Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bu nasıl insanlık ya?!

cerebralis

Öne çıkan mesajlar

dusuncelihayvan said:

Ne humanist insanlarmışız biz ya...

Abi bunun mantığa sığar bir tarafı var mı? Yahu biz ülkeyiz. Savaşmıyoruz, terörize ediliyoruz. Bir ülkenin teröristlerle, üstelik binlerce kişinin katilleri ile anlaşma yapma gibi bir lüksü yok. Ya sizin neyin kafasındasınız? Neye sığıyor bu?

İki tarafta silah bıraksın mantığındasınız. Ulan hangi iki taraf? Türkiye bir ülke. Arkadaş, anayasası, bayrağı, milleti, marşı olan bir ülke. Savaşıyorsak bırakırız silah. Silahlanmaması gereken onlar. Onlara her türlü imkan verilirken hala silah alıp dağa çıkıyorlarsa art niyet ararım ben bunda.
Bunu görün artık lütfen.

Oraya meclisi boşuna koymadık. BDP'li vekiller boşuna milletvekili olmuyor.

İngiltere 5 günde IRA'nın kökünü kazıdı. Tüm üst yönetimini öldürdü. Hatta bazı dosyalarda IRA'dan 2 günde 800 kişiyi öldürdüğü konuşuluyor.

Haklıydı, yapılması gerekeni yaptı.

+1, teroristle masaya falan oturulmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

lol, sebep?

yahu, bazı şeyleri ezberletmişler size durmadan tekrarlıyorsunuz. neden teröristle masaya oturulmaz peki (ha siz deseniz de demeseniz de oturuldu, oturuluyor ve oturulacak da)? şiddetle bir yere varılmaz, teröristle masaya oturulmaz. neden ama bir açıklamasını yapsanız...
Sosyal ağlarda paylaş

e mecliste milletvekili olanlar nerde oturuyor!

yani çoktan masaya oturuldu da işte sonuç çıkmıyor çıkamıyor. pkk nın meclis tarafı, nasılsa siyasi olarak meclise girdik, arkamıza kürt halkınıda aldık daha çok şeyler kopartalım havasında, devletde bunu vermiyecek. muhtemelen apo bozuyor işi, apo olmasaydı belkide bdp ile uzlaşma yolu olabilirdi.
Sosyal ağlarda paylaş

uzlaşamazsın abi nereye uzlaşıyon. Bu olay öyle kürtçe kullanma, kürtçe kanal açma , kürtçe eğitim... özerklik... diye gidiyor. Zannetmiyorum ki isteklerin biteceğini. Onlar kendilerine bayrak yapmış ve kendilerince ülke sınırı bile belirlemişler.

Yani şimdi diyebilirsiniz azınlıklara haklar verilmeli vs tamam da bu olay o olay değil artık. Kimse bukadar insan ölmüşken ortada saf saf gelipte kendi dilimizde eğitim istiyoruz okadar olayına giremez yani.

Demokrasi ülkenin bütünlüğünü bozmaya yönelik aksiyonlara hoşgörüyle yaklaşmak değil. Zaten bunların konusu bu topicte değil. Sınırında problem varsa sınırlarını genişletirsin kandili alarak biter gider.

Ama bitmesini istiyorsan :)
Sosyal ağlarda paylaş

BDP, arkasındaki PKK'yı "tamamen" ve samimi bir biçimde reddedebilse ben bunun çözülebileceğine inanıyorum. Adamlar kürtçe de yazan fatura istemiş, kime ne zararı var bunun, olsun kardeşim dersin normal mantıklı düşünebilsen. Ama öyle bir kısırdöngüye soktular ki milleti terör saldırılarıyla, adamların dediği mantıklı bir şeyi bile savunsam vicdanım sızlıyor, daha dün otobüs durdurup içindekilerle birlikte yakan heriflerle nasıl aynı tarafta olurum diyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

samaella said:

uzlaşamazsın abi nereye uzlaşıyon. Bu olay öyle kürtçe kullanma, kürtçe kanal açma , kürtçe eğitim... özerklik... diye gidiyor. Zannetmiyorum ki isteklerin biteceğini. Onlar kendilerine bayrak yapmış ve kendilerince ülke sınırı bile belirlemişler.

