Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Elektrik Faturalarınız

Xaenin

Öne çıkan mesajlar

Ulan bi allahın kulu da buzdolabı dememiş, hep suçlu termosifon olmuş çok ayıp

Kardeşim eğer eski bir buzdolabın varsa, hem eski teknolojisinden hem de eskimiş kapak lastiklerinden falan olacak kayıplarla ayda 30 küsür lira falan sırf ondan girer.
Bi de 4 kişiyiz diyorsun, her biriniz günde 2 kez açıp önünde dursa, ne alsam diye baksa zaten 30 u da geçer o

Ha bide kombili eve geçin, elektrikli termosifon nedir ya 80lerde miyiz.
Sosyal ağlarda paylaş

KAAN
aynı konu bende de var biliyorsun.
Ben tek yaşıyorum, evde termosifon 40 derecede, buzdolabı, çamaşır haftada 1-2, fırın ayda 1-2, ketıl haftada 2-3 kere falan kullanıyorum. eve 8.30 da geliyorum, 12 de uyuyorum sabah 6 da evden çıkıyorum. minimum 90 lira geldi 120 falan geliyor.

Ayedaşı basıp hepsini dövmeyi düşünüyorum artık. Bir de apartmanda sadece benim sayacım elektronik, diğerleri eski dönen cinsten.Ev sahibi saolsun. Anlamadım gitti.
Sosyal ağlarda paylaş

Bizim evde de 100 lira altı gelmiyor. Geçen 90 lira civarı getirmeyi başardım.
Sizin problem direk termosifon. Emiyor elektriği. Bizim eski termosifon sapıtmıştı deli gibi emiyordu, fatura her ay artıyordu, ilettim durumu ve termosifonu yenisiyle değiştirdik, direk düştü fatura.
Sonracıma normal ampülleride tasarruflu olanlarla değiştirdim ve 100TL altına inebildim. Yani kısaca 90-110 arası geliyor diyelim.
Gündüzleri evde kimse yok, akşam üstü geliyoruz. Köpek ve kedi olduğundan her gün en az 1 kere süpürgeyi çalıştırıyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

şöyle bir olay da var,elektrik kesintisi ıvırı zıvırı çok oluyorsa,buzdolabının motoru bozulmuş olabilir.geçen sene başıma bu tarz bir olay geldi,1 aylığına tatile gidip sadece buzdolabının fişi takılı olduğunda alet tek başına 100 lira çekiyordu,ardından değiştirdik ve maksimum 80 gördük.ki dediğin aletlerin hepsini sıklıkla kullanıyoruz.

elektronik aletlerde ufak çaplı bozulmalar olabilir
Sosyal ağlarda paylaş

öğrenciyken evde 2 tane 1000watt pc 4 tane lcd monitör vardı 22" + diğer ev arkadaşımın laptopu vs vardı
ben odamda 2 ışık yakıyordum devamlı, perdelerim çoğunlukla kapalı oluyordu. salonda 36" lcd tv wii ps3 digitürk vardı aktif kullanılıyordu bunlarda tv seyredilmiyorsa birileri ps3 fln oynuyordu. büyük bi buzdolabı her gece çalışan mikrodalga ve kettle vardı

250 civarı geliyordu hep elektrik faturası.

yakın arkadaşlarım sadece laptop kullanıyorlardı 2 kişi, tv normal crt fln onlara 50 geliyordu mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...