Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bu nasıl insanlık ya?!

cerebralis

Öne çıkan mesajlar

calimero said:

ahmedinejad said:

calimero bir zamanlar dediğin sebeplerden dağa çıkmış olabilirler, ama şu anda dağda olmaları için tek bir meşru sebep söyle bana. 1 tane ya.

bugün türkiye'de pkk terörü olmasa, kürtçe dili eğitim dili de olur, kürtlere bir sürü hak da verilir. çünkü kimse hem kandan bahsedemez, hem hiç kimse ülke bölünüyor diyemez.

bugün türkiye'de kan dökülüyorsa bunun tek sorumlusu kandildeki kan iktidarını sürdürmek isteyen katiller. başka hiç bir meşru sebep yok.

diyarbakır cezaevi de geçmişteki acılar da tamir edilir, ediliyor. insanlar eskisi gibi değil artık. devlet politikası çoktan değişti kürtlere karşı. tek değişmeyen pkk kaldı.

onu da kürtler görecek zaten böyle böyle. eli kulağındadır pkk güdümünde olmayan bir siyasi partinin kurulması. şu kandildeki dallamaların da liderleri yakalansa veya öldürülse dağılır zaten pkk.

bir kürtün dağda olması için bir bahane yok, o dağda kaldığı sürece asker öldürdüğü sürece devletin onu vurmaya her zaman bahanesi var.

peki pkk olmasaydı bugünlere gelinir miydi? asıl sorulması gereken soru bu. ateşkes dönemlerinde kürt sorunu ne kadar konuşuluyor, gündemde ne kadar yer kaplıyor?

pkk olmasaydı bugünlere 20 sene önce gelinirdi. bdp'yi meclise rahmetli erdal inönü soktu, hükümet kürtlere bir sürü hak vermeye hazırlanıyordu toplum da hazırdı. noldu 33 şehit. her şey baştan başladı.

turgut özal da kürt zaten, o da buna yönelik ne zaman adım atsa pkk'nın kendisi önünü kesti.

gör artık bunları, devlet ne zaman kürtlere yanaşmaya çalışsa, pkk, pkk'yı devlet içinden destekleyen derin güçler veya dış güçler ortalığı karıştırdı.

tüm türkiye barış diye bağırıyor, sen karakol basıp 30 asker öldürüyorsun. Bu mudur pkk'nın hak arama yöntemi?
Sosyal ağlarda paylaş

cerebralis said:

bi yakınımız dediniz de bakın bikaçgündür gelişen durumlar bizim ailemizde nasıl garip bir ruh hali oluşturdu.

ablam ve eşi de öğretmen benim gibi..
geçen yıl eniştemi çukurcaya saldırıların olduğu noktaya askere yolladık korka korka ve geçen yıl bu yıl için ''acaba seneye mi gitse'' sorusu olmuştu ortalığın durulacağını düşünüp.mesela bu yıl gitmiş olsaydı eniştem ve bu saldırıda o da şehit olsaydı
burda bi es veriyoruz
ardından ablam ve eşinin tayini ercişe çıktı fakat onlar ablamın görev yaptığı yerde kalmayı tercih ettiler sivasta.mesela ercişe gitmiş ve enkaz altında kalmış olsalardı

ben eniştem şehit oldu diye göçük altında kalanlara öfke kusucaktım yada ablam ve eniştemden göçük altından bir ses vermelerini bekliyo olucaktım.
orda şehit düşme olasılığı olan da göcük altında kalma olasılığı olan da aynı kişi yani

ya o bir örnekti. ana fikir son paragrafta
Sosyal ağlarda paylaş

ahmedinejad said:

calimero bir zamanlar dediğin sebeplerden dağa çıkmış olabilirler, ama şu anda dağda olmaları için tek bir meşru sebep söyle bana. 1 tane ya.

bugün türkiye'de pkk terörü olmasa, kürtçe dili eğitim dili de olur, kürtlere bir sürü hak da verilir. çünkü kimse hem kandan bahsedemez, hem hiç kimse ülke bölünüyor diyemez.

bugün türkiye'de kan dökülüyorsa bunun tek sorumlusu kandildeki kan iktidarını sürdürmek isteyen katiller. başka hiç bir meşru sebep yok.

diyarbakır cezaevi de geçmişteki acılar da tamir edilir, ediliyor. insanlar eskisi gibi değil artık. devlet politikası çoktan değişti kürtlere karşı. tek değişmeyen pkk kaldı.

