Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İnternette parmak izi bırakmak


GERGE

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici
Bir sürü güvenlik şeyi kullanıyoruz,Linux kullanıyoruz, Windows'da anti-viruslere para akıtıp duruyoruz ama reklamcılardan kendimizi gizlememiz imkansız.

Web tarayıcı bir sürü bilgi yolluyor; yüklü eklentiler, işletim sistemi, fontlar, dil, çözünürlük... Bunlar ip numaralarıyla filan da birleşince siteye girenin kim olduğu genelde anlaşılabiliyor.

https://panopticlick.eff.org/

Bu siteye girim, testi yapın, ne kadar özel olduğunuzu görün. Benim web tarayıcı şimdiye kadar test edilen 2m tarayıcı arasında özel. Girdiğimiz her yerde izimizi bırakıyoruz.

Şimdi yeni br tarayıcı yükleyip test ettim, o da özel. Engellemenin tek yolu javascript'i engellemek ki o da interneti epey kullanılmaz yapıyor.

Yapın testi, görelim bakalım aramızda özel olmayan var mı =P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Beni rahatsız eden konu adamın benim kullandığım browser'i bilmesi değil. Mesela bu her sitede olan "Bizi Facebook'ta bu kankaların beğenmiş, sen de beğen" alanı çıktığında, Facebook sizin o sitede olduğunuzu kaydediyor, bu bence çok çok daha rahatsız edici. Düşünsene, birebir fotoğraflarınla kendinle isminle nette girdiğin yerler eşleştiriliyor. Like butonunda da aynı olay olduğunu duymuş idim. Google'a zaten değinmiyorum. Özellikle Android telefonlarda (yanlış hatırlamıyorsam) haritaya girmek için bile oturum açmak gerekiyor. E ama niye ki? Niye skip edemiyorum o sekmeyi? Ya da bir google hesabı olmadan, herhangi bir hesap olmadan makinayı niye kullanamıyorum? Keza iOS da uzun bir süre yerimizi loglamış sağolsun, exploit çıktığında o ufak app'i bi indirmiştim, telefonu pc'ye bağlayıp telefon alındığından beri nereleri gezdim bir bir görmüştüm yani. Neyse konu bu değildi.

Gizlilik bu ara çok sıkıntılı mirim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...