Vodan Mesaj tarihi: Ekim 31, 2011 Mesaj tarihi: Ekim 31, 2011 Arkadaşlar selamlar, Countryman S almayı düşünüyorum. Haftasonu Borusan Oto İstinye'ye gittim ve ALL4 modelini test ettim. Bu konuyla ilgili olarak sizlerin ve özellikle prozzak'ın görüşlerini almak isterim. Öncelikle varyasyonlara değinelim; - MINI Countryman S Pepper Paket - MINI Countryman S Chili Paket - MINI Countryman S ALL4 Pepper Paket - MINI Countryman S ALL4 Chili Paket Ne farkı var derseniz Chili pakette Pepper'a ek olarak aşağıdaki seçenekler mevcut. Fiyat farkı ise ~6.000 TL - Deri/Kumaş döşeme - 18" Turbo Fan olarak tabir edilen jant - Katlanır Dış Aynalar - Bi-Xenon farlar ALL4 ise aklımdaki en önemli sorulardan birisi. Bu araba için önemli bir miktar ödeme yapacağımdan almışken 4x4 olsun istiyorum ancak 1.600 EUR'luk farka ilaveten 4x2 versiyonlara verilen ek 2.000 EUR tutarındaki indirim toplamda baya bir şey ediyor. Dolayısıyla sizin fikirlerinizi almak isterim. Aslında yoğun kış şartları veya çamurda falan araba kullanma alışkanlığım zaten yoktur. Ancak bildiğiniz gibi İstanbul'un bazı bölgelerinde kış sert geçiyor ve benim de iş sebebiyle Kurtköy'e gitme durumum söz konusu. Ek olarak ileride zaman zaman arabayla Kartepe, Uludağ vb gibi yakın yerlere de gitmek istiyorum. Yani çok elzem olmamakla birlikte olsa iyi olur düşüncesindeyim. Fiyatlara gelecek olursak Pepper paketli versiyon için Pazar günü aldığım fiyat 88 bin TL, Chili paket için 94 bin TL. Araç fiyatı Euro'ya endeksli olduğundan her gün değişkenlik gösteriyor. Örneğin bugün baktığımda 1.000 TL gibi bir düşüş oldu. Bu fiyatlar üzerinden 31 Ekim tarihine (dün) kadar geçerli olduğu söylenen 2.000 EUR değerinde bir indirim söz konusuydu. Yani aşağı yukarı 82 bin TL ve 89 bin TL olarak düşünebiliriz. Her ne kadar ek indirimin düne kadar olduğu söylense de ben devam edebileceği kanaatindeyim. Neyse, fiyattan ziyade kullanıma ve bu tutarlarda yapılacak bir harcama için kendinizi benim yerime koyup görüşlerinizi yazmanızı rica edeceğim. 48 aylık bir ödeme planı oluşturup 4 yılda ödeyeceğim ve aslında ~30 bin TL civarı bir peşinat verip gerisini kredilendireceğim. Dolayısıyla 100 ver şunu al diye düşünecek lüksüm doğrusu pek yok ama gerekli olduğuna kanaat getirirsem biraz daha fedakarlık edebilirim. Alternatiflere gelirsek aslında en fazla 80 bin TL vermek istiyorum ve bu minvalde Scirocco ile 1.18i. Fakat aynı yerde incelediğim 1.18i'nin çok leş olduğuna kanaat getirdim, kesinlikle 100 bin TL üzeri rakamları haketmeyen bir otomobil. Bu sebeple listeden eledim. Scirocco'yu ise çok beğenmeme rağmen fiyatının spekülatif olduğunu düşünüyorum. Özellikle MINI'yi test ettikten sonra Scirocco'nun 80 bin TL etmeyeceğini düşünmekteyim. Yine sıfır KM olmak üzere 150 HP üzeri ve otomatik şanzımanlı alternatif önerileriniz olur ise yazın lütfen. Tabi Premium Hatchback almak istediğimi anlamışsınızdır. Hatchback'te çok ısrarcı olmasam da Premium kısmında ısrarcıyım tabi.
Osie16 Mesaj tarihi: Ekim 31, 2011 Mesaj tarihi: Ekim 31, 2011 Megane III RS diyorum. Bütçem yetse direk alıcam
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ekim 31, 2011 Mesaj tarihi: Ekim 31, 2011 araba oldukça iyi ya. alırsan hayırlı olsun kazasız belasız kullan. baktım da şimdi siteden aşık olunacak araba cidden.