onu da kürtler görecek zaten böyle böyle. eli kulağındadır pkk güdümünde olmayan bir siyasi partinin kurulması. şu kandildeki dallamaların da liderleri yakalansa veya öldürülse dağılır zaten pkk.

bir kürtün dağda olması için bir bahane yok, o dağda kaldığı sürece asker öldürdüğü sürece devletin onu vurmaya her zaman bahanesi var.

sen bugun deprem olduğu için kürtlere gebersin diyen beyinlerin, bu şehitler olmasaydı farklı konuşcağınımı sanıyorsun ?? bakın deprem olmasaydıda bu laflar eden milyonlar türk var kürtlerden nefret eden gebersin diyen. sorun 30 40 yıllık bir kan davası, pkk bugun teslim olsa silah bıraktım dese, yani pkk nın tamamen ortadan kalktığını düşünelim, sen bu insanların kürtleri seveceğini ah canım kardeşim diye sarılacağınımı sanıyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

calimero said:

ahmedinejad said:

peki pkk olmasaydı bugünlere gelinir miydi? asıl sorulması gereken soru bu. ateşkes dönemlerinde kürt sorunu ne kadar konuşuluyor, gündemde ne kadar yer kaplıyor?

şu da yeni çıktı heralde. terör bu kadar naif bi şekilde meşru gösterilemez
Sosyal ağlarda paylaş

calimero said:

Ülkede herhangi bir hakkın elde edilmesi için insan katledilmesi gerekiyor yani? Lazlar devletten bir şey talep etmek için dağa mı çıkmalı? Doktorlar zora girdiği için terörist örgüt mü kurmalılar? Haksız bir zammnın geriye çekilmesi için öldürülmesi gereken minimum masum sayısı kaç?
Sosyal ağlarda paylaş

tinu said:

ahmedinejad said:

sen bugun deprem olduğu için kürtlere gebersin diyen beyinlerin, bu şehitler olmasaydı farklı konuşcağınımı sanıyorsun ?? bakın deprem olmasaydıda bu laflar eden milyonlar türk var kürtlerden nefret eden gebersin diyen. sorun 30 40 yıllık bir kan davası, pkk bugun teslim olsa silah bıraktım dese, yani pkk nın tamamen ortadan kalktığını düşünelim, sen bu insanların kürtleri seveceğini ah canım kardeşim diye sarılacağınımı sanıyorsun.

evet. sevmemesi için sebep söyle? ortada şu anda kan var. 30000 kişinin kanı var. o kan olmasaydı başka ne sebep olabilirdi?
Sosyal ağlarda paylaş

Redeagle said:

calimero said:

Ülkede herhangi bir hakkın elde edilmesi için insan katledilmesi gerekiyor yani? Lazlar devletten bir şey talep etmek için dağa mı çıkmalı? Doktorlar zora girdiği için terörist örgüt mü kurmalılar? Haksız bir zammnın geriye çekilmesi için öldürülmesi gereken minimum masum sayısı kaç?

oofff anam işim gücüm varken yine millete laf yetiştiriyorum. lazların köyleri yakılmadı, dersim'deki gibi sıraya dizilip kurşuna dizilmediler ya da üstlerine bomba yağdırılmadı. devletin "bekası" için derebeylerinin vicdanına bırakılmadı doktorlar.

diğer kültürel haklardan vs bahsetmiyorum bile, neyse takılın siz...
Sosyal ağlarda paylaş

cerebralis said:

ya o kadar insanın canı söz konusuyken nasıl ideolojiler dürter ve bu kadar acımasız yapabilir ki bi insanı

ideolojiyle alakası yok aslında.

tek bakış açısı bu tip salak kişileri ortaya çıkartıyor.

sorsan mesela şu twitleri yazan kişilere, en dindarı o, en hümanisti o, en atatürkçüsü o, en bilgini o, en okumuşu o.

ama van'da yaşayan insanların tümünü pkk'lı zannedecek kadar yaşadığı dünyadan bihaber gerizekalı tipler.

