Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Diferansiyel Denklemler

ShadowFury

Öne çıkan mesajlar

Valla bayağı pis bi engel bence. Çok zor diyemem de çok fazla konu var ve hepsi birbiriyle alakasız şekilde ilerliyo bağlantı kurulacak çok az şey var. Düzenli çalışılsa gerçekten aşırı kolay olabilecek bi ders ama işte düzenli çalışmayınca da bayağı kasıyo işte.

Neyse, sınava girdim. Beklediğimden zor sormuşlardı ama yine de iyi geçti sayılır. Bütün sorulara iyi kötü dokundum da sonunu getiremediğim bikaç tane oldu ona sinirim bozuldu(ki çok aptalca şeyler yüzünden, sin^2(x) in integralini filan hatırlayamadım)

Ama yine de ortalama üstü bişeyler alırım diye tahmin ediyorum, finalde sıvamazsam geçerim.
Sosyal ağlarda paylaş

itü.

Çan genel olarak 40 civarı çıkıyomuş, ben de işte yarım yamalak sorulardan dolayı asistanların insafına kaldım ama orantısal olarak puanlıyolarsa 45-50 civarı bişey alırım büyük ihtimalle.
En baltacı asistanda bile 35 in 40 ın altına düşmem diye tahmin ediyorum(en azından öyle umuyorum^^)
Sosyal ağlarda paylaş

yahu yapmayın dif'i bu kadar zor diye göstermeyin insanlara.
alın Yusuf Cesur'un diferansiyel denklemler I kitabını , çatır çatır geçin. her türden denkleme 3 soru çözseniz geçememe gibi bir ihtimal yok zaten.

bir mühendis dif'e bu kadar zor diyorsa yazıktır günahtır , zor ders mi görmediniz ulen?
Sosyal ağlarda paylaş

Selam, cevapları okumadım
bu dersten 1 kere kalmış, 2.ye kalmak üzereyken kazara hocanın hastalanıp derse bizim dekanın girmesiyle, ve adamın 1 derste bütün ufkumu açması/ ders nasıl çalışırı kafamıza vura vura "bukadar basit la" şeklinde anlatmasıyla, güzel bi şekilde geçtim. O gazla mezun oldum zaten.

Matematikçi kafasıyla gidiosan, ezberlicen hacı. Formülleri falan var.

Ama yok benim ezberim ii deil anlamam lazım diosan, Her formülün bi bulunuş şekli var, genellikle tersten gidiliyor.
Misal,

y'+y= 0 en basiti buydu sanırım. Diosun ki, ulen ben öle bi sayı bulayım ki, türevi kendine eşit olsun.
anaaa diosun e bu "e" üzeri bişi olcak kesinlikle.

Sonra diosun ki hadi önünde katsayı falan olsun fantastik olsun,
misal ay'+by=0 diosun. sonra ulen ben y' yi arıosam y den gideyim diosun, ay'/b + y = 0 yapıosun. Sonra y, öyle bi e ki, türevi a/b * kendisi çıkacak. E o zaman e nin üzerinde ki ( dx e göre aldıgımızı varsaydım ) sayı şöle olcak e^^(a/b)x ki türevini alınca a/b * y çıksın.

O zaman cevap ne? cevap y = e^^(a/b)*x. Bu tarz sondan gelerek yapıosun hocam, zaten ilerki levellar iyice kolay bu kafayla gidersen. Bak ben şu anda çıkardım gene formülü, tabi bi yerde hata yapmış olabilirim,

tabi bunun varyasyonları var, işte kökler complextir realdır ama onlar işin bonusları, asıl olay ilk "bu y ne olabilir" i sormakta.
Sosyal ağlarda paylaş

Yeto said:

yahu yapmayın dif'i bu kadar zor diye göstermeyin insanlara.
alın Yusuf Cesur'un diferansiyel denklemler I kitabını , çatır çatır geçin. her türden denkleme 3 soru çözseniz geçememe gibi bir ihtimal yok zaten.

bir mühendis dif'e bu kadar zor diyorsa yazıktır günahtır , zor ders mi görmediniz ulen?
Valla termodinamik 2 gibi kol ders gördüm, ısı transferi gibi bir belayı gördüm, tasarım yaptık sabahlara kadar chemcad ile uğraştık, bitirme projesi yaptım ama ben diferansiyel kadar hiç bir derste bu kadar sıkılmadım. Sıkıldığım için de çalışamadım, sonuçta kaldım 3-4 defa.

Üstteki derslerin hepsini tek seferde geçip bu kıçı kırık dersten bu kadar kalmamın sebebi de dersin öğretiliş şekli veya saçmalığı olabilir heralde ancak.
Sosyal ağlarda paylaş

Çok ezbere dayalı işleniyo ders. Yani "bu denklem şudur", "çözümü şöyledir" *örnekörnekörnek* *sonraki konu*
Mantığını sorsan onda da doğru düzgün hiçbişey anlatmadan direkt tahtaya o formülün nasıl çıktığını doldurup geçiyolar.

-ki ezberlememizin hiçbir anlamı yok vize haricinde. Mühendis olarak çalışırken bu problemlerin çözüm yöntemlerini ezbere bilmemiz gerekmiycek, elimizin altında bilgisayar, makale, kitap herbişey olucak zaten. Karşımıza bir sorun çıktığında denklem çözümlerinin nasıl kullanıldığını, mantığını filan bilmemiz gerekicek(hatta gerçek hayattaki problemlerin klasik dif sorularıyla aynı olmayacağını düşünürsek bundan çok daha fazlası gerekicek), derste de onunla ilgili zerre bişey anlatılmıyo. Varsa yoksa ezber.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...