Red Mesaj tarihi: Kasım 1, 2011 Mesaj tarihi: Kasım 1, 2011 beyaza siyah jant al güzel duruyor onun harici güzel araba hayırlı olsun.belki bir gün benimde araba alcak bütçem olur :)
Vodan Mesaj tarihi: Kasım 1, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 1, 2011 Çok aramama rağmen doğru konfigurasyonu gösteren bi fotoğraf bulamadım. Tavan ve jantlar siyah olacak. Kalite düşük ama aşağıdaki bulabildiğim tek fotoğraf.
ahmedinejad Mesaj tarihi: Kasım 1, 2011 Mesaj tarihi: Kasım 1, 2011 jantlar tamam da tavan beyaz olsun bence.
HoeZ Mesaj tarihi: Kasım 1, 2011 Mesaj tarihi: Kasım 1, 2011 3. araba olarak tercşh edilebilir de tek araban olacaksa ı ıh
synthesizer Mesaj tarihi: Kasım 1, 2011 Mesaj tarihi: Kasım 1, 2011 bence almışken diş sıkıp all4 ve xenonlu alınmalı
Loex Mesaj tarihi: Kasım 1, 2011 Mesaj tarihi: Kasım 1, 2011 all 4 ün çok daha fazla yakmazmı ? bence all 4 e gerek yok ne biliyim
paramecium Mesaj tarihi: Kasım 1, 2011 Mesaj tarihi: Kasım 1, 2011 Selam, Kış lastiği ve ESP ile İstanbul içinde 4x4 gerektirecek bir durum yaşamazsın diye düşünüyorum. Zemin kötü olduğunda, sen de gerekli hızda ve kontrolde sürersin olur biter. Ona vereceğin para ile diğer donanım paketini seçmen daha mantıklı olur sanki. Tabi gidip de 4 mevsim lastik ile işi kurtarayım dersen ı-ıhh :) Aracı yorumlamayacağım çünkü benim ilgi alanıma hitap eden ve alım mantığıma uyan bir araç değil; tarafsız ol(a)mam ;) Saygılar.
aktiftablet Mesaj tarihi: Kasım 1, 2011 Mesaj tarihi: Kasım 1, 2011 Bu arabanın kırmızısı güzel olur bence (:
di Mesaj tarihi: Kasım 1, 2011 Mesaj tarihi: Kasım 1, 2011 Vodan said: Çok aramama rağmen doğru konfigurasyonu gösteren bi fotoğraf bulamadım. Tavan ve jantlar siyah olacak. Kalite düşük ama aşağıdaki bulabildiğim tek fotoğraf. Cok kotu lan. Hem siyah jant ve siyah tavan hem de arabanin kendisi. Ne at ne esek, bildigin katir tipli araba.
Spiegel Mesaj tarihi: Kasım 1, 2011 Mesaj tarihi: Kasım 1, 2011 simdi mini cooper fetisi var bende de. cok seviyorum =) countryman modelini ise pek sevemedim, countryman s alacaksin diye dusunuyorum tabi 184 gp oluyor, oteki 120 kusur hplisini alma ztn, aldigina degmez. sonra full paket al, ekranli fln gerci navigasyon cikartiyorlar artik sadece dvd, mp3 baglayabildigin ekran olacak diyorlar minilerde ama. sonra bence all4 alman mantikli cunku crossover/suv tarzi bir arac aliyorsun ve onden cekisle iyi olmaz bu arac 4 cekisli olmasi daha mantikli. bir de ben olsam manuel alirdim boyle bir araci ama ztn all4 manuel getirmiyorlar sanirim, cok ozel istersen ve beklersen getirirler belki. kozmetik kismina gelirsek, bence bunun kotu lacivert siyah arasi bir rengi var, onu alacaksin tam adini kodunu bilmiyorum o rengin, sonra jantlar ve tavan siyah olacak, bir de siyah seritlerle al kaput uzerinde, daha hos duruyor.
JsH Mesaj tarihi: Kasım 1, 2011 Mesaj tarihi: Kasım 1, 2011 Yahu ne bileyim 90bin tl ler işin içine girince mini almam gibi geliyor bana.
