Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Opera 12

GERGE

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
http://www.opera.com/browser/next/

Alpha daha ama kullandım 4-5 saat, sorun çıkarmadı. Hardware acceleration filan gelmiş, bir de HTML5 testlerinde Chrome'u, FF'i geçti.

Linux tarafından bakarsak; GTK arayüz de yapmışlar QT'nin yanında, güzel olmuş. Bir de son stable versiyon gnome-shell'le çalışmıyordu (11.60 beta kullanıyorum bu yüzden), onu düzeltmişler.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Yavaş çalışıyordu bazen Opera; özellikle işlemciyi minimum'a sabitleyip essay yazarken onlarca tab, pdf filan açınca Opera içinden last.fm filan takılabiliyordu.

Ben de biraz önce Opera'yı ram'e attım =) Uçuyor resmen şu anda. Rendering filan da hızlandı cidden, güzel oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Windows'da yapamazsın. Linux'de açılış ve kapanış için iki küçük scriptle rsync kullanarak /dev/shm'ye atman gerek. Linux altında ram'i de normal bir klasör gübü kullanabilirsin istersen.

Ram dolu bilgisayar, tepe tepe kullanıyorum Linux'de. Normal dosyaların arasında tutulan profil klasörleri için faydası, sürekli read-write oluyor onlarda, şu anda ışık hızında resmen.
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi chrome gibi mi yoksa ff gibi mi çalışıyor opera

her tab ayrı bir program gibi mi çalışıyor yoksa ff gibi tek program içinde mi çözümleniyor. chrome kullanıyorum çünkü az sayfa açıkken çok daha yüksek performans alıyorum..

çok sayfada ff daha stabil geliyor. ve nasıl chrome dan daha hızlı olabilir ki (:

windows tan bahsediyorum tabikide.

kaç kb ortalama bi sayfa
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Pati açık sadece 150MB ram gidiyor. 7 tane tab açıtım 180 MB oldu. Nesi önemli ki ama ram kullanımının? Opera'nın kendisini Ram'e attım ben. Ram'in dolmasının bir zararı yok. İşlemci kullanımını sorabilirsin ki %0-1 arası gidiyor şu anda.

ff stil bu arada. Daha doğrusu ff Opera stil tab kavramının mucisi Opera olduğundan.
Sosyal ağlarda paylaş

bende işlemci üzerinde kaç K harcadığını merak etmiştim
mesela şu an 10 tab açık ff 150K civarı

aynı tablar chorme da açık toplamda 150K yı geçiyordur ama hepsi ayrı ayrı 10K da var 70K da var..

ve chrome daha hızlı..

tabi sadece bununla ölçülür mü bilmiyorum ama.. bence bu şekilde çalışması fark yaratıyor gibi geliyor. ama chrome da flash gömülü olduğu için arada shockwave hatası verebiliyor.stabil değil.
Sosyal ağlarda paylaş

• 5 ay sonra ...
  • Genel Yönetici
Beta çıktı. Şimdilik şurada bahsettiğim tüm sorunlar ortadan kalkmış görünüyor.

GPU hızlandırmasıyla kullanıyorum, işlemci yükü de azalmış.

Betayı siteden indirmektense şuradan beta sonrası haftalık release'leri indirmeniz daha iyi olur: http://my.opera.com/desktopteam/blog/

Arabirim zaten epey iyiydi ama minik oynamalarla daha bir estetik olmuş.

Ask web sites not to track me şeçeneği de gelmiş ayarlarda. UTF-8'i her yerde kullanabiliyor, encoding sorunu kalkmış böyleye ortadan.

Opera'nın yine çok büyük bir yeniliği var burada. Dünyanın ilk gerçekten hardware accelerated tarayıcısı. Ötekiler sadece bazı web applicationlarda hızlandırma kullanırken Opera tarayıcın kendi UI'si de dahip olmak üzere Opera'nın ve web sayfalarının her yerinde donanım hızlandırmasını ve böylece GPU rendering olayını kullanıyor. Şu an mesela Chrome ya da Firefox ya da Opera 11'de açtığımda fanı döndürmeye başlayan web sitelerini kullanıyorum (stream siteleri filan işte), fan sessiz.

