Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Bu oyunların hedef kitleleri Pati'de değil, orası ayrı. Yine de sektör haberi olarak yerli bir firmanın işleri yazılabilir. Oyun oyun yazmaktansa tek bir Joygame konusu daha uygun olur ama şu anki durumda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Lokalizasyon yapilan Sacma uzak dogu mmolar ile sektor falan olusturduklari yok. Indie oyunlar yapan ufak capli isletme kurup birseyler uretmeye calisanin use sektore katkisi olur, lokalizasyon degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Masquerade said: Lokalizasyon yapilan Sacma uzak dogu mmolar ile sektor falan olusturduklari yok. Indie oyunlar yapan ufak capli isletme kurup birseyler uretmeye calisanin use sektore katkisi olur, lokalizasyon degil. katılıyorum... sadece eve her gittgmde kucuk kardesmin indrdgi yeni bir çöp f2p oyunu silmeme katkısı oluyor.. para kazaniyorsunz diye kimse sizi kötulemiyor eger öyle anladiysaniz.. ama Türk oyun sektörnu geliştiriorz,yurt dısında temsil ediyoruz diyince tepki cekiyorsunuz.. madem bu kadar umrunzda türk oyun sektörunun gelişmesi.. kendinz yapın 1 tane eksikleriyle de olsa en azından 1 adım atılms olur denmiş bunca sayfa.. alıncak bişey de yok malesef gercek ortada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grast Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 GERGE said: Abi, kavram karmasası var sende. Elemanlan lokalizasyon yapıyor, oyun değil. Niye bu tarz oyunları yaptıklarını da anlattı zaten adam. O değilde, Pati'de original aldım, oynamıyorum bile demek geçerli bir argüman değil. Neredeyse hepimizin öyle bir sürü oyunu var, hatta çok boş gördüm Steam kütüphaneni. Bak orayada yazdım ama ben Single oyun oynamam. Öyle çok fazla oyunlada alakam yoktur Single içerikli. Bu yüzden Steam kütüphanemin zayıflığı oldukça doğaldır. Wow oynarım, Hon oynarım, Diablo çıksın onu oynicam, Dota 2 çıksın onu oynicam. Ben paso gidipte oyun deneyen bir adam değilim. Ha çıkmış her MMO yu denemişimdir muhtemelen Aion , Warhammer , Rift gibi hepsinide zaten orjinal edinmişimdir. Lokalizasyon yapmış diyorsun. Tamam bunun hepimiz farkındayız ama Lokalizasyonun Türk oyun sektörünü geliştirmeyeceğide gayet ortada. Yani şu yapılan işleri doğru adımlar olarak mı nitelendiriyorsun ? İlginç Tekrar tekrar belirtmeme ramen bidaha yaziyim. Benim verdiğim tepki bir oyunu buraya yazıp insanlar "Bu ne ya" diye tepki verdiğinde biz türkiyedeki oyun sektörünü genişletiyoruz, Biz şunu yapıyoruz , biz bunu yapıyoruz diye takdir beklenmesi. Yine tekrar ediyim adamların kazandığı paradan cebime para girmiyor. kaybettikleri paradanda cebimden para çıkmıyor. Pazarlama başarılımıdır ? Evet başarılıdır. Ama bu iş açıkçası burdaki kimsenin ilgisini çekmiyor. Hepimizde bunun farkındayız. Bir oyun ürettikleri zaman zaten benim saygı duyabileceğim bir ortam oluşacak. Bundaki kavram karmaşasının nerde olduğunu inan çözemedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Oyun sektörü sadece oyun yaparak mı gelişir? Dağıtıcı olmazsa mesela bir oyun geliştiricisi olarak ne yaparsınız? Ya da oyundan para kazanıldığını bile bilmiyorsa şirketler nasıl sponsor bulursunuz? Ailelere oyun alışverişinin güvenli olduğunu göstermezseniz nasıl oyun satarsınız? Oyuncuya oyuna para verilebileceğini göstermezseniz nasıl oyun satarsınız? Elbette çeşitli yollardan sonuca ulaşılabilir ama bu saydıklarıma hiç etki etmediğimizi