"bölücüler öldü" diye sevinen mankafalar, "tüm vanlılar pkk'lıdır" diyerek bölücülüğün alasını yapıyorlar.

hayır madem doğu türkiye'den bu kadar nefret ediyorlar, pkk'nın istediğini yapalım, bölelim toprakları.
yok ona da itiraz ederler muhtemelen.
çünkü ne istediklerini kendileri de bilmiyorlar.

tepedekiler ne dayatıyorsa bunlar da onu biliyorlar.
istanbul'da 2-3 semt içinde yaşadıkları şeyleri tüm dünya zannediyorlar felan.

of, neyse çok fazla dağıtmak istemiyorum, onun yerine şu resmi koyalım şuraya:

Sosyal ağlarda paylaş

calimero said:

peki pkk yı ortaya çıkartan sebebler olmasaydı, ne olurdu?
asıl soru bu, ama kimse sormuyor bunu :)

kurtuluş savasında omuz omuza carpısan türk kürt halkı ne olduda böyle düşman oldu ne olduda pkk diye bir şey çıktı ortaya bunun nedenleri sorgulanması lazım, o zaman daha net analiz yapabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

wastyrx said:

wastyrx said:

Yaşamayan bilemez çok doğru bir laf. Bildiğin dünyanın yerle bir olması falan. Kızılcık sopasıyla bebeler gibi kıçına kıçına vuracaksın herkesin önünde sizin zekanız bu yaşların cezasını gerektiriyor diyerekten O_o

Ben diyeceğimi dedim. İki depremde de Düzcedeydim. Ne oluyor nasıl bir çaresizlik, nasıl bir yıkım biliyorum. Dışarda yatarken artçılarla insanlar nasıl korkuyor biliyorum. Ufaklıklar nasıl ağlıyor biliyorum. İyi olmuş diyeni de bi güzel sopalamak lazım dediğim şekilde..

aynen bu. ben de 12 kasım depremzedesiyim ve deprem anı+sonra dışarıda soğukta yatma durumlarını yaşamayan bilemez. yaşanmasa da tahmin edilebilir bir şey olduğundan bu okur yorumları, twitter mesajları vs. vicdansızlığın en iyi örneği bence. hele bir de orda gerçekten de ekonomik durumu çok kötü kişilerin olması daha da acıklı. iklim şartları da düzce veya izmit gibi değil. pkk sempatizanlarından tiksinseler bile "7.4 yetmedi mi"den biraz farkının olması lazım insanların tepkilerinin.
Sosyal ağlarda paylaş

ahmedinejad said:

@calimero

şiddetle hiç kimse hiç bir şey kazanamaz. kazanamayacak da.

eğer gerçekten kürtlerin insanca yaşamasını istiyorsan, önce pkk ile hesaplaş. türkler 10 senedir devletiyle hesaplaşıyor çünkü, sıra kürtlerde artık.

ya ben niye hesaplaşayım arkadaşım, ne dağda gerillayım ne ocakta ülkücü (uç örnekler). ben yeteri kadar kendime düştüğü kadarıyla hesaplaştım zaten, sizler devletle ve örgütle hesaplaşın. dahası kendi içinizdekilerle hesaplaşın, zira içinizdeki katili öldürmeden diğerlerine dur diyemezsiniz...

Ha şiddetle çok şey kazanıldı (dünya çapında), çok şey de kazanılır. son 50 yılın en büyük yalanıdır sanırım şu cümle "şiddetle bir şey kazanılmaz"...
Sosyal ağlarda paylaş

calimero said:

Redeagle said:

calimero said:

oofff anam işim gücüm varken yine millete laf yetiştiriyorum. lazların köyleri yakılmadı, dersim'deki gibi sıraya dizilip kurşuna dizilmediler ya da üstlerine bomba yağdırılmadı. devletin "bekası" için derebeylerinin vicdanına bırakılmadı doktorlar.

diğer kültürel haklardan vs bahsetmiyorum bile, neyse takılın siz...

Terör yapmasalardı seslerini duyuramayacaklardı diyordun. Şu an dediğinin önceki söylediğinle alakası bile yok. Gayette şu ortamda düzgün biçimde insan gibi eylem yaparak seslerini duyurabilirlerdi.

Bu ülkede solcular hapislerde kaybedildi. Gözaltında "yanlışlıkla" öldüler. Yunanlar devletin "organizasyonuyla" ülkeden kaçmak zorunda kaldı. Sanatçılar sürgüne yollandı. Şu an bile muhalefet yapanların tamamı hapiste. O yüzden şu ölmüş bu ölmüş edebiyatı çok puan getirmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
İyi olmuş diyenlerin bir kısmı ucuz troll kalan büyük kısmı da cahil. Yapacak bir şey yok bak önceki sayfadaki ABD li denyoların Japonya'da olan deprem yorumları da aynı şekilde.. Zamanında onu da okumuştum ve aynı şeyi düşünmüştüm.

Yapacak bir şey yok. Bir nevi virüs bu dünyanın dört bir yanına yayılmış durumda.
Sosyal ağlarda paylaş

ahmedinejad said:

@calimero

işte bu yüzden pkk ve türk/kürt savaşı hiç bitmeyecek. 24 tane askerimiz şehit olur, ardından 60 pkk lı ölür, sonra yine 3 şehit gelir sonra yine 60 pkk lı ölür.......

niye diye sorarsın..

