Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Araba 101

GEd

Öne çıkan mesajlar

adamı kızdırmayın abi;

abi tv de sınyal mınyal o tarz program bulursan, işte top bilmemne vardı ingiliz programı ondan izle biraz.

Sonra dergiler al, ama unutmaki yazılanlar şişme. Sonrası işte ondan bundan duydukların.

Ha bide
senin porşların torklarını ezberle, daha çok tatava yaparsın :D

Jargonda önemli; her türlü cinsel benzetmeyi yapabilirsin.

kız gibi kaçıo
abi araba süper kaçıo
hacı bi uzuo araba anlatamam
mübarek içmio kokluo
olm bu arabayı alırsında ocak söndürür bu v12
turbo,turbo charger,içten yanmalı,V motor, sonra nissanın tatavası var ama seni bağlamıo bunlar
abi hondanın motoru çok iimiş demeyi unutmuyosun, v-tec abi kral dicen

ayak paspasta
manuel daha zevkli ama trafikte otomatik beaabi ya
Motordan bahsediosak ( motosikletten ) makina diyoruz.
önünde biri stop ettirirse "olm bundan sonra 5. viteste pati ata ata kalksan n'olur" diye dalga geç
çift kavrama çıkmış şimdi bilmiom ney
porche malum, abi almanlar kral araba yapıolar valla taş gibi.
gerçek olmasada " abi caponlar anlamıo bu işten yeaaa" ( halbuki hondanın kurs açması lazım tüm avrupaya, araba nasıl yapılır die )
porcheun motoru arkada falan ya, neden öleymiş bi bakın bakalım ben de hatırlamıorm benefitini ama f1 de de akrada.

ya ferrari lambo güzelde altı alçak be olm

gibisinden klişeler
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

İlk önce hardcore bir bilgi istemiyorsan sektörel yenilikleri, taslak ve prototipleri duyuran yabancı kaynaklı sitelere bakabilirsin.

Marka bazına indirgemek istersen de meraklılarının oluşturduğu marka bazlı siteler mevcut. Misâl benim Audi ile ilgili takip ettiklerim var.

Dergiler (TR pazarında satılanlar) bu işin tamamen magazin yönünde olduklarından 'rahattı, bagajı geniş, az yakıyor, performansı iyi' gibi klişelerin ötesine geçemiyorlar.

wikipedia merak ettiğin teknolojik terimlerde falan oldukça yardımcı olacaktır. Örnek olarak şu an kaçıncı nesil quattro kullanıyor Audi ve önceki nesle oranla en büyük farkının ne olduğu gibi. Veya değişken geometrili turbolar nasıl çalışıyor?

Ben mesela safety ile ilgili bazı şeylerde kardeşimden bilgi alıyorum. Benim ufaklığın çocuk koltuklarını o belirliyor örneğin. 'Koltuk bazasını isofix değil de emniyet kemerli model al. Hollanda'da bir vakada isofix sistemine bir şey değdiği için baza kendisini bırakmış diye şüphelenilmiş. Bundan dolayı sen emniyet kemeri ile sabitlenenden al' tarzında önemli bilgiler geçebiliyor :)

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
  • 1 yıl sonra ...
GEd said:

Sanıyor musunuz motor üreticilerinin hepsi pompa manyağı ?

Ne güzel yazmışım la zamanında asdasdsa

Ehliyet yokmuş bende ondan arabaları sallamıyormuşum. Ehliyet var araba var artık 101 in dibine vurduk.

Bu zaman içinde toplamda 5 saatlik porsche eğitimi dışında bir haftasonu bile araba alamamış olmam efsane.

Boyla 918 spider ve LeMans araçlarını izliyorum her gün pistte.

Boy boy ferrari lambo mclaren falan dolaşıyor etrafta ama hiç biri bir 918 değil
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...