mi söyleyeceksiniz? Ya da şunu sorayım oyun sektörüyle hiçbir alakanız yoksa işlerin nasıl yürüdüğünü bilmiyorsanız know how olayından bahsediyorum 0 ise oyun yapsanız dahi başka alanlarda sıkıntı çekmeyecek misiniz? Şu an direkt programlama kısmında belki yokuz ama oyunların planlanması, dağıtılması, kontrol edilmesi, lokalizasyonu, seslendirme, modelleme alanlarında tecrübe kazandık. Yabancı bir firmayla birlikte oyun geliştiriyoruz mesela. Oyun sektörüne sadece programlama yaparak mı katkı verebileceğiz? Vakti geldiğinde onu da yapacağız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grast Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Ya allah aşkına ağzımı açmiyim burda bu nekadar saçma bir mesajdır ya. Olabildiğince saygılı ve destekleyici konuşmaya çalıştım ama Bu nasıl bir saçmalıktır ? Ya işin özü İngilizce bilmeyen, Cebine giren son harçlığı oyuna vermeye hazır cahil bir çocuk oyuncu kitlesinin aklına girip onlardan aldığınız parayı Yurtdışındaki beceriksiz oyun yapımcılarına dağıtmak. İşin özü ülkemizden PARA çıkmasına aracı olmak türk oyun sektörünümü geliştiriyor ? Sizin gibi oyun yapımcılarına para dağıtan ve bu parayı kendi vatandaşından temin eden firmalar sayesinde Türk oyun sektörü değil Kore oyun sektörü gelişiyor Ve hala ısrarlı bir şekilde başarınıza saygı duyulmasını istiyorsunuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Ülkeden PARA çıkması ne demek abi? Çıkacak tabii. O yerli oyun dediğin M&B'de en çok Paradox'a para kazandırdı. Oyunu aldığında ülkeden PARA çıkartıyorsun. Bu arada büyük harf yazarak vurgu yapmaya çalışmak Paticik kültürü içinde kafadan -2 veriyor sana. Yapmamanı tavsiye ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
|Joker| Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Grast said: Ya allah aşkına ağzımı açmiyim burda bu nekadar saçma bir mesajdır ya. Olabildiğince saygılı ve destekleyici konuşmaya çalıştım ama Bu nasıl bir saçmalıktır ? Ya işin özü İngilizce bilmeyen, Cebine giren son harçlığı oyuna vermeye hazır cahil bir çocuk oyuncu kitlesinin aklına girip onlardan aldığınız parayı Yurtdışındaki beceriksiz oyun yapımcılarına dağıtmak. İşin özü ülkemizden PARA çıkmasına aracı olmak türk oyun sektörünümü geliştiriyor ? Sizin gibi oyun yapımcılarına para dağıtan ve bu parayı kendi vatandaşından temin eden firmalar sayesinde Türk oyun sektörü değil Kore oyun sektörü gelişiyor Ve hala ısrarlı bir şekilde başarınıza saygı duyulmasını istiyorsunuz Kimseden saygı duymak için başlık açmadım. Anlamakta zorlandığın kısım bu dostum. Başlığın ilk mesajına bakarsan sadece paylaşmak istedim. Trollün anlamı yok. Lütfen gereksiz ve saçma mesajlarını buraya yazma. İngilizce bilmeyen cahil kesim ne demek yahu, herkes bilmek zorunda mı bu dili? Kitap çeviren adam da ozaman bedavadan para kazanıyor o zaman. Böyle gidecekse konu, sizinle nereye kadar tartışabiliriz? "Aga party pls"den ne farkınız var şu an? Son bir tekrar edeyim. Takdir beklemiyorz, alkışta. Sadece oyun açılıyor, ben de Joygame'de çalıştığımdan başlık açtım. Nerelere saptırıyorsunuz konuyu anlamıyorum ama Türkiye'de oyun sektörü gelişemiyorsa bunu kendinizde de aramalsınız. Kınayt Online'cı gençliği eğitmek adına ne yaptınız mesela? Biz bu sektördeyiz, olup biteni görüyoruz ama bu şekilde bir eğitimi kimseden göremedik. Sektör herkese açık, her fikre açık. Alkış, destek, mutlu mesaj, bunları beklemiyorum dostum. MMO Genel