- önce sen yaptın
- hayır önce sen yaptın
- hadi lan ilk önce sen öldürdün
- olurmu ilk sen öldürdün.
- sen öldürdüğün için ben kürdistanı istiyorum,
- sen kürdistanı istediğin için ben öldürüyorum
- sen adkjflkad yapmasan ben kürdistanı istemezdim
- sen adhjkada yaptığın için ben kadjakld yaptım.

böyle gider.....
Sosyal ağlarda paylaş

şiddetle ne kazanıldığını görmek istiyorsan afganistana ıraka libyaya ve hatta amerikanın kendisine bakabilirsin. sen silahların arkasında durdukça sen de karşı tarafın ateşine kurban gidebilirsin.

ne zamanki silahları desteklemeyi bırakırsan o zaman isteyip istemediğinden emin olmadığım insanca yaşama kavuşursun.

karakol'da nöbet tutan uyuyan askere baskın yapıp 28'ini öldürerek nefretten başka bir şey kazanamazsın.

allah'tan kürtler uyanıyor. http://www.benimicinoldurme.com/

daha da büyüyecek bu dalga merak etme sen. o karayılanlar değil, yine türk ve kürt halkının sağ duyusu kürtleri feraha çıkaracak.

ayrıca dağda gerilla olsaydın daha çok saygı duyardım sana, şu anda zavallı bir sempatizansın. kimliğini her yerde gizlemek zorunda kalan, şiddet seviciliğini içine atmış birisin. yazık sana.
Sosyal ağlarda paylaş

tinu said:

ahmedinejad said:

@calimero

işte bu yüzden pkk ve türk/kürt savaşı hiç bitmeyecek. 24 tane askerimiz şehit olur, ardından 60 pkk lı ölür, sonra yine 3 şehit gelir sonra yine 60 pkk lı ölür.......

niye diye sorarsın..

- önce sen yaptın
- hayır önce sen yaptın
- hadi lan ilk önce sen öldürdün
- olurmu ilk sen öldürdün.
- sen öldürdüğün için ben kürdistanı istiyorum,
- sen kürdistanı istediğin için ben öldürüyorum
- sen adkjflkad yapmasan ben kürdistanı istemezdim
- sen adhjkada yaptığın için ben kadjakld yaptım.

böyle gider.....

orantılı bir şekilde azaltırsın. mecbur kalmadıkça silah kullanmazsın, bu kan davası bir yerde biter.

taraflardan birisi durup dururken baskın yapıp yolcu otobüsündeki 33 askeri şehit ederse, bir gün karakol basıp 24 askeri şehit ederse bunda hiç bir şekilde iyi niyet aranmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

ahmedinejad said:

şiddetle ne kazanıldığını görmek istiyorsan afganistana ıraka libyaya ve hatta amerikanın kendisine bakabilirsin. sen silahların arkasında durdukça sen de karşı tarafın ateşine kurban gidebilirsin.

ne zamanki silahları desteklemeyi bırakırsan o zaman isteyip istemediğinden emin olmadığım insanca yaşama kavuşursun.

karakol'da nöbet tutan uyuyan askere baskın yapıp 28'ini öldürerek nefretten başka bir şey kazanamazsın.

allah'tan kürtler uyanıyor. http://www.benimicinoldurme.com/

daha da büyüyecek bu dalga merak etme sen. o karayılanlar değil, yine türk ve kürt halkının sağ duyusu kürtleri feraha çıkaracak.

ayrıca dağda gerilla olsaydın daha çok saygı duyardım sana, şu anda zavallı bir sempatizansın. kimliğini her yerde gizlemek zorunda kalan, şiddet seviciliğini içine atmış birisin. yazık sana.

işte bak tam tersi, orada dışarıdan gelip oranın halkını bastırmaya çalışan amerika ve başarılı olamıyor. bir halkı asimile etmek o kadar kolay değildir. şiddetle neler kazanıldığının en basit örneği de türkiye örneğine benzerliğinden güney afrika-mandela örneğidir sanırım. orada orduya falan da değil, direkt sivillere idi şiddet...

ha bir de sonunu okumamışım yahu, çok sağolasın ahmedinejad. ancak sempatizan falan değilim. olsam kürt olmasam dahi çıkardım dağa kafanı yorma. ancak askerden kaçanların vatan-millet-sakarya edebiyatı yaptığı şu ülkede, gerilladan kaçan zavallı oluyorsa (tu)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...