SPectre88 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 hangi soruyu hangi yöntemle çözmen gerektiğini söyleyen bir dif hocam var ona rağmen geçemiyorum ciddi olarak tek ders sınavına bırakacam bu dönem hoca insaf edip geçirmezse. valla kolay gelsin yapan yapıyor bizim gibi yapamayanlar sürünüyor lanet bi ders. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 eyvahlar olsun. paticikte sözelciler var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 ya dif denk bu kadar zor bişi değil ya daha bunlarda takılmayın önünüzde çok daha pis engeller var dif denk.e gelene kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Valla bayağı pis bi engel bence. Çok zor diyemem de çok fazla konu var ve hepsi birbiriyle alakasız şekilde ilerliyo bağlantı kurulacak çok az şey var. Düzenli çalışılsa gerçekten aşırı kolay olabilecek bi ders ama işte düzenli çalışmayınca da bayağı kasıyo işte. Neyse, sınava girdim. Beklediğimden zor sormuşlardı ama yine de iyi geçti sayılır. Bütün sorulara iyi kötü dokundum da sonunu getiremediğim bikaç tane oldu ona sinirim bozuldu(ki çok aptalca şeyler yüzünden, sin^2(x) in integralini filan hatırlayamadım) Ama yine de ortalama üstü bişeyler alırım diye tahmin ediyorum, finalde sıvamazsam geçerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 yıldızdaysan, ki sanırım öyle, curve 30~ olur sıkıntı olmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 itü. Çan genel olarak 40 civarı çıkıyomuş, ben de işte yarım yamalak sorulardan dolayı asistanların insafına kaldım ama orantısal olarak puanlıyolarsa 45-50 civarı bişey alırım büyük ihtimalle. En baltacı asistanda bile 35 in 40 ın altına düşmem diye tahmin ediyorum(en azından öyle umuyorum^^) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Kasım 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2011 senko said: ya dif denk bu kadar zor bişi değil ya daha bunlarda takılmayın önünüzde çok daha pis engeller var dif denk.e gelene kadar.Termodinamik 1 ve 2'yi CC ve BB ile geçtim, Dif'ten 3 kere kaldım, 4. de geçtim. Yeteri kadar açıklayıcı olmuştur sanırım!111 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Kasım 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2011 Ha İTÜ idi benim de bu arada, kulübe hoşgeldin dostum ahahaha. Dif'i ilerki dönemlerde de alacağın bu uzun yolda sana başarılar dilerim. 2. alışında "adam gibi çalışmadan geçemem ben bunu" diyerek tehlikenin erken farkına varman dileği ile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
küheylan Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Yarın sınavı var iyisi mi çıkmış soruları ezberliyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 termodinamiği ba ile geçtim 6. kez mat 1 alıyorum bu sene çıtır çerez termodinamik olsun akışkanlar felan olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
küheylan Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 akış ile termoyu bu sene yine alıyorum, vizeleri fena geçmedi de dif denk delirtecek beni. bir de enerji koymuşlar yarına of Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yeto Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 yahu yapmayın dif'i bu kadar zor diye göstermeyin insanlara. alın Yusuf Cesur'un diferansiyel denklemler I kitabını , çatır çatır geçin. her türden denkleme 3 soru çözseniz geçememe gibi bir ihtimal yok zaten. bir mühendis dif'e bu kadar zor diyorsa yazıktır günahtır , zor ders mi görmediniz ulen? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Selam, cevapları okumadım bu dersten 1 kere kalmış, 2.ye kalmak üzereyken kazara hocanın hastalanıp derse bizim dekanın girmesiyle, ve adamın 1 derste bütün ufkumu açması/ ders nasıl çalışırı kafamıza vura vura "bukadar basit la" şeklinde anlatmasıyla, güzel bi şekilde geçtim. O gazla mezun oldum zaten. Matematikçi kafasıyla gidiosan, ezberlicen hacı. Formülleri falan var. Ama yok benim ezberim ii deil anlamam lazım diosan, Her formülün bi bulunuş şekli var, genellikle tersten gidiliyor. Misal, y'+y= 0 en basiti buydu sanırım. Diosun ki, ulen ben öle bi sayı bulayım ki, türevi kendine eşit olsun. anaaa diosun e bu "e" üzeri bişi olcak kesinlikle. Sonra