başlığında oyunumuz açılıyor bunu yazıyorum sadece. İşi soygunculuk, dolandırıcılık, cahilleri kandırmaya kadar indirgediniz. Ondan sonra da eleştiri kabul edemiyorsunuz oluyor. Bu eleştiri değil ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Sektöre katkı da oluyor tabii. Oyunu getirip satmak bile, her ne kadar Aral iyi yapamasa da, sektöre katkı. Steam'i Türkçe'ye çevirmek de sektöre katkı. Bu bölümde de yeri var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RRa Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 joygamein yaptıklarını yapmadan yada ortaya biri 50 milyon euro koymadan nasıl ve ne zaman türkiyede tüm dünyanın kabul ettiği ölçüde bir oyun yapılabilecek merak ediyorum, bari onuda yazssaydınız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grast Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Bu bölümde elbet yeri var yeri yok demedim. Başta insanlar oyun kötü demiş buna verilen tepkilere karşıydı cevaplarım sonra Trollemek oldu. Ya ne gibi bir trolleme amacım olsun. Banane allahın joygame'inin yaptığı işlerin başarılı yada başarısız olmasından. Ama buraya gelipte biri "Boşuna uğraşma paticiktekilere laf anlatamazsınız yok oyundan anlamıo bunlar gibi" saçma bi yoruma cevap hakkımıda kullanırım. Joygame Tanıtımı : Türkiye’nin en iyi multiplayer online oyun ve eğlence merkezi Joygame, bol bol Joy çeşit çeşit Game, yani; hem eğlence hem oyun. Öyle bir portal kuralım istedik ki, size sacede tadını çıkarmak kalsın. Öyle bir portal kuralım istedik ki, size sadece eğlenmek kalsın. Joygame, online oyunların merkezi, kapımız herkese açık, birkere uğrayın bir daha çıkmak istemeyeceksiniz. Herşey o kadar kolay o kadar basit ki, size kalan sadece multiplayer oyunların tadını çıkarmak. Joygame’e giriyorsunuz, kolayca üye oluyorsunuz (sorularla sizi sıkmıyoruz) hepsi bu kadar. Gerisi dolu dolu eğlence. Gelin neler var bakalım. Web tabanlı oyunlarda maceradan maceraya mı koşmak istiyorsunuz, Jamia Online, Seafight, Dark Orbit, Deepolis,War of Titans en iyi MMO oyunlar Joygame’de! İndirilebilir daha büyük online oyun dünyalarında mı yaşamak istiyorsunuz, sadece bir “tık”la en iyi MMO oyunlar bilgisayarınızda. Öyle sitelerden sitelere gitmeye, açılan pencereler arasında kaybolmaya gerek yok! Wolfteam, Rakion, Son Destan'ın yanısıra çok yakında birçok yeni MMORPG oyunlar Joygame'de! Sıkı durun Joygame MMO oyun portalındaki her oyun kendi özel sayfaları da dahil olmak üzere Türkçe! Artık oyun içinde bir problemle karşılaştığınızda derdinizi anlatmak için başka bir dilde konuşmanıza gerek yok, çünkü tüm oyun içi görevli kadromuz kendi bünyemizde yetiştirdiğimiz gençlerden kurulu. Siz hala İngilizce sormak istiyorsanız o başka! Bitti mi? Evet dememizi beklemeyin eğlence tabiki devam ediyor. Oyuna ara mı verdiniz, bir yere kaçmak yok çünkü biz eğlenceye ara vermiyoruz. Oyun forumları sizi bekliyor. İster herhangi bir konu hakkında başlık açın, başlayın en begendiginiz MMORPG oyunları hakkında döktürmeye, ister oyun forumlarına girin paylaşın maceralarınızı. Çok komik bir video mu buldunuz hiç durmayın hemen yükleyin Joygame’e, güzel bir resim mi var elinizde, gösterin herkese. Oyun forumları sizlerin en kolay şekilde oyunlar hakkında yorum yapması, yorumlar alması, tartışabilmesi için tasarlandı. Kim bitti dedi öyle birşey mi söyledik! Günlük mü tutmak istiyorsunuz, kendinize ait bir blog sayfanız yok mu, o zaman hemen Joygame oyun