JsH Mesaj tarihi: Kasım 1, 2011 Mesaj tarihi: Kasım 1, 2011 Ek olarak forumda birinde vardı bu arabadan sanırsam, en iyi bilgiyi o verir bu başlığı görünce :>
goldbären Mesaj tarihi: Kasım 1, 2011 Mesaj tarihi: Kasım 1, 2011 o kadar bayılmışken all4 olsun bence. dört çekişin faydaları iyidir. hani 360 gün lazım olmaz ama yılda bir iki kere lazım olur, ama orada da olur, iyi ki almışım dersin.
Hotdog Mesaj tarihi: Kasım 1, 2011 Mesaj tarihi: Kasım 1, 2011 JsH said: Yahu ne bileyim 90bin tl ler işin içine girince mini almam gibi geliyor bana.
Vodan Mesaj tarihi: Kasım 1, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 1, 2011 Arkadaslar önerilerinizi beklerim, MINI yerine siz ne alirdiniz? Ama Astra, Golf falan gibi arabalarin 60 bin liralara dayandigini goz onunde bulundurarak yazin.
Spiegel Mesaj tarihi: Kasım 1, 2011 Mesaj tarihi: Kasım 1, 2011 mininin o fiyat araliginda baska rakibi yok, belki honda crv ama ona da degmez hic degisik tarz bir arac degil. mininin bir tarzi var. yani baktiriyor kendine. all4 da guzel bir arac, hem crossover hem de s oldugu icin kuvvetli bir arac, seni yolda birakmaz kolay kolay. bence 89 bin 90 bin e alabiliyorsan al all4 u ama kesin seritli al kaput uzerinde ve de sunroof ekran vesaire olsun icinde.
paramecium Mesaj tarihi: Kasım 1, 2011 Mesaj tarihi: Kasım 1, 2011 Selam, Ben A4 2.0T quattro seçerdim mesela. Saygılar.
Spiegel Mesaj tarihi: Kasım 1, 2011 Mesaj tarihi: Kasım 1, 2011 alamaz ama a4 2.0 quattroyu 90 bine bence =) edit: simdi baktim sahibinden'de 50 bin euro fiyat cekmisler minimum 2011 modellere ki onlar da ikinci el 0 degil.
Kharon Mesaj tarihi: Kasım 1, 2011 Mesaj tarihi: Kasım 1, 2011 Countryman S gercekten cok iyi fiyatina gore. all4 dersen, hem de otomatik sanziman dusundugunu goze alarak ikisinin de guc ve tuketim uzerindeki etkisini umursamiyorsan all4 al. yoksa daha cok oyuncakli ve daha cok indirim aldigin fwd daha mantikli olacaktir. rakip de gercekten yok, f20 1 serisi borusan fiyatlandirmalari ile hayal kirikligi oldu resmen benim icin de. rwd isteyip premium hot hatch dinamizmini isteyen icin baska da secenek yoktu. giulietta sasi, kullanis ve motor performansi olarak cok iyi, bence cok da guzel ayni zamanda, ama ic tasarim ve "linea" hissi hep var gibi maalesef. volvo c30 d4 geartronic var. disarda fazla olmayan, kendine baktiran cok $ik bi arac, (sahsen d2 manuel e bileniyorum) ama t motorlari yerine sadece d motorlari getirmis olmalari hata 1. Satarken uzmesi hata 2. Birde nispeten alakasiz 2012 q3 var. quattro ve s-tronic ile benzer fiyatta en iyi drivetrain e sahip olacak heralde. ama x1 fiyatini dusunursek ve ona oranlarsak countryman e gore yine fazla alakasiz.
paramecium Mesaj tarihi: Kasım 1, 2011 Mesaj tarihi: Kasım 1, 2011 Selam, 2006 ve 2008 model: http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-audi-2008-model-a4-2-0-t-fsi-quattro-tiptronic-58775769/detay/ http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-audi-autobull-audi-a4-2-0-tfsi-full-full-medyali-tr-sadece-6-ad-var-61966966/detay/ MTV değeri de düşük olacaktır hem :P Saygılar.
Vodan Mesaj tarihi: Kasım 1, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 1, 2011 para tam trollcusun ya :) Q3 var aslinda. Bindim icine bir avm de guzel de olmus fakat zaten 50 bin EUR olan fiyat yeni ÖTV den sonra sacmalamistir eminim.
Öne çıkan mesajlar