyal ağlarda paylaş

write-zero vb cok daha mantikli cözümler de iste yeni anakartta IDE girisi yok. Adaptör almak, tekrar HDD'leri takmak falan da istemiyorum.

Gizli servislerin benim HDD ile ugrasak hali yok zaten. Basit ve güvenilir bir mekanik/manyetik cözüm ariyorum o yüzden. O zaman kasayi acip üstünde bi miknatis gezdireyim. Diskleri de kirip atayim yeter herhalde. =)
Sosyal ağlarda paylaş

mıknatıs falan hiç bişi yapmıyor. mythbusters ta izlediğim kadarla arabaları kaldıran mıknatısın yoksa bi işe yaramaz. isterse elektro mıknatıs yap.. nafile..

suya sokmak da akıl karı değil..geri dönüştürülebilir. parçapinçik yapmadığın halde geri dönüştürülebilir. Yakmak güzel çözüm olabilir ama eğer yazılımsal bişey istiyorsan.

[hr]

advanced care system ile

DOD - Amerikan Savunma Bakanlığı Yönetmeliği DoD 5220.22 M(ECE) 'ne uygun olarak silebiliyor. (7kere tekrar eder)

ayrıca

Gutmann yöntemi vardır. Yavaştır en güvenli olarak kabul görür 35 kere siler.

[hr]
bide şöle bişey buldum http://www.killdisk.com/dod.htm
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...