portalında kendinize ait sayfanızı açın, tüm duygularınızı yüzbinlerce oyuncu ile paylaşın. MMO oyunlar oynarken yeni arkadaşlıklar kurun, listenize birbirinizi ekleyin, sohbet odalarında topluca oyunlar hakkında konuşun sohbet edin ya da Joygame’in kendi Messenger’inde özel olarak konuşun. Ve sakın unutmayın, Joygame dinamik bir online oyun sitesi, yani biz yerimizde durmayı hiç mi hiç düşünmüyoruz, sürekli nasıl kendimizi geliştiririz, sizi nasıl daha çok eğlendiririz onun derdindeyiz. Tek derdimiz bu. Tek hayalimiz de bu. Başta da dedik ya; Öyle bir dünya kurduk ki; “SİZE SADECE TADINI ÇIKARMAK KALDI”. Hem oyunun hem eğlencenin... Eleştiri konularım : 1) En iyi MMO oyunlar joygame'de ? 2) Sıkı durun Joygame MMO oyun portalındaki her oyun kendi özel sayfaları da dahil olmak üzere Türkçe! Siz hala İngilizce sormak istiyorsanız o başka! 3)Bitti mi? Evet dememizi beklemeyin eğlence tabiki devam ediyor. Oyuna ara mı verdiniz, bir yere kaçmak yok çünkü biz eğlenceye ara vermiyoruz. Oyun forumları sizi bekliyor. 4) Kim bitti dedi öyle birşey mi söyledik! Günlük mü tutmak istiyorsunuz, kendinize ait bir blog sayfanız yok mu, o zaman hemen Joygame oyun portalında kendinize ait sayfanızı açın, Eleştirilerim : 1) Joygame de asla yalan yoktur diye bir mesaj vardı demin kusura bakmayın ama bu 1. madde sizde biliyorsunuz ki KÜLLİYEN yalan.. Elinizde bulundurduğunuz 3. sınıf bile olmayan mmo oyunlarını malesef en iyi mmo oyunları olarak nitelendirip insanları kandırıyorsunuz. 2) E dediğim gibi insanların eğitim eksikliğinden faydalanmak değilmidir bu kötü bir mmo yu sadece türkçe olduğu için oynuyordur küçük bir çocuk. 3-4) sunduğunuz şeyler Forum ve Blog ya Dünyayı kurtarmış gibi yazılar yazılmış oraya Bittimi sandınııııız Bitmediiii Öyle bir dünya kurdunuz ki; “BİZE SADECE TADINI ÇIKARMAK KALDI”. Hem oyunun hem eğlencenin... Son mesajımdı baydı cidden.. Başarılarınızın devamını dilerim :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grast Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 RRa said: joygamein yaptıklarını yapmadan yada ortaya biri 50 milyon euro koymadan nasıl ve ne zaman türkiyede tüm dünyanın kabul ettiği ölçüde bir oyun yapılabilecek merak ediyorum, bari onuda yazssaydınızYazdım zaten ilk mesajımı okursan sevinirim görüşmek üzere Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 türk oyun sektörunun para vermeden login ekranini gecemedign sözde f2p lere bolca ihtiyaci var evet.. 1 nesil login ekraninda enter spamlamaktan çürüdü gitti.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 RRa said: joygamein yaptıklarını yapmadan yada ortaya biri 50 milyon euro koymadan nasıl ve ne zaman türkiyede tüm dünyanın kabul ettiği ölçüde bir oyun yapılabilecek merak ediyorum, bari onuda yazssaydınız valla çıkış noktası biraz farklı da olsa tr'de sadece peak games yapar bu işi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RRa Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Grast said: RRa said: joygamein yaptıklarını yapmadan yada ortaya biri 50 milyon euro koymadan nasıl ve ne zaman türkiyede tüm dünyanın kabul ettiği ölçüde bir oyun yapılabilecek merak ediyorum, bari onuda yazssaydınızYazdım zaten ilk mesajımı okursan sevinirim görüşmek üzere yoo yazmamışsın. türkiyede swtor gibi bir oyun nasıl yapılacak ben onu bulamadım senin yazında Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RRa Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 