Sen politikanı kaos ve karmaşa yoluyla ülkeyi bölüp özerklik elde etmeye çalışanlara göre niye belirliyorsun?

Senin zaten bu insanlardan bağımsız bu özgürlükleri vermen gerekir, bu zamana kadar kalınmış olmasından ötürü şimdi bu özgürlükler verilince PKK istedi verdiler oluyor. Bu imajın sorumlusu da devlet.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

samaella said:

Sen politikanı kaos ve karmaşa yoluyla ülkeyi bölüp özerklik elde etmeye çalışanlara göre niye belirliyorsun?

Senin zaten bu insanlardan bağımsız bu özgürlükleri vermen gerekir, bu zamana kadar kalınmış olmasından ötürü şimdi bu özgürlükler verilince PKK istedi verdiler oluyor. Bu imajın sorumlusu da devlet.

+1 işte bu ,

benim geçmişte yapılan hatalar dediğim olay bu, zamanında ki bu ohal zamanı iyice abarmıştı , o kadar yasaklar koydularki kürtlere, nefes alamıyordu adamlar, en basitinden yakın geçmişe baktığımız kürtçe klip çekicem diyen ahmet kaya linç ediliyordu resmen, ama şimdi bakıyorsun herkes kürtçe şarkılar söylüyor, işte devlet zamanında bu yasaklamaları yapmasaydı, bu baskıyı kurmasaydı, zaten verilmesi gereken özgürlükleri zamanında verseydi , bu noktaya gelmezdi olay, şimdi ardeth in dediği gibi şimdi pkk ben başardım işte istedik aldık oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

aynen öyle yani o kadar eski ki bu kan davası, o yüzden hep pkk olmasaydı ne olurdu sorusu yerine , pkk nasıl oldu sorusunu sormak lazım.

40 50 yıllık yanlış politikalar , 80 sonrası ohal ve ohal zamanında bu savaştan buyuk paralar kazanan insanlar , bu olayı işin içinden çıkılmaz bir yere sürüklediler,

şimdi pkk meclise girince,kürtler bazı haklarını geri almaya başladılar, aslında bu yine birilerini rahatsız ediyor, yani pkk nın içinde de savasın bıtmesını ıstemeyen yöneticiler var,

işte ne zaman apo ölür, bdp gerçekten pkk dan bağımsız hale gelir, o zaman belki bir şeyler değişebilir.

ama yine en büyük anahtar türk insanında , binlerce evladımız gitti onların kanı yerdemi kalacak mantığında gidersek daha çok evlatlarımız gidecek. bir yerde dur demek gerekiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

kavurma said:

Arkadaşlar, apo çıksında devlet ile aynı masada oturup savaşı durduma anlaşması mı imzalasın bunu mu istiyorsunuz? Açık konuşunda renginizi bilelim. Böyle insanlık minsalık kelimelerinin arkasına sığınmayın çok zavallı görünüyorsunuz.

zuhahahaha

Sosyal ağlarda paylaş

tinu said:

yahu orda kücücuk bebekler enkaz altında , cocuklar enkaz altında, neymiş askerler ölmüşmüş, ulan o ölen askerlerden bir tanesininde ailesi orda göcük altında belki, hay ben bunların beyinlerine sıçayım.

bu depremden sonra "siz kürtsünüz siz böylesiniz ama bakın biz yüce türkler size yine yardım ediyoruz" kafası nasıl bir iğrençliktir nasıl bir aşağılıktır ya...

şunu düşünebilen bir halkımız olsa zaten sorunlarımız çok daha rahat bir şekilde çözülecek ama...