Açmak için bunu şunları 1 yapın: opera:config#UserPrefs|EnableHardwareAcceleration ve opera:config#UserPrefs|EnableWebGL

Çok imba olmuş yani Opera 12. Opera 11 Vista, Opera 12 Windows 7 gibi benzetme bile yaparım. 11'i beğenmeyenler bir baksın. Son sürümü de bekleyebilirsiniz ama, Opera development'ı genel olarak Linux üzerinden yapılıyor, developer snapshot'larını izleyenlerin çoğu da (benim gibi) Linux kullanıcıları; bu nedenlerle beta Windows'da benim gördüğüm kadar iyi performans göstermeyebilir belki.
Sosyal ağlarda paylaş

Alakasız olucak ama operada patiyi açarken habire takılmalar donmalar falan oluyor tablarda, özellikle sayfayı yenilerken 2-3 dk falan sürüyor abartısız. Ama bu sadece buraya özel, başka siteleri açarken sorun yok. Chromedan girerken de sorun olmuyor.

Pati ile mi alakalı yoksa operadan mı kaynaklanıyor bu merak ettim
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Developerlar insanları dinliyorlar abi Opera'da. Bir önceki snapshot'ta kapatılmış tabları geri açma simgesi değişmişti, 30-40 yorumda tepki olunca developer blogunda biraz önce çıkan snapshot'ta eski simgeyi geri getirmişler. Google, Mozilla filan hayatta geri dönmüyor böyle olaylarda.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • Genel Yönetici
Çıktı:
[list=1]
[*]Faster startup with many tabs
Previously it could take a while to start Opera if you had many tabs open. In Opera 12 tabs are loaded smarter; fewer at the time with those that are visible or recently accessed loading first. Opera now always starts up equally fast no matter how many tabs you have open.
[*]Out-of-Process Plug-ins
Plug-ins are notorious for causing stability issues. In fact almost one third of all crashes in Opera are caused by plug-ins. In Opera 12 plug-ins are isolated in a separate process, when they crash all you need to do is reload the page.
[*]Experimental Hardware Acceleration and WebGL
Opera 12 contains experimental support for full hardware acceleration and WebGL. While the stability and performance depends on the OS, drivers and graphics card, it is already available for testing. Enabling opera:config#UserPrefs|EnableWebGL allows you to test WebGL content and enabling opera:config#UserPrefs|EnableHardwareAcceleration makes not only the web page but the whole user interface being render via the graphics card. By accessing opera:gpu you can check the current status of Hardware Acceleration and WebGL. Using opera:config#UserPrefs|Preferredrenderer you can switch between OpenGL (0) and DirectX (1).
[*]opera:cpu
Is something slowing down Opera or your computer? You can now easily check with opera:cpu.
[*]Improved loading performance
In Opera 12 the loading of pages has been optimized to ensure that resources like scripts, style sheets and images are loaded more efficiently. The result: Faster loading of pages!
[*]Improved performance on secure connections
When loading a secure page (https) the browser goes through a complex process to establish a secure connection. This exact steps in this process vary from web server to web server, depending on the certificates, version and implementation of TLS they support. For Opera 12 we've analyzed and optimized many of the different steps in this process. Overall many secure pages are now loading faster than before!
[*]RTL
In each release Opera learns a new language. New in Opera 12 is the capability to support Right-To-Left languages which makes it possible to support Arabic, Persian, Hebrew and Urdu. With Kazakh in addition, Opera is now translated into 55 languages.
[*]Improved HTML5 support
HTML5 is the heart and soul of the web. Opera 12 adds support for drag and drop, camera access (getUserMedia), css animations and more.
[*]Improved extensions support
The windows/tabs extensions api has been revamped to include support for access to tab stacks. Check out dev.opera for more upcoming extension features.
[*]64 bit Windows and Mac
Opera 12 is now available in 64 bit for all platforms. Note that because 64 bit applications use more memory than their 32 bit equivalent, the default version of Opera for Windows will continue to be 32 bit.
[*]Do Not Track
Opera 12 enhances you privacy by supporting the "Do Not Track" feature. You can enabled it in Opera's Preferences dialog (Preferences > Advanced > Security > Ask websites not to track me).
[*]Improved address field suggestions
Based on feedback from you we've implemented numerous of tweaks to the address field making the suggested results cleaner, more accurate and more relevant.
[/list]
İndirmek için...
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
kfg said:

opera unite'i niye kaldirmislar ya :/ ? ondaki media player cok iyiydi, cat diye bilgisayardaki muzikleri stream ediyordum netten... var mi bir alternatifi ? mspot falan buldum da, dropbox gibi upload etmen gerekiyor once...

http://www.audiogalaxy.com/

Bu tam o dediğini yapıyor. Google Music + Spotify kullanıyorum ben gerçi bu iş için.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...