dasa pek türke benzemiyor bunlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 türkler. http://www.peakgames.net/tr/yonetim.html nası türke benzemiyorlar abi sdfsdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RRa Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 evet fena şirket değilmiş cidden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 abi işin sırrı sadece tornistan değil, biraz daha üretime girebilmek. e haliyle iphone, facebook etc oyunları ile girmek daha mantıklı. bunun gibi bir de http://www.oyunstudyosu.com/ var. o da güzel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RRa Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 ya zaten arkadaşlar bu tarz firmalar çoğalcak ki hatta bunların arasında rekabet olacak ki ortaya daha düzgün şeyler çıkabilsin ama bu iş aynı zamanda sabır işidir. üstüne koya koya gelmeden wow gibi bir oyunu yapamıyorsun. biz gerçekten avrupa ve amerikanın 5 10 sene gerisindeyiz bizim şirketlerimiz daha yeni yeni üstüne üstüne koyuyorlar ben inanıyorum ki 10 sene içinde wow, swtor, darkfall tarzı tüm dünyanın severek oynayabileceği, aylık para vermeyi düşünebilecekleri bir oyun türkiyede yapılacak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dengesiz Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Hmm burası yine flame wars olayına dönüştü. Bende bu konuda birkaç yorumda bulunmak istiyorum. Öncelikle lokalizasyonun türk sektörüne katkısı yoktur fikrine katılmıyorum. Fikrimce bundan 10 yıl önce türk oyuncuların oyunlara bakış açısının çok farklıydı. Kimse orjinal oyun almanın yanından bile geçmezdi. Ancak günümüzde birçoğumuz orjinal oyun almaya başladık. Hemen hemen buradaki herkeste herhalde türkçe çıkan oyunları ne kadar oynayıp oynamasada raflarına koymuştur. Sırf bu tarz girişimleri desteklemek için (Crysis, KZ3, GT vs.). Bu oyunların popülaritesi sonuçta büyük firmaların buraya yatırım yapmasını sağlayacaktır. Yani bir oyun lokalizasyonunda Türkçe'de bir seçenek olarak karşımıza daha sık çıkmaya başlayacak. Bence lokalizasyon işi Türkiye'de ne kadar gelişirse bu ülkede o kadar yatırım olmaya başlar bu sektöre. Ve insanların Türk oyunu geliştirme fikrini güçlendirir. Bu sektöre bir şekilde ödenek ve sponsorda bulunmaya başlanır. Bence Joygame lokalizasyon mantığı ile doğru başlamış ancak hitab ettikleri kitlenin bu işe katkısı çok zayıf. Benzer sektörlerde çalıştığım için kişisel gözlemim bu. Finansal sebeplerden bu tarz seçimler yapmanızı anlayışla karşılıyorum ancak eğer amaç büyümekse daha daha doğru bir kitleye hitab etmek gerekir. MMO bu işin son noktası. Büyük bir çalışma, insan kaynakları ve para gerektiriyor. Süreklilik olduğu için kaynaklarınızın bir kısmını bu işe ayırmalısınız. Eğer güçlü bir firma değilsenizde Cengiz Han gibi daha zayıf yapımlara yönelmeniz gerekir. Bu sizi nereye kadar yükseltir orası tartışılır. Beni lütfen yanlış anlamayın ancak böyle büyük bir kadro oluşturmanız ve profesyonel bakış açınızı sadece bu tarz işlere yönlendirmeniz bence gelişim açısından çok yetersiz. Bunların yanında büyük yapımların lokalizasyon çalışmalarını neden düşünmüyorsunuz? Kimse Cengiz Han 2'nin lokalizasyon çalışmasını hatırlamaz ama örneğin Mass Effect veya herhangi bir üst düzey RPG oyunun lokalizasyonunu Joygame yaptığını bilir. Bunların size kazancının düşük hatta bazen hiç olmayacağını anlıyorum ancak bu tarz projeler sizi istediğiniz