aramil Mesaj tarihi: Kasım 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2011 Merhabalar pek muhterem patidaşlarım, günlük hayatta yoğun olarak kullandığmız ofis, resim düzenleme, tarayıcılar, derleyiciler ve bilimum yazılımların açık kaynak kodlu alternatiflerini arıyorum. Örneğin ofis için open office var. Bu gibi kullandığınız yazılımları paylaşırsanız sevinirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2011 firefox denilcek hemen ama özellikle source açıp değiştirip kurcalamayacaksaniz opera ve chrome daha iyi. ek: illa open source istiyorsan, microsoft media player yerine media player classic, winzip yerine 7-zip, notepad yerine notepad++, paint ve photoshop yerine paint.net, hesap makinesi olarak speedcrunch. open source muydu hatirlamiyorum ama şunlara da bak: magicdisc, imgburn, process explorer, virtualdub, blender, dragon unpacker. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 8, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2011 Ben bir sürü kullanıyorum ama hiç biri Windows'da çalışmıyor, sorduğuna göre sen de Linux kullanmıyorsun zaten. Bir Linux dağıtımı yükle, içindeki her şey açık kaynaktır. Arch'ı tavsiye ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Kasım 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2011 ben de arch'ı tavsiye etmem :) saç baş yoldurur, yaşlandırır adamı arch Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slint Mesaj tarihi: Kasım 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2011 http://alternativeto.net/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2011 GERGE'nin altına bi Arch ünvanı koyalım. Her iki postundan birinde Arch geçiyo ya. Hiç kullanmadım ama sinir olmaya başladım Arch'a euhe. :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Kasım 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2011 free BSD yanında çocuk oyuncağı kalıyor öyle diyim arch için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aramil Mesaj tarihi: Kasım 8, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2011 hiç aklıma gelmedi herhangi bir linux dağıtımını yüklemek, mantıklı! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2011 ne yapacaksın ki open source'u? amaç nedir kullanmakta? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kithnos_1 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2011 Aslında open-source dan ziyade , free license tarzı istemiş bence . Açık kaynak kodlu her zaman ücretsiz olmadığı gibi , her ücretsiz uygulama da açık kaynak kodlu değildir ama , genel kullanımda dile öyle oturmuş , büyük çoğunluk opın sors diyince bedava diyor :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Kasım 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2011 open office war işte cillop normal ofisin aynısı daha napcan vlc war bide 7 zip war yeter bence eahuuea Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Kasım 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2011 open office satıldı, artık libreoffice var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aramil Mesaj tarihi: Kasım 9, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2011 4-5 hafta sonra bir sunumum olacak bilişim etiği ile ilgili. bilişim tekelciliği, telif hakları, creative commons, copyright, ücretsiz alternatif yazılımlar, bilişim suçları vb. kendim kullanıp aradaki farkları tespit etmek için sordum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aramil Mesaj tarihi: Kasım 9, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2011 open source vs. telif de diyebiliriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 o zaman bir ek yapmış olayım, işine yarar mı bilmem, ama deviantart'a yüklediğin eserlerini creative commons altında sunabiliyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aramil Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 kithnos_1 said: Aslında open-source dan ziyade , free license tarzı istemiş bence . Açık kaynak kodlu her zaman ücretsiz olmadığı gibi , her ücretsiz uygulama da açık kaynak kodlu değildir ama , genel kullanımda dile öyle oturmuş , büyük çoğunluk opın sors diyince bedava diyor :) ücretli açık kaynak bu işin mantığına ters değil mi zaten? ücretli olanlar hangileri? bi konu daha çıktı yandık :s Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 İşin mantığına ters değil. Açık kaynak beleş demek değil. Bu konuda en büyük hata bu olsa gerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aramil Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 bu durumda ücretini vermeden o yazılımın kaynak kodlarına erişemeyeceğim? Geliştirici sayısı az olacak buna bağlı olarak hata tespiti ve giderilmesi daha kısıtlı olmayacak mı? ya da bu noktada açıklığa kavuşturmamız gereken nokta ücret talep eden firma, kişi, kuruluş neyse o açık kaynak kodlu yazılıma ne kadar destek verdiği? aslında çokça soru işareti belirdi şu anda. biraz araştırayım, okuyayım geliyorum! http://opensource.org/docs/osd said: Açık kaynak sadece kaynaklara erişmek değildir. Açık kaynaklı yazılımlar, aşağıdaki şartlarla uyumlu olmak zorundadır: Ücretsiz yeniden dağıtım Kaynak kod Türetilmiş çalışma Yazarın kaynak kod bütünlüğü Kişi veya gruplara karşı ayrımcılık yapılmaması Çalışma alanlarına karşı ayrımcılık yapılmaması Lisansın dağıtımı Lisansın ürüne özel olmaması Lisansın diğer yazılımları kısıtlamaması Lisansın teknoloji-nötr olması Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 Abi, ben uzun bir süre bunların ekonomisi üzerine çalıştım. Ücretsiz dağıtım ya da kaynak kodlarına erişim beleş demek değil. Hepsinin ücretsiz dağıtılması gereği de yok. Sonra anlatırım belki, vaktim yok şimdi. Red Hat ile başla ama okumaya. O kadar basit değil hiçbir şey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 Opensource.org'da resmi bir site değil bu arada. Bunun GLP'si var -ki senin aklındaki o sanırım-, Apache'si var (favorim), BSD'si var, bir sürü var daha. Ekonomi modellerini inceleyerek başla işi anlamak istiyorsan. Android'e bak mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aramil Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 eyv bakıyorum az sonra. kavram karmaşasına mı kurban gittim nedir bilemedim :s Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 GERGE said: Açık kaynak beleş demek değil. Bu konuda en büyük hata bu olsa gerek. şu önemli bir mevzu aslında, "beleş" program kullanmak için adam "gidip opensource kullanayım" diyor oysa işine yarayabilecek freeware programları es geçiyor. bir şey open source ise illa freeware olmak zorunda değil. kaynak kodları kapalı her program da parayla satılıyor olmasına gerek yok. mesela bazı developerlar open source hallerini parayla satıyor, open source olmayanları bedava oluyor felan. o yüzden topiğin başında sormuştum, "open source'u ne için kullanacaksın" diye. bir programın open source olup olmaması son kullanıcı için bir anlam ifade etmiyor. programlama bilip bi de orasını burasını kurcalamak istemiyorsan open source olmuş open source olmamış birşey değişmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aramil Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 havada kalan yer telif haklarıyla açık kaynağın bağlantısı aslında. örneğin bu alanda ön bilgiye sahip birkaç kişiye açık kaynak yazılımların telif hakkı kime aittir diye sorduğumda: olmaz, fikir sahibine, anonim, en son geliştiriciye aittir gibi cevaplar geliyor. telif fikir sahibine aittir fakat üretim, pazarlama, ticari kazanç sağlayacak bir ürün söz konusu olduğunda patent de giriyor devreye. bu durumda patent kime ait olacak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kithnos_1 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 Genel olarak yazılım lisanslama konularana bakman gerekiyor o zaman . GPL vs gibi. Ama kullanıcı olarak çok da önemli şeyler değil , kişisel merak ya da bir araştırma konun varsa bilemiycem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar