paramecium Mesaj tarihi: Ekim 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2011 Selam, Daha yeni plaka değişikliği yaptığım için bilgileri paylaşmak istedim. 1.Noter satışında aracın plakasını değiştirmek istediğinizi belirtin. Bunun için sizden biraz daha yüksek ücret alacaklar. 2.Hazırlayacağınız belgeler: -Eski plakalarınız -Zorunlu trafik sigortası orijinali ve kopyası -Aracın satış sözleşmesi -Noterden aldığınız geçici ruhsat -İmza sirküleri (şirketler için) -Güncel faaliyet belgesi(şirketler için) -Şoförler odasından ek-1 belgesi 2 adet 10TL -Şöförler odasından dosya 1,50TL 3.Buradan randevu alacaksınız: https://e-randevu.iem.gov.tr/randevu/islem_sec.aspx 4.Size plakanızı bildiren bir kağıt verecekler. Ruhsatı gidip almanız için de size tarih verecekler. 5.Aldığınız kağıtla şoförler odasına gidip plakanızı bastırıyorsunuz. 19TL (Yönetmelik değiştiği için emniyet müdürlükleri plakaları artık mühürlemiyor. Şoförler odasından aldığınız odanın damgasını taşıyan plakanızı aracınıza hemen takabilirsiniz) Babam dün sabah randevusuna gidip plaka değişikliğini yaptı, öğleden sonrada ruhsatını aldı. Ümraniye Emniyet Müdürlüğünde 1 günde halloldu her şey. Yaklaşık 30TL gibi bir ücrete mâl oldu toplamda da. Ek-1 ve dosyayı ben Sultanbeyli'de (işyerime yakındı ve bomboştular) hallettim. İsterseniz http://tsof.org.tr/oda_sorgulama.php adresinden irtibat bilgilerine ulaşıp telefonla size uygun birimlere sorabilirsiniz. Plaka değişimi sonrası Zorunlu Trafik Sigortası ve Kasko için zeyilnâme yaptırmayı unutmayın :) Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kithnos_1 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2011 Teşekkürler , erinmeyip anlattığın için :) Yalnız değmez be , plakam çalındığında gitmiştim şöforler odasına falan , kalsın işte eski plaka , üşenirim öyle bir durumda :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ekim 22, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2011 Selam, Aldığımız araç 41 plaka olduğu için değiştirmek istedi babam. Aslında fazladan uğraş oldu. Zorunlu Trafik Sigortası poliçe tutarı bile arttı plaka 34 olunca :) Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ekim 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2011 ikametgah istemiyorlar mı hani düşük sigorta tutarı için farklı illlerden değiştirilebilir plaka Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kithnos_1 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2011 paramecium said: Selam, Aldığımız araç 41 plaka olduğu için değiştirmek istedi babam. Aslında fazladan uğraş oldu. Zorunlu Trafik Sigortası poliçe tutarı bile arttı plaka 34 olunca :) Saygılar. Gebze'den ucuza kapattık aracı diyorsun :P Aslında bi nebze faydalı bile olabilir farklı plaka , ufak tefek hatalarda , valla yabancısıyım buraların , bilemedim , göremedim falan deme lüksün olur :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ekim 22, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2011 Selam, Gebze sağolsun İstanbul içi gibi olduğundan oradan denk geldi araç. Bir dostumuza 2 aracını da İzmir'den almıştık ayrıca. Araç güzel, fiyat uygun olunca gidip alıyorsun :) Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Şubat 16, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2017 İkinci el bir araç aldık, plakasını da değiştirmek istediğimizi söyledik notere. 240tl civarı bir para aldılar Diğer işlemler hala aynı mı ? Mesela trafik sigortası var, ama uzaktan yapıldı. Çıkarıp göndertmeli miyim illa kendime ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Şubat 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2017 Plaka değiştirirken istediğin harf rakam seçmek için, hangi aşamada kime para yediriyoruz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Şubat 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2017 türk polis teşkilatını güçlendirme vakfına idi bir zamanlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Şubat 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2017 EMK mi alacaksın BRK mi :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2017 randevu alıp gittiğin yerdeki polis memuruna güzel plaka soruyorsun o da sana polis vakfına ya da ona benzer bişeye git 2000 tl bağışla sana vereyim diyor öyle alıyorsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Şubat 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2017 fantazi plakalarda miktar artabiliyor.. akp dir chp dir para yetmeyebiliyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Şubat 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2017 axedice said: EMK mi alacaksın BRK mi :P BJK :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Şubat 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2017 sorumu kaynattın allahsız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
miyaw33 Mesaj tarihi: Şubat 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2017 2000 tl ucuk olmus,eger harj grubu spor takimi degilse genelde ellerinde hazir plakalar arasindan secme isini 200 tl ye hallediyorlar.Misal ben onceki aracimda 01 ,,, 01 almistim bu sekilde,fb istedigimde 8 kat fazla para istemisti memur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Şubat 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2017 ama 01 adn 01 yada ne biliyim 01 akp 01 i filan da en az 10 20k e satabilirsin sahibiysen.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
miyaw33 Mesaj tarihi: Şubat 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2017 01 BAD 01 di benim plaka,kimse ekstra para vermezdi sanirim,zaten aracla gitti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Şubat 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2017 31 FAG 69 istedim vermediler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Allure- Mesaj tarihi: Şubat 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2017 FG'leri değiştirdiniz mi patiler hahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Şubat 27, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2017 randevu almamız gerekiyor mu plaka değişikliği için? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Mart 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2017 pati plaka database oluşturularım, herkes yazsın, beğenenler biribiriyle takas etsin madem, ben plakalarımı hatırlamıyorum gerçi şu an. hatta şuan motorlardan birinin mtvsini yatırmadığımı hatırladım, eve gidince onu da halledeyim dsfad Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Auberon Mesaj tarihi: Eylül 25, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2018 Eski aracımın plakasını yeni aracıma aktardım sürece ilişkin güncel prosedür aşağıdaki şekilde (Ankara için). ilk olarak emniyet MD'de plaka tahsis'e gittim. Orada özel (internette görünmeyen) plakaları veren bir komiser var ona mevcut aracımın plakasını yenisine devretmek istiyorum dedim, yapmam gereken bağış bedelini söyledi ve plakayı not aldı(Bu aşamayı aracı sattıktan sonra da yapabilirsiniz ama belki başkası o sürede plakayı alır diye riske girmek istemedim.) Aracı aynı il içinde ikamet eden birine satarsanız artık plaka değiştiremiyorsunuz, Eski aracınızın plakasını boşa çıkarmak farklı ilde ikamet eden birisine satılması gerekiyor. Bu nedenle İstanbul'da ikameti olan kardeşime aracı devrettim. Notere gitmeden aracın plakaları söktük ve kardeşim noterde plaka değişikliği istediğini belirtti. Eski plakaları noter aldı ve araca İstanbul plakası verdi. Eski aracı tekrar satabilmek için plakaları taktırmak ve araca yeniden trafik sigortası yaptırmak gerekiyor. plakaları şoförler odası plaka basım yerinden 34 TL ye bastırabilirsiniz (Ankara için Aktim iş merkezi) Sonrasında emniyete giderek bağışı yaptım ve komisere götürdüm. Onun verdiği makbuzla plaka işlemleri yapan gişeye giderek araç plakasını aracın şase numarasına kaydettirdim. İkinci el araç alacaksanız T.C. nize kayıt ediliyor noterler görebiliyor olarak biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar