Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Diferansiyel Denklemler

ShadowFury

Öne çıkan mesajlar

Holy çok atarlı olduğunu seziyorum. bir sakin ol soluklan hele.

ama diferansiyel denklemler de bu formül nereden geliyora kafayı yoracaksan sana tavsiyem düz matematik veya matematik mühendisliğindeki Matematik analiz derslerini çalışman. 1'den 4'e kadar var bu Analizlerden , ve inan hoca o formüllerin nereden çıktığını anlatmaya başlasa zaten bunu anlatması bir dönem sürüyor. diferansiyeli tam anlamıyla öğrenmek oldukça zor ve zaman isteyen bir şey.

formülün nereden geldiğinin mantığına yönelmektense , o formülle ne yaptığının mantığını anlamak daha doğru olur bu derste.

not= matematik analiz diğer mühendislerin aldığı calculustan işleniş olarak çok çok farklı ve çok daha zor versiyonu olarak düşünün.
Sosyal ağlarda paylaş

diffde derive edilecek edilmeyecen formül var

mesela first order linear ode, exact equation falan derive edilir
second order homogenous falan yarısı derive edilir, Cauchy–Euler t=e^x devam ederek edebilmelisin,
ama mesela complex root çıkaran homogenous formülü derive etmek pek mantıklı değil, ezberlenecek formu basit çünkü.
Sosyal ağlarda paylaş

ilk alışımda bu dersi defter kitap açık yapıodu sınavı hoca.
Final için süre kısıtlaması yok demişti, 3 saat sonra yeter artık dedi adam :p.
defter kitap açık diff sınavı, böle uzaydan inmiş sorular heh. 20 falan aldım

Kalmıştım o dersten, zaten kalıcaktım finale mi ne girerken denizli fener karşısında kazanmış 16 dakka uzatıp, gs de şampiyon olmuştu çalışmayı bırakıp mecidiyeköye gitmiştik.

çok iyi adamdı ya, daha gerizekalı olduğum için ve henüz 2. sınıf olduğum için ve mesleğin ciddeyitini kavrayamadığım için ve embesilin kendine güvenen salağın teki olduğum için adamın derslerine gitmiodum.
adam süper ders anlatıodu bide topallıodu house gibi.
"siz ilerde mühendis olcaksınız, anlamanız lazım" diye diretiodu da 2-3 dersine girmişimdir sadece gerizekalı gibi. Şimdi olsa not mot umrumda olmaz gider her dersine girerim.
Sosyal ağlarda paylaş

ShadowFury said:

Cumartesi günü bu lanet dersin vizesi var ve ben daha zerre çalışmadım, yani yardım lazım. Bilen birileri bi el atsın.

1. mertebeden diferansiyel denklemler, 2. mertebeden diferansiyel denklemler, yüksek mertebeden diferansiyel denklemler konuları çıkıcakmış ama nerden çalışsam neye çalışsam neyi boşversem, bu işin püf noktaları nelerdir hangi konular göreceli olarak daha önemlidir, sırf çözüm tekniklerini ezberlemek yeterlimidir filan hiç bilmiyorum.

Bu dersi ineklemeden geçmenin yolu varmıdır, vizeye nasıl çalışmak gerekir bi yardım edin.

Ahmet Bakkaloğlu'ndan mı alıyorsun dersi
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...