Red said:

abi olayı hemen masum insanlara indiriosunuz işte

çok art niyetli düşünce oluyor bu.yani biliosunuz işte tepkiler teror yandaşları için.

hani 2 gündür gündem teror olmasa tamam dicem ama.giden laflar onlara gidiyor işte.illa ama orda masumlar ölüyor demeye gerek yok

red çok nubsun ve sana laflar hazırladım. :P

adamlar gayet de van'daki herkesi pkk'lı olarak görüyorlar.
belediye başkanı bilmem kim diye vanlı insanların tümüyle pkk'yı destekledikleri kanısındalar.

tepkili olduklarını göstermek için de önlerine geleni düşman görmeyi tercih ediyorlar.

hayır diyelim ki öyle değil,
yine de bir depremin ardından bu tip yorumlar yapmak,
ölenlerin arkasından gerizekalıca laflar sarfetmek
haysiyetsiz ve şerefsiz bir davranış olur.

bencilce davranıp insan hayatını önemsemiyorsan,
bir başkasının da seni önemsemesini nasıl bekliyorsun ki?
Sosyal ağlarda paylaş

deprem tesla2nın icatlarıyla bilerek yapılıyor diyerek komplo teorimi hemen sunayım.

yalnız bu ülkenin insanları ne kadar bölünmüşler. şu yorumlardan sonra hemen anlaşılıyor. kürt oldukları için su vermeyin falan demiş insanlar, bariz bölünmüşüz artık tamamen yani. iç savaşa koşuyoruz hızla
Sosyal ağlarda paylaş

insanlar kendileri isteyerekmi bölündüler? otobüste yanında telefonla konusan köydeki annesi türkçeyi bilmediği için kürtçe annesiyle telefonda konuşan ama aslında itü de makina mühendisliği yada x bi bölüm okuyan bir üniversite öğrencisi olan iyiyle kötüyü ayırt etmesini ve kendi toprağından belkide kendisi okurken dağa çıkan kardeşine bile "Allah belanı versin" diyebilicek durumdayken o insana dönüp "Gün gelicek hepiniz teker teker ölüceksiniz" diyebilicek kıvama bu insanlar kendi kendilerinemi geldiler?

Sen ne kadar evrimleştik veya oha artık sene 2011 halamı bu konular falan tarzında egzantrik laflar etsende insanlar koyundur abicim koyunun başında bi çoban vardır o çoban ona şuraya gidicesin lan! dediği zaman sende eşşek gibi oraya gidersin. Sen toplum olarak yozlaştığın için - ileriye gitmek yerine - şimdi burda otobüste kavga edenlerin muabbetini konuşursun, yarın birbirinin kafasına sıkan türk/kürt muabbetini.
Sosyal ağlarda paylaş

tinu said:

bdp arkasında ki pkk yı silemezki onları oraya gönderen pkk zaten, diyorum ya hala apo nun büyük etkisi var örgütte ve bdp üzerinde , apo öldükten sonra anca bir şeyler değişmeye başlar.

ya işte süreci bilmek lazım biraz da, apo ölürse asıl patlar olaylar. şu anda öcalan'ı modern tabirle "güvercin" olarak görebilirsiniz. dağda, karayılan fln zaten artık biraz sallamıyor öcalan'ı. geçenlerde pkk ile ilgili bir söylemi vardı sanırım öcalan'ın, hani eleştirel bir yönde. hatta silah bıraksınlar mı ne demişti.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25166823/

şu açıklama geldi sonra karayılan'dan fln.
Sosyal ağlarda paylaş

O kadar andavalsınız ki daha ne yazdığımı okumaktan acizsiniz. Bana insan olup olmadığı mı soruyorsunuz. Kahrolsun kürt halkı vanın ve bütün güneydoğunun tamamı pkk destekçisi falan mı yazdım ben yoksa öyle mi okunuyor yazdıklarım? Gayet herkesin bildiği kaçak elektrik mevzusunu yazdım, oradaki insanların büyük bir bölümünün (hangi kesim olduğunu ırkçılık olmasın diye belirtmedim özellikle ama siz götünüzden anlamışsınız gayet doğal karşılıyorum bunu da) pkk destekçisi olduğunu bunu da bdp gibi pkk ürünü olan bir partiyi memleketin meclisine sokmalarından gayet net anlayabiliyoruz. Nasıl her iki kişiden biri değilim mekanizmasına saygı gösteriyorsak ve aziz nesin çağrıştırması yapılıyorsa bu da gayet normal bir anımsatmadır. Her neyse kafanızı gömün kumun içine, biz ırkçıyız siz insansınız hadi öptüm.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...