noktaya götürür. Bir taraftan para kazanırken diğer taraftan vitrin yapabilirsiniz. F2P oyunları doğaları gereği genç yaştakileri item mall ile tuzağa düşürme mantığı üzerine kurulmuştur. Amaç müşterinin mümkün olduğunca çok para harcamasını sağlamaktır. Ve bu iş gerçekten oldukça karlı bir iştir. Şirketinizin finansal ihtiyaçları için böyle bir yol seçmeniz büyümek adına yukarıda bahsettiğim gibi önemli bir adım olabilir. Ancak bugüne kadar hangi büyük yaptımda rol oynadınız? Bu işi ciddi yapan firmalar arasında hangisi ile herhangi bir proje gerçekleştirdiniz. Bunları da yazarsanız en azından türk bir oyun firmasının büyümesini taktir ederiz. Buna örnek olarak. Oyunçeviri diye bir firma var bütün oyunların türkçe yamalarını yapıyorlar. Bu işi parasız gerçekleştiriyorlar. Ancak şu anda Witcher 2 nin official lokalizasyon işini aldılar. Bu konudaki istikrarlarını gerçekten taktir ettim. Yaptıkları işin boyutu sizinkinden düşük olsa dahi sadece internet cafeci liselilerine hitap edecek bir oyunu türkçe seslendirmek yerine popüler oyunların peşlerine düşmeleri daha kıymetli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oldun Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 zamanında türkiyenin kendi otomobili üretmekle ilgili bir topik vardı konu farklıydı ama yazılanlar aynıydı oyun kelimesi ile araba kelimelerini swaplamak sartı ile Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 RRa said: biz gerçekten avrupa ve amerikanın 5 10 sene gerisindeyiz bizim şirketlerimiz daha yeni yeni üstüne üstüne koyuyorlar bi ara tekrar konuşalım said: We have heard from sources close to the company that the investment Alpha Investment has made is 11.5 million dollars, which is 16,50% of all Peak Games shares. Considering this figure, the valuation of the company with this new round is nearly 70 million dollars. http://en.webrazzi.com/2011/10/05/peak-games-investment/ http://siliconangle.com/blog/2011/09/27/peak-games-is-peaking-fast-bags-19m-funding/ http://www.insidesocialgames.com/2011/09/27/peak-games-raises-11-5m-in-funding-acquires-two-studios-and-expands-into-south-america-and-mexico/ http://www.gamezebo.com/news/2011/09/27/peak-games-announces-new-funding-becomes-top-six-facebook-game-company-worldwide sosyal oyunlarda adamlar dünya çapında iyiler. konuyu biraz baltalamış gibi oldum ama işin doğrusu bu. sadece tornistan yapmayan, kendi üretimini de yapan ve girişimciliği bırakmayan kazanıyor bu dünyada. allahın her anında yeni bir oyunu -seslendirme değil- üretmeye kasan hızla ilerliyor. bu adamlar nerelerde iş yapıyor derseniz şu anda iş aradıkları ofislere de bakabilirsiniz. http://www.peakgames.net/jobs.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RRa Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 o tarz oyunlarda dünyanın gerisinde olmayabiliriz doğrudur ben sadece mmorpg oynadığım için başka oyunları bilmiyorum açıkcası, türkiyede de gelinmiş yol olarak cengizhan 2 var önümde örnek, doğru vardır belki daha iyi gelişmeler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 hani mmo değil de online olarak bile bakarsak tr yapımı mount&blade harici multiplayer oynanabilen bişi yok sanırım. bu adamlar yapmak istese yapabilir mi? e-evet yaparlar. gerçi getirisi sosyal oyunlar kadar olur mu? sanmıyorum işte onu. hızlı ve küçük oyunlar ile piyasayı domine ediyorlar bir yerde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar