Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Arapça uo

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
KaMoNJuK, 06 Ekim 2004 18:15 tarihinde demiş ki:
herkez aynı telden calıyor eğer müslümansanız biliyor olmanız lazım tabi gercek anlamda müslümanım diosanız nüfus kağıdında yazma ile bitmiyor . Ben burda müslümanlığın istediklerini söylüyorum bunların aksini ispatlıyacak cıksın susıım . Eğer inanmıyorsanız görüşürünüzü yazabilirsiniz ama kural koyar gibi konuşmazsınız görüşünü yap ama lak lak yapıpta başkasının dinine laf atma bukadar daha konışmıyacam arkamdan nekadar git ne bilion fln desenizde tınn diyorum şimdiden bosa konuşun :D

Laf ettiğin her konuda İslam'a göre haksız olduğunu ispatladım ama hala susmadın. Daha napayım ki?[signature][hline]
Quidquid latine dictum sit, altum viditur.
Mesaj tarihi:
Arapçadan Türkçeye çevirmede yanlışlıklar olabiliyor (mükemmel tercüme mümkün değil ne yazık ki), veyahut takıldığında kelimelere ses veyahut anlam yönünden benzeyen şeyler de koyabiliyorsun (şiir ezberlerken başıma geldi mesela :)) ve bu tip şeyler ibadetin sahihliği açısından tehlike oluşturuyor.

Ayrıca Türkçe ibadet edeceksen et, kimse birşey diyemez, fakat çoğunluğun ezan Türkçe olsun diye bir arzusu olmadıkça değiştirilmemesinden yanayım, çünkü bu kişisel bir mesele değil.[signature][hline]the traitor, the puritan and the retired one
Mesaj tarihi:
Ben de farkında isen hep bence diye yazdım yazıları.
Eskiden bir aralar Türkçe okunuyordu ezan Türkiyede sonra Arapça okunmaya başlandı yani o zaman da herkes inanıyordu şimdi de inanıyor. Benim sinirlendiğim HAŞŞAAAA Arapça değilse günahtır ALLAH çarpar tripleri arkadaşların. Allah kimi çarpacağını biliyordur size onun adına konuşmak düşmez.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak
Profocio Web Hosting
Kızımız Duru
Mesaj tarihi:
Araplar islam dini kisvesi altında kendi kültürlerinin emperyalizmini yapmışlardır;o yüzden yanlış anlamalar normal. Sadece okuyup anlama ile ve açıkfikirle düzelecek şeyler bunlar ama çoğu kişi yapmıyor bunu ne yazık ki. Birde oruçta bile istemeden yemek yesen ve sonra hatırlayıp ibadetine devam ettiğinde bir sorun yok iken. Sen mesela bir duada tek harf hatası yaptıysan nasıl tüm dua yanabiliyor, işte bunları anlamak zor sadece tanrının dinde dışarda yapılan şovlara değil, içte gerçekleşen olaylara baktığını bilsek baya olaylar çözülür gibi geliyor.
Mesaj tarihi:
said:
Loras, 06 Ekim 2004 18:53 tarihinde demiş ki:
Araplar islam dini kisvesi altında kendi kültürlerinin emperyalizmini yapmışlardır;o yüzden yanlış anlamalar normal. Sadece okuyup anlama ile ve açıkfikirle düzelecek şeyler bunlar ama çoğu kişi yapmıyor bunu ne yazık ki. Birde oruçta bile istemeden yemek yesen ve sonra hatırlayıp ibadetine devam ettiğinde bir sorun yok iken. Sen mesela bir duada tek harf hatası yaptıysan nasıl tüm dua yanabiliyor, işte bunları anlamak zor sadece tanrının dinde dışarda yapılan şovlara değil, içte gerçekleşen olaylara baktığını bilsek baya olaylar çözülür gibi geliyor.

kesinlike..Bugün islam dininde ve Kuran'da geçtiği söylenen birçok kural aslında arap geleneklerinden başka birşey deil.Biraz araştırma yapmanın kimseye zararı olmaz.Ama yok olmazzz..Nedeeeenn?? Günaaah!!! Hadi be! Bilgi sahibi olmak, zaman ayak uydurmak nasıl günah olabilir ki(off tutamıom kendimi)[signature][hline]BurN BabY BurN!

[Bu mesaj AngeLinFirE tarafından 06 Ekim 2004 19:02 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj AngeLinFirE tarafından 06 Ekim 2004 19:03 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
ççok guselmıs bunnarı nerden buldun[signature][hline]tavuklar çiçek açmış poğaça nerede madem yuzme bılmıyodun niye çıktın ağaca?
23/7/2004 13:49 GMT +2 de şero demişki
İki kedi tanırım birisi Türk Şerafettin biriside Gavur Garfield.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
said:
Shagrath, 06 Ekim 2004 19:35 tarihinde demiş ki:
ççok guselmıs bunnarı nerden buldun

said:
-Mix-, 04 Ekim 2004 23:58 tarihinde demiş ki:
Alchemy : Habib-ül hokkabaz
............
Vendor : Fıstıkçı Şahab

ultimaturkey.com forumlarından alıntıdır

herhalde tamamen okumadın mesajı.. :)[signature][hline]===> orc_lord <===
orc_lord in melancholy (day 21)
Buddy'nin resimlerine gider..di...
Buddy'nin resimlerine gider...
Pati Pet
PLAYINGARENA
*Kuşu öldüğü için üzgündür*

Mesaj tarihi:
said:
Loras, 06 Ekim 2004 18:53 tarihinde demiş ki:

+1
O kadar kati kurallar icine koymussunuz ki bazi seyleri ( birileri koydurmus daha dorusu ... Sen duani tum kalbinle , saf duygularinla ediyosan merak etme kabul edilir. ( Ya R harfini soyliyemiyenler napicak hic dua edemicekler mi :P ) ... Hani bi laf vardir ... Bir kalp kirdiysan bu kildigin namaz degil .. diye iste aynen oyle. sen harfi harfine duani dogru okumusun neye yarar eger o namaz kildigin bi kac dk dan sonra hic bi dine kitaba sigmicak hareketler yapiosan.. Onun disinda duani ister tr et ister arapca et ister ing et... Ne diyicek yani Allah, cocukken top oynardik hani golu saymazdik ya `` Banane olm ben bu golu saymiom `` . ole bi durum olcak hali yok ya... Neyse...
Mesaj tarihi:
lol daha bakmadan mesajların ne yönde olacağını tahmin ettiğim için günlerdir bakmıyordum, "belki yanılırım" diye bakayım dedim ama harfine harfine neredeyse tahmin etmişim.. :)

önce çoğu kıytırık, önemli bir kısmı da cehaletle olmadık yerlere göndermede bulunmuş bir malzeme konmuş. insanlar bir süre gülmüş, (bilmiyorum hangisine gülünür de demek ki ihtiyaçları varmış o anda :-p ) sonra birileri çıkıp "ya bu nedir şimdi ayıp, günah" demiş, sonra birileri çıkıp "tanrı kendi espri anlayşına sahiptir, istemiyorsa telif hakkı alsın" filan demiş, bu tutmuş, bu pişirmiş, bu da "hani bana hani bana" demiiiş.. :horace:

ben de bişi çevireyim bari hazır yeri gelmişken:

Arapça uo başlığı: dövüşlü chat[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.
  • Yeni Oluştur...