diosun ki hadi önünde katsayı falan olsun fantastik olsun, misal ay'+by=0 diosun. sonra ulen ben y' yi arıosam y den gideyim diosun, ay'/b + y = 0 yapıosun. Sonra y, öyle bi e ki, türevi a/b * kendisi çıkacak. E o zaman e nin üzerinde ki ( dx e göre aldıgımızı varsaydım ) sayı şöle olcak e^^(a/b)x ki türevini alınca a/b * y çıksın. O zaman cevap ne? cevap y = e^^(a/b)*x. Bu tarz sondan gelerek yapıosun hocam, zaten ilerki levellar iyice kolay bu kafayla gidersen. Bak ben şu anda çıkardım gene formülü, tabi bi yerde hata yapmış olabilirim, tabi bunun varyasyonları var, işte kökler complextir realdır ama onlar işin bonusları, asıl olay ilk "bu y ne olabilir" i sormakta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 fizikçi mi dekan yada o tarz bi derse mi giriyo termo vs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 bu arada bölümün ne bilmiorm da eğer ki, elektronik müh. olacaksan bunu öğrenmen şart. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Sparkcaster said: fizikçi mi dekan yada o tarz bi derse mi giriyo termo vs e&e tabiki, mühendis adam, mühendis kafa=). Somuşlaştırmadan matematiği zaten bitek matematikçiler anlatıo hay motiveyşınınız batsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Yeto said: yahu yapmayın dif'i bu kadar zor diye göstermeyin insanlara. alın Yusuf Cesur'un diferansiyel denklemler I kitabını , çatır çatır geçin. her türden denkleme 3 soru çözseniz geçememe gibi bir ihtimal yok zaten. bir mühendis dif'e bu kadar zor diyorsa yazıktır günahtır , zor ders mi görmediniz ulen?Valla termodinamik 2 gibi kol ders gördüm, ısı transferi gibi bir belayı gördüm, tasarım yaptık sabahlara kadar chemcad ile uğraştık, bitirme projesi yaptım ama ben diferansiyel kadar hiç bir derste bu kadar sıkılmadım. Sıkıldığım için de çalışamadım, sonuçta kaldım 3-4 defa. Üstteki derslerin hepsini tek seferde geçip bu kıçı kırık dersten bu kadar kalmamın sebebi de dersin öğretiliş şekli veya saçmalığı olabilir heralde ancak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yeto Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 çok basit itu fen edebiyat yayınları yusuf cesur - diferansiyel denklemler I daha da kalmazsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
erucalavera Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 dif kolay da cidden aşırı sıkıcı bir ders ya bu sene de otomatik kontrol alıyorum, laplace çözmekten bıktım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 sYsYsyYsyYSYSYYSYSYYSYS Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
erucalavera Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 korkunç sdfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Yeto said: çok basit itu fen edebiyat yayınları yusuf cesur - diferansiyel denklemler I daha da kalmazsınÇalışılmıyor diyorum, bana kitap öneriyorsun. Ben de itü mezunuyum, ben de aynı kitabı edindim merak etme. Dersin işleniş şekli yanlış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Nasıl işliyorlar ki abi. Diferansiyel yani. Oturup çalışacaksın başka yolu yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Adam gibi örnekle şu şunun yüzünden böyle, bu bunun yüzünden böyle yapıyoruz diye bir olay yok. 4 farklı hocadan aldım dersi, 4'ü de aynı bok. Geliyo bana y=e^rt diyo. Niye böyle yapıyoruz? Çünkü böyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Çok ezbere dayalı işleniyo ders. Yani "bu denklem şudur", "çözümü şöyledir" *örnekörnekörnek* *sonraki konu* Mantığını sorsan onda da doğru düzgün hiçbişey anlatmadan direkt tahtaya o formülün nasıl çıktığını doldurup geçiyolar. -ki ezberlememizin hiçbir anlamı yok vize haricinde. Mühendis olarak çalışırken bu problemlerin çözüm yöntemlerini ezbere bilmemiz gerekmiycek, elimizin altında bilgisayar, makale, kitap herbişey olucak zaten. Karşımıza bir sorun çıktığında denklem çözümlerinin nasıl kullanıldığını, mantığını filan bilmemiz gerekicek(hatta gerçek hayattaki problemlerin klasik dif sorularıyla aynı olmayacağını düşünürsek bundan çok daha fazlası gerekicek), derste de onunla ilgili zerre bişey anlatılmıyo. Varsa yoksa ezber. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar